Start binnenkort:
Cursus Verhoog je trilling bij ziekte

Versterk je immuunsysteem en geef je zelfgenezend vermogen een boost


Deze cursus is voor mensen die zelf te maken hebben met de uitdaging van een ziekte,
hij is niet voor therapeuten bedoeld.

Henk Fransen is in 1985 afgestudeerd als arts aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen en werkte in het stervenstehuis van moeder Teresa en in ziekenhuizen in India en Afrika. In Nederland begeleidde hij 30 jaar mensen met kanker op een alternatieve manier. In 2016 heeft hij zich vrijwillig uit het artsenregister uitgeschreven. Sindsdien inspireert hij grote groepen mensen om hun trilling te verhogen en élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen: werk, geld, privé, relaties, hobby's vrije tijd, enz. Hij doet dat middels zijn blogs, boeken, video's en online-programma's.

Waarom een speciale cursus voor mensen die ziek zijn?

Ik kreeg vanuit mijn netwerk veel vragen van mensen die te maken hebben met ziekte. Vragen als 'Hoe kan ik mijn trilling verhogen bij ziekte?' en 'Hoe kan mijn verhoogde trilling precies bijdragen aan herstel?'


Om antwoord te geven op die vragen heb ik besloten om eenmalig een speciale cursus te organiseren over dit onderwerp.


In deze cursus deel ik een aantal van mijn allerbeste methoden om je trilling te verhogen, gericht op herstel van je lichaam en versterking van je geest.


Welke onderwerpen komen aan bod?

1. Vertrouwen

Je leert meer te vertrouwen op de intelligentie van je lichaam.


2. Vitale levenskracht

Je leert een eenvoudige meditatie van 10 minuten om je op te laden met subtiele levenskracht en om deze vitale kracht te sturen in de richting van herstel.


3. 'Slaap'

Je leert het belangrijkste geestelijke aspect van zelfgenezing en hoe je dat dagelijks praktisch kunt toepassen.


4. Liefde heelt

Je leert het elektromagnetische veld van je hart te versterken, zodat de liefde die daar zetelt, kan bijdragen aan heling.


5. Immuunboost

Je leert de twee krachtigste lichamelijke ingangen om je immuunsysteem te boosten.


Wat krijg je?

4 live bijeenkomsten via Zoom

Tijdens deze bijeenkomsten introduceer ik de belangrijkste theorie en basisoefeningen, geef ik demonstraties, beantwoord ik vragen en oefen je samen met medecursisten in de zgn. breakout rooms. De breakout rooms geven het programma een persoonlijk en intiem karakter. Het elke week samen oefenen, uitwisselen en de mogelijkheid om persoonlijk vragen te stellen vormen een krachtige impuls voor persoonlijke groei.


Handige tools

Tijdens de bijeenkomsten ontvang je praktische informatie, tips, tools en meditaties (mp3’s) om dat wat je leert makkelijk te kunnen toepassen. 


Blijvend gebruik

De informatie die je krijgt, kun je op je eigen computer downloaden als tekst of mp3. Daar kun je er blijvend gebruik van maken.


Data en tijden

De data
De live bijeenkomsten via Zoom zijn op 20 en 27 oktober en op 3 en 10 november.


De lestijden

Om 09.30 uur kun je inloggen, de bijeenkomsten beginnen precies om 09.45 uur en duren tot 11.30 uur met een maximale uitloop van een kwartier. Reserveer dus van 09.30 tot 11.45 uur in je agenda.


Prijs

De prijs is € 77,-

Je kunt het cursusbedrag in één of twee termijnen voldoen en inschrijving is mogelijk zolang er plaatsen beschikbaar zijn.


Noot: heb je de VJT-basiscursus gedaan? Dan kun je
de 'VJT bij ziekte' wel volgen, maar zul je met name inhoudelijk overlap ervaren.

Wanneer je mee wilt doen ...

Deze cursus kan je helpen je afweersysteem en zelfgenezend vermogen te ondersteunen. Wat je in deze cursus leert, is niet bedoeld als vervanging van een reguliere medische diagnose en/of behandeling. Raadpleeg te allen tijde een arts als er zich problemen voordoen met je gezondheid. 


Heb je het programma Zoom op je computer?

Dat wil zeggen: heb je het programma Zoom op je computer geïnstalleerd? Dat is nodig om aan de live bijeenkomsten mee te kunnen doen. Vraag evt. iemand in je omgeving die technisch is om dat voor je te doen.


Voldoet je computer aan de technische voorwaarden?

Dat wil zeggen: heeft je computer een goed werkende microfoon en camera?


Privacy-richtlijnen

Kun je alleen zijn in de kamer tijdens de cursus of kun je een koptelefoon gebruiken, zodat evt. kamer-genoten niet mee kunnen luisteren?


Kun je op de aangegeven data en lestijden?

Check of je de aangegeven data tijd hebt en reserveer 09.30 - 11.45 uur ruim in je agenda.


Wat gebeurt er nadat je je hebt ingeschreven?

Direct na betaling ontvang je een nota en een bevestigingsmail (check je spambox in het geval dat je die email niet direct ontvangt).

Een dag voor iedere online bijeenkomst ontvang je per mail een persoonlijke link (die je niet met anderen kunt delen) om in te loggen voor de online bijeenkomst.


Tot slot

Heb je nog vragen? Lees dan de antwoorden op de meestgestelde vragen onderaan deze pagina.

Wat ik bijzonder vind aan Henk zijn programma's is dat hij vanuit zijn eigen ervaring en die van de deelnemers waarmee hij werkt, echt heeft begrepen hoe de emotionele geschiedenis van mensen invloed heeft op welzijn.

Systeemtrainer en coach
Hylke Bonnema, internationaal coach en trainer in systemisch werk

Als doorgewinterde trainer in Verbindende Communicatie ben ik geraakt door de wijze waarop Henk Fransen zich in zijn programma's over zijn passie uitlaat.

Trainer geweldloze communicatie
Jan van Koert, trainer geweldloze communicatie www.enkontakto.nl

Henk heeft een unieke combinatie van gedegen medische kennis, oprechte interesse in zijn medemens en een grenzeloos vermogen om het wonder van heling op alle niveaus in begrijpelijke taal over te brengen.

Directeur Sonnevelt Opleidingen
Albert Sonnevelt, psycholoog en directeur van Sonnevelt Opleidingen

Antwoorden op de meestgestelde vragen

Wat zijn de technische voorwaarden om mee te doen?

Je hebt het programma Zoom op je computer geïnstalleerd. Verder heeft je computer een goedwerkende camera en microfoon en beschik je over een goede wifi-verbinding. Wanneer je nooit eerder aan een Zoom-bijeenkomst hebt meegedaan, doe dit dan een keer voordat je je inschrijft. Op die manier weet je zeker dat de cursus een succes voor je wordt.

Kan ik meedoen wanneer ik geen ervaring met Zoom heb?

Ja, dat kan, maar alleen wanneer je computer aan bovenstaande voorwaarden voldoet en je een klein beetje handig bent met computers. Als je dat niet bent, is het belangrijk dat je iemand anders vraagt om te controleren of de camera en microfoon op je computer goed werken en je wifi-verbinding voldoende sterk is. Vraag deze persoon dit te testen voordat je je inschrijft en vraag hem of haar ook om het eerste kwartier van de eerste bijeenkomst aanwezig te zijn om je te helpen waar dat nodig mocht zijn.

Kan ik meedoen op een tablet of mobiele telefoon? 

Nee. Op een tablet en mobiele telefoon zijn de mogelijkheden om Zoom te bedienen te beperkt om goed aan de breakout rooms mee te kunnen doen. De breakout rooms zijn een essentieel onderdeel van de VJT-cursussen. Daarom heb je óf een laptop óf een desktopcomputer nodig. 

Wat zijn de privacy-richtlijnen voor deelname?

Wanneer je meedoet verbind je je aan een geheimhoudingsplicht: dat wil zeggen alles wat wordt gedeeld tijdens de bijeenkomsten en in de breakout rooms, blijft daar en wordt niet met anderen gedeeld.

Ook zorg je dat je alleen bent in de ruimte waar je de online bijeenkomst volgt of dat je een koptelefoon gebruikt zodat eventuele huisgenoten niet mee kunnen luisteren

Moet ik meedoen met de oefeningen?

Ja. Het is een voorwaarde voor deelname dat je bereid bent in de breakout rooms met andere cursisten ervaringen uit te wisselen en nieuwe vaardigheden te oefenen. Vanzelfsprekend bepaal je zelf wat je passend vindt om te delen.

Wat zijn breakout rooms?

Zoom biedt de mogelijkheid om deelnemers tussendoor in kleine groepjes in te delen. Je brengt dan een bepaalde tijd apart van de groep door met enkele andere cursisten om met elkaar van gedachten te wisselen en te oefenen. Dit worden de breakout rooms genoemd.

Wat gebeurt er tijdens een online bijeenkomst (‘les’)?

De bijeenkomsten starten doorgaans met een ontspanningsoefening en een geleide meditatie. Daarna sta je in een breakout room met enkele medecursisten stil bij wat je de afgelopen week hebt geleerd in het kader van de cursus. Vervolgens introduceer ik een onderwerp met een bijbehorende oefening of meditatie. Vaak geef ik een demonstratie van de oefening en beantwoord ik daarover vragen. Daarna oefen je met medecursisten in een breakout room; mogelijke vragen die zich daarbij voordoen, beantwoord ik daarna. Soms is er dan nog een tweede oefenronde. Bijeenkomsten worden doorgaans afgerond met een groepshealing en een toelichting op huiswerk. Om privacy-redenen worden er geen opnamen gemaakt van de online bijeenkomsten. Je kunt deze dus niet terugzien.

Wat als ik een online bijeenkomst moet missen?

Wanneer je een bijeenkomst moet missen ontvang je toch de theorie en 'tools' van die les en je kunt op die manier dus bijblijven wanneer je een keer een les moet missen. Je mist echter wel de live demonstraties, het oefenen met medecursisten en de mogelijkheid om tijdens de les vragen te stellen. Probeer dus zo min mogelijk lessen te missen.

Moet ik samenwerken met oefenmaatjes?

Tijdens de les heb je de mogelijkheid met een medecursist gegevens uit te wisselen. Je kunt dan in de tussenliggende week samen de huiswerkopdracht(en) uitvoeren. Dat kan per telefoon, Skype, Zoom of live. Samenwerken met oefenmaatjes is geen verplicht onderdeel van de cursus, maar het samen oefenen bevordert de integratie van de stof enorm. Veel deelnemers waarderen de mogelijkheid om samen te oefenen, zelfs als ze hier aanvankelijk wat huiverig tegenover stonden. Er zijn vriendschappen, Whatsapp-groepjes en andere uitwisselingsvormen uit ontstaan die zelfs (tot lang) na de cursus doorlopen!

Hoeveel tijd neemt de cursus wekelijks in beslag?

Afgezien van de wekelijkse online lessen van 2 uur, heb je veel vrijheid in de tijd die je aan de cursus besteedt. Het is nuttig om in elk geval de theorie van een les nog eens na te lezen. Verder kun je dagelijks gebruikmaken van de handige mp3-tools. Deze kun je luisteren voor het slapengaan, bij het opstaan of op je mobiel tussendoor, bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Deze mp3’s duren gemiddeld 10 minuten. Als je besluit samen met een medecursist het huiswerk te doen ben je daar wellicht ook nog een halfuur per week mee bezig. Alles bij elkaar zou ik rekenen op 15-30 minuten per dag.

Behoud ik toegang tot de informatie?

Na elke les ontvang je de theorie en mp3-tools van die les. Deze informatie kun je downloaden op je eigen computer en je kunt deze dus ook na de cursus blijven gebruiken zo veel en zo vaak als je wilt.