Congres Bijna dood ervaringen | Henk Fransen en Pim van Lommel

Korte weergave van de lezing van Henk Fransen

Korte weergave van de lezing van Pim van Lommel

Korte weergave van de lezing van Bob Coppes

Heb jij een bijna dood ervaring gehad?
Of heb jij iets geleerd van een boek over bijna dood ervaringen?
Dan stel ik het op prijs wanneer je onderaan deze pagina je mening weergeeft

Bijna Dood Ervaringen

Bijna Dood Ervaringen zijn veel meer voorkomend dan artsen (willen) geloven. Pim van Lommel geeft daarvan een treffend voorbeeld:

Tijdens een conferentie over Bijna Dood Ervaringen in Amerika staat een arts op en betoogt fel: ‘In de 30 jaar dat ik mijn vak uitoefen ben ik nog nooit zoiets absurds tegengekomen en ik vind de aandacht voor het onderwerp ronduit belachelijk!’ Vervolgens staat er in de zaal een vrouw en antwoordt: ‘Ik ben één van uw cliënten. Ik heb een Bijna Dood Ervaring gehad en u bent de laatste die ik er ook maar iets over zou vertellen want u wijst mijn ervaringen bij voorbaat af.’

Kenneth Ring | Lessons of the Light

Wat mij betreft één van de beste boeken over bijna dood ervaringen is Lessons of the Light van Kenneth Ring. Het geeft niet alleen een goede weergave van de ervaringen van iemand die zo’n ervaring meemaakt maar het maakt middels oefeningen de bijna dood ervaring ook toegankelijk voor mensen die deze ervaring niet hebben gehad. Daardoor kan iedereen de positieve invloed van een bijna dood ervaren. Het gaat dan vooral om een toenemende acceptatie van wat er in je eigen leven gebeurt, de waarde van levenslessen en het groeien in liefde en compassie voor jezelf en de ander. Het boek is wat mij betreft een aanrader voor iedereen.