Oproep aan de mens

Samenvatting van deze bijlage

Laten we stoppen met elke vorm van misleiding, dwang en dreiging. Laten we onze creatieve levensenergie richten op het vormgeven aan een samenleving gebaseerd op respect voor alles wat leeft. Laten we dit niet alleen voor onszelf doen, maar vooral ook voor de generatie die na ons komt (misschien wel onze eigen kinderen).

Wanneer jij geld nodig hebt

Wanneer jij geld nodig hebt, kun je van de ‘bank’ meestal wel een lening krijgen. Daartoe schept de ‘bank’ dan geld uit het niets. Jij moet vervolgens de lening terugbetalen in echt geld, plus de rente. Zonder iets te doen verdient de ‘bank’ op die manier geld waarvoor jíj moet werken. En ook wanneer je later nog meer geld nodig hebt, wil de ‘bank’ je dat meestal wel lenen, mits je maar genoeg onderpand kunt bieden. Kun je op een gegeven moment door verkeerde inschattingen je schulden niet meer betalen, dan hang je. 

De staat heeft een enorme schuld

Op een vergelijkbare manier hebben landen geregeld geld geleend van de ‘banken’. Door wanbestuur, echter, en met name ook door de financiering van oorlog en geweld, zijn de schulden van landen enorm uit de hand gelopen. Om je een indruk te geven: op dit moment hebben ‘overheden’ wereldwijd voor driehonderdduizend miljard dollar (dat is een 3 met 14 nullen: 300.000.000.000.000 dollar) schuld bij de ‘banken’. 

Onderpand

Om te kunnen blijven lenen moesten landen steeds meer onderpand bieden. De top-‘juristen’ van de ‘banken’ hebben daartoe allerlei listige constructies bedacht om dat onderpand zeker te stellen. De belangrijkste daarvan is het omzetten van elke land in een ‘bedrijf’ en van elk mens (al bij zijn ter aarde komen!) in een ‘natuurlijk persoon’. Op die manier kregen ‘overheden’ de ‘legale’ mogelijkheid om al hun ‘inwoners’ vanaf hun ter aarde komen in ‘contract’ te “trekken” en hun volledige (toekomstige) bezit (waaronder hun huizen, auto’s, eigenlijk alles wat op ‘naam’ van de ‘natuurlijk persoon’ staat) en vermogen tot arbeid aan de ‘banken’ te verpanden. 

Kind van de rekening

Het is bijna niet voorstelbaar, maar het is waar: iedere mensenkind is met de opmaak van zijn ‘geboorteakte’ verantwoordelijk gemaakt voor de gigantische staatsschuld, die dus ontstaan is door het oneerlijke rentesysteem en door de talrijke oorlogen waarmee dit mensenkind in feite helemaal niets van doen heeft. Het is in enkele dagen tijd door list, bedrog en dwang van een vrij en levend mens verworden tot een ‘schuldenaar’ van de ‘banken’ en het ‘Koninkrijk der Nederlanden’ en de ‘Rijksoverheid’ met alle daaronder vallende ‘organisaties’ en ‘uitvoeringsinstellingen’. Ik ben het daar hartgrondig mee oneens!

Bewust gecreëerde ratrace

Zoals gezegd hebben overheden wereldwijd momenteel voor driehonderdduizend miljard dollar schuld bij de ‘banken’. Met alle belastingopbrengsten bij elkaar kunnen ze op dit moment nog niet eens de rente over die staatsschulden betalen. Om toch zo veel mogelijk te kunnen blijven betalen aan de ‘banken’ worden er allerlei belastingen en boetes bedacht en worden deze almaar verder verhoogd. 

Momenteel wordt maar liefst 80-90% van de inkomsten van ons mensen, en daarmee van onze levensenergie en ons welzijn, afgeroomd. Dit alles verdwijnt naar de 0,0001% allerrijksten op aarde, de zogenaamde “elite”. Deze 0,0001% allerrijksten bezitten inmiddels meer dan de helft van alle rijkdom op aarde. 

80-90% belasting…

De meeste mensen denken dat wij hier in het westen “maar” 30-50% belasting betalen, maar dat betreft enkel de inkomensbelasting. Wanneer we alle belastingen (omzet-, inkomens- en vermogensbelasting, motorrijtuigenbelasting, gemeentelijke belastingen, erfbelastingen, accijnzen en doorberekende belastingen in producten en diensten) bij elkaar optellen, komen we aan 80%; volgens meerdere deskundigen zelfs 90%! 

Is dit welvaart?

Wij betalen momenteel verplicht belasting over het geld dat we verdienen, we betalen belasting over het geld dat we uitgeven aan allerlei diensten en we betalen belasting over alles wat we kopen. Dan betalen we nog een keer belasting over dingen die we bezitten, waarover we al belasting betaald hébben met geld dat dus al vele malen belast wás. Om nog maar niet te spreken over de erfbelasting. Autonome ménsen vinden dat dit niet klopt. En ze hebben gelukkig ook ideeën over manieren waarop dit beter kan worden geregeld (zie het hoofdstuk: “De autonome samenleving” in mijn boek https://genezendvermogen.nl/de-overheid-heeft-niks-over-mij-te-zeggen-tenzij-ik-daar-in-alle-vrijheid-mee-instem/).

Mens, dier en plant gaan daaraan kapot

Door de genoemde ratrace werken de meeste mensen tien keer harder dan nodig zou zijn in een rentevrije samenleving. Mensen worden momenteel dus letterlijk uitgeknepen in een bizarre ratrace. We gaan daaraan kapot! 

En dat is nog niet alles. Omdat er almaar meer geld nodig is, zijn onder de dekmantel van welvaart en economische groei voor iedereen, de aarde uitgeput, de zogenaamde derdewereldlanden uitgebuit en de ecosystemen van de aarde tot het uiterste belast. Dat is niet natuurlijk. Dat is mensvreemd! Het zijn de overduidelijke kenmerken van een destructief systeem, dat onschuldige, onwetende mensen listig heeft bedrogen en verleid. Laten we dat een halt toeroepen.

Oproep

In de aanhef van mijn brief schreef ik “jouw ‘naam’ in ‘persoon’” en “jouw naam als mens”. Ik heb dat bewust gedaan. Allereerst omdat jouw ‘natuurlijk persoon’ een fictie is, een ‘juridische entiteit’, die geen brieven kan schrijven, noch mijn brief kan lezen of beantwoorden. Ik kan dus niet anders dan jou ook als mens aanspreken. 

Daarnaast heb ik je als mens aangesproken omdat ik in je geloof. Ik weet dat je meer bent dan jouw persoon. Ik roep je dan ook op om het systeem niet langer overeind te houden waar je voelt dat dit niet klopt in je hart. En ik roep je op om je als mens aan te sluiten bij de groeiende groep mensen met warm stromend bloed boordevol liefde voor deze fantastisch mooie planeet. 

Laten we samen een rentevrije samenleving creëren, een samenleving waarin we niet krom hoeven te liggen voor een extreem kleine groep allerrijksten, waarin we onze talenten en onze liefde met elkaar delen en elkaar vanzelfsprekend de hand toesteken waar dat nodig mocht zijn. Dat is in ieder geval waar ík voor sta en waarvoor ik leef.

 

                          Noot: renteheffing, of het woekeren met geld, wordt in religies als een zonde beschreven. In de bijbel staat bijvoorbeeld: “Wanneer je een volksgenoot iets leent, mag je hem vooraf noch achteraf rente vragen.” (Leviticus 25:35-37). En ook in de islam is geld verdienen met geld ‘haram’, dus zondig. Dat is niet zomaar: rente heffen creëert een steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk en vernietigt op die manier uiteindelijk het leven op aarde.

 


En als antwoord op de vele vragen in de reacties onderaan deze pagina een stukje tekst uit de nieuwsberichten van Christina von Dreien:

Lieve vrienden,

We hebben allemaal onze eigen innerlijke leiding. Dit is onze intuïtie. Door onze intuïtie kunnen we ons bewust zijn van onze ziel en voelen wat goed voor ons is. Als het erop aankomt, zijn wij zelf de enigen die weten waar ons zielenpad heen leidt. Anderen kunnen ons op ideeën brengen, maar alleen wijzelf kunnen echt voelen wat goed voor ons is. In de samenleving zijn we geprogrammeerd om onze verantwoordelijkheid en leiding voor ons eigen leven over te dragen aan andere mensen. Daarom is het goed om onszelf eraan te blijven herinneren dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons eigen leven en dat ieder van ons zijn eigen innerlijke leiding heeft. Dit betekent niet dat we alles alleen moeten doen, maar het daagt ons wel uit om de macht die we hebben over ons eigen leven terug te nemen en niet weg te geven aan anderen. Als we dat doen, kunnen we onze creatieve kracht veel bewuster gebruiken.

Zo kunnen we steeds moediger de weg van ons hart volgen.

Jouw Cristina