Het eerste medicijnvrije ziekenhuis van Nederland | Wat is het precies?
Hieronder kun je twee animatie-video’s bekijken die laten zien hoe mijn idee om een medicijnvrij ziekenhuis te creëren zich heeft ontwikkelt. De eerste video is uit 2015, de tweede uit 2020.
Wanneer we minder medicijnen van buitenaf willen hebben, zullen we onze innerlijke geneeskracht moeten aanboren. In ieder mens schuilt een aangeboren kracht tot zelfgenezing. Deze kracht wakker maken en laten groeien is een belangrijke sleutel tot een medicijnvrijere gezondheidszorg.
Klik op de video hieronder en bekijk de animatie over waarom het belangrijk is je aangeboren zelfgenezende vermogen, je zogenaamde innerlijke dokter, te versterken.
Hoopvolle ontwikkelingen de laatste maand
* Ik hoop dat je er begip voor hebt dat ik de meeste gevallen geen
namen van personen of ziekenhuizen kan noemen omdat een en
ander zich in een kwetsbare opstartfase bevindt.
– Ik sprak begin februari met drie borstkankerspecialisten. Ik was onder de indruk van hun holistische visie. Een ervan had zelfs een orthomoleculaire opleiding afgerond.
– Ik ben benaderd door een organisatie die bestaat uit mensen die hun sporen hebben verdiend in het bedrijfsleven. Zij zetten hun kennis en expertise in om initiatieven te helpen realiseren die regulier en alternatief verbinden.
– Achmea heeft een project ‘Leefstijlfactoren bij chronische ziekten’ en AGIS een innovatiefonds chronische ziekten.
– Meer en meer wordt de macht van de farmaceutische industrie ter discussie gesteld door de reguliere geneeskunde zelf en reguliere instanties beginnen de eis tot dubbleblind onderzoek als enige maatstaf om behandelingen los te laten.
– De burgerbeweging, een nieuwe politieke partij met een sterk economisch programma, is een integratieve gezondheidszorg in haar partijprogramma aan het profileren.
– Een universiteitsziekenhuis is bezig om bij chronische ziekten leefstijlfactoren te integreren en wil in een pilotstudie de effecten van natuurgeneeskundige protocollen onderzoeken.
– Het ziekenhuis in Bernhoven heeft een visie om zich in Nederland te onderscheiden op het vlak van integratieve geneeskunde en brengt dat in de praktijk.
– Een groep huisartsen heeft als doelstelling om van hun stad een ‘Blue zone’ te maken (blue zones zijn gebieden op aarde waar mensen bovengemiddeld oud worden en weinig welvaartsziekten kennen).
– Ik heb een zeer interessante man ontmoet die contacten heeft met grote reguliere organisaties (KWF, ziekenhuizen en zorgverzekeraars) om een leefstijlcentrum bij kanker op te richten.
– Inmiddels spreek ik steeds meer artsen die al integratief werken en waar heel goed mee te praten valt.
Kortom ik ben zeker niet de enige die in deze richting werkt. Er zijn meeerdere goede natuurartsen en kleine ‘alternatieve’ centra die de deur naar regulier hebben openstaan en wanneer we onze ‘alternatieve’ ideeen goed weten te verpakken staat regulier zeker open om daarin mee te bewegen.