Wat opvallende patiënten kenmerkt | Categorie Meest bekeken berichten
Alles wat ik de laatste 30 jaar van opvallende patiënten heb geleerd over
mentale veerkracht is waardevol voor iedereen.
Samenvatting
Op deze video bespreek ik wat je kunt leren van patiënten die het opvallend goed doen. Dat doe ik níét om een norm te stellen, zo van: ‘Zij kunnen het, dan moet jij het ook kunnen.’ Nee, dat zou heel onethisch zijn. Waarom bespreek ik hun ervaringen dan wel? Omdat deze mensen eenieder van ons aan het denken kunnen zetten over ons eigen functioneren. De belangrijkste eigenschappen van deze opvallende patiënten, plus de manier waarop ze hun ziekte hebben benaderd, kunnen niet alleen zieke mensen bij hun kracht brengen, maar ook gezonde mensen nieuwe ideeēn geven om de uitdagingen in hun leven aan te gaan.
Veel kijkplezier,
Henk Fransen
https://youtu.be/um22CjV1UsY
Hoe vond je de video?
Laat een reactie achter helemaal onderaan deze pagina.
Leer meer over de 95 andere video’s uit dit programma.
Wat opvallende patiënten kenmerkt
Onze mindset kleurt onze ervaringen in, ten positieve of ten negatieve. Onze mindset bepaalt dus ook (mede) de uitwerking van een behandeling die we ondergaan, of die nu regulier of alternatief is.
Op deze video bespreek ik wat je kunt leren van patiënten die het opvallend goed doen. Dat doe ik niet om een norm te stellen als in: zij kunnen het, dan moet jij het ook kunnen. Nee, dat is in mijn ogen onethisch. Waarom bespreek ik hen dan wel? Omdat ik in de praktijk zie dat deze mensen eenieder van ons aan het denken kunnen zetten over ons eigen functioneren. De belangrijkste eigenschappen van opvallende patiënten kunnen niet alleen zieke mensen inspireren, maar ook gezonde mensen weer bij hun kracht brengen!
Opvallende patiënten besteden maximaal 50% van hun tijd aan hun behandelingen.
De overige tijd wijden ze aan hun leven, aan de dingen waar het hen werkelijk om gaat
en aan de mensen die hen gelukkig maken.
Eigenschappen van opvallende patiënten
(die ik op de video bespreek):
- Opvallende patiënten accepteren hun diagnose, maar verwerpen hun prognose. Ze houden de deur naar een goede afloop altijd open, zelfs als het moeilijk is.
- Ze nemen na de diagnose de tijd zich goed te laten informeren, zowel regulier als alternatief. Ze beseffen namelijk dat elke mogelijkheid een kans biedt en dat ze al die kansen bij elkaar op mogen tellen voor een optimaal resultaat.
- Ze realiseren zich echter ook goed dat ze niet álles kunnen doen; daarvoor hebben ze doorgaans simpelweg de tijd en/of het geld niet. Daarom laten ze zich deskundig begeleiden en kiezen ze samen met hun behandelaars, regulier én alternatief, de belangrijkste dingen waar ze aandacht aan moeten besteden.
- Ze kiezen daarbij met name voor zaken die hun een goed gevoel geven en waarin ze vertrouwen hebben. Daarna zetten ze een punt: ze blijven niet (vanuit angst) doorzoeken naar nóg weer een behandeling en nog weer één, en nog weer één. De rust en het vertrouwen die daaruit spreken, versterken het effect van de behandelingen die ze wél doen.
- Tot slot kiezen opvallende patiënten voor behandelaars in wie ze vertrouwen hebben en door wie ze zich gerespecteerd voelen.
Enkele t estimonials
“Ik vind je manier van presenteren heel prettig, toegankelijk en professioneel. De onderwerpen worden heel goed uitgediept, en je slaat constant een brug naar de praktijk en toepassing. De diversiteit en compleetheid van het programma is enorm sterk. Ik weet zeker dat het veel mensen gaat helpen en ondersteunen naar meer kwaliteit van leven, dus complimenten!”
Drs. Richard de Leth
Specialist preventieve leefstijlgeneeskunde, auteur van o.a. de bestseller Oersterk, www.oersterk.nu
“Het EHBK-programma vult een lacune op in de gezondheidszorg. Voor mensen die geconfronteerd worden met kanker, opent zich een ware jungle aan mogelijke behandelingen, zowel regulier als alternatief. Verdwalen in die jungle is helaas een gevoel dat veel patiënten maar al te goed kennen. Ik zal iedereen die naast reguliere ook aanvullende behandelingen wil gebruiken, aanraden hier te starten.”
Coen van Veenendaal
Initiatiefnemer Alpe d’HuZes, oprichter Inspire2Live, www.coenvanveenendaal.nl
“De passie voor alles wat Henk doet, werkt aanstekelijk en motiveert en inspireert mij verder te kijken dan alleen de reguliere zorg. Vanuit een holistische denkwijze waarbij de patiënt centraal staat, kan ik niets anders zeggen dan dat Henk de Nederlandse Ty Bollinger is, met dat verschil dat hij ons in hapklare brokken methoden aanreikt om het verschil te maken.”
Edwin Stokkink
Patiënt en blogger, www.edwinstokkink.nl