Farmacie of Gods apotheek? Wat kies jij?
21 juni 2020 

Farmacie of Gods apotheek? Wat kies jij?

De meeste mensen hebben tegenwoordig meer vertrouwen in medicijnen of supplementen
dan in de pure, levende natuur.

Samenvatting

Wij zijn in de loop van miljoenen jaren evolutie uit de natuur tevoorschijn gekomen; diezelfde natuur schenkt ons dan ook precies wat we nodig hebben. De tien- tot honderdtallen stoffen die zich in één enkel natuurproduct bevinden, zoals in een kruid of vrucht, zijn perfect afgestemd op de ongelooflijk ingewikkelde processen die in onze cellen plaatsvinden. Ik noem de natuur daarom ook wel ‘Gods apotheek’ – dit in tegenstelling tot de menselijke farmacie.

Supplementen, waarin enkele, door mensen ontwikkelde chemische stoffen zijn samengevoegd, zijn verschrikkelijk ‘arm’ vergeleken met de natuurproducten waarop ze – in de verte – zijn gebaseerd. Een biologische sinaasappel of een aardbei is iets totaal anders dan een vitamine C-tablet, terwijl een natuurlijk kruid lichtjaren voorsprong heeft op dat ene stofje dat daaruit is geïsoleerd en in een supplement gestopt.

In deze video vertel ik je meer over de enorme complexiteit én samenhang van de processen die plaatsvinden in een cel, en hoe de natuur (niet supplementen!) daar perfect op aansluit.

Veel kijkplezier,
Henk Fransen


(Mocht de video niet goed afspelen, ververs dan even de pagina en probeer het opnieuw).
Dit is een video uit mijn Eerste Hulp Bij Kanker-programma (EHBK).
Lees meer over de 95 andere video’s uit dit programma.

Borstvoeding

Wat zou jij zeggen als ik jonge moeders zou adviseren hun baby geen borstvoeding te geven, omdat dat niet optimaal zou zijn voor hun kind? En als ik vervolgens zou beweren dat ze hun borstvoeding beter naar een laboratorium kunnen sturen, zodat een knappe professor kan bepalen wat de 10 belangrijkste voedingsstoffen zijn die hierin zitten. Deze stoffen kunnen immers worden geïsoleerd en in een wat hogere dosering in een tablet of supplement worden gestopt. Dat ‘medicijn’ zou alles bij elkaar zo’n € 80,- per maand kosten, en op het etiket zou komen te staan dat het beter is dan borstvoeding.

Wat borstvoeding is voor een baby, is Moeder Natuur voor een volwassene

Ik weet niet wat jij precies zou zeggen, maar ik vermoed dat je tijdens mijn verhaal al snel bent afgehaakt en iets hebt gedacht van: ‘Dat klopt niet!’ Borstvoeding is immers de best denkbare voeding voor een baby. Maar wat borstvoeding is voor een baby, is Moeder Natuur voor een volwassene! En wat doen veel mensen? Ze sturen Moeder Natuur naar het laboratorium, waar ‘knappe professoren’ de belangrijkste stoffen bepalen, die ‘eruit halen’ en daar vervolgens supplementen van maken. En niet alleen geven consumenten daar vervolgens veel geld aan uit, ze hebben er vaak ook nog eens meer vertrouwen in dan in de pure natuurproducten zelf!

Gods apotheek

Op deze video leg ik onder meer uit dat je de enorme complexiteit en samenhang van alle processen die in een cel plaatsvinden, nauwelijks kunt beïnvloeden door het slikken van supplementen. Sterker nog, supplementen kunnen die samenhang zelfs verstoren en processen laten vastlopen, zeker wanneer je er te veel van neemt.

Wij zijn in de loop van miljoenen jaren evolutie uit de natuur tevoorschijn gekomen en de natuur schenkt ons precies wat we nodig hebben. Net zoals borstvoeding een baby’tje precies alles biedt wat het nodig heeft. Om die perfecte aansluiting uit te drukken spreek ik graag van ‘Gods apotheek’.

Zijn supplementen dan nergens goed voor?

Wanneer iemand gezond eet en die voeding ook goed kan opnemen, zijn supplementen niet nodig. In alles wordt dan perfect voorzien door de natuur, die immers de wijsheid achter de schepping weerspiegelt. Veel mensen eten echter niet gezond (genoeg) of hebben anderszins een ongezonde leefwijze, met te weinig beweging en te veel stress bijvoorbeeld. Dat verstoort de gezonde werking van de darmen en daarmee de opname van voedingsstoffen, niet zelden in ernstige mate. Wil je dat verbeteren, dan is uitsluitend gezonder gaan eten meestal niet voldoende (hoewel wel nog steeds de basis!). In zo’n geval zijn aanvullingen, soms zelfs in hoge doseringen, nodig en nuttig om je reserves aan te vullen en mogelijke blokkades in je celstofwisseling te doorbreken. Dat moet overigens bij voorkeur plaatsvinden onder deskundige begeleiding, liefst gestaafd met metingen. Wanneer de verstoringen zijn hersteld, is de natuur weer de perfecte bron om je gezondheid op peil te houden.

Leer meer over dit programma.

 

Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Reactie plaatsen