Deel 2

Versterk je zelfgenezend vermogen

Gisteren deelde ik het eerste deel van de video 'Versterk je zelfgenezend vermogen' met je. Vandaag kun je deel 2 van deze video bekijken.


Je leert hierin hoe je je emoties de baas kunt zijn en ook hoe je de afweerkracht van je gedachten, je relaties en zélfs die van je ziel kunt aanspreken. Deel 1 en 2 zijn op YouTube al meer dan 100.000 keer bekeken.


Iemand vroeg mij laatst:
'Henk, waarom doe jij nu wat je nu doet?'


Ik begrijp dat iemand die mij net leert kennen, dat graag wil weten. Maar die vraag is niet zo één-twee-drie te beantwoorden. Het is voor mij een lange weg geweest om uit te vinden waar het mij in het leven werkelijk om ging.

En dat is het voor jou waarschijnlijk ook (geweest).


Lange tijd leek mijn leven drijfzand. Ik heb zelfs perioden in mijn leven gehad dat ik het helemaal niet meer zag zitten. Uiteindelijk, en dan heb ik het over tientallen jaren later, vielen alle puzzelstukjes in elkaar en zag ik een bijzondere samenhang in mijn leven ontstaan.


Hoe dat kan?  


Daar wil ik je hieronder iets over vertellen en ik hoop dat het jou ook een stapje verder brengt.


Van de buitenkant bekeken zou ik natuurlijk kunnen antwoorden dat ik geneeskunde heb gestudeerd, arts ben geworden, in ziekenhuizen in Afrika heb gewerkt en in het sterftehuis van Moeder Teresa in Calcutta. 


Ik zou ook kunnen antwoorden dat ik over de hele wereld traditionele geneeswijzen heb bestudeerd, ik daarover boeken heb geschreven en dat ik heel bijzondere ervaringen heb gehad met uitzonderlijke patiënten.


Ik zou dat allemaal kunnen antwoorden…


Maar het is búítenkant. 


Het vertelt misschien iets over mijn titels en diploma's, maar het vertelt niet echt iets over wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe.


Wat drijft mij?


Wat drijft jou?


Wat drijft ieder mens?


Iets wat mij als kind dreef was dat ik graag goochelaar wilde worden. Waarom goochelaar? Als je het me in die tijd had gevraagd, had ik waarschijnlijk geantwoord: 'Ik wil geen goochelaar worden, maar tóvenaar!' 


Ik was als kind namelijk gefascineerd door wonderen.


Toen ik later geneeskunde ging studeren, was dát ook precies wat mij boeide: niet zozeer de behandelingen en medicijnen waarover ik leerde, maar de wonderbaarlijke werking van het lichaam zélf! Ik werd helemaal warm bij dat onderwerp.


Maar ik kreeg er tijdens mijn studie helaas heel weinig over te horen.


Daarom ging ik zelf op zoek. Ik volgde mijn hart en zoals ik hierboven verwoordde: ik leerde van tal van traditionele geneeswijzen, ik studeerde bij bijzondere leraren in Oost en West, en ik leerde van uitzonderlijke patiënten over de essentie van spontane genezing.


Dus wat is het antwoord op de vraag: ‘Waarom doe je nu, wat je nu doet?’


Omdat ik heb gevolgd wat mij echt interesseerde, waar ik warm voor liep, waar ik enthousiast over was en wat mij inspireerde.


Dat is wat mijn leven stap voor stap 'beter maakte' en wat uiteindelijk alle puzzelstukjes in elkaar deed vallen tot een prachtig totaalbeeld van mijn eigen ziel (mijn be-ziel-ing).


En weet je wat daaraan zo bijzonder is? 


De wortelbetekenis van het woord interesse is ‘van God’, het woord enthousiasme betekent ‘en-theos’ oftewel ‘God-ingesloten’, en inspiratie staat voor ‘in-spirit’: geest of God inademen.


Wat mij heeft gedreven of geleid is dus mijn eigen be-ziel-ing, mijn innerlijk licht of ‘God-in-mij’. Door te volgen waar ik echt warm voor liep, vond ik mijn eigen unieke pad. En dat schonk me alles wat ik maar kon wensen: liefde, moed, geluk en vervulling. 


Het was een lange weg, net zoals het voor jou waarschijnlijk ook een lange weg was of nog is.


Maar hoe moeilijk misschien ook, het is wel een pad dat alles heelt dat stuk is, dat alles recht maakt wat krom is, en dat uiteindelijk diepe vervulling schenkt. De vervulling van het schenken van mijn talenten en bezieling aan de mensen om mij heen.


Daarom zie ik er naar uit je de komende paar dagen nog meer te schenken van wat ik ontdekt heb in mijn leven. In de hoop dat dat jou sterkt op jouw bijzondere levenspad.


Henk