Page content

Moeder Teresa Henk Fransen | Hoe je je droom vormgeeft

Moeder Teresa Henk Fransen | Hoe je je droom vormgeeft

Moeder Teresa inspiraties | Het realiseren van je droom

Ik werkte in het sterfhuis van Moeder Teresa in Calcutta. In deze korte video vertel ik wat ik van Moeder Teresa leerde over het vormgeven aan je droom.

Moeder Teresa | Inspiraties | Hoe je je droom vormgeeft | Henk Fransen

Wat heb jij geleerd over het vormgeven van je droom?
Deel het met ons onderaan deze pagina.

Vormgeven aan je droom

Moeder Teresa begon haar missie met ‘niks’. Ze stapte uit het klooster met enkel twee omslagdoeken. Geen geld, geen middelen. Op straat zag ze arme kinderen die niet naar school gingen. Ze wist hoe belangrijk onderwijs was om een plek in de samenleving te kunnen krijgen. Ze riep de kinderen, pakte een stok en kraste met de stok het alfabet in de aarde. Zo begon haar eerste school.

Je droom laten groeien

Nadat ze de kinderen een uurtje les had gegeven, nodigde ze hen uit de volgende dag weer te komen. Zo gaf ze elke dag les en kwamen er steeds meer kinderen bij. Toen de regentijd kwam, boden voorbijgangers haar een klein appartementje aan om door te kunnen gaan met lesgeven. Nu was er een echte school!

De Nobelprijs voor de vrede

Wanneer je Moeder Teresa’s biografie leest, merk je op hoe ze alles op deze manier vormgaf. Ze had haar missie helder voor ogen ‘de armsten der armen helpen’ en pakte alles naar beste vermogen aan wat er op haar pad kwam. Op de een of andere manier reageerde ‘het leven’ op haar inzet en bracht haar in het proces alles wat ze nodig had voor haar volgende stap. Haar vertrouwen is een levenslange inspiratie voor mij. Op dit vlak kan ik nog veel van haar leren.

Wat heb jij geleerd over het vormgeven van je droom?
Deel het met ons onderaan deze pagina.
Of deel deze video met je netwerk.

Laat een bericht achter

Comment Section

1 reactie op “Moeder Teresa Henk Fransen | Hoe je je droom vormgeeft


Door Miranda op 28 oktober 2016

Ik heb vele jaren geleden in Nepal gewerkt. Daar was een groot “bejaardentehuis”. Het bestond uit 2 delen. 1 deel was netjes, licht en mooi. Dit was het deel van “moeder Theresa” en het andere deel was donker, armoedig en vies, voor degene die niet katholiek waren. Het verschil was enorm. Ik zie het iedere keer weer voor me, als ik over moeder Theresa lees.
Een geweldige vrouw die veel mooie dingen geeft gedaan. Maar ik gun die Hindoestaanse “oudjes” ook meer comfort.

Plaats een reactie


*