Page content

Enkele van de meest gestelde vragen

 

Kan ik uw behandeling doen i.p.v. een reguliere behandeling?

Iedereen moet zijn eigen keuzes maken ten aanzien van zijn of haar behandeling, maar ik wil hier benadrukken dat geen van mijn behandelingen of zelfhulpprogramma’s bedoeld zijn als een vervanging van reguliere diagnostiek en/of behandeling. Ik vind het belangrijk dat je je door een arts laat begeleiden en dat je acties die voortvloeien uit mijn werk met je behandelend arts bespreekt.

Lees hier de meest gestelde vragen over voeding.
Lees hier de meest gestelde vragen over supplementen.

Wat is uw werkwijze?

Ik geef zo goed mogelijk informatie over mogelijkheden en ik ben vooral geïnteresseerd in waar jij je goed bij voelt. In de meeste gevallen komen we uit op een combinatie-aanpak, dat wil zeggen dat je het beste uit de reguliere geneeskunde combineert met het beste dat op alternatief vlak voorhanden is. Ik maak daarbij bij voorkeur gebruik van behandelingen die wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Heeft het zin om een alternatieve behandeling te volgen?

Een 7-jarig onderzoek van de oncoloog Carl Simonton laat zien dat een combinatie-aanpak gemiddeld de beste resultaten geeft. Toch moet iedereen uiteindelijk voor zichzelf bepalen welke behandeling – of combinatie van behandelingen – het beste aanvoelt. Je geloof in een behandeling en of je er achter kunt staan zijn namelijk ook belangrijke factoren, zo blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse wetenschappers Hirsberg en Barasch.

Wat kan ik doen?

Uit onderzoek zijn tientallen factoren bekend die een rol spelen in het herstel bij kanker. Het betreft factoren op het niveau van je lichaam, je gevoelens, je gedachten, je relaties en je ziel. Een samenvatting van deze factoren vind je in het artikel ‘Versterk je afweer op 5 niveaus’.

Ben ik schuldig aan kanker?

Nee.

Het feit dat wetenschappers factoren hebben aangewezen die herstel bij kanker positief beïnvloeden wil niet zeggen dat diezelfde factoren ook de oorzaak van jouw kanker zijn. Wat bedoel ik daar mee? Dat een positieve levensinstelling of gezond eten je overlevingskansen vergroten, wil niet zeggen dat je door een negatieve instelling of slecht eten ziek geworden bent. Er zijn immers veel mensen die slecht eten of negatief zijn, en die geen kanker hebben.

Kunt u iets zeggen over valse hoop?

Valse hoop bestaat niet. Hoop is een kracht ten goede. Dit wordt door tal van wetenschappelijk onderzoek onderbouwd.

Wat verstaat u onder genezing van kanker?

Genezing van kanker behoort in meerdere gevallen tot de mogelijkheden, maar is helaas niet iedereen gegeven. Mijn definitie van genezing is de volgende: Ik versta daaronder dat jij leeft, NU op dit moment. Ik versta daaronder dat je niet alleen maar met je ziekte bezig bent, maar voor meer dan 50% ook met je leven. Ik heb mijn programma’s ontwikkeld om je daarbij te helpen.

Iemand anders helpen

Voel je vrij om dit artikel door te sturen naar mensen die er baat bij zouden kunnen hebben of het op een andere manier op prijs zouden kunnen stellen. Laat me hieronder in ieder geval weten wat je ervan vindt en of je er iets aan hebt. Ik lees je bericht graag en zal waar mogelijk antwoorden of opmerkingen plaatsen.

Tot de volgende keer, wees trouw aan jezelf en ik zie er naar uit je binnenkort weer te spreken,

Henk Fransen

 

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Vul dan je naam en e-mail in en ontvang onze nieuwsbrief met GRATIS nieuwe video's, tips, info en aanbiedingen
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter

Comment Section

2 reacties op “Enkele van de meest gestelde vragen


Door Janneke Devries op 17 juni 2014

Heel veel dank voor alle informatie.
Ik word sinds kort ook met borstkanker geconfronteert.
Eerst ontkenning, nu de beleving.
Dit alles in een heel druk bestaan
Ik weet het nog niet in te passen ,
Maar het zal zich opdringen
Ik ga verder met lezen
, en zal zeer zeker wat laten horen
Warme groet.
Janneke Devries


Door Pieter van der Steen op 22 mei 2015

Hoe oud ben je Henk?!

Plaats een reactie


*