Supplementen: het belang van omega-3-vetzuren
21 juli 2020 

Supplementen: het belang van omega-3-vetzuren

Omega-3-vetzuren

Omega-3-vetzuren spelen een ondersteunende rol bij heel veel processen in het lichaam. Ze spelen met name een belangrijke rol bij de opbouw van de celwand en ze zijn daarmee een van de belangrijkste schakels in een goede opname van vitale stoffen en zuurstof in de cel. Omega-3-vetzuren zijn vooral te vinden in (vette) vis en schaaldieren. 

Een toenemend probleem: vissen zijn 'vervuild' door gifstoffen

De enorme hoeveelheden landbouwgiffen die op dit moment wereldwijd worden gebruikt, stromen via het regenwater, het bodemwater en de rivieren naar de oceanen. Op die manier krijgen vissen (en andere dieren) in rivieren en oceanen deze landbouwgiffen binnen. De gifstoffen stapelen zich vervolgens in het vetweefsel van vissen (en worden heel moeilijk uitgescheiden). Daardoor neemt de concentratie van gifstoffen in vissen steeds verder toe en is er bijna geen gifvrije vis in de oceanen meer te vangen. En het is precies in dit vetweefsel waar ook de omega-3-vetzuren zitten. Daardoor zijn ook de omega-3-supplementen die uit vis zijn gewonnen vervuild. 

En vis uit kweekvijvers? De huidige kweekvijvers zijn te vergelijken met de bio-industrie zoals je die ook van varkens en kippen kent. Tienduizenden vissen die op elkaar zijn gepakt. Om te voorkomen dat ze ziek worden, worden er ter preventie continu antibiotica in deze vijvers opgelost waardoor vis uit kweekvijvers vaak vergiftigd is met antibiotica.

Een mogelijke oplossing: Vitaily

Omega-3-vetzuren zijn niet alleen in vis te vinden, maar ook in algen. Deze plantaardige omega-3 is veel en veel minder vervuild dan vis. Een supplement waarvan de omega-3-vetzuren uit algen zijn gewonnen, is Vitaily. Vitaily bevat naast omega-3 bovendien nog een groot aantal voedingsstoffen waarvan uit onderzoek bekend is dat mensen in het westen die vaak tekort komen. Om die reden kan ik Vitaily van harte aanbevelen. 

Lees hier alles over Vitaily...


Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Laurens
Door

Laurens

op 17 May 2021

Waar wordt Vitaily geproduceerd?

Reactie plaatsen