Drie vragen die mensen mij vaak stellen


Vraag: Waarom leg jij de laatste tijd zoveel nadruk op maatschappelijke ontwikkelingen?
Antwoord: Ik doe dat omdat de maatschappelijke ontwikkelingen de laatste tijd in mijn ogen (heel) ongezond zijn. Het is belangrijk om te beseffen dat individuele gezondheid (voor onszelf en onze kinderen) vrijwel onmogelijk wordt wanneer we instemmen met een zieke samenleving. Daarom heb ik daar nu extra aandacht voor; het is prioriteit wat mij betreft.

Vraag: Waarom ben jij gestopt als arts?
Antwoord: Ik ben niet gestopt. Ik heb enkel mijn artsentitel teruggegeven. Dat heeft veel voordelen voor mij. Zonder die titel ben ik veel vrijer om mijzelf te uiten en mensen - ziek én gezond - naar beste kunnen te informeren. Ook is het nu heel helder dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun welzijn.

Vraag: Hoe staat het met jouw missie om een medicijnvrij ziekenhuis te creëren?
Antwoord: Ik ben jarenlang bezig geweest om die missie vorm te geven en was er ook dichtbij. De ontwikkelingen de laatste jaren hebben de uiteindelijke realisatie ervan geblokkeerd. Daarnaast voelde ik dat het met de huidige maatschappelijke ontwikkelingen en de financiële crash die er volgens mij aankomt, onverstandig is om het initiatief er nu door te drukken. In de toekomst, zo voel ik, zal de medicijnvrije geneeskunde in vele vormen opbloeien; veel mooier dan we ons nu kunnen voorstellen.


Over de schrijver
hendrik herman fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Maria
Door

Maria

op 20 Mar 2022

Over je laatste punt zou ik je toch willen challenge :-) Als er bewegingen zijn om anders met gezondheid bezig te zijn en te kijken, dan gebeurt dat nu -overal. Niet starten vanwege het gaan omvallen financieel systeem … klinkt als een afhankelijkheid. Je had een mooie film gepost met de suikerklontjes: werken vanuit het water kan prima zonder last van die suikerklontjes te hebben! Uit welke frequentie komt dit antwoord?

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 24 Mar 2022

Beste Maria, niemand kan zeggen wat jij met je leven zou moeten doen. Jij wordt van binnenuit geleid. Zo simpel is het. Op dezelfde manier volg ik mijn innerlijke aanwijzingen, oftewel de frequentie van mijn ziel. De enorme flow die na mijn beslissing plaatsvond is voor mij een bevestiging van de afstemming van mijn keuze op het geheel.

Reactie plaatsen