Page content

Peskin – Mineralen, de essentiele schakel in de cel-ademhaling

Mineralen spelen een belangrijke rol in de celademhaling. Hoe krijg je deze mineralen binnen?

 

Peskin beschrijft in zijn boek Het verzwegen verhaal over kanker een speciale combinatie van mineralen die van belang zou zijn in de zuurstof verbranding in de cel. Het mineraal Boron wat daaraan is toegevoegd maakt zijn mix uniek. Er is echter geen onderzoek te vinden over het werkelijke belang van Boron voor de mens. Sommigen vermoeden dat Peskin op die manier zijn formule uniek probeert te maken. Daarom ben ik niet zo enthousiast over zijn speciale formule (die overigens ook relatief duur is).

 

Vitaminen

Verder benoemt Peskin niet het belang van vitaminen voor het gezond functioneren van het lichaam. De meeste kankerdeskundigen leggen nu juist daar de nadruk.

 

MultiVitaal & Immuun

Ik ben de laatste jaren een supplement op het spoor gekomen, dat niet alleen alle door Peskin aanbevolen mineralen bevat, maat ook nog een groot aantal sporenelementen, vrijwel alle vitaminen, antioxidanten, enzymen en nog een groot aantal andere hulpstoffen. Veel van deze stoffen worden in de literatuur herhaaldelijk genoemd als belangrijk bij kanker. Het supplement heet MultiVitaal & Immuun. Het kost slechts €11 per maand en is ook geschikt ter preventie voor andere gezinsleden.

 

Hoe is het mogelijk dat MultiVitaal & Immuun zo goedkoop is?

MultiVitaal & Immuun wordt gemaakt door een magistrale apotheek (je kunt het middel dus alleen op recept verkrijgen). Deze apotheek heeft een tablet gemaakt waarin vrijwel alle stoffen zitten die in de literatuur genoemd worden als kankerwerend.

Bestel MultiVitaal & Immuun hier direct.

 

Waarom zijn mineralen belangrijk?

Mineralen en vitamines zijn co-factoren (hulpstoffen). Samen zorgen ze ervoor dat de biochemische reacties van het lichaam tot wel een miljoen keer effectiever verlopen. Iedereen geeft geld uit aan vitamines, maar slechts weinig mensen geven mineralen de aandacht die ze verdienen. Je lichaam kan geen mineralen aanmaken. Net als vitamines moeten we deze binnenkrijgen via onze voeding.

Peskin is van mening dat mineraalsupplementen belangrijker zijn dan de inname van vitamines. Vitamines zitten namelijk nog steeds in meer of mindere mate in onze voeding, maar mineralen zijn door de huidige landbouwmethoden in belangrijke mate uitgeput.

 

Het probleem

Mineralen bevinden zich niet langer meer in voldoende hoeveelheden in ons voedsel (omdat de huidige landbouwmethoden de grond uitput). Behalve dat de meeste boeren dezelfde landbouwgrond jaar na jaar overmatig bebouwen, gebruiken ze ook kunstmest in plaats van biologische meststoffen. Daardoor wordt de bodem uitgeput van essentiële voedingsstoffen.

 

De oplossing

Onderzoek toont aan dat specifieke mineralen in moderne voeding te weinig voorkomen: ijzer, magnesium, zink, selenium, koper, mangaan, chroom en borium. Multivitaal & Immuun bevat een keur aan mineralen en sporenelementen in een goede vorm en hoeveelheid (geen potentieel schadelijke overdosis) zodat het lichaam hier maximaal gebruik van kan maken.

De juiste vorm van mineralen die maximaal opneembaar is voor het lichaam is de organisch gebonden (gecheleerde) vorm. Dit houdt in dat een eiwit (aminozuur) zich bindt aan het mineraal, zodat ze samen één geheel worden. Dit is dezelfde manier waarop mineralen van nature voorkomen in eiwitrijke voeding zoals biologisch rundvlees, varkensvlees, kip en vis. Deze natuurlijke gecheleerde mineralen worden door het lichaam ‘verwelkomt’ en zijn het meest effectief.

 

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Vul dan je naam en e-mail in en ontvang onze nieuwsbrief met GRATIS nieuwe video's, tips, info en aanbiedingen
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter

Comment Section

2 reacties op “Peskin – Mineralen, de essentiele schakel in de cel-ademhaling


Door Elsbeth Kooistra op 24 januari 2015

Beste Henk Fransen.
Met veel interesse heb ik het boek”het verzwegen verhaal over kanker gelezen”
Nu ben ik.op zoek naar een goede mineraal, vitamine supplement.
Mijn leeftijd is 61 en ik gebruik de essentiële oliën die ik zelf meng.
Mijn gezondheid is goed maar mijn bloedsuiker Nu5.6 wil ik graag naar beneden hebben.
Ik zie dat in uw supplement toch visolie bevat.
Ik heb nu juist begrepen dat ik die moet vermijden.
Is het mogelijk het supplement zonder visolie te bestellen?
Hartelijke groet
Elsbeth Kooistra.


Door Sarra op 25 september 2017

Interessant om te lezen. Ik denk dat ik dat boek ook maar ga lezen.

Plaats een reactie


*