Page content

Webshop’

Beste mensen,

Op 14 december 2012 is er in Nederland nieuwe wetgeving (zie onderstaand) van kracht gegaan die het verspreiden van gezondheidsinformatie in verregaande mate beknot.

Dit is de reden dat mijn webwinkel met de beste supplementen die ik de laatste 25 jaar ben tegengekomen is gesloten. Ik onderzoek met anderen hoe met deze situatie om te gaan.

Hier kun je nog wel mijn boeken bestellen.

 

Supplementen kopen?

  • Binnen de wetgeving mag je me voor een supplement-bestelling of advies nog wel bellen:
    06 513 404 83 of een mail sturen 🙂 . Ik neem graag contact met je op om te kijken wat het beste bij je situatie past.

Ook mijn gratis e-boeken moeten in belangrijke mate herschreven worden. Ik ben daar momenteel druk mee bezig.

Ik stel het op prijs wanneer je onderaan deze pagina je mening over dit alles achterlaat.
Met vriendelijke groeten,
Henk Fransen

 

Aspecten van de nieuwe wetgeving:

  • Productnamen mogen niet in verband worden gebracht met medische beweringen
  • Uitgevers van tijdschriften mogen geen producten aanbevelen met medische beweringen
  • Advertenties over voedingsproducten mogen niet verwijzen naar andere documenten of websites die medische beweringen (over het product of de ingrediënten daarvan) bevatten
  • Als een bepaald voedingsmiddel wordt geadverteerd op een website, mag er geen enkel verband of koppeling, waar dan ook op die website, staan naar medische informatie over het product of een van de bestanddelen
  • Een website met een bepaald voedingsproduct mag niet linken of verwijzen naar pagina’s buiten de site met medische informatie met betrekking tot deze producten, ongeacht wat de aard van die medische informatie is. Zelfs medische claims voor producten in een chatroom op het internet zijn verboden

Kun je je voorstellen in hoeverre de overheid onze vrije informatie-voorziening aan het beperken is? Grootmoeders recept mag niet meer genoemd worden. Natuurlijke geneeswijzen worden monddood gemaakt. Alleen de farmaceutische industrie krijgt in deze nieuwe wetgeving nog de ruimte om haar producten aan te prijzen. Ik schrik hiervan.

Ik stel het op prijs wanneer je hieronder jouw mening achterlaat.

Laat een bericht achter

Comment Section

152 reacties op “Webshop’


Door jeanne op 19 december 2012

Ik ben me ook een ongeluk geschrokken. Zeker als ik zie wat de pharmaceutische industrie/specialisten met mijn partner gepresteerd hebben. Dank zei natuurlijke middelen kan ik hem weer een beetje oplappen. Ik prijs me gelukkig dat ik diverse boeken over kruidengeneeskunde heb.


Door wilma op 19 december 2012

Echt verschrikkelijk is het een voorbeeld ik heb minstens 15 jaar nervoregin gebruikt sinds een jaar is het verboden om het nog te maken met de bestaande hoeveelheid stoffen die hebben ze drastisch moeten verlagen. Wat inhoud dat het middel niet meer werkt heb overal geinformeerd maar niemand heeft nog de oude samenstelling. Hoop dat er iets op te vinden is dat de mensen toch nog de informatie over alle goede middelen die er zijn kunnen vinden.Veel sterkte gewenst.


Door P.Donker op 19 december 2012

Sorry Henk,ik wil niet negatief zijn maar de touwtjes worden steeds mee aangespannen door de elite en het lijkt dat we er niets tegen kunnen doen.
sterkte en veel wijsheid toegewenst.
Pieter Donker


Door Egbert op 19 december 2012

Diep triest het zat er aan te komen. Maar er zijn meer wegen die naar Rome (Brussel) leiden… go with the flow ook hiervoor is een oplossing…


Door Anita Achten op 19 december 2012

Dit is crimineel. Hoe kun je als regering nog meer macht neerleggen bij de pharmaceutische industrie. Hiermee doe je je eigen bevolking grandioos tekort.
Als er vrijheid van meningsuiting is, waar is dan de vrijheid van ‘medicijnkeuze’. Het wordt een pharmaceutische dictatuur.


Door a. ritsema op 19 december 2012

Dit staat haaks op het recht van vrije meningsuiting en het recht op eigen verantwoordelijkheid van de mens. Hoog tijd dat de lobby en de supermacht van de farmaceutische industrie een halt wordt toegeroepen.


Door Tilly op 19 december 2012

Jammer dat de petitie hiertegen, ondanks de vele handtekeningen, dit besluit niet tegen hebben kunnen houden. Het gaat verder dan onze landsgrenzen. Blijkbaar spelen er belangen mee die niet gericht zijn op de gezondheid van de mens.


Door Silvana Schelling op 19 december 2012

Wat is dit nu?? De wereld echt op zijn kop. De machtige farmaceutische industrie heeft zijn zin weer want oei, het wordt te heet onder hun voeten. Hun euro’s zijn in de gevaren zone……


Door Ria Eijck op 19 december 2012

Het is inderdaad ongelofelijk dat dit gebeurt, ondanks de protesten. Het haalt ook de publiciteit niet, zodat grote groepen in de samenleving zich hier tegen kunnen verzetten. Het gaat inderdaad om geld en niet om gezondheid en ook voel ik het als een beknotting van mijn vrijheid in keuze.


Door L.H. Groener op 19 december 2012

Dit is te gek voor woorden. Niet iedereen wil medicijnen van een “fabriek”. Soms is een alternatieve geneeswijze beter. Ook grootmoeders recept kan in bepaalde situaties een oplossing zijn.
Dat websites met supplementen nu wordt verboden kun je wel raden wie hier achter zit. Er was te veel concurrentie van alternatieve geneeswijze en op deze manier krijgen ze het monopolie.


Door Dick G. Zwaan op 19 december 2012

Dit bericht is zonder meer schokkend en andermaal het signaal dat het grootkapitaal de macht steeds verder naar zich aan het toetrekken is.


Door Ruud Pos op 19 december 2012

Ongehoord dom van onze overheid om alternatieve behandelingen te negeren. Ongehoord tov hun onderdanen
omdat zij de vrije keus van de patient niet respecteren en bovenalles ongehoord dat deze vorm van censuur door de onze overheid gesponserd wordt door de grote mannen met geld uit de pharmacie wereld. Moge de alternatieven de wegen vinden die thans nodig zijn.


Door Wim Slooten op 19 december 2012

Ik heb in de loop der jaren erg veel baat gehad bij homeopathische middelen, dus ik ben niet blij met deze ontwikkeling. Bij de beleidsmakers lijkt de mening post gevat dat het niet bewezen is dat homeopathie werkt. Toch zijn er diverse dubbel-blinde studies gedaan die aantonen dat homeopathie beter werkt dan placebo. Zie bijvoorbeeld de website http://www.homeopathie.net/wetenschap.htm Helaas is de farmaceutische industrie niet of te weinig bereid om vervolgonderzoek op dit gebied te financieren. Ditzelfde verhaal geldt voor andere natuurlijke middelen.


Door Michael op 19 december 2012

Wat vreemd dat ik hier niet van sta te kijken. En wat raar ook dat je er zo weinig over hoort. Waarom gaat een regering voor mij bepalen waar ik uit kan kiezen? En wat zou het probleem zijn voor de volksgezondheid als er meer keuze is? Er gaat straks namelijk niet veel keuze meer zijn. Straks word het illegaal om gezond te blijven.. rare wereld!


Door Maria op 19 december 2012

Hallo Henk,

We gaan weer net als vroeger: van mond tot mond en we weten heus wel waar we als Abraham de mosterd kunnen halen.


Door Henny van Zanten op 19 december 2012

Diep triest.
Vrijheid van meningsuiting is belangrijk. Vrijheid om zelf te kiezen wat mijn lichaam nodig heeft is mij door dit informatieverbod ontnomen. Dit terwijl deze vrijheid voor mij nog veel belangrijker is en het mogelijk gemaakt heeft weer mee te kunnen doen aan het dagelijkse leven.
Onderzoek naar goedkope middelen is nu eenmaal veel te duur. We worden nu overgeleverd aan onnodig dure middelen. Kennis over goedkope (huis)middelen verdwijnt.


Door Antje Fokkema op 19 december 2012

Schandalig! Wij zijn allang uitgedokterd bij de ziekenhuizen en houden ons al heel wat jaren toch in leven met voedingssupplementen en goed voedsel etc. Ik zou zeggen: boycotten. Gewoon doorgaan met die webwinkel. Kan dat? In elk geval via facebook alle mogelijke informatie delen. Ik ga vanaf nu mondeling vel meer info geven over alles wat ik weet en wat anderen kan helpen. Binnenkort de resultaten van Protocell.


Door Henny van Zanten op 19 december 2012

Diep triest.
Vrijheid van meningsuiting is belangrijk. Vrijheid om zelf te kiezen wat mijn lichaam nodig heeft is mij door dit informatieverbod ontnomen. Dit terwijl deze vrijheid voor mij nog veel belangrijker is. Het heeft mij mogelijk gemaakt weer mee te kunnen doen aan het dagelijkse leven.
Onderzoek naar goedkope middelen is nu eenmaal veel te duur. We worden nu overgeleverd aan onnodig dure middelen. Kennis over goedkope (huis)middelen verdwijnt


Door Gerda Hoogvorst op 19 december 2012

Het is inderdaad de macht van het grote geld. Aan alles móét verdient worden ook aan ziekte. genezen betekend géén geld verdienen.
Het is gewoon schokkend. En wat doet een gewone sterveling hieraan? Het is een kwestie van bewustwording om al die chemische zogenaamde geneesmiddelen te blijven slikken. Plijsters plakken! Treurig!


Door Marja Eerelman op 19 december 2012

Dat er striktere regels komen voor reclame voor gezondheidsproducten kan ik me op zich nog voorstellen..
Er wordt heel veel aangeboden en voor de burger is het soms niet goed te beoordelen of al die claims kloppen.
Maar op deze manier wordt zonder meer een hele grote groep integere mensen die gezonde aanvullende producten verkopen lam gelegd. Waardoor er een bijzondere situatie ontstaat waarin de farmaceutische industrie eigenlijk nauwelijks meer concurrentie krijgt. Dàt vind in nou een ongezonde situatie!
Overheid: zorg dat alle gezondheidsclaims kritisch worden bekeken, en voorkom op die manier dat bijvoorbeeld goed geteste borstprotheses, geplaatst in goede ziekenhuizen, gaan lekken en onnoemelijk veel schade veroorzaken. Waarom dan zo laks en in het geval van aanvullende geneeswijzen zo strikt?
Ik kan niet anders dan concluderen dan dat de macht van het geld zegeviert.
We moeten echt naar een andere wereld, met respect voor ieders inbreng en vrije keuze, en geen beknotting op deze manier.


Door Inge Vreugdenhil op 19 december 2012

Er vallen meer doden door de chemische pharmacie dan door de natuurgeneeskundige. Alleen de chemische pharmacie heeft macht en geld en daar laar de minister haar oren naar hangen. Diep triest. Zo wordt onze gezondheid alleen maar duurder en ongezonder.


Door Nelly van de Nadort op 19 december 2012

Ik vind het verschrikkelijk Henk ,wat er allemaal gebeurt. De farmaceutische industrie (ik noem het Maffia)is de belangrijkste adviseur van de minister.Dan weet je wel hoe laat het is. Ik kan je het boek aanraden van Dr Lenkei,zelf arts,die een lans breekt voor voedingssupplementen,(zie ook zijn website,)”Censuur Wat u niet mag weten over uw gezondheid”. Je schrikt van wat daar in staat . Rockefeller de oprichter van de farmaceutische industrie heeft gezegd:We kunnen de mensen genezen,maar dan verdienen we er niet meer aan. We doen aan symptoombestrijding dat levert geld op. Zoek ook eens contact met Dirk Zoutewelle van Cellcare instituut die volop aan het lobbyen is bij de politiek,de universiteiten en de zorgverzekeraars. Bij karel is de tumor tegen verwachting van de artsen in gekrompen. Alleen afremming van de groei en in het gunstigste geval stilstand was voorspeld bij de bestraling.Als wij beginnen over de complememtaire geneeskunde,wordt daar schamper op gereageerd.Ik heb ook al aan de bel getrokken bij minister Schippers,maar krijg geen respons.We moeten de handen ineen slaan en een vuist maken door een campagne op te zetten ,desnoods via social media. Mij heb je ervoor.
Ik ben je heel dankbaar wat je voor Karel hebt gedaan en je e-books zijn geweldig.Karel doet nu een studie natuurvoedingsdeskundige. Warme groet,Nelly van de Nadort


Door Els Buijk op 19 december 2012

Het is een groot schandaal dat dit gebeurd en ik ben het er dus niet mee eens. Ik hoop dat er politici zijn, die hier nog iets aan kunnen doen.


Door Caroline hermans op 19 december 2012

Schandalig, dit is een machtsspel van de eerste orde!


Door Marian Groenewegen op 19 december 2012

Hoe triest is dit? Gaat het nog om de GEZONDHEID VAN DE MENS? Nee om macht, geld en verrijking van de farmaceutische industrie. De wereld wordt ziek gemaakt. Wat zouden we hierin veel kunnen besparen
Wanneer wordt de politiek eens wakker?


Door Olav Roben op 19 december 2012

misschien is het eens goed om hier mensen met een grote naam achter te kunnen zetten die hier meer bekendheid aan geven..?

via http://www.avaaz.com vind ik geregeld verzoek voor ondertekenen van petities,oa ook voor de invloed die de overheid(lees de rijken die ons de mond willen snoeren) internet gaan beheersen.

zelfs als dit in nederland al word toegepast,moet dit ons toch aan het denken zetten.


Door Jan op 19 december 2012

Neem aan dat de mensen die het beslissen
Geen kanker hebben want dan weet je pas
Hoe blij je moet zijn met andere wegen
Naar gezondheid


Door Joke Brunekreef op 19 december 2012

toevallig ben ik gisteravond pas voor het eerst op deze website gaan kijken. ik was verheugd over de vrijgevigheid met heldere en praktische info over gezond leven, reiniging etc. en de vrij te downloaden boeken. over de achtergrond van de maatregelen tav alternatieve medicatie weet ik niet genoeg om er iets van te vinden. als de bedoeling ervan is om uitwassen van kwakzalverij te voorkomen dan zou ik er niet zoveel op tegen hebben. ik begrijp wel dat het goede werk erdoor bemoeilijkt wordt, omdat deze medicatie er integraal onderdeel van uitmaakt, maar mooi dat er een alternatief geboden wordt om er toch mee door te gaan.


Door Yvonne Mooijman op 19 december 2012

Vrije meningsuiting is en blijft toch ons MENSEN-RECHT?

Dat denkt onze politiek zomaar te kunnen schenden?


Door Marjon op 19 december 2012

Ongelofelijk! Ik wist niet dat ze die wetgeving er toch doorheen hebben gekregen… Ik blijf erbij dat mensen zelf de keuze moeten hebben in hun geneesmiddelen, of dat nu natuurlijk of farmaceutisch is.

Ik vraag me (net als iemand anders hierboven al noemt) ook af dat als je het brengt als het behouden van je gezondheid ipv onder de medische noemer, of het dan wel mag?

Succes met het vinden van een alternatief. Het lijkt me dat er altijd een groep mensen blijft die zich hiervoor inzet, desnoods ‘underground’. En vergis je niet in de kracht van mond-tot-mond reclame voor natuurlijke geneeswijzen. Hebben we vroeger niet allemaal tips en trucs van onze moeders en grootmoeders, tantes, medicijnmannen 😉 etc. geleerd?


Door Gerda Schapers op 19 december 2012

Dit is verregaande betutteling en staat haaks op wat in ziekenhuizen zelf wordt geprobeerd te bewerkstelligen: een initiatiefrijke, zelf nadenkende patiënt. Bovendien gevaarlijk: mensen gaan nu “op de gok” wat aanschaffen en melden helemaal niets meer aan hun eigen specialist. Er is een spreekwoord voor dit soort acties: van de wal in de sloot geraken.


Door Van Damme op 19 december 2012

Hier blijkt maar weer eens dat de farmaceutische industrie oppermachtig is. Dit is zo verkeerd. Dit gaat hen helemaal niet om de gezondheid van de mens maar om de harde centen. Crimineel is het gewoon. Wij hebben het recht om zelf te beslissen, maar daar wordt gewoon geen rekening mee gehouden.


Door Peter op 19 december 2012

Inderdaad dramatisch hoe onze politiek zich laat beïnvloeden door de farmaceutische industrie (en wat dacht je van de tabakslobby?). Gelukkig laten wij ons daar niet door tegenhouden, beste farmageldwolven, de geest is al lang uit de fles en die krijgen jullie er niet meer in….

Peter


Door Renee op 19 december 2012

Dit zijn maffiapraktijken. Mensen moeten zelf mogen kiezen of ze supplementen wensen bij kanker of niet…
Deze boycot is slechts in het belang van de farmaceutische bedrijven.
Petitie starten ?


Door Renee op 19 december 2012

Dit zijn gewoon maffiapraktijken. De pharmaceutische industrie heeft gelobbyed om de hele supplementen tak te stoppen. Wij burgers hebben geen keuze meer, dankzij hen en hun GELDZUCHT.
Petitie starten ?


Door Nicolette van der Meulen op 25 december 2012

Petitie starten ben ik helemaal voor! Ik laat het graag aan iemand anders over om die te starten om daarin al de juiste bewoordingen te zetten, waarover ik nu zo gauw niet beschik. Maar er moet een petitie komen!!


Door Anna op 19 december 2012

Het lijkt wel terug naar de middeleeuwen, waar heksenvervolging bestond, schandelijk nu, terwijl er zoveel onderzocht en bereikt is; kunnen we geen aktie voeren?!!


Door Hilde Sieperda op 19 december 2012

Ik had er over gehoord, dat in de gezondheidswinkels niet meer op de verpakking mag staan, waar het voor gebruikt kan worden. Maar komt nu op de plank te staan. Mooi uitgevonden vond ik. Maar hier schrik ik van. Want ik dacht,op internet kan ik toch lekker alles vinden. Maar dat nu de websites verboden worden. Dit kunnen we niet accepteren, en dat dit in Nederland gebeurd.
Hier moet de politiek zich over buigen. De wereld op zijn kop.


Door Anke Beernink op 19 december 2012

We gaan langzaam maar zeker naar een maatschappij toe waarbij je niet meer mag vertrouwen op je intuitie. Mensen willen wetenschappelijk bewijs voor alles maar zijn zich er niet van bewust dat wetenschappelijke onderzoeken gemanipuleerd worden. Volg het geld en je weet waar wat vandaan komt. Ik denk dat er steeds meer mensen zijn die gaan nadenken en gelukkig maar, en de goede informatie komt toch wel bij de mensen die dat willen. De arts is over het algemeen nog heilig met alles wat deze voorschrijft, want de arts heeft ervoor geleerd. Maar mensen beseffen niet dat artsen leren wat de farmaceutische industrie wil dat er geleerd wordt. De biologie van het lichaam wordt bepaald door de omgeving. Dit geldt ook voor de informatie die je wilt ontvangen. De informatie die je wilt ontvangen is afhankelijk van de antenne die uit staat. Als deze de richting opstaat van de farmaceutische industrie dan ontvang je alleen deze informatie. De antenne zou eigenlijk gericht moeten zijn op je eigen intuitie en dan weet je altijd dat het goed is.
Sterkte maar maak er geen strijd van, de intuitie is altijd het sterkste.


Door elly goedegebure op 19 december 2012

Dit is werkelijk verschrikkelijk.
We worden in onze vrije keuzes beknot. En er wordt
voor ons gedacht.
Wat is vrijheid nog waard?


Door Hans van der Jagt op 19 december 2012

Beste Henk,

Het is een schandaal t.g.v. de big Pharma. De zucht naar geld en macht. De wereld van de bonussen. Zelf gewerkt in medische sector. Specialisten, importeurs, fabrikanten enz. spelen het balletje elkaar toe. Oook is er sprake van kartelvorming en hadelen in strijd met het NMA. Miljoenen, wat zeg ik miljarden gaan onder de tafel. Zelf meegemaakt. Wat Marjon in haar tweede alinea schrijft, daarmee ben ik het volledig eens. We laten ons niet kisten door deze machtswellustelingen.

Citaat van een fytotherapeut als slot:
Tot nu toe ben ik nog niet echt heel veel wijzer geworden. Dat komt omdat de informatiestroom nog niet echt op gang is gekomen. De zg officiële leidraad ingesteld door de KOAG, geldt nu weer niet of slechts gedeeltelijk.

Kijk, dat een of andere wet andere eisen stelt, daar kan nog mee te leven zijn, maar schep dan duidelijkheid.

Nu is er min of meer sprake van paniekvoetbal. Een gerenommeerd Engels merk heeft zijn website al uit de lucht gehaald en levert niet meer aan de Nederlandse importeur. Dit omdat de etiketten niet zijn aangepast. In Engeland treedt deze nieuwe wet pas over een jaar of 2 in werking. Ook al zo raar.

Van iemand die heel dicht bij de bron zit, hoorde ik vandaag dat zeer binnenkort de controleurs op pad gaan om bij de groothandels binnen te stappen om de voorraad te controleren. Voordat u wat anders denkt: we leven echt in 2012!

Ik nog: melatonine kon ik tot kort, net als andere goede supplementen nog importeren uit de VS. Dit is nu niet meer mogelijk gebleken.
Straks gaan er controleurs op pad om ons kruidentuintje op peterselie te controleren.

Sterkte in dit Europa van graaizuchtige onnozelaars


Door Shanti Onneweer op 19 december 2012

Hopelijk komt er z.s.m. EEN EIND aan deze meer dan krankzinnige betutteling van de overheid – m.n. mejuffrouw E. Schippers, kampioene bekrompenheid ten top en lobbyiste van big farma, zal haar en c.s. wel een slordige duit opleveren… En wij hebben een democratie? Dit is geen democratie meer maar tirannie en dictatuur… Moge ook voor hen het licht doorbreken.


Door Hans op 19 december 2012

Het lef… de farmaceutische industrie probeert de natuur na te bootsen, echter hierop is geen patient te verkrijgen, dus moeten we het doen met gemanipuleerde medicijnen die verder van de natuur af staan, dus mank gemaakte medicijnen waarop WEL patent is te verkrijgen. De minister (let wel, niet de mijne) anders zou ik zeggen Onze laat zich in de luren leggen door de medicijn maffia.


Door I.de la Rie op 19 december 2012

Het zat er aan te komen, eerst groeien tot maximale waarde en dan boem zal het ontploffen om in alle kleine deeltjes in ons bewust zijn te worden opgenomen dat we samen verantwoordelijk zijn voor goede voeding voor ons allen hier op aarde. liefdevolle aandacht is de vraag van het heel-al


Door Roy van de Geer op 19 december 2012

Beste Henk,
Ook ik houd me er al een tijdje mee bezig hoe je deze wanstaltige wetgeving kunt omzeilen. Volgens mij zijn er meerdere mogelijkheden:
laat jouw website, compleet zoals die was, vanuit een land buiten de EEG, dus Zwitserland is al goed, werken. Liefst met de extentie van dat land, want met .com zullen ze toch achter je aan komen. Bestellingen kunnen dan voor uitlevering aan jou doorgegeven worden.

Je kunt ook een website maken waarin je alleen informatie geeft, maar waarin geen reklame of bestelmogelijkheden zijn. Verder maak je een website waarin besteld kan worden, maar die geen enkele informatie geeft over de werking van de supplementen. Wat volgens mij wel mag is ingrediënten vermelden.

Een andere mogelijkheid is om al jouw websitebezoekers te beschouwen als professionals en ze in te laten schrijven met een login naam en een login code, Dan schijnt alles weer te mogen.

Een voorbeeld hiervan is http://www.plantina.nl en http://www.plantinaprofessional.nl

Volgens mij moet er een platform van aanbieders van voedingssupplementen en kruiden komen met als doel de mazen in deze wet te ontdekken en te gebruiken, want deze wet is tegen alles: gezondheid, welzijn, grondwet, vrijheid van meningsuiting, menselijkheid, liefde en eerlijkheid en voor MAXIMALE WINST DOOR ENKELINGEN.

Henk, ik wens je veel succes en wil als dat nodig is hierover verder met je meedenken.

Groet van Roy van de Geer


Door Jeroen Tollenaar op 24 december 2012

Goedemorgen,
Ik sluit me aan bij het eerste deel van Roy en bied aan om daarover verder praten. Met 7 jaar buitenland ervaring (Dubai) en als bestuurslid van de Netherlands Business Council weet ik dat er overheden zijn die niet onder curatele geplaatst wensen te worden. Verder heeft Dubai een uniek ondernemersklimaat met grote fiscale voordelen.
Laat u mij vooral weten of ik van dienst kan zijn.
Met vriendelijke groet,
Jeroen Tollenaar


Door Leontien op 19 december 2012

Wat kan ik aan zoveel mooie woorden toevoegen… Het is dramatisch. Ik ben niet thuis in het politieke circuit en welk pad te bewandelen. Ik kan alleen voor mijzelf spreken. Ik heb uitgezaaide borstkanker, 36 jaar en een levensverwachting van weken/maanden. Ik ben er nog. En juist dankzij de aanvullende middelen, daar ben ik van overtuigd!! Na een jaar van intensieve chemo en bestraling was ik welgeteld 3 maanden kankervrij. Er werd zelfs gesproken over totale remissie! Daarna was het in alle hevigheid terug en zit het in mijn hele lijf. Nadat ik mijn nieuwe diagnose te horen kreeg heb ik mijn verantwoordelijkheid genomen en ben opzoek gegaan naar andere mogelijkheden. Dan MOET je op internet naar alternatieven opzoek kunnen. Het is een groot verdriet, dat er zo weinig begrip is voor datgeen wat niet medisch/wetenschappelijk onderbouwd is. Succes Henk, ik hoop dat deze berichten enige steun en moed geven om het spreekwoordelijke bijltje er niet bij neer te leggen.


Door Katrine de Vries op 19 december 2012

Dit is te extreem.
Ik vind het wel terecht dat goedgelovige en niet wetenschappelijke opgeleide mensen niet om de tuin geleid kunnen worden door quasi wetenschappelijke claims, waar commerciële belangen de hoofdtoon voeren. Het wetenschappelijk onderzoek dat door zorgverzekeraars geaccepteerd wordt moet aan hele hoge eisen voldoen, waar het onderzoek in de alternatieve hoek over het algemeen niet aan voldoet. Vaak gaan er vele jaren onderzoek en tientallen herhalingsonderzoeken aan vooraf, met veel controles op andere factoren die de werkzaamheid kunnen verklaren dan het middel zelf en veel controles op (nadelige) lange termijn effecten, voor een nieuw middel wordt toegelaten. Het onderzoek in het alternatieve circuit voldoet vrijwel nooit aan die criteria en ik vind dat dat bekend moet zijn bij de gebruikers. Maar… wat nog niet voldoende bewezen is kan wel werken en het is ieders eigen verantwoordelijkheid om daarin keuzes te maken. Bovendien spelen ook in de officiële farmaceutische wereld commerciële belangen, waardoor onderzoeken die niet zo goed passen in het beleid soms alleen op achteraf websites en tijdschriften gepubliceerd worden. Er is een publicatieplicht, maar men kan selectief de aandacht vestigen op wat goed uitkomt. Dit is onlangs aangetoond in een promotie onderzoek bij de TU Eindhoven bij een bepaald medicijn. Ook binnen de reguliere gezondheidszorg vindt echter, i.t.t wat veel mensen denken, wel degelijk een zelfcorrectie plaats indien erkend wetenschappelijk onderzoek daar reden toe geeft, ook als dat tegen de belangen van de farmaceutische industrie of behandelend specialisten ingaat. Een paar voorbeelden. Recent is door de richtlijnen commissie vastgesteld dat er veel teveel antidepressiva worden voorgeschreven bij milde en matige depressies. Alleen bij ernstige depressies blijkt dit i.t.t wat eerder gedacht werd, inmiddels evidence based. Alle huisartsen en psychiaters moeten zich houden aan deze richtlijnen. Ook worden alle (borst)kankerspecialisten nu gedwongen om meer samen te gaan werken in grotere ziekenhuizen omdat de kwaliteit ten goede blijkt te komen, wat tegen hun privé belangen in kan gaan. EMDR zat lang in de alternatieve hoek en was omstreden, maar staat, na heel veel onderzoek, in de richtlijnen voor posttraumatisch stress stoornis. Kortom mijn visie op deze wet is heel genuanceerd. IK en ik pleit voor goede informatie en controle waar andere belangen de boventoon voeren en voor samenwerking met onafhankelijke wetenschappers.


Door Dirk Verhoeven op 19 december 2012

Het is jammer, maar als mensen echt op zoek gaan naar andere middelen dan de gangbare medicijnen dan vinden ze het toch wel.Bovendien kan iedereen bij tijd en wijlen kennis doormailen naar alle “contactpersonen”, in zijn of haar adressenbestand.
Laat je niet uit het veld slaan, door zo’n maatregel. 🙂


Door lia op 19 december 2012

Beste Henk

Ook ik heb het aan zien komen, maar voel ook dat er andere energieën zijn gaan werken, en omdat ik een positief iemand bent, heb ik goede hoop dat er andere tijden aankomen en dat er steeds meer mensen uit liefde gaan leven inplaats van uit macht en geld
En voor nu moeten we andere wegen zoeken om aan hulpmiddelen te komen

bedankt voor alles


Door Ellen Mulder op 19 december 2012

Ik ben absoluut geen expert op het gebied van alternatieve geneeswijzen, gezonde voeding, natuurlijke supplementen of noem maar op.

Wel ben ik iemand die zich steeds bewuster wordt van alles wat we binnenkrijgen en sinds langere tijd probeert een steeds gezonder voedingspatroon in te voeren.

Hierdoor heb ik al 1 van de 3 chemische medicijnen die ik gebruik, kunnen laten staan en gebruik ik van nummer 2 al minder. En door het gebruik van natuurlijke en gezonde supplementen merk ik dat het mijn gezondheid ten goede komt. Bewijs: al anderhalf jaar geen dag meer hoeven verzuimen van mijn werk en dat was daarvoor wel anders.

Wat snappen de dames/heren van de politiek dan niet. Aan de ene kant maar zeuren dat we te dik en te ongezond zijn en dat de zorg veel te duur is en aan de andere kant ons (bewust) vol blijven stoppen met chemische troep in voedsel en medicijnen.

Voor 2013 wens ik dan ook alle betrokkenen uit de politiek en de farmaceutische industrie een gezond ontwaken en een voorspoedig bewustwordingsproces toe.


Door Oliva van Oorschot op 19 december 2012

Dit gaat inderdaad erg ver, en heeft alles met macht te maken c.q. angst om de macht te verliezen. Past helemaal in het huidige tijdsbeeld… Wil me niet laten meeslepen door alle negatieve emoties die hierdoor worden opgeroepen, maar heb wel meegedaan aan de handtekeningenactie tegen invoering van de Codex Alimentarius.


Door Pam Kaspers op 19 december 2012

Het is echt te gek voor woorden. Het kost de client natuurlijk ook veel meer moeite om goede alternatieve medicijnen of voedingssupplementen te vinden. Hieruit blijkt ook weer de macht van de farmaceutische industrie. Is het een idee om informatie en producten te scheiden?


Door katja Van Coppenolle op 19 december 2012

Beste Henk,
Eerst en vooral bedankt voor al jouw inzet en hoop en informatie die je ons geeft!
Ze nemen deze beslissingen uit angst en onwetendheid! Blijf geloven in jouw intentie!


Door ina op 19 december 2012

Hoi Henk,
Ik ben er zeker van dat deze reacties je op weg helpen.
Neem contact op met http://www.avaaz.com, zij verrichten wonderen, ze bereiken miljoenen mensen, en hebben veel petities ingediend met groot succes.
Laten we licht en liefde sturen naar deze situatie, want ik ben er van overtuigd dat dit teruggedraaid wordt.


Door Ad van Gils op 19 december 2012

Zeer belachelijke zaak,zullen we dan toch uit europa moeten.
Hopelijk valt dit kabinet zeer snel,en dat er eens iemand is die hier wel voor gaat die krijgt mijn stem


Door bert jacobs op 19 december 2012

waanzin ten top!


Door fenna engelsberg op 19 december 2012

Zorgverzekeraars trekken ook steeds meer macht naar zich toe; EPD is daar ook een voorbeeld van en menigeen is huiverig.Het lijkt en kracht maar we nog niet mee weten om te gaan en wat op dit moment niet goed voelt omdat ik denk dat we achterdochtig zijn: dient het mijn welzijn of dat van de verzekeraar.
Het is een griezelige tijd waar de bodem lijkt onzeker.


Door Wilma Stoof op 19 december 2012

Wat een macht heeft Big Pharma. Ze (de mensen die denken dat ze de macht hebben)vergeten alleen dat we ons heel lang door angst hebben laten leiden, die tijd is voorbij. We nemen steeds meer zelf verantwoordelijkheid voor onze eigen keuzes. Die verandering is niet meer tegen te houden ondanks alle verboden. De mens is steeds bewuster aan het worden is deze nieuwe tijd.
Tijdens stuiptrekkingen tegen veranderingen gebeuren vaak gekke dingen. Laten wij vooral positief blijven en ons niet gek laten maken.
Heel hartelijk voor alle informatie die we tot nu toe hebben kunnen vinden. Er komen echt nieuwe wegen voor de toekomst, maar dan moeten wij er wel in blijven geloven.


Door Ton de Heer op 19 december 2012

Een oude wijsheid die zegt: HIJ DIE GENEEST HEEFT GELIJK Verder is er een Zwitsers artikel over homeopathie waarin melding wordt gemaakt dat Rokkefeller (USA) geen geld meer zou geven AAN UNIVERSITEITEN EN ZIEKENHUIZEN als er reclame werd gemaakt voor homeopatische middelen, maar hijzelf wilde van pharmaseutische middlen niets weten zijn lijfarts was een HOMEOPATISCH OPGELEIDE ARTS


Door Henk op 19 december 2012

Namens Paulien de Klein:

“Krankzinnige wetgeving. Hiermee wordt elke relatie ontkend tussen vitamines/kruiden/planten en gezondheid. Terwijl de farmaceutische industrie zelf ook planten en kruiden gebruikt bij het samenstellen van geneesmiddelen. Als de EU zich graag vervreemdt van haar bewoners, dan moet ze vooral dit pad verder volgen. Of is dit een product van onze VVD-regering die o zo graag bij de industrie op schoot kruipt?”

Overigens zou daar een ontsnappingsluikje kunnen zitten: er mag geen medische relatie gelegd worden maar een betere gezondheid is geen medisch fenomeen. Juist niet, zou ik zeggen. Medisch gaat uit van wat al ziek is/wordt, gezond willen zijn is een universele waarde en universeel verlangen van mensen. Misschien zit daar toch een nieuwe invalshoek?

Hartelijke groet,
Paulien de Klein


Door helen op 19 december 2012

je kunt wel zien waar het grote geld zit en dus de macht…de farmaceutische industrie die weer een poging waagt om nog meer geld en macht binnen te halen. jammer, ik hoop dat ik toch nog op enige manier zelf mag beslissen wat ik gebruik…..


Door Margriet op 19 december 2012

Het is een grof schandaal dat onze regering (die er toch zitten als onze vertegenwoordigers????–mevrouw Schipper!!!!) zich zó laat inpakken door de wetgeving in Europa en de Codex. Hebben zij hun ziel aan de duivel verkocht?? We leven niet meer in een democratie, maar het lijkt wel een politiestaat aan het worden met al die boetes die “men” kan krijgen als je buiten je boekje gaat. Heb er geen woorden voor.
Maar ik geloof ook dat dit uiteindelijk niet lang zal duren. Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van de duistere machten. Het Licht heeft al gewonnen.


Door Jan Stroetinga op 19 december 2012

Beste Henk

Wij,mijn vrouw en ik vinden het schandalig dat je beknot wordt in de keuze welke geneesmiddelen je wilt gebruiken.
Wij protesteren hier hevig tegen!Leven wij nog wel in een democratie?


Door christel op 19 december 2012

Tja, dit is schandalig! Wat een macht hebben ze toch…pff…


Door Nienke op 19 december 2012

Hoe is het mogelijk dat in een zogenaamd democratisch land wij mensen monddood worden gemaakt…..
De faermaceutische industrie bepaalt. De regering gehoorzaamt de industrie. Wie verdedigt nog de vrijheid van mening en de vrijheid om zelf te bepalen hoe ik aan mijn gezondheid wil werken???? Ik ben verbijsterd.
Hoe kunnen we actie voeren om dit ongedaan te maken?


Door Natascha op 19 december 2012

Eigenlijk vanaf het begin dat ik als Natuurgeneeskundig therapeut ben gaan werken ben ik teleurgesteld geraakt in de openheid en ruimte voor met name zieke mensen om hun eigen therapie uit te mogen kiezen. Maar vandaag ben ik echt wel even geschokt, omdat ook deze webshop van jou, prachtig is en mensen zo goed kan helpen een alternatieve weg te vinden die goed voelt en werkt. Hoe kan het toch dat een ander mens hierover besluiten mag nemen? Gaat het hier echt nog alleen maar over geld? Toch voel ik ook dat het wel goed komt, al kost het misschien wat onnodig extra energie. We weten immers dat goede supplementen het lichaam echt ondersteunen en sterker maken, dus we zullen altijd wel onze weg daarnaar toe vinden. En de mensen die het nog niet weten, die helpen we gewoon!


Door Dorien Sneek op 19 december 2012

Ik vind het verschrikkelijk. het zat eraan te komen en ik vreesde er al voor.Wat moet je toch tegen die graaiers als de farmaceutische industrie doen?
Het is om wanhopig van te worden maar dat doen we niet, we laten ons niet kisten!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mijn hoop is nog steeds dat er in de Nieuwe Tijd veranderingen ten goede zullen komen………


Door Joyce Asscher op 19 december 2012

Zo wordt beetje bij beetje ons de vrijheid van keuze afgenomen. Wat is de volgende stap, het uit de handel nemen van bepaalde boeken? Dit gluiperige proces is al lang aan de gang. Nooit zal ik mijzelf laten belemmeren door deze lieden. Altijd zullen er mensen zijn die oplossingen vinden. Ik zie ook dat er een kentering gaande is, het gaat heel traag, toch gaat het goede overwinnen, zeker weten. Mensen pikken de betutteling van regering, zorgverzekraars en farmamaffia enz. niet meer. Wij worden langzaam aan vergiftigd, waak daarvoor.
Henk, je hebt een bijzondere website hou die in leven.


Door Mirande op 19 december 2012

Misschien wordt het tijd om een andere manier te vinden om gezondheid aan de man te brengen. We kunnen tegen de codex, regering, Brussel, Farma industrie in verweer gaan, petities tekenen enz. Ze doen er helemaal niks mee. Ze gaan lekker hun eigen weg om het ons onmogelijk te maken.
Mensen met creatieve oplossingen die hebben we nodig.
Als het niet bovengronds kan , dan maar ondergronds. Dat heeft in de oorlog ook super gewerkt!
Succes Henk.


Door Frans Wiggers op 19 december 2012

Kun je nagaan: een corrupte overheid en een corrupte farmaceutische industrie spelen elkaar de bal toe met de bedoeling een deel van de geneeskunsige sector uit te schakelen.
Wat zal dat een hoop smeergeld hebben opgeleverd!


Door marianne op 19 december 2012

het is wel een heel slimme zet van de pharmacie om zelf nog meer te kunen verdienen. we hebben natuurlijk al meer van dit soort acties van hen gezien via de codex alimentarius. vreslijk dat we op deze manier mondood gemaakt lijken te worden.
Als onze boosheid en frustratie over deze praktijken wat is gezakt kunnen we misschien nadenken over manieren om onze visie toch op een goeie manier uit te dragen en producten te kunnen blijven ontvangen voor onze gezondheid.


Door Pim bekker op 19 december 2012

Hier wordt ik echt mee aangetast in mijn keuze vrijheid. Lijkt wel de oude 50,er jaren waarin betutteling over goed en fout gemeengoed was. Als ik geloof dat dotterbloemsalade goed is voor mijn hormonale balans dan is dat zo.

Hoe gaathetdan vanaf nu met websites waarop staat dat bepaalde healingen aandoeningen of gebreken verhelpen? Vallendie uittingen er ook onder?


Door Peter van 't Oost op 19 december 2012

Het is een vaststaand feit dat de pharmaceutische industrie een goede onderssteuning geniet van overheden
immers medicijnen worden pas toegelaten m.n in Nederland nadat honderden proeven cq personen hun bijdrage hebben geleverd.Als in de rest van de wereld een medicijn zich bewezen heeft, moet hier eerst weer een kapitaal heronderzoek plaats vinden.Om de dienst van inspectie van de gezondheidszorg vakkundig uit te breiden is geen geld, maar deze minimaal gekwalificeerde dienst heeft wel overal ,achteraf een ongefundeerde mening over.Als men zelf medicamenten/supplementen wil aanschaffen op eigen rekening mag men dan goed geinformeerd hierover worden?
Deze regel is er weer een,ingegeven uit reguliere circuit, die de nodige subsidies uit de pharmaceutische industrie ontvangt en tegen de alternatieve geneeskunst zijn en zodoende niet alles kunnen binnen halen,want hun monopoly is ongekend.Natuurlijk gaat dit ten koste van de particulier, die trekt aan het kortste eind.
Nederland weer op z’n smalst. Het is een godspe.
Als men dit niet meer mag adverteren via een website is dit een voorloper van een nieuwe reeks beperkende
regels die zullen volgen.


Door Roos Mols op 19 december 2012

Het verbaast me dat de farmaceutische industrie en overheid zo bang zijn voor homeopathie en voedings supplementen dat ze dus zo ver gaan om deze middelen monddood te maken. Stevige oneerlijke maatregelen om hùn producten weer “groot” maken.


Door Artenan op 19 december 2012

Te treurig voor woorden. Zo wordt er weer een groot stuk van onze vrijheid ontnomen, evenals de vrijheid van meningsuiting op internet.
Maar kom op, dit accepteren we natuurlijk niet. Dus kom allemaal in verweer/opstand en houd je hier niet aan. Weet ik gelijk weer waarom ik de reguliere geneesmiddelen schuw. Moet nu dus meer moeite doen om een passend alternatief te vinden. Wat fijn dat ik nog wat oude boeken heb, met oma’s tips bv. En wat fijn dat er nog mensen zijn zoals Henk.


Door Marina op 19 december 2012

Beste Henk,

Ik vind deze censuur misselijkmakend, dat wij ons dit laten gebeuren anno 2012.
Volgens mij is belangen verstrengeling hartstikke strafbaar. Dat is het overduidelijk van overheid en farmacie.
Hier zouden we met z’n allen een goede advocaat moeten inschakelen, de farmacie en overheid aanklagen.
Dit zou toch mogelijk moeten zijn?
Lieve groet Marina Meijaard.


Door Hélène Wilschut op 19 december 2012

Het is schandalig. Of mensen zelf niet na mogen denken. Alles draait om de macht en het geld van de farmacie en ik snap de politiek al helemaal niet. Zijn daar dan geen mensen die gezondheid willen m.b.v. natuurlijke middelen i.p.v die chemische troep! Dat MOET veranderen. We moeten zelf keuzes mogen maken!


Door Anja op 19 december 2012

We moeten er maar vanuit gaan dat dit de stuiptrekkingen zijn van de pharma’s die steun krijgen van de politici van volksgezondheid die juist vaak uit één en dezelfde hoek komen voordat ze op ministerposten terechtkomen. De pharma’s voelen zich duidelijk in het nauw gedreven, bang voor goede concurrentie, anders kon het ze een worst wezen.

In deze tijd komen ze steeds vaker zelf negatief in het nieuws met gemanipuleerde onderzoeken etc.
Modder komt altijd boven drijven. Dat is een natuurwet.
We moeten die tegenstanders van wat nota bene onze eigen moeder natuur ons biedt, niet serieus nemen, en onszelf en elkaar helpen om toch aan de juiste informatie en middelen te komen. Er is gelukkig veel knowhow opgebouwd, dus als je wilt kom je toch aan informatie. Power to the people. De tijd is nú.


Door Monique op 19 december 2012

Beste Henk
Jammer maar het is net zoals in België, geld is macht
maar eens zal eerlijkheid zege vieren, hopelijks met deze nieuwe tijd, blijf erin geloven zoals U zijn er niet genoeg, mensen met een eerlijke bedoeling
GENEZEN GENEZEN GENEZEN
Heel veel goede moed


Door Bert en henny op 19 december 2012

Pure discriminatie, dat je niet de gelegenheid krijgt om zelf de keuze te maken, of je met reguliere medicijnen dan wel met natuurlijke produkten behandelt wilt worden. Vrijheidsberoving!!.


Door Johan van de Ruit op 19 december 2012

Volgens dr. Rath zijn de eertse en tweede oorlog ontstaan door de farmaceutische industrie, die hun patenten wilden uitbreiden. In Brussel krijgt, naar zijn zeggen, elk gekozen parmelentslid ongeveer tachtig mensen toegewezen om te voorkomen, dat er iets tegen de facmaceutische industrie wordt gedaan. Hier het linkje naar zijn voordracht.

http://www.earth-matters.nl/5/5866/gezondheid/kanker-het-einde-van-een-volksziekte-wordt-realiteit.html

We zullen met z’n allen naar Brussel moeten. Een advocaat heeft echt geen zin. Het zal minstens vergelijkbaar moeten zijn met de acties op het Tagir plein van februari 2011. Laat even weten wanneer, ik ga in ieder geval mee.
Groetjes,
Johan.


Door Wilma Smeets op 19 december 2012

Hallo Henk,
Ja, ik merk dit al enige tijd; namelijk o.a. met de sites over kruiden. Ook dat nu de rest aan de beurt is.
Avaaz.org hebben laatst nog een petitie gehouden over censuur die ze willen toepassen op internet door Rusland, China en de verenigde Emiraten.Hun timmeren ook aan de weg!
Enkele mensen op deze wereld willen de alleenheerschappij en maken intussen alles kapot!
Hebzucht in zijn grootste vorm.
Men wil de mensheid dom houden en misleiden.
Het is ze al gelukt om het grootste gedeelte van de mensen op deze aarde verslaafd te maken door o.a. de mobiele telefoontjes. die aan ieders handen plakken.
En dan praat ik nog niet over de rest, zoals de genetisch gemanipuleerde zaden en “verbod” op eigen zaden van kleine boeren om deze te verkopen.
Alles wordt langzamerhand en zeer insluipend aan banden gelegd.Dit is al heel lang bezig. Ze hebben het goed georganiseerd. Misschien wordt het weer tijd voor een ondergrondse beweging of grijpt iets uit de kosmos in!!
Het is vreselijk wat er allemaal gebeurd, maar laten we onze aandacht richten op positieve zaken en deze bundelen.Misschien dat alles nog omkeerbaar is.
Ik wens jouw heel veel sterkte en goeds toe met alles waar je mee bezig bent en ga vooral zo door. Doe ik namelijk ook.
Liefde overwint uiteindelijk alles!!
Ik wens je ondanks de tegenwind fijne feestdagen tegemoet en misschien tot horens.
Lieve groeten, Wilma.


Door Ton de Heer op 19 december 2012

Beste Henk,
In het verleden in de tijd van de OC leden de zeelieden aan scheurbuik, dit was een enorme kostenpost(toen ging het ook al om geld) Voor de OC De chirugein kwam er achter dat door het gebruik van vitamine C deze ziekte te curreren was. nl veel citroenen en andere citrusfruchten.Enorme winst voor de OC Er was toen (helaas) geen chemische geneesmiddelen ind, alleen de natuur, en die hielp!!( wat erg hé)


Door Ineke Raaijmakers op 19 december 2012

beste Henk, je zei me ooit liefdevol: “stop met duwen en trekken… “. Dat bracht me bij acceptatie van, aansluiten op, vertrouwen in en me verbinden met het hier&nu. Er is veel beweging in de onderstroom. Wordt die bovenstroom? Wat denk je?! Warme groet, Ineke


Door Ellen Visser op 19 december 2012

Ik zal ongetwijfeld niet de enige zijn die primair reageert met gevoelens als boosheid, onmacht, frustratie… Ik kies ervoor om deze gevoelens niet te voeden door het genomen besluit van de nieuwe wetgeving die enorme beperkingen tot stand gebracht heeft.Onze vrijheid krijgen we daarmee niet terug.
Mensen vroegen ooit aan moeder Theresa: ‘Wilt u meelopen met een demonstratie tegen de oorlog?’ Waarop zei antwoordde: ‘Nee! Ik wil wel graag meelopen met een mars voor vrede!’
Daarmee wil ik aangeven dat wij onze aandacht niet moeten focussen op de dingen die niet goed voor ons zijn, maar vooral te kiezen voor positief gerichte aandacht op dat wat wij wel willen en kunnen.
Het activeert mij om nog meer naar mijn eigen verantwoordelijkheid te kijken en welke positieve rol ik op mij kan nemen wat in mijn vermogen ligt.
Doe jij…op jouw eigen manier…met mij mee?!!!
Gebundelde energie heeft een enorme kracht!
Misschien een idee voor jou om eens te kijken op de website: http://petities.nl/petitie/handen-af-van-de-homeopathie. Hier kun je al een actieve rol spelen door je stem te laten horen.
En Henk: Ik vind het zo ontzettend jammer dat, door alle liefdevolle energie die jij erin hebt gestoken, de informatie niet direct meer bij mensen terecht komt die het zo goed kunnen gebruiken.
Maar jij bent jij niet, als je dat niet op een andere manier weet te bereiken, zoals je al aangeeft dat mensen met je kunnen contacten. Je bent en blijft voor mij een kanjer!


Door Annemieke op 19 december 2012

Ik wens de mensen die deze wet hebben opgesteld toe dat hun ogen en harten open gaan en dat ze helder zullen gaan zien dat deze wet een misstap is die heel snel ongedaan mag worden gemaakt.
Dat men mag gaan inzien dat niemand de natuur kan evenaren in het leveren van middelen zónder de bijwerkingen van chemische ‘medicijnen’. Dat men gaat inzien dat het beter is preventief te werken aan gezondheid dan symptomen te bestrijden met chemische middelen met nare bijwerkingen zonder oorzaken te zoeken! Beproefde ‘oude’ wijsheid verbieden is niet van deze tijd. Mensen zullen wegen vinden om deze wet te omzeilen.


Door liesbeth op 19 december 2012

Lieve Henk,

Het is schrikbarend hoe de macht van het geld en de farmacie al het natuurlijke en homeopathische onmogelijk maakt. Ik heb al diverse mails gestuurd voor georganiseerde acties. Het heeft niet geholpen. Ik geloof dat het tegenovergestelde bereikt zal worden. De mensen gaan waarschijnlijk intensiever zoeken om er aan te komen. Ik wens je inspiratie toe voor een kei van een oplossing voor alle mensen die je zo graag helpt.
Liefs Liesbeth


Door elize Verseveldt op 19 december 2012

Het is al vele jaren aan de gang en wordt steeds erger,
ik heb geleerd dat wij , iedereen,vanuit twee gevoelens en gedachten reageren. Wij reageren en denken en handelen vanuit Liefde of vanuit angst, en alles wat er hier in ons land en in het westen gebeurt komt voort uit angst. wen als we niet oppassen gaan we zelf ook vanuit angst reageren en handelen, en dat is nu juist niet de bedoeling angst is als de dood voor licht en ons licht is liefde is adem is hoop is weten dat dit de stuiptrekkingen zijn van de wereld van het ego en dat wij samen nu mogen kiezen voor Liefde voor Licht en voor Leven in vrijheid.Dat wens ik ons allen toe en die kracht wordt steeds groter en sterker, niet om te onderdrukken, maar om te groeien in vreugde en in een betere samenleving, deze krach is enorm sterk en ook heel zacht Elize


Door Jolanda Mul op 19 december 2012

Wat een ongelofelijk achterlijke streek. Alsof wij, consument, een soort idioten zijn die niet zelf beslissingen kunnen nemen. Is dit een democratie? Dit is nog erger dan China! Daar mag je weer openlijk met kruiden worden behandeld.
Hier kan het Nederlandse volk toch niet voor gekozen hebben?


Door m.kieven op 19 december 2012

Razend maakt het mij stelletje hufters, mafia te voeten uit die pharmaceutische boeven.
Kan de webshop niet verder met .com ipv .nl? Of een zwitserse site?
Nog even en we moeten met een recept naar de groentenboer!
sterkte met dit alles, en hopelijk toch nog een fijne vredige kerst.
vriendelijk gegroet
Mariette Kieven


Door Mirza op 19 december 2012

2012 Verontrustende censuur? Of gewoon weeeeeeer eens een blijk van angst en is het niet gewoon kletspraat?
Ik lees weerstand en verzet en voel dat ook zeker.
In mijn heling/ slingerweg adviseerde men volgens het protocol o.a. chemo. Toen volgde ik mijn intuïtie, zo gesteund door Henk. Voor eeuwig dank! Geen energie te verspillen, blijf mijn weg volgen en anderen (ver)sterken in het trouw zijn aan hun eigen wijze weg. Wat men ook adviseert of zegt, blijf vooral jouw Zelf en jouw waarheid trouw, daar heeft niemand vat op Mirza


Door Helma Ruiters op 19 december 2012

Dag Henk,
Het zal jou goed doen zoveel reacties te krijgen op een waanzinnig besluit.Wat wil de farmaceutische industrie?Mensen het vertrouwen in het zelfgenezend vermogen van het lichaam ontnemen? Mensen ziek maken met medicijnen en hun bijwerkingen? Onverantwoord veel medicijnen voorschrijven om veel, teveel geld te verdienen?
Laten we ons vertrouwen in de geestelijke wereld niet verliezen. Er komt een goede tijd als de ‘barensweeën”voorbij zijn!!
Houd goede moed Henk.
Een bemoedigende hartelijke groet. Helma Ruiters


Door Gijs den Boer op 19 december 2012

Beste Henk,
Ja een “liberale” minister heeft iets zeer onliberaals bevorderd. Je kunt je de vraag stellen of je in deze steeds meer via internet gestuurde wereld informatie kunt blokkeren? Lijkt met eigenlijk onmogelijk. Heb in de reacties al wat tips zien langskomen. Omzeilen is dus een, protesteren is een andere. Bewustmaken is nog een andere. Ik denk dat het gros van onze volksvertegenwoordig(st)ers ook nog zeer onbewust zijn over wat gezondheid nu eigenlijk is. Daarom roepen ze alleen de kosten van de gezondheidszorg rijzen de pan uit. Een fundamentele discussie over gezond, gezond zijn, gezond leven, waardevol leven zal gestart moeten worden. Een landelijk of zelfs Europees platform van deskundigen op dit gebied zal gestart moeten worden.
En daar kunnen we allemaal aan meewerken.


Door Jenny Schipper op 19 december 2012

Hoe ziek kan de gezondheidszorg nog verder worden wanneer alle respect voor andere geneeswijzen verdwijnt? Hoe verziekt maar vooral “machtig” en op geld belust is de farmaceutische industrie? Hoeveel is er al niet fout gegaan door “wetenschappelijk” bewezen onderzoek naar chemische medicijnen?


Door astrid siahaya op 19 december 2012

Hoi Henk, Wat jammer. Ik weet dat wat jij biedt, zeer veel mensen helpt, ondersteunt, en ook mij heeft geholpen. Het is nu eenmaal zo dat hier hele andere belangen spelen. Ik vind het dieptriest om te horen dat het lijkt alsof mensen steeds minder te zeggen hebben over hun eigen gezondheid.
En toch ben ik van mening, dat er vele wegen zijn. Zie dit als een uitdaging, en vind een manier om dit toch te openbaren. Waar dit goed voor is, is nu nog niet zichtbaar. Ik ben ervan overtuigd dat er een creatieve manier is. Het daagt jou uit om de energie die hier speelt te leiden, biedt geen weerstand zou ik zeggen, maar vind een andere manier.
Ik wens je toe dat er mensen zijn die je hierbij kunnen helpen, wellicht door dingen net iets anders te formuleren, of te presenteren.
Ik ben er van overtuigd dat voeding een zeer gunstige invloed heeft op je gezondheid, en zeker ook werkt als preventie.
Ik wens je wijsheid en flow voor je mooie en liefdevolle daden in de hulp aan mensen met kanker.


Door Leo Schouten op 19 december 2012

BESTE HENK,

Het zal duidelijk zijn dat we steeds meer en meer
beknot worden van uit den Haag ,goede initiatieven worden op deze wijze een kopje kleiner gemaakt,eeuwig zonde.

veel sterkte toegewenst,
Leo Schouten


Door Ingrid op 19 december 2012

Mijn eerste reaktie… wat vreselijk… eigenlijk heb ik er geen woorden voor…. ik heb reakties van anderen gelezen en ik sluit me aan bij mensen die zich niet uit balans laten brengen, die gecenterd blijven , trouw aan zichzelf en geen energie gaan verspillen aan boosheid en frustratie. Daar helpen we niemand mee en doen we onszelf te kort. Liever elkaar een hart onder de riem steken en elkaar in woord en daad steunen, voortgaan op het pad van liefde en geen aandacht verspillen aan negativiteit in welke vorm dan ook… doorgaan op een liefdevolle manier voor onszelf en onze naasten. Henk , bij deze mijn waardering voor je niet aflatende inzet, hartegroet van Ingrid


Door Flora op 19 december 2012

zoals Joke al zei: De Codex Alimentarius in werking..! Het is te triest voor woorden. De meeste mensen kijken naar de regeringen en de banken omdat ze denken dat die de wereld draaiende houden. Nou niet, de chemische/farmaceutische industrie is nog sterker dan de wapenlobby! Ik heb al lang geleden getekend tegen de Codex, maar helaas is het nu nog zo dat als er iets besloten is, het ook gebeurt. Helaas worden we zo weer teruggeworpen in de Middeleeuwen en is dit de nieuwe heksenvervolging. We zullen weer mond op mond moeten doorgeven waartoe iets dient en dan maar hopen dat we niet op de brandstapel terecht komen!


Door jeanne op 19 december 2012

Het is niet te geloven ,waar zijn ze mee bezig!
Eigenlijk heb ik er geen woorden voor.


Door jeanne van beilen op 19 december 2012

Waar zijn ze eigenlijk mee bezig! Het is gewoon niet te geloven.
Toch zal het goede zegevieren.Door Wil Gubbels op 20 december 2012

Het is een grote schande. Zo proberen de farmaceuten en de regeringen de mensen klein te houden.
De grootste maffia is de voedingsindustrie en de farmaceuten. Hoe kunnen we dit monster eindelijk eens stoppen. In de regering heb ik geen vertrouwen meer. Dus wat te doen.


Door marvanvuren op 20 december 2012

Of je nu wel of niet gebruik wilt maken van geneeskrachtige producten uit de natuur…ik vind dat het te gek voor woorden, dat wij door het onthouden van informatie hierover vanuit deze overheidsregeling de eigen keuze over hoe met onze gezondheid om te gaan zo bemoeilijkt wordt. Er wordt uit Den Haag toch geroepen dat wij meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor onze gezondheid? Hoe moeten we dat voor elkaar krijgen als ons eerlijke informatie onthouden wordt? Schande!


Door hannah op 20 december 2012

Beste Henk ,de stichting Avaaz kan hier zeker wat mee! warme groet. Hannah


Door Sabry op 20 december 2012

Goed idee om een petitie te beginnen, maar dan niet met Avaaz!


Door Chris Lodewijckx op 20 december 2012

Beste Henk, ja het is spijtig maar geld blijft de drijfveer voor veel mensen! een massale actie van gelijkgezinden kan misschien verandering brengen…Via mijn Nederlandse schoonzus weet ik
dat Nederland op gebied van gezondheidszorg niet zo ideaal is.
Een petitie via het web kan misschien helpen ?


Door wil riethorst op 20 december 2012

De arogantie v d macht, ons alles afnemen en dan roepen dat mensen heel goed voor zichzelf kunnen zorgen.Wij moeten de positievekrachten bundelen en de staat aanklagen.En het aan de grootsteklok hangen.En wij zijn sterker dan menigeen vermoed, we hebben immers door hoe politiek werkt.


Door Agatha v.d.Voort op 20 december 2012

Het is in en in triest dat wij geen eigen keuze hebben in een democratie land, waarin zoals de politiek zegt, democratie hoog in het vaandel hebt staan. We zitten in het jaar 2012, een tijd waarin ons bewustzijn al zover is verhoogd. Eigen belangen (Ego) zou ook op commercieel gebied plaats moeten maken voor gezamenlijke belangen en belangen van onze medemens vanuit vrijheid, waarin de menswaardige belangen van gezondheid, fysiek, emotioneel geestelijk en spiritueel op de voorgrond komen te staan. Vanuit de materie (geld) naar vrijheid, openheid, eerlijkheid en menswaardigheid (Liefde). Laten we daarom vanuit ons eigen bewustzijn, de handen in één slaan. Want vanuit het kleine zal pas het grote zich kunnen openbaren. En daarmee de politiek ook op een andere manier in beweging te brengen. Dit is geen politiek van het jaar 2012 in Nederland. Die zal ook een “nieuwe” weg moeten inslaan. Ik hoop dat daarvoor een heleboel mensen gaan opstaan en zich werkelijk harT voor de zaak maken. Het is ons aller belang. Wie doet er mee?


Door Christina op 20 december 2012

Ja….wat hebben we nog meer nodig om bewuster te worden, het zet iedereen wel weer aan het denken. Deze tijd is voor ‘innerlijke’ rust…. Dr. Moerman, Dr. Hamer, Dr. Hulda Clark enz, zij gingen ons ook al voor, deden geweldig werk zo ook jij Henk….volgens mij zijn er al veel mensen bewuster geworden hierdoor en dat wordt steeds groter, het is de Liefdes/ziele energie…..die spreekt aan. Houd goede moed, er komen vele inzichten hierdoor. Ik blijf vertrouwen op die energie. Jou liefdeskrachtenergie hierin is heel groot.


Door Paul Kusters op 20 december 2012

Er is al een petitie gestart. Zorg dat zoveel mogelijk mensen hem tekenen:
http://www.petities.nl/petitie/handen-af-van-de-homeopathie

Het gaat om onze vrijheid van keuze én recht op informatie.

Volgens mij heeft Avaaz ook al eerder een actie gestart. Als ik hier informatie over vind, zal ik deze hier vermelden.

Met betrekking tot de webshop. Kan hier een functie aan worden toegevoegd, waarmee via email informatie automatisch kan worden opgevraagd?


Door Sabry op 20 december 2012

Te erg voor woorden. En zij beweren dat dit een democratisch land is?


Door Ine Kiers op 20 december 2012

Het met en op een natuurlijke manier genezen wordt aan alle kanten dood gemaakt, maar wat doet de pharmacie met ons als mens, want ik schrik elke keer wat dat doet met vele van mijn klienten. Wens en hoop dat de bestuurders tot zinnen gaan komen en dat de ministers die aan de dood van de natuurlijke geneesmiddelen hebben meegewerkt verdwijnen en dat er weer heldere liefdevolle wezens daarvoor in de plaats komen, die ervoor zorgen dat het natuurlijk genezen steeds meer kan gebeuren zonder een enkele vorm van restrictie


Door Bart Jan Dorlas op 20 december 2012

Wij krijgen langzamerhand “Amerikaanse toestanden” hier, waar de regering, FDA, en Pharmaceutische organisaties de dienst menen te moeten uitmaken.
Een grote schande en alles wat we hier tegen kunnen doen, moet worden aangepakt.
In ieder geval moet er een organisatie worden gevormd, met een herkenbaar gezicht, die de officiële tegenpartij gaat worden voor
deze duidelijke ingreep in de privacy van de Nederlandse patiëmten.

B.J.Dorlas


Door Laura op 20 december 2012

Onbegrijpelijk dat de overheid onze keuzevrijheid zo beperkt. Dacht dat zij er zijn om onze belangen te behartigen. Laten zij zich beinvloeden door het grote geld en de macht.
Toch hoop ik, dat we op weg zijn naar een ander evenwicht, waarin voor dit soort praktijken geen ruimte meer zal zijn.
Moeten we zelf misschien wat meer van ons laten horen, dat we deze maatregelen schandalig vinden?
Zal zelf zeker blijven kiezen voor natuurlijke produkten.


Door Do op 20 december 2012

Ik heb de petities tegen deze wet getekend.
Ik werk zelf in de zorg ,en wat komt daar iedere keer ter spraken ,eigen regie.

Wat is vrijheid en wat is de angst of het belang om andere hun vrijheid te geven en hun eigen regie , of hem te ondnemen.

Worden wij wakker ,ja we zijn wakker .

Henk ik vind al jou werk zo kostbaar ,als je ernstig ziek word ,en in het begin verlamd ben van angst zoals ik velen keren zag in mijn werk.

Hoe kostbaar is het dan als iemand je dingen aanrijkt en zecht kijk er maar eens naar ,wat bij jou past en ik ben er om je te ondersteunen .

Als het zuiver is ,is er geen macht nodig ,dan omring je elkaar met liefde, en liefde is vrijheid .


Door Bernard Cornelis op 20 december 2012

Het gaat de goede kant op met onze samenleving (ironisch bedoeld).
Alleen Big Mama Farma weet wat goed is voor ons…
En binnenkort ook geen cash geld meer bij de banken…
Nu al kunnen we geen wisselgeld meer omruilen voor briefjes… Betalen met bvb. € 500,00 is nu al bijna onmogelijk… Vreemde munten inwisselen kan ook al niet meer… En probeer maar eens een grote soms geld van je rekening te halen of op jouw rekening te deponeren… Veel geluk!!


Door Willie Griffioen op 20 december 2012

Beste Frans,

Het blijft een gedoe met de overheid en met de farmaceutische industrie.

Al sinds mijn 28e jaar heb ik regulier de rug toegekeerd en met simpel gekookte rijst en groente uit het water en het staken van vlees eten, knapte mijn darmflora weer op en kreeg ik voelbaar mijn energie terug.
Mijn leven was bijna beëindigd door het toedienen van teveel penicilline. Later ook nog vervelende ervaringen met een toediening van vaccinaties na een ongeval, zonder overleg met mij.
Ik leef nog en ben nu 73 jaar.

Fijne Feestdagen en Gezond 2013

Willie Griffioen


Door o.van de ridder op 20 december 2012

Ik vind deze gang van zaken zonder meer verwerpelijk.
Als er een aktie wordt gestart tegen deze “overwinning”
van Big Pharma werk ik daaraan in principe mee.


Door erina starink op 20 december 2012

Ik vind het schandalig dat de vrije keuze van mensen die Bewust ook zelf willen onderzoeken en kiezen wat goed voor hen is, hierin beperkt worden door de Macht van het Geld en de politiek. ik dacht dat wij hier in Nederland in een land leefden waarin een ieder de vrijheid heeft om voor zichzelf en zijn eigen gezondheid keuzes te maken. is Nederland een dictatuur geworden!!!!! Je kind,jezelf volstoppen met allerlei rommel (chips, light-producten, oneindige hoeveelheden snoep,en welke rommel er nog meer bestaat aan fastfood mag wel omdat dat op den duur tot ziekte leidt en de medicijn-industrie, de banken en de regering hiermee uiteindelijk spekt !!!!!


Door Toon Wagemans op 20 december 2012

Toen ik enkele jaren geleden waarschuwingen las dat dit stond te gebeuren durfde en wilde ik dit niet geloven. Zijn dit de voortekenen van wat ons te wachten staat in de toekomstige EU? Dit lijkt nog maar het begin.
Het is te absurd voor woorden dat het zo ver heeft kunnen komen.
Laten onze politici zich zo voor het karretje spannen van de farmaceutische en chemische industrie?
Zit iedereen in den Haag te slapen?
Associaties met begrippen als KGB, Stasi en Maffia beginnen nu hevig bij me op te spelen. Moeten wij ons door Monsanto en GSK c.s. laten voorschrijven wat we wel en niet mogen eten en welke geneesmiddelen we moeten nemen? Het is nu wel overduidelijk dat er kwade bedoelingen achter de Codex Alimentarius en EFSA zitten.
Willen we niet over ons laten lopen dan zullen we op een of andere manier toch in aktie moeten komen. Vraag is hoe? En wat doet de politiek en de media?


Door Jonneke Koning op 20 december 2012

Ik blijf vertrouwen en geloven in een eerlijke, heldere, transparante toekomst voor ons allemaal. En het gaat goed. Kijk maar wat er mondiaal om ons heen gebeurt. Alles wat het daglicht niet kan verdragen komt boven borrelen. Geduld hebben en vanuit je hele ZIJN de harmonieuze en liefdevolle wereld voelen, zien en uitdragen. Met z’n allen visualiseren en het zelf leven.
Big pharma en alle andere nog niet zuivere organisaties en systemen gaan dit niet redden als wij voldoende tegenwicht geven in liefde en oprechte zorg voor al onze naaste. Dan hoeven we niet te bedenken of te weten hoe alles zal moeten verlopen. Het zal gewoon gebeuren. Vertrouw en geloof. Ten diepste. Daar ligt onze gebundelde kracht én de oplossing.
Natuurlijk laat je je ondertussen niet volstoppen met stoffen die schadelijk voor je zijn. Wordt wakker en neem je eigen verantwoordelijkheid voor alles wat je ten deel valt. Alles!
Je mag altijd uitdragen wat jij als belangrijk ervaart en waarom je kiest zoals je kiest. Je hoeft dan niet te overtuigen of te bewijzen. Wijs je omgeving erop dat ze zich informeren alvorens een beslissing te nemen en zo een goede keuze te kunnen maken over b.v. medische zorg of voeding en wijs hen bepaalde sites aan.
Dan doe je genoeg.


Door mathilde schoneveld op 21 december 2012

Deze gevaarlijke wetgeving laat m.i. zien dat de farmaceutische industrie de politiek in de klauwen heeft. Ik zie ze als de maffia.
Welke politicus steekt zijn/haar nek uit om dit aan te kaak te stellen? Dit is een oproep aan deze persoon dit aan te kaarten.


Door Erwin Kok op 21 december 2012

Goedemorgen Henk,

Weet je, alle dingen die goed zijn voor mensen worden aan banden gelegd, echt belangrijk voor deze natie is zoveel mogelijk geld vergaren. En maar regeltjes maken en protocollen schrijven, hele wagonladingen geld worden er door de wc heen gespoeld, geld wat we zo node missen in deze “crisis”. Maar je ziet waar de regering zich druk over maakt, 585 politiemensen er bij voor failisementsfraude bestrijding want anders loopt de staat heel veel geld mis, en een jongen die alleen rauw voedsel eet moet uit huis geplaatst worden!!!
En toch heb ik nog steeds goede hoop dat een en ander veranderen gaat.

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een enorm liefdevol nieuw jaar.

liefs, Erwin


Door Ria van Beem op 21 december 2012

Beste Henk,
Hiermee wil ik aangeven dat ik ook heel sterk tegen deze maatregel ben.
Hoe meer mensen dit aangeven des te sterker deze mening wordt.
Ik heb begrepen dat het een Europese maatregel is dus zal het misschien heel nuttig zijn om de tegenwerking tegen deze wet ook Europees in te zetten.
Ik hoop dat er veel wijsheid onder de mensen bestaat om daar aan te werken.
Graag blijf ik op de hoogte.
Met vriendelijke groet, Ria


Door Tanita Schuit op 21 december 2012

Beste Henk,
Ongelofelijk, wat een beperking van vrijheid. Ik hoop van harte dat dit ten goede keert.
Veel dank voor je mooie werk en het delen van je bijzondere en hoopgevende inzichten. Ik heb daar veel vertrouwen in.
Vriendelijke groet,
Tanita Schuit, Goes


Door Rochelle Griffin op 21 december 2012

Jeetje Henk, wat een toestand! Het spijt me zeer dat je dit overkomt. Ik heb de reacties gelezen en sommige mensen hebben goede ideen lijkt me. Wat zou ik kunnen doen om je te steunen?
Rochelle


Door Elly van den Berg op 21 december 2012

Waar met hartenergie berichten met eerlijke informatie over gezondheid doorgegeven worden, die berichten kunnen ons met de beste wil van de wereld niet afgenomen worden.Een innerlijk wijs mens vind met hartkracht altijd de juiste persoon die hij of zij nodig heeft om mee te delen.
Genezing vindt plaats als we onze gevoelens met ons hart kunnen verbinden,daar kan geen medicijn van de pharmaceutische industrie tegen op.Geen enkel medicijn geneest.Als wij de intentie hebben om onszelf te genezen dan komt er een bewustzijnsproces opgang, dan beginnen we stappen te maken op de weg van het hart.Belangrijk hierbij is je zelf te observeren en te zien waar je spontane aandacht naar toegetrokken wordt.(eigen ervaring na een burn-out).Genezen doen we zelf en wat we nodig hebben is een liefdevol,begripvoL mens die ons de juiste spiegel voorhoudt waarin wij onze gevoelens kunnen herkennen en erkennen.
Ik begrijp de schrik,’t voelt haast alsof we in een dictatuur leven i.p.v een vrij land waar we keuzevrijheid hoog in het vaandel hebben staan.MIJN VOORSTEL IS:
LATEN WE HARTENERGIE STUREN NAAR DE PHARMACEUTISCHE INDUSTRIE,DAAR ZIT DE NOOD HET HOOGST, NAMELIJK ANGST VOOR VERLIES VAN INKOMSTEN.
Misschien komt er dan een verandering op gang om met een verruimde blik naar gezondheid te kijken en die pharmaceutische industrie te laten zien wat bewustzijn met een mens doet.

Elly van den Berg


Door Jordan Evers op 22 december 2012

Druist dit niet in tegen vrijheid van meningsuiting? Of tegen het recht om zelf te mogen beslissen?
Hebben we niet het recht te bepalen of we een medicijn van de pharmaceutische industrie willen slikken of een homeopatisch middel? Wie zijn zij om voor ons te beslissen?
Dus het mag wel verkocht worden maar je mag niet meer weten waar het voor dient? En wat is het volgende? Gaan we ook boeken verbranden met alternatieve geneeswijzen?


Door Henk op 22 december 2012

Namens Greetje Touw:

Hallo Henk,
Ik wilde ook een reactie geven over de kwestie alternatieve geneesmiddelen, maar ik kreeg de mail niet weg, helaas. Dus dan zo maar proberen.

Natuurlijk vind ik het belachelijk en in en in treurig, dat ze ons aan de kettng proberen vast te leggen en het sleuteltje van het slot weg gooien, zodat we onderdanig blijven aan, wat de overheid ons opdringt.
Ik heb gelezen dat er al veel reacties op gekomen zijn en terecht. Maar er is momenteel zoveel mis in de reguliere zorg (waar het toch gaat om geld en macht) dat je verstand zegt…..hoe komen we hier weer goed uit.
Maar ons weten zegt, dat het Licht het toch zal winnen van de duisterins, die momenteel probeert ons onmondig te maken. Maar hoe?? Dat is voor iedereen nog een raadsel.
Hopelijk zal de nieuwe energie die na 21 december op aarde neerdaalt ons helpen om de mensheid meer inzicht te geven en het bewustzijn te verhogen, zodat het toch nog goed komt.
Ik heb heel veel respect voor de mensen die zich hiervoor in zetten. Ik hoop dan ook dat ook jij resultaten zult boeken met alles wat je hier aan doet.
Heel veel sterkte en

Fijne feestdagen en een heel goed en voorspoedig 2013 en dat al je wensen mogen uitkomen.

Greetje Touw


Door Irene Waardenburg op 22 december 2012

Het is zo ongelooflijk jammer dat dit gebeurt. Toch heb ik er vertrouwen in dat het uiteindelijk (al zal het nog even duren) goed gaat komen. Er zullen heel veel mensen zijn die dit niet pikken. En ik denk dat er hierdoor juist mensen wakker worden geschud. Ga vooral door met je geweldige werk. De wereld zit te wachten op mensen als jij.

Hartelijke groet, Irene Waardenburg


Door Klaas op 22 december 2012

Te gek voor woorden, maar het is even niet anders. Ik vertrouw erop dat het snel anders wordt. Met elkaar vinden en in liefde vinden we wel een andere manier om deze gezondmakende middelen te verspreiden.

Groet, Klaas


Door Ingrid La Haye op 23 december 2012

Beste Henk en allen,

Je kunt nooit meer terug, naar een situatie uit het verleden. Je kunt aleen maar vooruit. Kennis en bewustzijn die is vrijgekomen kun je niet meer in een hokje terug duwen en verstoppen of wegduwen. Dat kan eenvoudig niet. Wat iedereen al weet en heeft ervaren is nooit meer weg te denken. Dit soort acties zijn stuiptrekkingen van een systeem wat zijn grip aan het verliezen is.
Kijk naar waar je heen wilt, met je leven, met de wereld en schenk daar je energie aan, dat zal daardoor alleen maar meer groeien en laat de rest gewoon maar sputteren ……..


Door Ruerd Visser op 24 december 2012

Wat mij betreft hebben degenen die dit in werking hebben gezet duidelijk hun hand overspeeld. Ze komen nog van een kouwe kermis thuis als ze denken dat mensen dit blijven pikken. Gezien de dermate ingrijpende aard van de codex alimentarius zullen ze tzt hun trekken thuis krijgen. Gezien het feit dat ze vergeten dat mensen zelf hun eigen keuzes zullen blijven maken. Werken deze figuren zichzelf dan ook danig in de nesten.


Door Martin Smeets op 24 december 2012

Beste allen,

Ik zie weinig heil in deze ellenlange lijst van verontrusting en frustratie.
Actie is noodzakelijk. Rob Greuter geeft aan dat hieraan al wordt gewerkt. Daar wil ik me, vanuit partij voor Mens en Spirit, graag bij aansluiten.

Martin Smeets, Voerendaal


Door Magriet hoeksema op 24 december 2012

Betutteling. Een grondrecht wordt onderuitgehaald. Recht op meningsuiting etc..De politiek laat zich leiden door economische belangen van de farmaceutische industrie. Protocollen zijn heilig in de reguliere gezondheidszorg, er is geen plek voor andere visies. B.v. een holistische visie. In de reguliere zorg ben ik het nog niet tegen gekomen. Juist in de complementaire zorg wordt gekeken naar de hele mens. Waarom geen samenwerking.
Kortom ik betreur het Henk, dat oa jouw webshop ten grave wordt gedragen.
Maar we laten het er niet bij zitten. Laten wij positieve krachten bundelen.


Door Ton Claessen op 26 december 2012

Alle superlatieven van krachttermen zijn niet voldoende om mijn woede en (nog) machteloosheid te uiten, dit is de krankzinnigheid ten top! Hoelang moeten wij deze bizarre en ontoelaatbare waanzin nog tolereren!?

Ton Claessen (67), lid/mede-initiatiefnemer landelijke Werkgroep Welzijn Kankerpatienten (WWK): http://wapensindestrijdtegenkanker.blogspot.nl/ (met een overzicht van deze actualiteit).


Door Ria op 27 december 2012

Hallo Henk
Met ongeloof las ik je mail.
Ik ken de medische wereld en hun competitiedrang.Ze kunnen soms zo onwetend zijn en vanuit angst reageren. Want ja, stel dat de complementaire zorg groter wordt dan de reguliere zorg.
Ik vind dat de westerse geneeskunst prima is maar door protocollen/werkdruk etc niet meer in staat is om de mens in t geheel te zien
Een mens is meer dan zijn onderdelen!En juist daar is de complementaire geneeskunst goed in.
Dus ik blijf je steunen en vind je werk en visie heel waardevol en INTEGER
Ze kunnen daar niet omheen ;-]
Ik zie je graag in Friesland 19 januari 2013
Hartegroet Ria Becherer-Bak


Door jantien hoekstra op 27 december 2012

Ik vind dit onbegrijpelijk!
veel mensen staan hierdoor in de kou!
Hopelijk komt er een tegenreaktie!
Jantien Hoekstra


Door Johan van de Ruit op 27 december 2012

Hallo Henk,
Mijn reactie is ook gefrustreerd, maar na enig zoeken heb ik echter niets kunnen vinden van de overheid over deze wet. Als deze 14 december is ingegaan is het vreemd dat er niets in de lijst van wetswijzigingen in 2012 is te vinden. Kun je mij a.j.b. de bron vermelden, waar in deze wet is aangekondigd?
Op voorhand mijn dank,
Groetjes, Johan.
Door christa stuiver op 28 december 2012

Dag Henk, ik was even uit de lucht, maar geef nog graag een reactie op je mail. Te gek voor woorden indien dit wordt doorgevoerd; maar niet teveel woorden aan vuil maken. Arrogantie van de macht, toch vergissen zij zich want wij allen gaan gewoon door, geduld en lange adem, overlevers toch! Actie waar nodig en zinvol, suggesties krijg je al. Wij laten onze omgeving gewoon zien, hoe het werkt, dus mond op mond reclame, tam-tam desnoods rooksignalen. Wij staan achter je en sluiten de rijen. Op naar 2013. Hartegroet christa


Door Wim Roskam op 29 december 2012

’t Wordt dus tijd voor email-rondzendbrieven met alle informatie over gezondheidsbevorderende producten om de zoveel tijd als keurige pdf in je computer. En er komen vast nog veel meer, wellicht slimmere oplossingen: rooksignalen lijkt me wel wat :-). Waar een wil is is een weg. Het hek van informatie verspreiding is allang van de dam. En als we ons vroeger konden informeren over gezondheidsproducten zonder dat er internet was, kan dat nu zeker. Linksom of rechtsom… we vinden een weg!


Door Ewout van Burgh op 31 december 2012

Ik vind het schandalig dat op deze wijze onze vrijheid en manier van leven wordt ontnomen, niemand heeft recht om te beslissen hoe ik voor mijn eigen gezondheid wil zorgen.


Door C.E.M. Krukkert op 31 december 2012

Dag Henk,
schokkend dat de politiek zich zo laat inpakken door het lobby circuit van de farmaceutische industrie.
Er zijn veel reacties binnengekomen en dat is hoopgevend.
Ik zou graag zien dat we met elkaar een landelijke actieclub opzetten om onze ervaringen en meningen te bundelen en ons niet de mond laten snoeren door zulke onzinnige, ongenuanceerde wetten.
Hiervoor ga ik op de barricaden!
Een vraag: Wat doet de vereniging van natuurartsen hieraan? C.Krukkert


Door Danielle Tcaciuc op 31 december 2012

Dag Henk,
Ook ik heb van dit fenomeen gehoord,maar iplv ho en ha en hoe ben ik van plan rechtstreeks naar de afdeling zorg te mailen naar de minster-raad.Ik vraag me af waar onze democratie is gebleven ?????? We leven in een vrij land en ik wil mijn eigen verantwoordelijk daarin kunnen nemen,maar dat kan ik maar als ik goed wordt voorgelicht door een vakkundig iemand of door een produkt waarop ik kan lezen waarvoor het dient.En dat er kaf onder het koren is,dat is bij alle partijen,ook dat is een deel van je eigen bewustwordingsproces.
Veel wijsheid en creativiteit met je werk,ik blijf het doen op mijn vlak.
van hart tot hart
danielle


Door Tony Slaman-Kuip op 1 januari 2013

Het lijkt wel of alleen geld nog een rol speelt en het misbruiken van macht.
Het gaat toch om de gezondheid van de mens en waarom kan de reguliere geneeskunde niet samenwerken met de alternatieve geneeskunde?
Maar stel je voor….dat iedereen alternatieve behandelingen ondergaat en er niemand meer (of in ieder geval minder) medicijnen hoeft te slikken….dat kan natuurlijk niet!!!
Ik heb in ieder geval de petitie van Earth Matters ondertekend en hoop dat dit het begin gaat worden van een ommekeer.
Het gebeurt wel meer, dat als er van bovenaf iets wordt opgelegd, de mensen weer gezamenlijk in actie komen.
En dan kunnen er bergen verzet worden.


Door Zwaantje Oosten op 6 januari 2013

Beste Henk, door omstandigheden even uit beeld geweest.
Wat fijn dat er zoveel goede reakties zijn!
Mijn eerste impuls was, dit kan niet waar zijn. De klok terugzetten. Voor wie? Voor de pharmaceutische industrie?
Wat mij het meest verbaast is echter, dat deze wet in
“Brussel” is vastgelegd en dat de Nederlandse regering,
met name de Minister van Volksgezondheid, daar geen enkele reaktie op hebben gegeven. Geen vragen in de Kamer. Onvoorstelbaar! Of heb ik dat gemist.
Toch vertrouw ik er op dat de positieve krachten zullen zegevieren, want samen zijn we toch sterk.
Henk, heel veel sterkte en bedankt voor alle fijne informatie die ik heb mogen ontvangen.
hartelijke groet Zwaantje


Door Rob Meijer op 23 januari 2013

gepensioneerd medewerker van een farmaceutisch bedrijf.

Gedurende mijn gehele werkzame periode was ik tevens zeer enthousiast over de alternatieve geneeswijze.
Gelukkig is er nu ook sprake van de integrale geneeskunde, die langzaam terrein wint.
Ik vind het een slecht voorstel van de overheid. In voorkomende gevallen zal ik blijven kiezen voor de alternatieve benadering en geneeswijze.Ik zal iedereen daarvan willen overtuigen.


Door Elly Heijkoop op 23 januari 2013

Ik vind het vreselijk irritant dat wij als mens niet zelf meer kunnen kiezen welke middelen we willen gebruiken om te genezen (of om niet ziek te worden). Zo worden mensen bijna verplicht om ‘rotzooi’ te slikken en houdt men ziektes in stand (van het ene middel krijgt men bijwerkingen,maar dan is er wel weer een ander middel tegen die bijwerkingen en als je daar weer last van krijgt krijg je……enz.) Er zijn zoveel mensen die baat hebben bij natuurlijke geneesmiddelen, maar dat levert voor de farmaceutische industrie niets op. Hoe is het mogelijk dat de overheid hier niets aan doet!! Ziektes worden op deze manier in stand gehouden. Laat mensen zelf kiezen, maar dan moet er ook informatie beschikbaar zijn over wat bv een voedingssupplement kan toevoegen en welk supplement men nodig heeft bij een bepaalde klacht.

Plaats een reactie


*