Bijna dood ervaring gebruiken om te leven
25 februari 2016 

Bijna dood ervaring gebruiken om te leven

De bijna dood ervaring als een inspiratie om voller in het leven te staan

Conferentie 30 april 2016 | Henk Fransen | Pim van Lommel

Conferentie over Bijna Dood Ervaringen

Praktische informatie:

  • Datum: 30 April 2016
  • Tijden: 09.30 – 18.00 uur
  • Plaats: Soesterberg
  • Sprekers: Naast Henk Fransen en Pim van Lommel nog meerdere anderen.

Angst voor de dood

Mensen die een bijna dood ervaring hebben gehad vertellen vaak hoe deze ervaring hun angst voor de dood heeft weggenomen. Dit geldt voor mensen van alle culturen en godsdiensten. Ook blijkt dat mensen door de eeuwen heen vergelijkbare ervaringen delen na een bijna dood ervaring. De ervaring blijkt echter nog meer te doen dan de angst voor de dood wegnemen.

Voller in het leven staan

Mensen die een bijna dood ervaring hebben gehad vertellen hoe de ervaring van onvoorwaardelijke liefde hun eerbied voor het leven versterkt en hen helpt om meer in het moment te leven en meer te genieten voor gewone dingen.

Vaak wordt gerapporteerd dat mensen direct na hun dood hun hele leven aan zich voorbij zien trekken, niet alleen alle gebeurtenissen, maar vooral ook de uitwerking die hun handelen heeft op anderen. Ze ervaren daarbij de vreugde maar ook de pijn en het verdriet dat ze bij anderen hebben veroorzaakt. Deze intense ervaring liet gek genoeg geen schuldgevoelens achter, maar juist een toegenomen verlangen om gemaakte ‘fouten’ te herstellen en anderen voortaan goed te doen.

Wat we kunnen leren

Het blijkt mogelijk om de lessen die een bijna dood ervaring schenkt voor jezelf toe te passen ook wanneer je zo’n ervaring niet hebt meegemaakt. Kenneth Ring en Evelyn Elsaesser Valarino van het boek ‘Lessons from the Light’ (verkrijgbaar bij bol.com) geven over de hele wereld workshops waarin ze deelnemers meenemen in een visualisatie van hun eigen bijna dood ervaring. Dit te samen met andere oefeningen die de bijna dood ervaring nabootsen heeft voor veel mensen een transformerend effect.

Laat onderaan deze pagina een reactie achter.
Heb jij een tip hoe je de angst voor de dood kunt verminderen?
Of hoe een naderende dood je kan inspireren om vandaag voller te leven?

Over de schrijver
hendrik herman fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Reactie plaatsen