Page content

Moeder Teresa Henk Fransen | Erkennen waar je vandaan komt

Moeder Teresa inspiraties | Het belang van het erkennen van je roots

Ik werkte in het sterfhuis van Moeder Teresa in Calcutta. In deze korte video vertel ik hoe ik van Moeder Teresa leerde dat het belangrijk is om je roots te erkennen.

 Inspiraties | Erkennen waar je vandaan komt | Henk Fransen

Wat betekent je familie van herkomst / je geboortegrond voor jou?
Deel het met ons onderaan deze pagina.

Zij wachtte twee jaar geduldig

Nadat Moeder Teresa voelde dat ze uit het klooster moest gaan om de armsten der armen te gaan helpen heeft ze een brief aan de paus geschreven waarin ze vroeg om toestemming. Ze heeft twee jaar geduldig gewacht alvorens ze toestemming kreeg.

Ik was ongeduldig en wilde het op mijn manier doen

Ik was in die tijd (30 jaar geleden) heel ongeduldig en ik wilde op mijn manier leven. Ik was rebels en had moeite met regels en autoriteit. Van Moeder Teresa leerde ik dat het belangrijk is respectvol om te gaan met de regels binnen je gemeenschap: relatie, organisatie, land (je roots). Dat is immers de bodem waarop je bent opgegroeid en je je plannen vorm wilt geven? Later leerde ik dat het ook binnen het familiesysteem een wet is om je voorouders te eren. Dat is nog weer een ander aspect van je roots.

Vormgeven aan je droom

In de volgende video ga ik vertellen hoe Moeder Teresa haar plannen stap voor stap heeft vormgegeven, zonder middelen en zonder geld, en hoe dat uiteindelijk tot de Nobelprijs voor de vrede heeft geleid.

Wat betekent je familie van herkomst / je geboortegrond voor jou?
Deel het met ons onderaan deze pagina.
Of deel deze video met je netwerk.

Laat een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “Moeder Teresa Henk Fransen | Erkennen waar je vandaan komt

Plaats een reactie


*