De VJT-basiscursus

Verhoog je trilling, ervaar meer flow en til élk aspect van je leven naar een hoger plan

Henk Fransen is in 1985 afgestudeerd als arts aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen en werkte in het stervenstehuis van moeder Teresa en in ziekenhuizen in India en Afrika. 


In 2016 heeft hij zich vrijwillig uit het artsenregister uitgeschreven. Sindsdien inspireert hij grote groepen mensen om hun trilling te verhogen en élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen: werk, geld, privé, relaties, hobby's vrije tijd, enz. Hij doet dat middels zijn blogs, boeken, video's en online-programma's.

De basiscursus

Wat ga je leren?

Je leert hoe je je innerlijk licht kunt versterken

Ik reik je krachtige oefeningen aan, gebaseerd op oude wijsheidstradities, waarmee je je innerlijk licht kunt versterken, innerlijke (en uiterlijke) conflicten kunt ontspannen en meer moeiteloosheid en gemak kunt ervaren ongeacht de uitdagingen waarmee je te maken hebt.


Je leert hoe je dit licht in je dagelijks leven verankert

Het is niet zo moeilijk om in een cursus fijne piekervaringen te krijgen, maar hoe kun je dit licht blijvend in je dagelijks leven brengen? Met name op de momenten die uitdagend zijn. Dat is wat echt van belang is. Op basis van 30 jaar kennis en ervaring op het gebied van effectieve gedragsverandering bied ik je eenvoudige mogelijkheden om dat wat je leert ook echt in je dagelijkse leven te verankeren.


Je leert contact maken met je innerlijke leiding 

Je innerlijke leiding of 'hogere zelf' heeft alle kennis en informatie omtrent jouw blauwdruk en je bedoeling hier op aarde. Daarom kan je hogere zelf je veilig leiden op je pad. Wanneer je contact leert maken met dit deel van jezelf en het leert betrekken bij alles wat je doet en zegt, kun je de rest van je leven vol vertrouwen vooruit stappen op je levenspad.

Ervaringen van deelnemers

Eenvoud en kracht
Ik ben verbaasd over de eenvoud en kracht van de oefeningen. Dank!
Deelnemer
Toepasbaarheid
Heerlijk hoe makkelijk ik deze oefeningen tijdens mijn dagelijkse bezigheden en gesprekken met mensen kan toepassen.
Deelnemer
Mijn hele leven
Hey Henk, met deze cursus geef je mij tools die ik de rest van mijn leven kan blijven toepassen. Top.
Deelnemer
Tijdens de VJT-cursussen wek je een versterkte flow op in je leven. De praktijk leert dat dit enorm vergemakkelijkt wordt wanneer je die ontdekkingstocht aangaat met een groep gelijkgestemden. Op die manier krijg je in korte tijd voort elkaar wat in je eentje heel moeilijk is om te doen.

Wat krijg je wanneer je meedoet?

Je ontvangt een link voor 10 online bijeenkomsten via Zoom

Tijdens deze bijeenkomsten introduceer ik de belangrijkste theorie en basisoefeningen om je trilling te verhogen, geef ik demonstraties, beantwoord ik vragen en kun je met medecursisten ervaring opdoen in de zogenaamde breakout rooms. Het oefenen en uitwisselen in breakout rooms geeft het programma een persoonlijk en intiem karakter. Het samen oefenen, uitwisselen en de mogelijkheid om persoonlijk vragen te stellen vormen een krachtige wekelijkse impuls voor persoonlijke groei.


Inclusief een masterclass

Een masterclass is onderdeel van de bovengenoemde 10 live bijeenkomsten. Tijdens een masterclass leer je het licht in en om je heen te activeren om voor jou hardnekkige problemen op te ruimen.


Je hebt onbeperkt toegang tot het online basis lesprogramma

Dit programma bestaat uit een combinatie van theorie, oefenvideo's, mp3 geleide meditaties, huiswerkopdrachten en samenvattingen; alles overzichtelijk geordend. Vooral de nieuw ontwikkelde mp3's zijn een makkelijke steun om de belangrijkste oefeningen eigen te maken.

Direct na betaling krijg je toegang tot dit programma in de speciale online leeromgeving en je behoudt er levenslang toegang toe!


Je krijgt onbeperkt toegang tot een besloten VJT-gedeelte in mijn leeromgeving

Alleen deelnemers van de VJT-cursussen hebben toegang tot dit gedeelte van de leeromgeving. Je kunt er uitwisselen met medecursisten, elkaar persoonlijke berichten sturen en oefenmaatjes vinden. Er is ook een gedeelte waar je mij vragen kunt stellen tussen de bijeenkomsten in.


Extra inspiraties om op koers te blijven

Naast de basisvideo's en mp3 geleide meditaties waarop je leert je trilling duurzaam te verhogen, ontvang je ook een aantal inspiratie(video's). Deze zijn bedoeld als extra stimulans tijdens de cursus om op koers te blijven in je vaak drukke leven vol afleidingen.


Wat als je een keer een les moet missen?

Alle essentiële informatie, de oefenvideo's, mp3 geleide meditaties, inspiratievideo's en de mogelijkheid om met medecursisten de huiswerkopdrachten te doen, vind je in de leeromgeving. Je kunt dus gewoon bijblijven wanneer je een keer een les zou moeten missen.


NIEUW!

Ik bied tijdens de cursus extra gratis bijeenkomsten aan, waarin je in de breakout rooms samen met medecursisten kunt oefenen.

Voordat je besluit mee te doen...

Wanneer je meedoet is het belangrijk dat je onderstaande 6 zinnen met JA kunt antwoorden:

- Ik heb een computer met een goedwerkende camera, microfoon en internetverbinding.

- Ik heb het programma Zoom op mijn computer geïnstalleerd.

- Ik zorg ervoor dat ik tijdens de online bijeenkomsten alleen in de kamer ben of dat ik een koptelefoon gebruik zodat eventuele huisgenoten niet mee kunnen luisteren.

- Ik ben bereid om tijdens de online bijeenkomsten met medecursisten te oefenen.

- Ik ben bereid om dagelijks minimaal een kwartier met de leer en oefenstof bezig te zijn.

- Ik heb de technische voorwaarden voor deelname (klik op de link) en de privacy-richtlijnen (klik op de link) gelezen en ga daarmee akkoord.

De VJT-basiscursus

WAT ZIJN DE DATA VAN DE 10 ONLINE BIJEENKOMSTEN?
De bijeenkomsten zijn op 29 september en  6, 13, 20, 27 oktober en 3, 10, 17, 24 november en 1 december.


WAT ZIJN DE LESTIJDEN?

Elke bijeenkomst is van 19.45 - 21.45 uur met een maximale uitloop van een kwartier.


WAT KRIJG JE?

Naast een link voor de 10 online bijeenkomsten via Zoom, krijg je onbeperkt toegang tot het sterk vernieuwde VJT-basisprogramma met theorie, oefenvideo's, nieuw ontwikkelde mp3's met geleide meditaties, inspiraties, huiswerkopdrachten, samenvattingen en een besloten leeromgeving om met medecursisten uit te wisselen en mij vragen te stellen.


NIEUW!

Ik bied tijdens de cursus nog extra gratis bijeenkomsten aan waarin je, wanneer je dat wilt, in de breakout rooms samen met medecursisten kunt oefenen.


VÓÓRDAT JE JE INSCHRIJFT:

- Check of je de data van de online bijeenkomsten kunt en noteer deze data  in je agenda.

- Reserveer 19.45 - 22.00 uur ruim in je agenda zodat je in alle rust aan de lessen mee kunt doen.

- Lees de antwoorden op de meestgestelde vragen onderaan deze pagina zodat je goed weet waaraan je begint.


BIJ INSCHRIJVING GA JE AKKOORD MET:

Bij inschrijving ga je akkoord met de technische voorwaarden en privacy-richtlijnen zoals je die via de links hierboven kunt lezen, ben je bereid om tijdens de online bijeenkomsten met medecursisten te oefenen en om gedurende de cursus minimaal een kwartier per dag met de leer en oefenstof bezig te zijn.


WAT GEBEURT ER NADAT JE JE HEBT INGESCHREVEN?

- Direct na betaling ontvang je een nota en een bevestigingsmail met uitleg hoe je kunt inloggen in de leeromgeving (check je spambox in het geval dat je die email niet direct ontvangt).

- Een dag voor iedere online bijeenkomst ontvang je per mail een persoonlijke link (die je niet met anderen kunt delen) om in te loggen voor de online bijeenkomst.

- Een dag na iedere online bijeenkomst verschijnt de lesinhoud van die bijeenkomst in de leeromgeving.

- Tijdens de cursus ontvang je per mail geregeld een reminder of een inspiratietekst.

 

Na de cursus behoud je onbeperkt toegang tot de leeromgeving en het basisprogramma dat je hebt gevolgd.


Je kunt het cursusbedrag in één, twee of drie termijnen voldoen.


4.200+
Deelnemers sinds 2019
6+
Nationaliteiten
30+
Jaren trainingservaring
1000+
Enthousiaste reacties

Wat ik bijzonder vind aan Henk zijn programma's is dat hij vanuit zijn eigen ervaring en die van de deelnemers waarmee hij werkt, echt heeft begrepen hoe de emotionele geschiedenis van mensen invloed heeft op welzijn.

Systeemtrainer en coach
Hylke Bonnema, internationaal coach en trainer in systemisch werk

Als doorgewinterde trainer in Verbindende Communicatie ben ik geraakt door de wijze waarop Henk Fransen zich in zijn programma's over zijn passie uitlaat.

Trainer geweldloze communicatie
Jan van Koert, trainer geweldloze communicatie www.enkontakto.nl

Henk heeft een unieke combinatie van gedegen medische kennis, oprechte interesse in zijn medemens en een grenzeloos vermogen om het wonder van heling op alle niveaus in begrijpelijke taal over te brengen.

Directeur Sonnevelt Opleidingen
Albert Sonnevelt, psycholoog en directeur van Sonnevelt Opleidingen

Antwoorden op de meestgestelde vragen

Wat zijn de technische voorwaarden om mee te doen?

Je hebt het programma Zoom op je computer geïnstalleerd. Verder heeft je computer een goedwerkende camera en microfoon en beschik je over een goede wifi-verbinding. Wanneer je nooit eerder aan een Zoom-bijeenkomst hebt meegedaan, doe dit dan een keer voordat je je inschrijft. Op die manier weet je zeker dat de cursus een succes voor je wordt.

Kan ik meedoen wanneer ik geen ervaring met Zoom heb?

Ja, dat kan, maar alleen wanneer je computer aan bovenstaande voorwaarden voldoet en je een klein beetje handig bent met computers. Als je dat niet bent, is het belangrijk dat je iemand anders vraagt om te controleren of de camera en microfoon op je computer goed werken en je wifi-verbinding voldoende sterk is. Vraag deze persoon dit te testen voordat je je inschrijft en vraag hem of haar ook om het eerste kwartier van de eerste bijeenkomst aanwezig te zijn om je te helpen waar dat nodig mocht zijn.

Kan ik meedoen op een tablet of mobiele telefoon? 

Nee. Op een tablet en mobiele telefoon zijn de mogelijkheden om Zoom te bedienen te beperkt om goed aan de breakout rooms mee te kunnen doen. De breakout rooms zijn een essentieel onderdeel van de VJT-cursussen. Daarom heb je óf een laptop óf een desktopcomputer nodig. 

Wat zijn de privacy-richtlijnen voor deelname?

Wanneer je meedoet verbind je je aan een geheimhoudingsplicht: dat wil zeggen alles wat wordt gedeeld tijdens de bijeenkomsten en in de breakout rooms, blijft daar en wordt niet met anderen gedeeld.

Ook zorg je dat je alleen bent in de ruimte waar je de online bijeenkomst volgt of dat je een koptelefoon gebruikt zodat eventuele huisgenoten niet mee kunnen luisteren

Moet ik meedoen met de oefeningen?

Ja. Het is een voorwaarde voor deelname dat je bereid bent in de breakout rooms met andere cursisten ervaringen uit te wisselen en nieuwe vaardigheden te oefenen. Vanzelfsprekend bepaal je zelf wat je passend vindt om te delen.

Wat zijn breakout rooms?

Zoom biedt de mogelijkheid om deelnemers tussendoor in kleine groepjes in te delen. Je brengt dan een bepaalde tijd apart van de groep door met enkele andere cursisten om met elkaar van gedachten te wisselen en te oefenen. Dit worden de breakout rooms genoemd.

Wat gebeurt er tijdens een online bijeenkomst (‘les’)?

De bijeenkomsten starten doorgaans met een ontspanningsoefening en een geleide meditatie. Daarna sta je in een breakout room met enkele medecursisten stil bij wat je de afgelopen week hebt geleerd in het kader van de cursus. Vervolgens introduceer ik een onderwerp met een bijbehorende oefening. Vaak geef ik een demonstratie van de oefening en beantwoord ik daarover vragen. Daarna oefen je met medecursisten in een breakout room; mogelijke vragen die zich daarbij voordoen, beantwoord ik daarna. Soms is er dan nog een tweede oefenronde. Bijeenkomsten worden doorgaans afgerond met een groepshealing en een toelichting op huiswerk. Om privacy-redenen worden er geen opnamen gemaakt van de online bijeenkomsten. Je kunt deze dus niet terugzien.

Wat als ik een online bijeenkomst moet missen?

Alle essentiële informatie, oefenvideo's, mp3 geleide meditaties en inspiraties staan in de leeromgeving. Die kun je dus op elk moment inzien. Op die manier kun je prima bijblijven wanneer je een keer een les moet missen. Je mist echter wel de live demonstraties, het oefenen met medecursisten en de mogelijkheid om tijdens de les vragen te stellen. Probeer dus zo min mogelijk lessen te missen.

Wat wordt bedoeld met het online basisprogramma?

Hiermee wordt het VJT-basisprogramma bedoeld, dat bestaat uit een combinatie van theorie, oefenvideo's, mp3 geleide meditaties, inspiraties, huiswerkopdrachten en overzichtelijke samenvattingen. Het staat in de besloten leeromgeving.

Wat is de besloten leeromgeving?

Dit is een deel van de algemene leeromgeving die ik online heb staan; al mijn cursussen hebben hier een plek. Alleen deelnemers aan de VJT-cursussen hebben toegang tot de besloten VJT-leeromgeving. Je kunt er ervaringen uitwisselen met medecursisten, persoonlijke berichten versturen en oefenmaatjes vinden. Er is ook een gedeelte waar je mij tussen de bijeenkomsten door vragen kunt stellen.

Moet ik samenwerken met oefenmaatjes?

In de leeromgeving kun je medecursisten uitnodigen om samen met jou te oefenen (of ingaan op het verzoek van iemand die een oefenmaatje zoekt). Samen kun je je tussen de bijeenkomsten door de VJT-basisoefeningen eigen maken en de huiswerkopdrachten uitvoeren. Dat kan per telefoon, Skype of live. Samenwerken met oefenmaatjes is geen verplicht onderdeel van de cursus, maar het samen oefenen bevordert de integratie van de stof enorm. Veel deelnemers waarderen de mogelijkheid om samen te oefenen, zelfs als ze hier aanvankelijk wat huiverig tegenover stonden. Er zijn vriendschappen, Whatsapp-groepjes en andere uitwisselingsvormen uit ontstaan die zelfs (tot lang) na de cursus doorlopen!

Hoeveel tijd neemt de cursus wekelijks in beslag?

Afgezien van de wekelijkse online lessen van 2 uur, heb je veel vrijheid in de tijd die je aan de cursus besteedt. Het is nuttig om in elk geval de les na te lezen in de leeromgeving en de oefening van die week nog eens te doen. Dat kost circa een halfuur. Als je een oefenmaatje of groepje hebt, breng je daar wellicht ook nog een halfuur per week mee door (live of online). Verder kun je dagelijks gebruikmaken van de handige mp3’s. Deze kun je luisteren voor het slapengaan, bij het opstaan of op je mobiel tussendoor, bijvoorbeeld tijdens een wandeling. De mp3’s duren gemiddeld een kwartier. Tot slot kun je doorlopend de nieuwe vaardigheden die je leert, in de praktijk brengen tijdens je dagelijkse bezigheden en ontmoetingen. Kortom: het ligt eigenlijk helemaal aan jezelf. Maar hoe meer je oefent, hoe hoger het rendement.

Hoelang heb ik toegang tot het VJT-basisprogramma in de leeromgeving?

De informatie, oefenvideo's, mp3 geleide meditaties, inspiraties, huiswerkopdrachten en samenvattingen die bij de cursus horen, staan online. Je hebt er levenslang toegang toe. Datzelfde geldt voor de besloten leeromgeving waar je ervaringen kunt uitwisselen met medecursisten.

Moeiteloosheid
Ik wist niet dat de sleutels tot moeiteloosheid en flow elke seconde van de dag voor het oprapen liggen.
Deelnemer
Intelligentie
De in de cursus toegepaste methode om problemen niet zelf op te lossen maar over te geven aan een grotere intelligentie heeft een probleem waar ik al mijn hele leven last van had, opgelost. 
Deelnemer
Geluksplafond
Hey Henk, jouw aanwijzingen om mijn geluksplafond op te rekken werken! Je hebt mij fantastische tools gegeven die ik de rest van mijn leven kan blijven gebruiken.
Deelnemer