Ongebruikelijk advies: laat je ziekte/probleem met rust...
26 januari 2023 

Ongebruikelijk advies: laat je ziekte/probleem met rust...

De meeste problemen/ziekten blijven veel langer bestaan dan nodig is omdat we er te krampachtig op focussen. Op deze video reik ik je de mogelijkheid aan je te ontspannen en je trillingsfrequentie te verhogen om flow en genezing meer kans te geven.


Belangrijk:
Beste allen, wanneer je onder aan deze pagina een vraag over je ziekte of klacht stelt, probeer dan zelf ook minstens iets naar voren te brengen. Het is immers jouw lichaam, jouw instrument. Achter chronische klachten gaan jouw persoonlijke levensthema's schuil. Daar heb je al lange tijd, vaak tientallen jaren zelf mee te maken. Het antwoord daarop kun je niet zomaar bij mij leggen. Het vereist jouw wil en verlangen om jezelf elke dag iets beter te begrijpen en dat een positieve insteek te geven in de zin van wat je aan het leren bent of welke kwaliteiten je wilt ontwikkelen in jouw situatie. Je kunt ook leren van de antwoorden die ik op de berichten van andere mensen geef. Probeer ook om elkaars vragen te beantwoorden. Dat is een goede oefening om je eigen lichaam beter te begrijpen. Het mag niet van mij alleen afhangen.


"Ziekte" is een naar woord; het doet je geweld aan. Allereerst is het woord "ziekte" geladen met oordeel en dat is geen liefde. Op de tweede plaats is ziekte een zelfstandig naamwoord, een statisch "ding". Beide doen geen recht aan de waarheid. De waarheid is dat achter elke ziekte en elk probleem een geschenk schuilgaat. En het is ook waarheid dat  ziekte een ontwikkelingsproces is en niet een vast ding.

Om je een voorbeeld te geven...

Stel dat ik je vertel dat ik een "hartziekte" heb. Waarschijnlijk vind jij het niet prettig om dat te horen. Dat komt door het oordeel in het woord "ziekte" en door het feit dat ik de situatie voorstel als een vaste toestand. Hoe anders klinkt het wanneer ik zeg: "Mijn mooie hart zit in een versneld groeiproces. Ik ben aan het leren over de liefde."

Voel je het verschil?

Mijn advies bij ziekte is: denk na over het orgaan dat "ziek" is. Waar staat dat orgaan voor? Wat ben jij dus aan het leren? Formuleer het eens op die manier: "Ik ben aan het leren over..." Dat bekrachtigt je in je leerproces en de ruimte die je maakt, is ruimte voor het desbetreffende orgaan.

Ik hoop dat je op deze video iets hoort wat je nu net even nodig had en dat deze je bekrachtigt.

O ja, en zoals gezegd, heb je vragen over de betekenis van bepaalde organen? Stel die gerust onder aan deze pagina. Wanneer je dat doet, schrijf dan ook op wat je zelf denkt over de betekenis van het orgaan/de ziekte. Het is immers jouw lichaam, jouw instrument. Achter chronische klachten gaan jouw persoonlijke levensthema's schuil. Daar heb je al lange tijd, vaak tientallen jaren zelf mee te maken. Hoe kun je die positief formuleren als iets wat je aan het leren bent. Misschien kunnen ik en anderen daar dan nog een aanvulling op geven.

Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Claartje Bos
Door

Claartje Bos

op 30 Jan 2023

dank je hartelijk, Henk dat je me hier aan her-innert!

Corry M
Door

Corry M

op 02 Feb 2023

Dank je wel voor je uitleg. Ik stuur het andere mensen om uit te leggen hoe ik met kanker om ga/wil gaan. Ik kijk het zelf regelmatig terug omdat het vertrouwen schept.

Muriel
Door

Muriel

op 05 Feb 2023

Dankjewel Henk, mooi hoe je het uitlegt. Waardevol om hier weer aan herinnerd te worden.

Tonnie
Door

Tonnie

op 02 May 2023

Dankjewel Henk voor je rustgevende, liefdevolle woorden die rechtstreeks tot het hart spreken.

Gemmy
Door

Gemmy

op 18 Sep 2023

Henk, dit is zó 'waar'! Ik heb het mogen ervaren na twee prachtige bevallingen en het voelen van een eenzaam veld, mijn zoektocht in de reguliere geneeskunde. Vanuit mijn intuïtie koos ik een eigen pad. Zó dankbaar voor mijn voelbare andere eigen keuze.

Tien
Door

Tien

op 14 Feb 2024

Graag ontvang ik wat informatie over de betekenis van de schildklier. 🙏

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Doe allereerst zelf een poging; het is immers jouw lichaam, jouw instrument. Daarnaast kan iedereen hier zijn diepere aanvoelen en wijsheid delen. Zo kunnen we met en van elkaar leren. Het mag niet van mij alleen afhangen.

Tien
Door

Tien

op 15 Feb 2024

Dat begrijp ik, zit disbalans tussen geven en (kunnen) ontvangen. Mogelijk een disbalans tussen voelen en ratio. Gevoelens uit durven spreken. Ben ook bezig met thema wat wil ik nu echt?

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 18 Feb 2024

Mooi wat je schrijft. De schildklier staat voor communicatie, dus afstemmen op je omgeving en dan verwoorden wat je diep vanbinnen voelt. Oftewel uiten wat je voelt in afstemming op je omgeving/de ander. Wanneer de schildklier uit balans is zie je vaak dat iemand teveel communiceert zonder af te stemmen op de ander. Of dat iemand teveel afstemt/inneemt en niet teruiggeeft waar hij/zij geraakt wordt, wat hij/zij ervaart. Kun je daar wat mee?

Eltje
Door

Eltje

op 14 Feb 2024

Wat een verhelderende video weer.! Ik ben wel benieuwd naar een lijstje met organen en weefsels, misschien ook ledematen en hun betekenis.

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Dat soort lijstjes kun je op het internet vinden Eltje, maar wanneer het jezelf betreft begint genezing bij het ontspannen contact maken met je lichaam en werkelijk naar binnen toe luisteren. De oplossing is niet mentaal of dat je het "weet", maar dat je contact maakt en begint te voelen. Daar kan de energie weer gaan bewegen en zich meer en meer kenbaar maken op een unieke manier.

Ingrid
Door

Ingrid

op 14 Feb 2024

Wat een mooie uitleg Henk, dankjewel! Zo waardevol voor het verkrijgen van inzichten in alle ziekteprocessen maar ook vanuit een breder perspectief bezien, voor ieder 'probleem' wat op ons pad komt. Een liefdevolle en lichte dag gewenst voor allemaal X.

Marianne
Door

Marianne

op 14 Feb 2024

Prachtig inzicht, dank je wel voor de duidelijke verwoording! In een groep komt net heel sterk op problemen met gebit, vooral ontstoken wortelen. Is niet echt een orgaan maar zo verbonden met alle organen. Kun jij jouw licht hier eens op schijnen? Dank je

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Je laat je licht er zelf al mooi op schijnen Marianne, want het gebit is idd verbonden met alle organen. Wanneer je dus een ontstoken gebitselement hebt is het idd zaak om het desbetreffende orgaan ook mee te wegen. Verder kun je kijken of de thema's "ergens je tanden inzetten" of "vanaf je afbijten" een snaar raken vanbinnen en of je misschien een probleem hebt met gezonde agressie.

Arja
Door

Arja

op 14 Feb 2024

Dankjewel Henk, ik vi n d het geen gek maar juist een prachtig advies! Ik ervaar het verschil bij je voorbeelden. Wat te zeggen over verslavingen...denken, schermtijd, afleiding zoeken bij pijn. Hoe kan ik dat vanuit het Licht benaderen?🙏

Monique
Door

Monique

op 14 Feb 2024

Bedankt voor de waardevolle tip. Nog even een vraagje… Mijn vader heeft de diagnose prostaatkanker Waar staat dit voor, en hoe kan ik hem ondersteunen met woorden. Liefs Monique

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Doe allereerst zelf een poging; het is immers jouw lichaam, jouw instrument. Daarnaast kan iedereen hier zijn diepere aanvoelen en wijsheid delen. Zo kunnen we met en van elkaar leren. Het mag niet van mij alleen afhangen.

margreet
Door

margreet

op 14 Feb 2024

Dankjewel, misschien zou je me raad kunnen geven hoe ik mijn stijve heup en algehele stijfheid kan zien en ermee omgaan dan wel loslaten.

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Doe allereerst zelf een poging; het is immers jouw lichaam, jouw instrument. Daarnaast kan iedereen hier zijn diepere aanvoelen en wijsheid delen. Zo kunnen we met en van elkaar leren. Het mag niet van mij alleen afhangen.

Margriet
Door

Margriet

op 14 Feb 2024

Al 15 jaar chronische sinusitis, geen reuk en smaak plus sinds 6 jaar regelmatig diverticulitis en gevoelige overactieve darmen. Wat wil ik hier graag van af...

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

De oplossing begint niet bij ervan af willen, maar er juist dichterbij willen komen. Ziekten zijn onbewuste, weggedrukte trauma-stukjes in onszelf. Die zullen we eerst "moeten" horen/begrijpen, voordat er een helende beweging kan ontstaan. Dat kan heel moeilijk zijn, vooral wanneer je er al zo lang mee zit en je er misschien ook nog eens alleen voor staat. Dan is het belangrijk om, zoals ik in de video beschrijf, alles een beetje binnen de mogelijkheden te ontspannen en meer aandacht te schenken aan de dingen die je wel goed kunt en dingen die je fijn vindt. dan verandert je trilling een beetje en kan het begin van een oplossing makkelijker je kant op komen.

Annelie Woltjer
Door

Annelie Woltjer

op 14 Feb 2024

Dankjewel Henk, voor deze video-boodschap. Een vraag. Van mijn Qigong leraren heb ik geleerd om dit uit te spreken, bv. bij het doen van de LaaChi..: "al mijn cellen functioneren optimaal" of "mijn hersenen functioneren optimaal". Wat is je mening?

Engelien Mulder
Door

Engelien Mulder

op 14 Feb 2024

s nachts word ik wakker, mijn zenuwstelsel gaat dan 'aan', met moeite tot rust krijgen en dan zak ik weg en schrik ik weer wakker, helemaal alert. dat gaat zo door de rest van de nacht/ vroege ochtend.

Edith
Door

Edith

op 14 Feb 2024

Hallo Engelien, ik denk mij te herkennen in wat je schrijft regelmatig voelt het voor mij dat ik niet weet of ik slaap of waak. Klinkt mss gek maar er gaat dan n enorme energie door mij heen. Zelf denk ik dat het te maken heeft met zonnestormen

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Dan staat je zenuwstelsel momenteel erg aan Engelien. Dat komt doorgaans doordat oud trauma is geactiveerd en nu geheeld wil worden. 's Nachts is dat erg lastig omdat je kewtsbaar bent wanneer je ligt, wanneer het donker is en je alleen bent. Het kan goed zijn om ontspannings CD's/mp3's te vinden die dan kunt luisteren en waarmee je in slaap kunt vallen. Je kunt op het internet vele (betaalde en gratis) voorbeelden vinden.Daarnaast lijkt het me goed dat je iemand zoekt (coach of therapeut) die samen met jou kan onderzoeken welke angsten er precies geactiveerd zijn en hoe je die aan kunt kijken zodat ze je 's nachts niet langer uit je slaap houden.

marga
Door

marga

op 14 Feb 2024

hoi Henk Bedankt Mooi om zo naar uitdagingen van het lichaam te kijken ,hoe zou ik kunnen kijken naar stijve heupen door slijtage?

Sofie
Door

Sofie

op 14 Feb 2024

Dank en waardering voor wat je verspreid Henk, Mijn vraag; twee jaar geleden is Raynaud van mijn handen, soms, naar mijn tenen en voetzolen, bijna dagelijks een paar cycli, gegaan. Welke boodschap/inzicht zou er voor mij uit te leren zijn? 🍀Sofie

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Doe allereerst zelf een poging; het is immers jouw lichaam, jouw instrument. Daarnaast kan iedereen hier zijn diepere aanvoelen en wijsheid delen. Het mag niet van mij alleen afhangen.

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Een vergelijkbare vraag is hieronder ook gesteld: In de meest algemene zin kun je je handen en voeten zien als de eindpunten van je lichaam waar je je energie handelend en "voetend" uitstraalt in je omgeving. Je zou dus kunnen zeggen "Ik ben aan het leren om meer warmte uit te stralen in mijn omgeving en meer te wortelen hier op aarde." Daarnaast knijpen de bloedvaten in je voeten en handen als eerste dicht bij stress. Je probeert dan de warmte bij je zelf en in je lichaam te houden. Dat is ook van belang om mee te wegen. je krijgt dan een gecombineerde leervraag (dat is sowieso vaak het beste): Ik mag meer warmte uitstralen in mijn omgeving en ik mag mijn warmte helemaal bij mezelf houden". Door beiden te ontwikkelen kan een gezond evenwicht makkelijker ontstaan.

Elly
Door

Elly

op 14 Feb 2024

Dank je Henk, een heel nieuwe manier van hiernaar te kijken. Thema warmte. Fijn. Ik ga ermee aan de slag.

Elly Brugman
Door

Elly Brugman

op 14 Feb 2024

Hoi Sophie, ikheb ook Raynaud. Als opmaat voor sclerodermie. Het helpt me vooral om heel zorgvuldig met mijnhanden om te gaan en ze te beschermen tegen kou. Ik heb ook allerlei soorten handschoenen, eentje zelfs met verwarming zodat ze niet koud worden.

Wolf
Door

Wolf

op 14 Feb 2024

Waar staat de prostaat voor?

Christiane
Door

Christiane

op 14 Feb 2024

Dankjewel Henk, ik kan nu de kramp voelen :) en dat is al heel wat. Ik heb regelmatig last van blaasontstekingen en er komt bij mij op dat er bij mij schaamte is op mijn sexualiteit en k zou de schaamte graag vervangen door liefde op mijn sexualiteit

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Ik denk dat je met het loslaten van schuld al een eind in de goede richting bent Christiane. Over welke emotie voel jij je schuldig? Want de blaas heeft met doorstroming van emoties/gevoel te maken. Ontsteking heeft daarnaast ook te maken met strijd, conflict, verzet en wrijving. In die zin is liefde een goede oplossing. Liefde in de zin van aanvaarding van zowel de schuld, de emotie als ook voor de heelheid van je sexualiteit.

Bertine Dirksen
Door

Bertine Dirksen

op 14 Feb 2024

Bij mij werd 2 jaar geleden blinde darmkanker geconstateerd met uitzaaiingen in het buikvlies. Hoe zou jij de link met organen ( blindedarm en buikvlies) interpreteren?

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Dank voor het delen Bertine. Wat is jouw beste aanvoelen over dit deel van je lichaam?

Laurence
Door

Laurence

op 14 Feb 2024

Dankjewel, Henk! Ik heb eind november mijn achillespees gebroken. Ook al heb ik intussen zelf al wat ideeën hierrond, jullie visie is altijd welkom!☺️🙏

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

De achillespees dankt zijn naam aan Achilles, de beroemde held in de oorlog tegen Troje uit de Griekse mythologie. Om hem onkwetsbaar te maken had zijn moeder, de zeenimf Thetis, hem in de rivier de Styx gedompeld. Ze hield hem hierbij vast aan zijn hiel, waardoor deze niet in aanraking was geweest met het water. Zo was het enige zwakke punt van Achilles zijn hiel. Een zwakke plek of teer punt noemt men ook wel een achilleshiel. Wat is jouw zwakke plek of teer punt? En wat waren jouw eigen ontdekkingen?

Marianne
Door

Marianne

op 14 Feb 2024

Mooi artikel, Henk🙏 Ik krijg nu al een hele week ademnood aanvallen. Met een schor, piepend geluid, komt er minimaal lucht in mijn longen bij het inademen. Dat is bijna stikken. Na 3-4 ademhalingen gaat de luchtpijp weer open. Welke boodschap ?

Tanja van Schooneveld
Door

Tanja van Schooneveld

op 14 Feb 2024

Hai Henk, wat een prachtige en zuivere uitleg. Ik ga een poging wagen. Mijn huid voelt al sinds de pubertijd noodzaak om een soort extra uitlaatpunten te creëeren in de huid dmv psoriasis. Heel dienend. Toch is het er nog steeds. Zou jij dat kunnen duiden

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Ik weet niet of psoriasis extra uitlaatkleppen creëert. Ik heb eerder de indruk van een dikkere laag. Maar misschien voel je wel aan dat je huid dat juist heel graag zou willen doen.In algemene zin ademt de huid net als je longen dat doen. Ze ademen echter geen zuurstof in zoals de longen dat doen, maar ze ademen contact, aanraking en liefde in. Ze ademen geen gifstoffen/CO2 uit zoals de longen dat doen, maar ze ademen gifstoffen uit via het zweet.Bij huidklachten kun je je afvragen hoe het met "contact" gesteld is. Laat je voldoende contact, aanraking, liefde toe in je leven? Of maak je je hard/dikke huid? Of laat je contacten juist over je grenzen heen gaan? De antwoorden zijn voor iedereen anders. Je kunt ze alleen in alle eerlijkheid vanbinnen "voelen". En dan een leervraag/ontwikkelingsvraag formuleren om je huid te helpen meer de gezonde kant op te bewegen.

Tanja van Schooneveld
Door

Tanja van Schooneveld

op 14 Feb 2024

Mooi... dank je wel!

Mathilde Postma
Door

Mathilde Postma

op 14 Feb 2024

Dank!Hoe kan ik licht toelaten in mijn rechteroor ivm 1 zijdige doofheid en tinnitus? Ben in 2017 gestopt met werken in het onderwijs. Voelde mij 'niet gehoord'. Eea doorleeft en losgelaten. Wat kan ik nog meer doen?

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Wanneer je belangrijke aspecten mbt je situatie de ruimte hebt gegeven en je lichaam de draad niet (voldoende) oppakt, kun je hypnotherapie overwegen om je lichaam en geest meer op één lijn te krijgen. Verder krijg ik een goede gevoel bij jouw zin "licht toelaten in mijn rechteroor". Misschien wil je partner (als je die hebt) of een vriendin heel zacht lieve woorden in je rechteroor fluisteren. je kunt zelf ook lieve boodschappen opnemen en heel zacht bij je rechteroor afspelen en toelaten.

Debbie
Door

Debbie

op 14 Feb 2024

Bij mij is 5mnd geleden dubbele borstkanker geconstateerd. Ongeneeslijk. Ik sta in het proces zeer positief. Waar staan de borsten voor??

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

De borsten staan voor het zonder stress uitdrukken van zorg voor mensen, dieren, planten die dat nodig hebben. Houdt jij je zorg voor anderen teveel in? Of zorg jij misschien juist te veel? Met teveel stress of een te groot verantwoordelijkheidsgevoel? Is de zorg voor jezelf in balans met de zorg die je aan anderen geeft? Dat zijn vragen waar je bij stil kunt staan om te kijken waar je geraakt wordt en waar je "vanbinnen" weet dat je daar meer ruimte mag maken.Daarnaast kun je ook onderzoeken welk voorbeeld je van je moeder hebt gekregen mbt zorgen (linkerborst) en of je voldoende steun hebt ervaren van je vader (rechterborst).

Gerard Wesstein
Door

Gerard Wesstein

op 14 Feb 2024

Ik zou iets meer willen weten over bloeddruk en munierre. Bij voorbaat dank. Lieve groetjes Gerard

Sopfhia
Door

Sopfhia

op 14 Feb 2024

Wow wst confronterend en zeker herkenbaar Dank je wel henkVoor de gene die het herkennen Ik heb zeker in de winterperiode Altijd koude voeten vingers en tenen Soms witte vingers en tenen Slechte doordoorbloeingIemand advies of wst betekend het

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Een vergelijkbare vraag is hierboven ook gesteld mbt het fenomeen van Raynaud. In de meest algemene zin kun je je handen en voeten zien als de eindpunten van je lichaam waar je je energie handelend en "voetend" uitstraalt in je omgeving. Je zou dus kunnen zeggen "Ik ben aan het leren om meer warmte uit te stralen in mijn omgeving en meer te wortelen hier op aarde." Daarnaast knijpen de bloedvaten in je voeten en handen als eerste dicht bij stress. Je probeert dan de warmte bij je zelf en in je lichaam te houden. Dat is ook van belang om mee te wegen. je krijgt dan een gecombineerde leervraag (dat is sowieso vaak het beste): Ik mag meer warmte uitstralen in mijn omgeving en ik mag mijn warmte helemaal bij mezelf houden". Door beiden te ontwikkelen kan een gezond evenwicht makkelijker ontstaan.

Marianne
Door

Marianne

op 14 Feb 2024

Dank Henk voor wijze woorden. Ik heb al jaren last van mond die ik niet in balans krijg. Tong iets verdikt. Tongbranden, prikkelend gevoel, rare smaak, soms gevoel in ijzer te bijten. Met eten geen probleem. Kauwgom/potter onder tong is probleem weg.

Lidi
Door

Lidi

op 14 Feb 2024

Dank Henk. Deze video boodschap ontroert mij. Heel waardevol.

Onja Vogelpoel Boelen
Door

Onja Vogelpoel Boelen

op 14 Feb 2024

Dank je Henk voor de uitleg. Helpt mij omdat ik ook niet zo geloof in het dokteren en medicijnen. Maar jij had het over buikgevoel, hoe moet ik dat zien, wat kan ik daarvan leren?

Agada
Door

Agada

op 14 Feb 2024

Graag ontvang ik informatie over de longen.

Beppe Baukje
Door

Beppe Baukje

op 14 Feb 2024

1 verschil om van je klacht in je kracht te komen. Maar ik heb al jaren last van mijn gewrichten (r.a.) en door de medicatie leverproblemen maar misschien verteld mijn lichaam mij iets anders omdat ik sinds kort ook mistig zie met 1 oog?

Elly
Door

Elly

op 14 Feb 2024

Dag Henk Herman, Ik heb al jaren last van oorsuizen, soms heel weinig dan weer meer. Ik ervaar wel dat het stressgevoelig is. Maar ik heb al vaak gevraagd/gezocht: wat willen die oren mij vertellen? Wat is het dat ik mss niet wil horen? H)erken ik stress?

Marianna
Door

Marianna

op 14 Feb 2024

Hallo Henk, Ik heb al drie jaar last van een soort stijfheid in mijn rechter bovenbeen en soms vanuit mijn bil. Het is geen fybromyalgie, maar weet niet wat het is. Het is wel de laatste tijd verbeterd! Heb jij nog suggesties voor mij? Alvast bedankt🙏

Ilona
Door

Ilona

op 14 Feb 2024

Kun je misschien iets duiden over Lichen Sclerosus? Het wordt afgedaan als ‘auto-immuun’ en hormonen smeren, doch de huid is alleen maar kwetsbaarder geworden. Wat kan de onderliggende reden zijn dat ik en mijn kleinkind beiden dit probleem kennen?

dorothea
Door

dorothea

op 14 Feb 2024

Dankjewel hendrik herman voor deze mooie boodschap! Hij komt op een zeer goed moment. Ik ben benieuwd waar vermoeid- en futloosheid voor staan?

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Dat is voor iedereen anders Dorothea. waar komt jouw vermoeidheid en futloosheid vandaan?

Doreen
Door

Doreen

op 14 Feb 2024

Beste Henk en anderen, fijn als je meedenkt. Ik heb een burn out. Totaal geen reserve energie meer. Ik zie nu: ik reik nu eindelijk naar mensen uit, ipv het alleen te blijven doen en bij energie voel ik ruimte, dat ik daar naar toe mag bewegen en ontspann

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Ja zo is het Doreen. Formuleer je leervraag: "ik ben aan het leren om uit te reiken en te ontvangen" en " Ik mag de kant op bewegen waar ik energie krijg". Ontvangen is een belangrijk aspect bij burnout. Gun jezelf de tijd. Wat in jaren ontstaat, is niet in enkele dagen opgelost. Maar stapje voor stapje gaat het vaak ook weer sneller dan we denken.

Elly
Door

Elly

op 14 Feb 2024

Dankjewel Henk, voor deze prachtige uitleg. Het maakt voor mij helder dat 'ertegen vechten' niet helend is. Ik ga mijn lichaam om raad vragen.

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Fijn!

Pauline
Door

Pauline

op 14 Feb 2024

Mooi uitleg. Graag zou ik iets meer willen weten over nooit verzadigd raken, qua voedsel.

Pauline
Door

Pauline

op 14 Feb 2024

Mooie uitleg. Graag zou ik iets meer te weten komen over nooit verzadigd raken wat voedsel betreft

Mar
Door

Mar

op 14 Feb 2024

Mooi Henk! Je hebt helemaal gelijk, zorgen maken blokkeert ons... Graag zou ik jouw mening willen weten over de diepere betekenis achter hoofdpijn/migraine

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Hoofdpijn/migraine is zo algemeen en de oorzaken ervan zijn per mens zo verschillend dat ik dat niet voor jou kan beantwoorden zonder je veel beter te leren kennen. Ik zou in ieder geval bij chronische hoofdpijn ook een natuurarts, homeopaat of acupuncturist betrekken om je lichaam te helpen zo goed mogelijk in balans te zijn.

Lilian
Door

Lilian

op 14 Feb 2024

Mijn centrale zenuwstelsel staat al jaren in een hyperwaakzame stand. Sinds kort ben ik mij gelukkig bewust geworden dat het nu de tijd is om mijn zenuwstelsel anders te benaderen. Ik mag mijn c.zenuwstelsel alle ruimte geven om alles te mogen ervaren.

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Ja Lilian, werk met beide kanten: 1. Ik mag bij tijden hyperwaakzaam zijn en 2. Ik mag bij tijden meer ontspannen. Benoem beiden geregeld en merk op een dag beter op wanneer je hyperwaakzaam bent en wanneer je wat meer ontspant. Dit combineren van de twee polen kan heel verrassende groei en heling geven. Niet plotseling, maar wel wanneer we het een aantal weken dagelijks wat aandacht geven.

Verschooten Godelieve
Door

Verschooten Godelieve

op 14 Feb 2024

Godelieve 14.02.2024 lieve Henk ik dank je voor al je wijze raad graag wil ik weten waar I.P.F.Longfibrose voorstaat wil er alles voor doen om het te stoppen geloof zeer sterk in je zelfgenezend vermogen ik geloof erin

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Beste Godelieve, die medische diagnoses en latijnse namen brengen ons doorgaans niet dichter bij ons eigen lichaam en wat daar gebeurt. Wanneer je dat "I.P.F. Longfibrose" nu eens even vergeet, hoe zou jij dan zelf omschrijven wat er in je longen gebeurt/afspeelt?

Nettie
Door

Nettie

op 14 Feb 2024

Ik heb regelmatig last van een loopoor links. mijn linkeroor is volledig doof. In mijn rechter oor heb ik een hoor apperaat.Ik lees veel ,voer veel gesprekken met mensen en luister regelmatig podcasts. Is linker oor afvoer kanaal?

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Links is niet per definitie het afvoer kanaal, maar het is in jouw situatie duidelijk dat je lichaam daar iets wil afvoeren. Verder durf ik er niet veel over te zeggen. Ik ken je onvoldoende en het voelt alsof er sprake is van een lange voorgeschiedenis. Fijn om te lezen dat je ondanks de problemen zoveel kunt doen!

Lidewijde Pedroli
Door

Lidewijde Pedroli

op 14 Feb 2024

Super Henk, zó interessant en leerzaam! Wat spijsvertering aangaat, hoe kan ik een onbedwingbare eetbuien indammen?het lichaamsgewicht zou daar ook veel baat bij hebben!

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Mogelijk hoor je op deze video een aantal zaken die - ook al gaat het op de video over een andere verslaving - je kunnen helpen bij je eetbuien:

Joke Veldt
Door

Joke Veldt

op 14 Feb 2024

Beste Henk, heb je ook ervaring met Anthony William? Medical Medium? Dank voor de mooie video, die ik zojuist heb gezien en beluisterd.

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Ik heb hem nooit ontmoet, maar ik ken zijn boeken.

Maria
Door

Maria

op 14 Feb 2024

Dank voor de video. Ik heb een longontsteking gehad. was me niet bewust dat ik het benaderde als iets wat niet goed is. Mijn lieve longen zijn keihard aan het werk voor mij. Neem ik genoeg ruimte, laat ik los wat me niet dient? Luchtigheid., verdriet xx

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Misschien heb jij het ook niet benaderd als iets wat niet goed is. Mooi dat je dankbaar bent met je lieve longen en de thema's die je benoemt zijn idd de thema's van de longen.

Angelique
Door

Angelique

op 14 Feb 2024

Hallo Henk, Dank je wel voor je inspirerende berichten. Ik heb al een hele tijd last van pijn in mijn rechteroksel en ook mijn schouder doet af en toe mee. Omdat het af en aan is en onduidelijk is wat het is vind ik het moeilijk om te negeren...

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Mijn gevoel is er je huisarts even naar te laten kijken.

Henny
Door

Henny

op 14 Feb 2024

Wat een mooie boodschap! Laat ik inderdaad de verkramping maar eens loslaten. Ik geloof nu al dat mijn lichaam blij wordt van deze gedachten :-)

Gerda Venesoen
Door

Gerda Venesoen

op 14 Feb 2024

Dag Henk Ik heb chronische leukemie. 7 jaar geleden ben ik behandeld, nu steek de ziekte terug de kop op. Welke liefdes les heb ik te leren?

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Beste Gerda, hier kun je mijn boek Bondgenoot over het immuunsysteem als luisterboek beluisteren: https://genezendvermogen.nl/bondgenoot-luisterboek-gratis/ Ik kan het je ook als pdf sturen wanneer je daarom vraagt via office@henkfransen.nl Veel succes!

kriszti farkas
Door

kriszti farkas

op 14 Feb 2024

Lieve Henk, Ik heb neurpathie in mijn voeten, nogal pijnlik! Knokkels in mijn vingers, reum, arthritis? Moellijk, pijnlijke handbebruik. Verder leef ik super gezond, veel beweegen, wandelen 5 km dagelijks. Ben al 30 jaar vegetarieer, 2x dag mediteer ik.

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 14 Feb 2024

Beste allen, doe allereerst zelf een poging; het is immers jouw lichaam, jouw instrument. Achter chronische klachten gaan jouw persoonlijke levensthema's schuil. Daar heb je al lange tijd, vaak tientallen jaren zelf mee te maken. Het antwoord daarop kun je niet zomaar bij mij leggen. Het vereist jouw wil en verlangen om jezelf elke dag iets beter te begrijpen en dat een positieve insteek te geven in de zin van wat je aan het leren bent dit leven of welke kwaliteiten je wilt versterken in jouw situatie. Daarnaast kan iedereen hier zijn diepere aanvoelen en wijsheid met anderen delen. Het mag niet van mij alleen afhangen.

Elly Brugman
Door

Elly Brugman

op 14 Feb 2024

Hoe kan ik omgaan met handen die dik zijn, kalk opslaan snel ontstoken zijn en het gevoel en kracht kwijt zijn? Wat kan ik daarvan leren? Fijn als ik daar inzicht in kan krijgen

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Mijn gevoel is dat je een goede natuurarts/homeopaat zoekt die je lichaam fysiek kan ondersteunen. Daarnaast kun je de zegenoefening voor je lichaam geregeld doen:

Elly  van Rhoon
Door

Elly van Rhoon

op 14 Feb 2024

Wat ik graag zou willen weten, prostaat kanker bij mijn man was zo goed als terug in het groene vlak, echter nu na 1 1/2 jaar blijken er weer uitzaaiingen in het lichaam te zitten. Wat zegt dit en waarover,

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Zie antwoord hieronder

Bart Kievit
Door

Bart Kievit

op 15 Feb 2024

Lieve Henk, je video sluit fijn aan bij hoe het voor mij voelt om met de mij gegeven diagnose "prostaatkanker" om te gaan. Ik wil er niet tegen strijden, niets tégen doen! Ik maak geestelijk contact met mijn prostaat. Heel graag je tips/betekenis! 🫂

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

De prostaat is het vrouwelijke in de man. Het is belangrijk om je gevoeligheid en diepere wijsheid te eren, enerzijds, en om deze gevoelige kant van jezelf krachtig te beschermen, anderzijds. Dat krachtig beschermen is geen strijden, maar het is wel een enorme kracht. Het is goed om vertrouwd te raken met die kracht zodat je geen dingen laat gebeuren die niet OK zijn.

marjon
Door

marjon

op 15 Feb 2024

Ik heb ontstekingen in het ruggenmerg en daardoor uitval van zenuwen. De woorden die ik daarbij heb gaan over stroming of nu dus geen juiste doorstroming. Hoe kan ik het weer laten stromen. Het denken zit daar behoorlijk bij in de weg.

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Conflict (ontsteking) in de doorstroming (zenuwgeleiding) is een goed startpunt. Wanneer het denken in de weg zit, gaat het meestal om oordelen en/of angsten. Je hebt vaak energie nodig om daardoor heen te "breken" en in acceptatie te komen. Een zin die je daarbij kan helpen is de "zegenzin". Deze helpt je om te ontspannen en in een liefdevolle verbinding te komen met je lichaam. Dan kan alles wat meer gaan stromen zoals bedoeld en krijgt zelfgenezing weer meer kans. Hier kun je de zegen-mediatie doen:

tom de winter
Door

tom de winter

op 15 Feb 2024

Een liefde verbinding met aarde en kosmos heelt alles. Aarde is moeder, kosmos is vader die samen komen maakt mij innerlijk vrouw en man liefdevol bevredigd

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Mooi! En niet alleen bevredigd... het mannelijke (de zaadcel/yang) en het vrouwelijke (de eicel/yin) scheppen samen nieuw leven! Hemel en aarde in verbinding helen dus en scheppen uit pure levenslust.

Ilse
Door

Ilse

op 15 Feb 2024

Goedemorgen Henk, Afgelopen december is het staart gedeelte van mijn alvleesklier verwijderd en mijn milt. Graag zou ik willen weten hoe liefdevol ik deze organen kan helen. En welke betekenis hebben deze organen. Dank en zo fan van je 🙏 Gr Ilse

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Over de alvleesklier/pancreas heb ik hieronder al iets geschreven. De milt is een deel van je immuunsysteem (voor jezelf en je eigen ruimte opkomen) op het niveau van de derde chacra (jouw eigen gezag/macht). Het gaat dus over krachtig voor jezelf staan en je macht in vertrouwen uitstralen.

Debbie
Door

Debbie

op 15 Feb 2024

Dankjewel , heel duidelijk voor mij. Altijd goed voor andere gezorgd en mijzelf daarbij vergeten. En voorbeeld van mijn moeder en stiefvader was zeker niet aanwezig. Altijd ontkennend. Antwoorden zelf gezocht en gevonden. en nu goed zijn voor mijzelf.

Els
Door

Els

op 15 Feb 2024

Dank je wel Frans ik heb een onrustige moedervlek al een tijdje maar die laat ik ook idd met rust ‘Niet aanraken’ ik koester hem zelfs . Maar hoe is dat bij kinderen die verkrampen (nog) niet of bv huisdieren met kanker ?

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Kinderen en huisdieren zijn heel gevoelig. Uit familie- en dier-opstellingen wordt duidelijk dat het de gevoeligste kinderen zijn die last hebben van de spanningen van de ouders/opvoeders, de spanningen in het gezin en die in het familiesysteem. Bij klachten bij kinderen moet je dus altijd het systeem mede betrekken.

Marianne Klaver
Door

Marianne Klaver

op 15 Feb 2024

Henk dankjewel.! Ik werd of word blij van deze video.Wat is de betekenis van de pancreas?

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

De pancreas regelt de suikerstofwisseling. Energetisch staat suiker voor het zoete in het leven of voor de de liefde-huishouding. Hoe ga jij om met liefde in je leven? Is geven en ontvangen in balans? Wisselen de twee elkaar op een natuurlijke manier af? Kun jij het zoete in het leven ontvangen? Durf je het helemaal uit te geven omdat je weet dat het vanzelf weer aanvult en er altijd genoeg van is? Dat zijn vragen die je kunt onderzoeken in je leven. En ook hoe er vroeger bij jou thuis met liefde werd omgegaan...

ineke verdoner
Door

ineke verdoner

op 15 Feb 2024

dag Henk, ik heb last van kiezen, vooral aan de linkerkant en linksonder meer dan linksboven. Misschien moet er iets getrokken worden .. maar ik ben benieuwd naar de andere betekenis van kiezen en kiespijn/bederf.

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Ik ken die betekenis niet Ineke, maar je kunt dat soort info wel vinden op het internet, bij acupuncturisten en sommige biologische tandartsen.

Joke Veldt
Door

Joke Veldt

op 15 Feb 2024

Beste Henk, begrijp ik het goed, je wilt je mening niet geven over Anthony William. Als dat inderdaad zo is, respecteer ik dat. Ik moet het ook zelf uitzoeken en voelen vooral. Dank voor alles wat jij deelt met ons!

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Hoe kom je daarbij Joke? Jij vroeg niet wat ik van hem vind, maar je vroeg of ik hem kende.Hij is wat mij betreft een bijzondere man die een aantal zaken heel stellig en absoluut naar voren brengt. Ik zag echter in de praktijk bij mijn cliënten dat zijn aanwijzingen niet zo goed werkten als dat hij beweert dat ze doen. Iedereen zal bij zijn aanwijzingen dus goed zelf moeten voelen of het wel of niet goed voelt. Ons lichaam laat dat van binnenuit weten doordat je ruimte voelt of juist niet.

jan de Blaeij
Door

jan de Blaeij

op 15 Feb 2024

bedankt voor de mogelijk om wat dieper in te gaan op mijn klachten van verhoogde psa waarden na een totale verwijdering van de prostaat> Wat is het verband en wat kan ik er nog van leren, het houdt volgens mij ook verband met ontstekking van mijn tanden

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

De prostaat is het vrouwelijke in de man. Het is belangrijk om je gevoeligheid en diepere wijsheid te eren, enerzijds, en om deze gevoelige kant van jezelf krachtig te beschermen, anderzijds.

Angelique Vanwynsberghe
Door

Angelique Vanwynsberghe

op 15 Feb 2024

Dankjewel Henk voor deze mooie verheldering. Mijn migraine laat me dieper in mijn innerlijke rust komen. Een langzaam maar zeer diepgaand proces waarvoor ik alleen maar dankbaar kan zijn.

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Respect!

Marianne van Zuijlen
Door

Marianne van Zuijlen

op 15 Feb 2024

Beste Henk, dank voor inspirerende video. Ik zit in proces van chronische lymfatische leukemie. Mijn gevoel is dat mijn lymfevaten in versneld groeiproces zitten. In wat past en wat te laten. Mijn vraag: Hoe plaats ik het teveel aan witte bloedcellen?

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

CLL gaat over je immuunsysteem. Ik heb daar een boekje over geschreven. Wanneer je het leest, krijg je heel veel info over de werking van een gezond immuunsysteem. Hier kun je het als luisterboek beluisteren: https://genezendvermogen.nl/bondgenoot-luisterboek-gratis/ En als je het liever wilt lezen, kun je me een mailtje sturen op office@henkfransen.nl

Doreen
Door

Doreen

op 15 Feb 2024

Beste Hendrik, ik heb een burn-out. Zenuwstelsel teveel aan en hoofd overheerst Ik mag alle ruimte nemen die ik nodig heb, dat doen wat mijn ziel en lichaam goed doet.Als ik daar goed voor zorg, aandacht aan het licht geef dat door mij heen laat stromen

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Ja wanneer we burnout raken hebben we heel lang niet naar de signalen van ons lichaam geluisterd. Meestal omdat we dat als kind ook niet geleerd hebben. Prachtig dus dat jij die weg teruggevonden hebt en aan het onderzoeken bent hoe je vriendelijk voor jezelf kunt zijn en je lichaam de kans kunt geven te herstellen en weer op te laden. Succes!

lieve
Door

lieve

op 15 Feb 2024

hartonderzoele, myocardiperfusie heb labiele bloeddruk

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Je schrijft hier vluchtig een aantal dingen op en maakt daarbij zelfs schrijffouten en laat het woordje "ik" achterwege. Zo werkt het niet. Dat woordje "ik" is het belangrijkste in dit verhaal! Het gaat om jou en dat je alle tijd neemt. Niet alleen om hier je vraag te formuleren, maar vooral ook om je lichaam te ontspannen, je trilling te verhogen en de tijd te nemen werkelijk verbinding te maken met je lichaam en je hart. Dat je leert luisteren naar dat prachtige instrument dat je lichaam is. Dus begin eerst eens zelf en laat me weten wat je ontdekt. Misschien kan ik dan aanvullen en verder mee-voelen

Laura Guliickx
Door

Laura Guliickx

op 15 Feb 2024

lieve Henk ik heb staar. aan mijn linker oog heb ik een lens laten plaatsen, Ik ben er van overtuigd dat ik zelf meer kan doen. zelf denk ik dat staar met star te maken heeft. ik heb er van vele kanten naar gekeken. heb je suggesties voor me? e

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Ja, wat je aangeeft is de goede richting. Maar het is ook belangrijk te weten dat we in een belastende tijd leven en dat al die belastingen op het lichaam wegen en mede-oorzaak zijn van degeneratie en ouderdom. Het is dus niet alleen psychisch, ook al is het mooi die kant ook te onderzoeken.

Hannah
Door

Hannah

op 19 Feb 2024

Dankjewel voor deze fantastische video en levenswijze lessen. Wat hebben opgezette keelklieren muj te zeggen?

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Ik ga er vanuit dat je de lymfeknopen bedoelt en niet de speekselklieren. De lymfeknopen zijn deel van je immuunsysteem en op deze plek houden ze goed in de gaten wat het lichaam binnenkomt via de keel: is het goed voor jou of niet. Als ze opgezwollen zijn, zijn ze actief en mag/moet jij goed opletten wat je binnen laat komen, zowel fysiek (voeding) als ook lucht (adem) als ook emotioneel (wat slik jij van anderen?). is er iets in dit antwoord wat jou raakt?

Annelyn de Boer
Door

Annelyn de Boer

op 19 Feb 2024

Dank Henk, wat heb je het (op jouw unieke wijze) weer helder gemaakt voor me. Ik worstel(de) met Lichten Sclerosis, waardoor mijn vaginaopening veel kleiner is geworden. Mijn seksuele en levenslust hebben fors onder druk gestaan...lijkt mij de samenhang?

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

Allereerst respect dat je hier zo kwetsbaar durft te zijn. En ja aan de ene kant is de vernauwing een uitdrukking van de druk en belasting die je hebt ervaren. Aan de andere kant is het ook een liefdevolle bescherming. Zo kun je enerzijds zorgen dat de druk in je leven minder wordt, en anderzijds, dat je binnen de mogelijkheden geniet van je levenslust en die weer meer durft te vertrouwen.

Geertje Alblas
Door

Geertje Alblas

op 19 Feb 2024

Dag Henk, heb jarenlang strijkend mijn werk gedaan in mijn bedrijf. Nu erg veel last van artrose in mijn handen. Wil niet de link leggen naar het strijken en harde werken, wat misschien normaal lijkt? Wat kan ik nu het beste doen?

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 19 Feb 2024

De oorzaak ligt meestal op verschillende niveaus. Dus de fysieke factor van het jarenlang strijken is ook van belang. Daarnaast kun je de betekenis van artrose onderzoeken. Misschien zijn je handen ook gesleten omdat ze jarenlang iets anders moesten doen dan wat ze echt wilden doen. Daarnaast lopen we vaak tekorten op op hogere leeftijd door onvolwaardige voeding of een niet optimale spijsvertering of een combinatie van die twee. dan kan een goede natuurarts uittesten of je tekorten hebt. Ook kan homeopathie vaak/soms helpen bij artrose.

Carolien
Door

Carolien

op 22 Feb 2024

Hoi Henk, dankjewel! Ik krijg 1 ding niet duidelijk voor mij. Mijn lichaam heeft MS, start ik mijn psychosomatisch zelfonderzoek op het immuunsysteem (auto-immuunziekte) of op het centraal zenuwstelsel (waar de ontstekingen en letsels zitten)? Dankjewel.

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 22 Feb 2024

MS is een complexe ziekte en voor complexe ziekten geldt dat verschillende ingangen mogelijk zijn. Het beste kun je beginnen met de ingang waar je "naartoe getrokken" wordt. Daar kun je het makkelijkste binnenkomen, dingen ontdekken en op reis gaan in je lichaam en je leven. Ik heb de indruk dat dat bij jou je immuunsysteem is. Hoe voel jij dat? Mocht je meer over het immuunsysteem willen leren kun je mijn luisterboek daarover beluisteren: https://genezendvermogen.nl/bondgenoot-luisterboek-gratis/

Carolien
Door

Carolien

op 22 Feb 2024

Dankjewel Henk, ik ga jouw luisterboek nog eens luisteren! Ik denk ook dat ik bij het immuunsysteem mag beginnen, voelt inderdaad "makkelijker" dan het zenuwstelsel. Verwonderlijk hoeveel weerstand ik al ervaar om enkel aan deze reis te beginnen ;) Dank!

An Krikilion
Door

An Krikilion

op 22 Feb 2024

Dag mijnheer Fransen. Sinds een 8-tal jaren heb ik astma. Hevige kattenallergie. Vroeger nergens last van. Homeopathie, Ghesret-methode, Buteyko-methode, Holistische geneeswijzen (H.VanVliet). Alles helpt zeer redelijk. Toch ben ik nog kortademig. Harteli

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 22 Feb 2024

Heb je EFT geprobeerd An?

ron veenendaal
Door

ron veenendaal

op 22 Feb 2024

Waar staat de prostaat voor naar jouw inzicht Henk

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 22 Feb 2024

Beste Ron, er staan al meerdere antwoorden betreffende de prostaat hierboven.

Ria van Rijsbergen
Door

Ria van Rijsbergen

op 26 Feb 2024

Dank nog voor jouw Eerste Hulp bij kanker. Toen ik hoorde dat ik borstkanker had, was mijn 1e gedachte: dat kreng moet eruit! Pas na enige tijd kwam ik achter de boodschap: het kreng in mijn hoofd mag eruit. Tip boek Christiane Beerlandt psychosomatiek

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 27 Feb 2024

Bijzonder Ria! Wat was het "kreng" in je hoofd? Kun je daar woorden aan geven?

Ria
Door

Ria

op 11 Mar 2024

Het kreng was het deel in mij (ego) dat altijd commentaar had, altijd oordeelde. Ik 'moest' van alles. Ik had, door een perfectionistische vader, geleerd me aan te passen om waardering te krijgen. Proces van dit los laten, via acceptatie naar Zelfliefde.

Hanne langenhuizen
Door

Hanne langenhuizen

op 28 Feb 2024

Ernstige osteoperose met als gevolg wervelbreuk L2. Kan ieder moment weer gebeuren. Al bij ademen. Het voelde alsof mijn leven stilstond. Mss had ik dat nodig? Ik voel me letterlijk én figuurlijk ‘gebroken’. Kan mezelf niet meer overeind houden. Vgls mij mag ik wat ‘slapper’ worden al zegt alles in mij dat ik ‘sterk’ móet zijn. Hoe mag ik hiernaar handelen? Dat ik ‘hard’ en ongezien ben opgevoed laat zich raden.

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 07 Mar 2024

Okay het lijkt alsof je al veel weet, maar genezing is geen weten, maar diep doorvoelen. Onder begeleiding door de oude trauma's heenwerken waardoor de organen weer de ruimte krijgen om te herstellen. En dat altijd met ondersteuning op het fysieke niveau: de juiste voeding, beweging en supplementen.

Hanne langenhuizen
Door

Hanne langenhuizen

op 03 Mar 2024

Inmiddels je video over psychosomatiek gekeken. Welk ‘orgaan’ zou linken aan osteoperose? Waar zit de ingang waarnaar ik mag kijken?

hendrik herman fransen
Door

hendrik herman fransen

op 07 Mar 2024

Osteoporose is het orgaan "bot". Daarnaast kun je kijken naar de plaats van het bot. In je handen, heupen, nek, enz.?

si
Door

si

op 11 Mar 2024

Ingang voor tinnitus?

Katrien Van Reybrouck
Door

Katrien Van Reybrouck

op 11 Mar 2024

Ik heb al jaren last van een te traag werkende schildklier. in het begin heb ik vanalles onderzocht, ook met cranio gewerkt, maar uiteindelijk wel met medicatie gestart. Waar staat de schildklier voor? Alvast dank

Afra
Door

Afra

op 11 Mar 2024

Ik heb af en aan last van aambeien, soms ook bloedend. Ik voel mijn energie laag worden, kwetsbaar en emotioneel. Kan hier wel naar luisteren en handelen als het gebeurd. Ik zou het bij de wortel (1e chakra:) willen pakken, maar kan daar niet bijkomen.

Meta Rook
Door

Meta Rook

op 11 Mar 2024

Het boek De Sleutel tot Zelf-Bevrijding van Christiane Beerlandt geeft heel veel antwoord op zo'n 1100 ziekten. Ik gebruik hem regelmatig voor mijn cliënten. Het geeft veel inzicht. Ook het boek De Helende Reis van Brandon Bays is een aanrader.

Hilde Tuinman
Door

Hilde Tuinman

op 11 Mar 2024

Beste Henk, Ik doe aan Hernia L4/L5 en missch. spierreuma. Omdat ik tijden in een kramp heb geleefd? (overbezorgd ivm ouders) De Germaanse zegt: vluchtgedrag v mij of mn vader (vluchteling), maar hoe erken ik dat & los ik dat op? (Syndroom?) Dank!

Inge
Door

Inge

op 11 Mar 2024

Al van kleins af aan ernstige rug en knieklachten & benauwdhd ( dichtgeknep keelgevoel, kortademig en pijn op de borst), nu 57, al mr dan 50 jr last van en gn arts die 't verhielp !, mislukte operaties gehad, inject., enz., niets hielp !, Waarom ?!

Doreen
Door

Doreen

op 12 Mar 2024

Beste Henk, ik heb een burn-out. Aandacht: ontspanning, stop zeggen als praten me teveel is (ervaar mezelf als lastig als ik dat doe),fysieke aanraking vragen of dicht bij elkaar zitten ipv praten(hier zit oordeel op). Heb jij nog toevoeg tav burnout?

Jeroen
Door

Jeroen

op 12 Mar 2024

Mobiliseer je immuun systeem en focus het op de plek die "ziek" voelt en je zal zien dat het direct verlichting geeft.

Jacoueline Hoogerwerf
Door

Jacoueline Hoogerwerf

op 13 Mar 2024

Ik h eb al vele jaren een hoge piep in mijn rechteroor, nu is daar sinds kort een lage toon in h et andere oor bijgekomen, ik merk dat ik me daar de hele dag op focus, en ben antidepressivum gaan gebruiken, graag je reactie Henk. Dank je.

Paulien
Door

Paulien

op 14 Mar 2024

Beste Jacoueline, wat in mij opkwam bij het lezen van je vraag is: waar laat je je in dit leven door overstemmen?

elly b.
Door

elly b.

op 13 Mar 2024

dank je wel voor je video van je lichaam zegenen. het geeft een antwoord hoe je goed kunt zijn voor je lichaam. het ga je goed Henk

Resie
Door

Resie

op 18 Mar 2024

Lieve Henk, Ik heb een diagnose,Parkinson.Vind het heel moeilijk om los te komen van ongeneeslijk en dat het achteruit met me gaat..Toch ben ik ook heel dankbaar voor het proces waar ik nu inzit…. Resie

Reactie plaatsen