Verhoog je trilling | Spreek een zegen uit

We leven in een intense tijd en wanneer je je leven niet actief in handen neemt, zul je de neiging hebben mee te deinen op de plussen en minnen in je leven. Daarom kan het een idee zijn om je leven actief in handen te nemen en je liefde bewust uit te drukken, in eerste instantie naar de ‘plussen’ in je leven, later ook naar de ‘minnen’.

Een zegen uitspreken

Spreek in stilte geregeld een zegen uit voor de mensen en dingen om je heen. Maak daarbij gebruik van eeuwenoude zinnen als ‘God bless you’, ‘Grüss Gott’ en ’Namasté’ of maar je eigen 'zegen-zin'. Zegen voorlopig alleen de dingen die je echt kunt zegenen (mensen van wie je houdt, dingen die goed gaan in je leven, gebruiksvoorwerpen waarmee je blij bent, het water dat uit de kraan komt, de zon die opkomt, enz. Laat dingen die je niet kunt zegenen zo veel mogelijk met rust. Het is helemaal OK dat je (nog) niet alles kunt zegenen. Zegen dingen buiten je én ook dingen in je! Werk je bijvoorbeeld met de vertaling van 'God bless you', dan kun je denken aan iemand van wie je houdt en in stilte zeggen 'God zegent ... (naam persoon) ' of 'De Bron van al het leven zegent ... (naam persoon)'. Stel dat je je daarna gelukkig voelt of misschien verdrietig, dan kun je zeggen: 'God zegent mijn geluk' of 'God zegent mijn verdriet', enz. 

Herinner jezelf

Je kunt op dit moment eens om je heen kijken en je aandacht laten rusten op iets in de kamer waar je dankbaar voor bent. Spreek er in stilte eens een zegen voor uit. Hoe voelt dat? Een zegen verbindt ons met een diepe laag in ons hart en het geregeld uitspreken van een zegen kan ons leven al snel in flow brengen, maar voordat je het weet is je dag om en ben je het zegenen helemaal vergeten. Zet daarom de timer op je telefoon op het uur. Wanneer je telefoon over een uur afgaat, stop dan even met wat je aan het doen bent en zegen iets buiten je en daarna ook je lichaam of een gedachte of gevoel dat je hebt. Op die manier komt de zegen in je leven en kan het binnen enkele dagen zo zijn dat de zegen als het refrein van een lied vanzelf in je gedachten terugkeert gedurende de dag.

Inspiratie

Beschrijf onder aan deze pagina je ervaring met het zegenen en lees ook de vele reacties van andere bezoekers. Zo inspireren we elkaar tot iets dat in onze samenleving voor een groot deel verloren is geraakt, maar wat in oude tradities wordt gezien als een sleutel naar de God in jouw.


Beschrijf onder aan deze pagina je ervaring met het zegenen en
lees ook de vele reacties van andere bezoekers.