Page content

Peskin – Essentiele vetzuren

Er wordt veel geschreven over het belang van essentiële vetzuren tegen kanker. Maar wist je dat je omega-3 en omega-6 vetzuren in een specifieke verhouding nodig hebt voor optimale resultaten? En dat je omega-3 kunt overdoseren? En dat de aangeprezen visolie nauwelijks omega-3 bevat, maar derivaten ervan? Hier volgt een unieke combinatie van verschillende essentiële vetzuren precies in de juiste verhoudingen, zowel ter preventie als ook om kanker te stoppen.

 

YES Essentiële vetzuren

De juiste verhouding aan essentiële vetzuren kun je krijgen door het gebruik van 1 eetlepel lijnzaadolie of 1 eetlepel hennepzaadolie per dag. Speciaal voor mensen die dat teveel aan ‘de eetlepel levertraan’ doet denken heb ik hier een oplossing in capsulevorm. Het betreft een unieke mix op basis van de aanbevelingen van professor Peskin in zijn boek ‘Het verzwegen verhaal over kanker’. De mix is krachtiger en schoner dan visoliecapsules.

Een unieke combinatie van verschillende oliën in de juiste verhoudingen, zowel ter preventie als ook om kanker te stoppen.

3 potten, goed voor een heel kwartaal.

Bestel hier YES omega-3 en omega-6 essentiële vetzuren.

 

De volgende informatie is voor algemeen gebruik en is niet bedoeld om aan te zetten tot zelfdiagnose of zelfhulp of om de plaats in te nemen van de hulp van je huisarts/oncoloog

YES Essentiële vetzuren zijn een effectieve manier om een aantal van de belangrijkste essentiële vetzuren (koudgeperste oliën uit biologische teelt) aan te vullen in de verhoudingen die het lichaam nodig heeft. Je lichaam kan geen essentiële vetzuren aanmaken. De enige manier om deze vetzuren tot je te nemen is door middel van voeding. Als je bewerkt voedsel eet, zijn veel van de essentiële vetzuren die je tot je neemt onherstelbaar beschadigd door de voedselbewerking.

 • Essentiële vetzuren zijn effectiever dan visoliesupplementen. Visolie bevat in tegenstelling tot wat er in de media wordt beweerd nauwelijks pure omega-3. Wanneer je op het etiket kijkt zie je meestal vooral de afkortingen GLA, EPA of DHA. Dit zijn zogenaamde derivaten van omega-3 en niet de pure vorm die de cel nodig heeft voor een goede celademhaling.

 

Het probleem

Essentiële vetzuren hebben hun basis in voedsel, maar als het voedsel wordt bewerkt, zijn deze kostbare voedingsstoffen beschadigd, verwijderd of geneutraliseerd. Door chemische bewerking en verhitting worden essentiële vetzuren en andere onverzadigde oliën omgezet in transvetten en geharde oliën. Mogelijk heb je vernomen hoe gevaarlijk deze ongezonde vetten zijn.

Onderstaand de stappen die de voedingsindustrie neemt om commerciële bakoliën te vervaardigen zoals je deze in de supermarkt kunt kopen. Hoewel je ze misschien wel helemaal niet wil consumeren is het nagenoeg onmogelijk om ze volledig te vermijden.

Zaden, noten en bonen worden tijdens de bewerking in de industrie:

 • Geweekt in oplosmiddelen
 • Gekookt tot 150°C
 • Met gom scheiden
 • Gecentrifugeerd
 • Met loogzouten bewerkt
 • Gefilterd
 • Gestoomd op 230°C als voorbereiding op vacuüm verpakking
 • Samengevoegd met conserveer- en andere chemische middelen

 

Verharde vetten en transvetten

 • Veel mensen krijgen hierdoor een ‘overdosis’ aan schadelijk transvetten binnen en niet genoeg onbewerkte essentiële vetzuren.

De tegenwoordige bewerking van voedsel brengt een bijna onoverkomelijk probleem met zich mee, hoewel dit kan worden geminimaliseerd door bewerkt voedsel te vermijden en door middel van suppletie. Je eetlust kan rechtstreeks worden beïnvloed door een tekort aan essentiële vetzuren. Dit doet zich voor in de vorm van constante honger, omdat je lichaam voortdurend blijft vragen naar deze kostbare essentiële vetzuren.

Onder voedingsdeskundigen heerst de misvatting dat we meer dan voldoende omega vetzuren via onze voeding zouden binnenkrijgen. De waarheid is dat we juist bijzonder weinig pure onbewerkte omega vetzuren binnenkrijgen (vanwege bovengenoemde redenen). Daarnaast is er het probleem dat door de huidige landbouwmethoden vrijwel niemand nog voldoende omega-3 vetzuren via de voeding binnenkrijgt.

En dan is het nog belangrijk dat de juiste verhouding van omega-3 en omega-6 aan het lichaam wordt toegevoerd. Voor het goed functioneren van de meest vitale schakel in ons lichaam is de juiste verhouding van omega-3 en omega-6 essentiële vetzuren van belang.

 • Er is een minimale verhouding vereist van 4:1 in het voordeel van onbewerkte omega-6 ten opzichte van omega-3. Een optimale verhouding ligt op 2:1 of zelfs 1:1. Door slechte voeding kunnen verhoudingen ontstaan van 16:1 of nog meer. Dit kan tot ernstige gezondheid schade leiden.

Zoals gezegd kun je de juiste verhouding aan essentiële vetzuren kun je krijgen door het gebruik van 1 eetlepel lijnzaadolie of 1 eetlepel hennepzaadolie per dag.

Speciaal voor mensen die dat teveel aan ‘de eetlepel levertraan’ doet denken heb ik hier een oplossing in capsulevorm. Het betreft een unieke mix op basis van de aanbevelingen van professor Peskin in zijn boek ‘Het verzwegen verhaal over kanker’. De mix is krachtiger en schoner dan visoliecapsules.

Een unieke combinatie van verschillende oliën in de juiste verhoudingen, zowel ter preventie als ook om kanker te stoppen.

3 potten, goed voor een heel kwartaal.

Bestel hier YES omega-3 en omega-6 essentiële vetzuren.

 

Belangrijk misverstand

Noot: Om het omega-3 probleem op te lossen wordt vaak visolie (vette vis of visoliecapsules) aanbevolen omdat deze rijk zou zijn aan omega-3. Dit klopt niet. Vette vis bevat vooral derivaten van omega-3 en dat is niet de pure omega-3 die het lichaam nodig heeft. Dit is belangrijk om te weten.

Daarnaast zijn vissen vervuild door allerlei gifstoffen die in de oceanen terecht zijn gekomen (bijvoorbeeld kwik en landbouwgiffen). Deze giffen hebben de neiging zich vooral in het vet van vissen (visolie) op te stapelen en zijn slecht voor onze gezondheid.

Van vitaal belang voor een optimale gezondheid is het onderscheid tussen de basisvorm van essentiële vetzuren tegenover de derivaten hiervan. Supplementfabrikanten gooien doorgaans alle essentiële vetzuren op één hoop. Wanneer je op het etiket van een supplement de afkortingen GLA, EPA of DHA ziet, is er sprake van een derivaat en dus niet van de pure basisvorm. Je lichaam heeft in eerste instantie deze pure vorm van essentiële vetzuren nodig en maakt daarvan naar eigen behoefte derivaten wanneer het dat nodig heeft.

 

Wat je precies nodig hebt

Basis Omega-6 = LA: linolzuur (meervoudig onverzadigd)

Hennep-, saffloer-, zonnebloem- of teunisbloemolie. Je lichaam maakt grotendeels gebruik van de basisvorm en zet deze naar behoefte om in derivaten. Derivaten zijn GLA, DGLA, AA.

Basis Omega-3 = ALA: alfalinoleenzuur (super onverzadigd)

Lijnzaad- en hennepolie. Derivaten zijn: SDA, EPA, DHA (visolie bestaat van nature uit vrijwel 100% omega-3 derivaten en is daarom niet de ideale vorm voor suppletie op de lange termijn).

 • De juiste verhouding tussen de basis essentiële vetzuren zijn: basis Omega-6 ten opzichte van basis Omega-3 = 1:1 tot 4:1.

 

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Vul dan je naam en e-mail in en ontvang onze nieuwsbrief met GRATIS nieuwe video's, tips, info en aanbiedingen
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter

Comment Section

7 reacties op “Peskin – Essentiele vetzuren


Door Evert op 29 december 2012

Iedereen zou Peskin’s werk (Otto Warburg, Nobelprijswinnaar en door Einstein bewonderd)moeten lezen. Het boek is “klungelig” geschreven, maar de boodschap is magistraal! In tegenstelling tot wat erover wordt gezegd, bestaat er maar één soort kanker. Alle therapieën gericht op wáár kanker in het lichaam optreedt zijn gericht op symptomen en niet op de oorzaak..
Laten wij ons niet in de war laten maken door de Farma- industrie, die er slechts bij gebaat is om ons dure middelen aan te smeren die erop zijn gericht om de omzet te verhogen en onze ellende zo lang mogelijk te rekken.
Evert.


Door Helen op 23 oktober 2018

Ik ben blij te lezen dat je het boek ook “lungelig”geschreven vond, kennelijk is herhaling, herhaling herhaling de beste methode, hahaha.. maar goed de boodschap is “essentieel”en daar gaat het om!


Door Henk op 26 augustus 2015

Ben het volledig met Evert eens.Het is een boek met zeer goede en duidelihjke uitleg over wat wel en wat niet goedis ( en ook waarom) voor onze gezondheid. Heb ook veel andere boeken over voeding en gezondheid gelezen, maar dit steekt er met kop en schouders boven uit. Vooral lezen!!!


Door janwillem van dam op 17 februari 2017

waar kan ik het boek lezen en hoe heet de titel en schrijver dan kan ik is gaan kijken in de bibiotheek


Door Nienke op 12 juni 2018

Het verzwegen verhaal over kanker Brian S. Peskin


Door Helen op 23 oktober 2018

Ik ben blij te lezen dat je het boek ook “klungelig”geschreven vond, kennelijk is herhaling, herhaling herhaling de beste methode, hahaha.. maar goed de boodschap is “essentieel” en daar gaat het om!


Door Anita op 18 januari 2019

Blij met het boek en de conclusies van Peskin. Volg al sinds 1980 het Atkins-dieet. Moeilijk om consequent vol te houden, maar elke keer als ik opnieuw begin ben ik overtuigd van de grote voordelen van een koolhydraatarme en eiwitrijke voeding. Ik leef dan weer helemaal op en heb veel meer energie. Hoop dat dit ertoe heeft bijgedragen dat mijn ziekte zo’n traag verloop heeft. Conclusies van Peskin komen daarmee overeen. Ga snel beginnen met de aanbevolen essentiële vetzuren om de schade van een komende radiologische behandeling tot het minium te beperken.

Plaats een reactie


*