Page content

Peskin – Het verzwegen verhaal over kanker (samenvatting)

Prof. Peskin wordt wel de grootste kwantum-voedingsdeskundige van deze tijd genoemd. Wereldwijd is hij voor velen dé autoriteit op het gebied van kanker en voeding. In mijn vorige blogs beschreef ik de primaire oorzaak van kanker zoals Peskin dat in zijn boek ‘Het verzwegen verhaal over kanker’ beschrijft, en het belang van essentiële vetzuren, aminozuren, suikers en de 5 stappen die je kunt zetten om de celademhaling van elke cel in je lichaam te optimaliseren. In dit artikel een samenvatting van zijn richtlijnen.

 

Belangrijk vooraf: Peskin is op meerdere punten in zijn boek kort door de bocht en spreekt tal van andere kankerdeskundigen tegen. Dat creëert verwarring.

 

De 5 stappen om de celademhaling van elke cel te optimaliseren

Voor het optimaliseren van de celademhaling zijn 5 zaken van belang:

  1. Zorg voor de juiste verhouding van essentiële vetzuren omega-3 en -6 (het betreft de door Peskin ontwikkelde formule)
  2. Stop alle transvetten
  3. Eet alle benodigde essentiële aminozuren
  4. Zorg voor de juiste verhouding van specifieke mineralen (zie onderstaand)
  5. Reinigen en ontgift je lichaam

* Essentieel wil zeggen dat het lichaam deze stoffen niet zelf aan kan maken. Het lichaam moet deze stoffen dus via de voeding (of supplementen) tot zich moet nemen.

 

Samenvatting van de richtlijnen van Peskin uit ‘Het verzwegen verhaal over kanker’:

 

Maatregel 1. Essentiële vetzuren

Neem 2 keer per dag een thee/dessertlepel van de juiste verhouding essentiële vetzuren omega-3 en omega-6. Meng daartoe gelijke delen onverhitte biologische lijnzaad- en hennepzaadolie of maak gebruik van Yes-Essentiele vetzuren (webshop).

Zeer belangrijk: Schrap tegelijkertijd alle verharde vetten uit je voeding. Deze verharde vetten nemen de plek van de essentiële vetzuren in en ADEMEN NIET.

 

Maatregel 2. Essentiële aminozuren

Eet dagelijks een stukje biologisch vlees of vis (of haal de essentiële aminozuren uit een verantwoord vegetarisch dieet (zie daartoe de aanbevelingen van Robert J. Rowen, MD: www.doctorrowen.com).

Noot: Dit is een aanbeveling van Peskin die de meeste kankerdeskundigen niet met hem delen. De meeste anti-kankerdieten verbieden of beperken (rood) vlees.

 

Maatregel 3. Specifieke mineralen

Zorg dagelijks voor voldoende IJzer, Magnesium, Zink, Selenium, Koper, Mangaan en Chromium in de juiste verhoudingen. Dat kan door het eten van een gevarieerd biologisch dieet en eventueel door aanvulling met supplementen.

 

Maatregel 4. Essentiële suikers

Kies een supplement van medicinale paddenstoelen, Kurkuma, Echinacea en/of Aloë Vera of zorg geregeld voor deze voedingsstoffen in je eten.

 

Maatregel 5. Ontgift het lichaam en vermijd gifstoffen in de voeding

Reinig en ontgift het lichaam. Kies bij voorkeur voor een zachte en diepgaande reiniging, bijvoorbeeld Yes-Herbal (webshop). Schakel over op biologische voeding. Deze is rijk aan voedingsstoffen en is niet of nauwelijks belast met gifstoffen.

 

Maatregel 6. Vitaminen

Pas op de laatste plaats noemt Peskin de vitaminen. Andere kankerdeskundigen leggen meer nadruk op vitaminen. In de webshop vind je Multi Vitaal & Immuun dat zowel de mineralen als de vitaminen bevat.

 

Maatregel 7. Verminder stress

Stress vermindert de celademhaling. Dat wil zeggen je kunt je aan een perfect dieet houden en toch ziek worden door aanhoudende stress. Neem daarom maatregelen om zowel uiterlijke stress (je leefomstandigheden) als ook innerlijke stress (jezelf innerlijk druk maken) te stoppen. Wanneer dat niet op eigen kracht lukt, zoek dan professionele hulp.

Het verminderen van stress is minstens zo belangrijk als gezond eten

Lees voor een volledig overzicht ons (e)boek Alles over voeding & supplementen – Waar de deskundigen het over eens zijn’. Het zet alle verschillende meningen op het internet overzichtelijk voor je op een rij.

 

 

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Vul dan je naam en e-mail in en ontvang onze nieuwsbrief met GRATIS nieuwe video's, tips, info en aanbiedingen
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “Peskin – Het verzwegen verhaal over kanker (samenvatting)

Plaats een reactie


*