Workshop 'Het lezen van het lichaam' met live-demonstraties

Workshop Lezen van het Lichaam
(psychosomatiek)

Bijscholing voor therapeuten, coaches en andere geïnteresseerden
door Henk Fransen

Henk is afgestudeerd als arts en heeft zich in de ruim 25 jaar dat hij één op één met mensen heeft gewerkt, gespecialiseerd in de geestelijk-emotionele betekenis van ziekten. In dat werk heeft hij zijn eigen, unieke manier ontwikkeld om het lichaam van de cliënt te lezen. De ogenschijnlijk kleine gebaren, de blik in de verte, de vastgezette adem, …: het is er niet zomaar en kan je de weg wijzen naar wat er op een dieper niveau speelt. Leer het lichaam van je cliënt te lezen en te ontdekken wat deze non-verbaal maar onmiskenbaar via zijn lichaam communiceert.

Je leert een unieke manier van werken, waarbij de cliënt en zijn lichaam je
de weg wijzen naar heling, herstel en gezondheid.

Het lezen van het lichaam

De kern van de workshop bestaat uit demonstratiesessies. Afhankelijk van tijd en behoefte kunnen we het geleerde in groepjes ook zelf oefenen.

Om de werkwijze van Henk te kunnen volgen en begrijpen is het nodig eerst wat theoretische achtergrond te schetsen. Henk behandelt daarin onder andere de psychosomatische benadering van het lichaam en van ziekte,  de lichaam-geestrelatie (psycho-neuro-immunologie) en het verstaan van non-verbale signalen (lichaamstaal).

Lees ook de reacties van deelnemers helemaal onder aan deze pagina.

Programma
10.00   registratie vanaf 10.00 uur (niet eerder)
10.30   de belangrijkste theoretische informatie
12.00   pauze
12.30   basisprincipes oefenen
13.15   lunch (zelf meenemen)
14.15   meerdere demonstratiesessies, bespreking daarvan en indien mogelijk zelf oefenen
16.30   afronding

Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor therapeuten, coaches en andere geïnteresseerden, die met de signalen van het lichaam van hun cliënt werken of dat willen gaan doen.

Nieuwe data
27 januari 2023 in Voorst (tussen Deventer en Zutphen).
28 januari 2023 in Voorst (tussen Deventer en Zutphen).
29 januari 2023 in Driehuis (vlak bij Haarlem).

Tijden
10.30 - 16.30 uur.

Adressen
Voorst: De Voorhof, Rijksstraatweg 65, 7383 AL Voorst.
Driehuis: Driehuizerkerkweg 34A, 1985 AE Driehuis (vlak bij Haarlem).
LET OP: Er zijn in de gemeente Voorst meerdere Rijksstraatwegen. Dit is het dorp Voorst. Gebruik indien mogelijk de postcode in je navigatiesysteem.

Prijs
€ 85,- (incl. BTW).

Let op
Om iedereen de kans te geven de demonstratiesessies goed te kunnen volgen, is er in Voorst plek voor maximaal 30 deelnemers per workshop en in Haarlem maximaal 50 deelnemers. Toewijzing van plaatsen is op volgorde van aanmelding.

  • 27 januari:
    Voorst (tussen Deventer en Zutphen).
    VOLGEBOEKT

  • 28 januari:
    Voorst (tussen Deventer en Zutphen).

    VOLGEBOEKT

  • 29 januari:
    Driehuis (vlak bij Haarlem). 
    VOLGEBOEKT


Over Henk Fransen 
Henk Fransen is in 1985 als arts afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Na zijn studie werkte hij in ziekenhuizen in India en Afrika, en in het sterftehuis van Moeder Teresa in Calcutta. Hij is auteur van verschillende boeken over het zelfgenezend vermogen.
In 2016 heeft hij zich vrijwillig uit het artsenregister uitgeschreven. Sindsdien inspireert hij grote groepen mensen om hun trilling te verhogen en élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen: werk, geld, gezondheid, relaties, hobby's, enz. Hij doet dat middels zijn blogs, boeken, video's en online programma's.