Familie- en ziekte-opstellingen | Henk Fransen
29 februari 2016 

Familie- en ziekte-opstellingen | Henk Fransen

Interview met Hylke Bonnema. Hylke Bonnema is de oprichter van de Academie voor familieopstellingen.

Familie- en ziekte-opstellingen | Interview Henk Fransen en Hylke Bonnema

Ziekte-opstellingen kunnen van belang zijn bij kanker. In deze video zijn Hylke Bonnema (opsteller) en Henk Fransen met elkaar in gesprek over systemisch werk.

Ziekte-opstellingen zijn een variatie op de bekendere familie-opstellingen. In plaats van familieleden uit verschillende generaties kunnen tijdens een ziekte-opstelling ook andere elementen worden opgesteld, bijvoorbeeld de ziekte, het symptoom, de angst, de chemotherapie of de kanker zelf. Ook worden soms belastende factoren in kaart gebracht zoals de druk die iemand ervaart van familieleden, van de maatschappij of soms ook van de oncoloog. Goede boeken over familie- en ziekte-opstellingen zijn geschreven door Bert Hellingen (de grondlegger van de familie-opstellingen) en Stefan Hausner (die net als Hylke Bonnema veel ervaring heeft met ziekte-opstellingen). Je kunt ze bestellen op bol.com.

Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Reactie plaatsen