Van angst naar vertrouwen - Hoe doe je dat?

Van angst naar vertrouwen

Van angst naar vertrouwen | Henk Fransen en Baukje van Leeuwen | De CREF-methode

  • Schrijf je in voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de eerstvolgende gratis webinar

De CREF-methode van Baukje van Leeuwen is wat mij betreft een van de meest effectieve methoden om van angst naar vertrouwen te gaan (van overleven naar leven). De CREF methode doet dat door heel vroege kindtrauma’s op te lossen (denk aan trauma gedurende de vroege jeugd, zwangerschap of geboorte).

Overleven

Veel mensen in deze tijd staan onder druk en zijn bezig om te overleven. Het lijkt soms alsof recente gebeurtenissen daartoe de belangrijkste oorzaak van zijn (huwelijksproblemen, spanningen op het werk of gewoon de spanningen van de ratrace en alle verwachtingen van deze tijd), maar onderzoek laat zien dat vroege kindtrauma’s de belangrijkste oorzaak zijn van waaruit we zijn gaan overleven.

Het aanpakken van deze spanningen is vaak moeilijk en een psycholoog is vaak niet in staat om deze vroege trauma’s op te lossen. Er zijn echter nieuwe therapie-methoden die wel in staat zijn deze vroege trauma’s aan te pakken en op te lossen. Het NARM (Neuro Affectieve Relatie Model) van Larry Heller is er daar een van, de CREF-methode van Baukje van Leeuwen een ander. Baukje heeft meerdere interventies (EMDR, hypnotherapie, paardenwerk, e.a.) samengebracht tot een uiterst effectieve methode om hele vroege trauma’s en angsten uit het cel geheugen los te laten en in meer vertrouwen te leven.

Zelf genezend vermogen

Wat veel mensen niet weten is dat wanneer je aan het volhouden of overleven bent, het zelf genezend vermogen maar gedeeltelijk functioneert. Wanneer je handelt vanuit spanning of angst (de vecht- en vluchtreactie) of erger nog je door de omstandigheden overweldigd voelt dan is je immuun- of afweersysteem geblokkeerd. Op dezelfde manier genezen de wonden van een dier dat aan het vechten of vluchten is niet. Zijn wonden genezen pas wanneer hij veilig in zijn holletje ligt. Veel mensen met kanker zijn aan het volhouden en overleven. Voor een diepere vorm van genezing is ontspanning en vertrouwen essentieel. Wanneer je in staat bent dieper te ontspannen en vanuit vertrouwen je ziekte te benaderen krijgt je lichaam een nieuwe veerkracht en weerbaarheid. je zelf genezende vermogens nemen toe.

De CREF-methode van Baukje van Leeuwen

De CREF-methode is wat mij betreft bij uitstek een methode die je hierbij kan helpen. Speciaal daartoe opgeleide therapeuten, samen met de enorme sensitiviteit van paarden helpen je de spanningen in je lichaam te detecteren en middels EMDR en hypnotherapie op een relatief gemakkelijke manier door te werken en los te laten. Hier kun je CREF-methode introductie bekijken.