Page content

Medicijnloos ziekenhuis en eerste behandelprogramma beschikbaar

Medicijnloos ziekenhuis en eerste behandelprogramma beschikbaar

Hieronder lees je meer over het medicijnloze ziekenhuis en over het eerste beschikbare behandelprogramma.

Het eerste medicijnloze ziekenhuis

Zoals velen van jullie weten, heb ik al jarenlang de diepe wens om een centrum voor zelfgenezing te creëren waarin de meest effectieve behandelingen van kanker worden samengebracht. Wanneer je kanker hebt, zijn er heel veel mogelijke behandelingen om uit te kiezen; ze allemáál ondergaan is niet zinvol en ook niet haalbaar wat betreft tijd en energie. Het is dus belangrijk om de beste behandelingen te selecteren: behandelingen die met elkaar het grootst mogelijke effect kunnen bewerkstelligen. En daarbij moeten natuurlijk ook de kosten in de gaten gehouden worden. Het is mijn uiteindelijke wens programma’s te ontwikkelen die voor iedereen met kanker betaalbaar zijn.

Waar komt het idee voor een ‘medicijnloos ziekenhuis’ vandaan?

In 2015 ontmoette ik de Chinese Zhineng-leraar Xie Chuan. Hij werkte in de jaren negentig in het eerste medicijnloze ziekenhuis van China.

Nadat wij enkele jaren intensief hadden samengewerkt, stelde hij mij voor ook in Nederland een medicijnloos ziekenhuis vorm te geven. Ik heb dit idee via mijn nieuwsbrieven en Youtube-video’s verspreid en al snel bleek dat heel veel mensen graag willen dat zoiets er komt.

De benaming blijkt toch niet helemaal ideaal…

De term ‘Het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland’ blijkt echter toch niet helemáál duidelijk weer te geven wat ik voor ogen heb. Allereerst heb ik geen ziekenhuis voor ogen in de zin van een groot gebouw met bedden, behandelkamers, verpleegkundigen, enz. Ik heb veeleer een centrum voor ogen waar mensen weliswaar behandelingen kunnen ondergaan, maar bijvoorbeeld niet blijven overnachten. Ook is het woord ‘ziekenhuis’ natuurlijk niet opwekkend. Het focust op ziekte, terwijl ik me juist op gezondheid wil richten. In die zin zou ik eerder willen spreken van een ‘gezondheidshuis’ of ‘geneeshuis’.

‘Medicijnloos’ dekt de lading ook niet optimaal. Het woord lijkt zich namelijk af te zetten tegen medicijngebruik, terwijl ik mensen vrij laat in hun keuze om eventueel óók een reguliere behandeling te ondergaan. Daarnaast zal ik in het centrum voor zelfgenezing wel degelijk middelen voorschrijven, ‘medicijnen’ – zo je wilt, maar dan natuurlijke kanker-remmende en immuunsysteem-versterkende middelen die de zelfgenezing van het lichaam ondersteunen.

Alles bij elkaar zou ik daarom inmiddels het liefste spreken van een ‘Centrum voor zelfgenezing’.

Centrum voor zelfgenezing

Het Centrum voor zelfgenezing zal zich in eerste instantie vooral richten op mensen met kanker, maar later ook op mensen met andere aandoeningen én op preventie. De behandeling zal de zes pijlers omvatten die ik doorgaans communiceer: goede voeding, ondersteunende supplementen, ontgifting van het lichaam, stressvermindering, het gezond maken van de leefomgeving en een mindset die herstel bevordert.

Een algemene aanpak van deze zes pijlers kan al veel goeds brengen, maar ik denk dat er nog veel meer mogelijk is wanneer behandelingen op maat worden aangeboden. Daarvoor zijn twee dingen van belang:

  1. een intake, waarin de belangrijkste individuele knelpunten in kaart worden gebracht;
  2. intensieve begeleiding door een team van deskundigen.

Ik ben hard bezig om de juiste behandelingen te selecteren, een team te formeren, haalbare en betaalbare programma’s te ontwikkelen en in Nederland een inbedding te creëren die mensen helpt om na de intensieve beginfase van het programma goed op koers te blijven.

Het eerste beschikbare programma

Een goede behandeling van kanker begint naar mijn mening met een intensieve, maar tegelijkertijd zachte en persoonlijk afgestemde detox, iets wat veel mensen met kanker nu nog overslaan.

Een goede detox beperkt zich bovendien niet tot het lichaam, maar omvat ook een reset op het vlak van emoties en denken (onverwerkte emoties en beperkende overtuigingen).

Wat mij betreft zijn de westerse vormen van vasten in die zin te hard en te plat. Ik ben veel enthousiaster over de oosterse manier van ontgiften; met name de ayurvedische panchakarma-kuur.

Op dit moment nodig ik een kleine groep mensen met kanker uit om met mij een intensief programma aan te gaan waarin alle bovengenoemde facetten tot hun recht komen:

  • intake-meting
  • maatplan
  • reset op het niveau van lichaam, voelen en denken (incl. detox in India)
  • individuele nabegeleiding
  • controlemetingen
  • supportstructuur

Toelating tot het programma

Het programma start in het voorjaar met intakes (maart, april tot uiterlijk eind mei). Je maatplan wordt op basis van de intake bepaald. De panchakarma-kuur in India is van 10 juni (heenreis) tot en met 2 juli (terugreis). Behalve de behandelaars ter plaatse ben ik daar zelf bij aanwezig, samen met de energetisch healer Tjitze de Jong uit Schotland. Wij zullen beiden zowel individuele als groepssessies begeleiden. De nabegeleiding duurt tot de zomer 2019.

Dit hele behandelprogramma beslaat dus ruim een jaar en zal ongeveer € 6.000,- kosten. (Dat is dus gemiddeld € 500,- per maand, met een piek in de maand van de detoxkuur in India).

Meedoen?

Overweeg je serieus om mee te doen? Dan kun je een mail sturen naar office@henkfransen.nl. Geef je mail het onderwerp: ‘EERSTE BEHANDELPROGRAMMA’ en beschrijf in maximaal 10 zinnen je medische situatie en in nog eens maximaal 10 zinnen je motivatie om mee te doen.

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Vul dan je naam en e-mail in en ontvang onze nieuwsbrief met GRATIS nieuwe video's, tips, info en aanbiedingen
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter

Comment Section

24 reacties op “Medicijnloos ziekenhuis en eerste behandelprogramma beschikbaar


Door Trix van der Biezen op 24 maart 2018

Geweldig Henk! Wat een prachtige klus heb jij geklaard. Maar wow.., de financiën….! Mensen met een laag inkomen zoals ik, alleen AOW, en zelfs mensen met daarnaast nog een klein pensioentje, kunnen dit onmogelijk opbrengen. En, geen verzekering die dit deels of geheel vergoed. Wat ik mij overigens afvraag; waarom moet de detox-kuur in India plaatsvinden? Een extra kostenpost, lijkt mij.
Met vriendelijke groet, Trix


Door Dorie op 24 maart 2018

Ik denk er precies zo over, ben nu bijna twee jr thuis met een wia uitkering ivm uitgezaaide longkanker en heb nog maar 1129€ te besteden per mnd. Dat zegt genoeg volgens mij.


Door Henk Fransen op 27 maart 2018

Drie weken in India is goedkoper dan 1 week iets vergelijkbaars in Europa. Dat is een van de redenen. Wij hebben overigens geldcoaches in ons centrum om mensen te helpen: hoe kun je familie en vrienden betrekken bij je genezing? Zolang de zorgverzekeraar/samenleving de waarde van dit soort programma’s niet inziet moeten wij het doen. €500 per maand is met elkaar vrijwel altijd op te brengen wanneer je dat echt wilt.


Door John Hartong op 26 maart 2018

Trix,
Ik onderschrijf je motieven geheel. Jammer dit voorstel, gelet op de vele prachtige initatieven van Henk . Om een kostbare in alle opzichten een energievretende , vervuilende vliegreis te ondernemen naar een ver land met andere mores, beinvloedingen lijkt mij het doel voorbij te schieten. De ontgiftiging van de aarde begint bij je zelf! Moeder Aarde /zal blij met je zijn. Tevens maken wij onze leefomgeving schoner en gezonder. Ook dit heeft zijn weerslag op het eigen geneesproces. Ook hierin je eigen regiseur van je heling te zijn, sterkt je eigen geneesproces. Verder ben ik ervan overtuigd, dat ons land vele mogelijkheden heeft tot minstens vergelijkbare heling. Het tuintje van de buren hoeft niet groener te zijn, dan ons eigen tuintje. Doet me ook een beetje denken aan de massale pelgrimsreizen van zieken naar Lourdes, Fatima en Medjugrorje. De genezing zit tussen onze oren., dat zijn wij zelf.


Door Henk Fransen op 27 maart 2018

Beste John, alle gratis mogelijkheden die je noemt en nog veel meer beschrijf ik in mijn lezing en boek ‘Versterk het genezend vermogen op 5 niveaus’. Ook in mijn eerste Hulp Bij Kanker programma kunnen mensen voor €1 per video veel gratis mogelijkheden uit de natuur leren. Niemand hoeft dit dus te doen. Het is een vrijblijvend aanbod waarin ik geloof anders zou ik het niet organiseren


Door Leo van den Haak op 6 september 2018

Men vind het nog steeds een stoelen dans om de machten, maar zij die het slib op de bodem van de ziel eigenlijk niet kunnen verdragen, zij zijn andere personen………op deze wereld blijken al verschillende mensen met een verschillende instelling te wonen!
Ze begrijpen elkaar niet eens meer………

Het is die zelfde vreemde waar Kierkegaard van vertelde; ……’Zoals eertijds de filosofie de theologie verdrongen heeft, zo maakt thans de natuurwetenschap korte metten met de ethiek;…… maar al dat moderne statistieken gedoe met het ethische zal ons lijnrecht in het onmenselijke voeren.
De cirkel van de dramatische menselijke fouten is meer als rond! Het is de zwaarste en meest dramatische hagiografische geschiedenis van de mens ooit!
De fatale vergissing is zijn peil omlaag te richten en de mens tot een verzameling wils-impulsen te reduceren, ………en deze nog dubbel en dwars statistisch te beschrijven ook!
Omdat er geen sluitende definitie bestaat is het begrip verzameling een inadequaat begrip. Het heeft geen actualiteit, maar wel realiteit. Verzamelingen zijn geen 1/x. D.w.z. er bestaat geen veelheid van gelijke dingen. De veelheid die we waarnemen is slechts schijn. Alles en alles is Één, hoe het Één is daar komen we nooit bij !!! Het Leven is geen kwestie van deeltjes, van welke dan ook. De waarheid is singulier tantum, welke ten alle tijden slechts onder een bio-mentale conditie tot existentie te brengen is. Het is een weelde deze conditie te onderkennen, …….haar te leren kennen als de laatste regel van de godelijke natuur.
Ze is de functie en de structuur in ons DNA, in deze sfeer is de wil actief zonder enige verbinding met het bewustzijnsleven. Deze activiteit van de wil, in samenwerking met de sublieme wijsheid, ze is de meest wonderbaarlijke manifestatie van werkende krachten in de wereld. Maar in feiten gaat het dus ook om de sublieme kosmische functies en structuren die werken in eeuwigheid, en alles wat ze voortbrengen. Ik heb er nooit ook maar minuut over gelogen, doch ………
Doch ook ik heb nog steeds mijn existentie, met zijn vrijheid en het ethische noodzakelijke voortdurend samen te stellen en bij een te houden.
En doe dat niet volgens de methoden van de krankzinnige wetenschap!
En de eindigheid laat zich dus niet zomaar even actueel kennen!
Alleen de Gekken weten zoiets niet!
Het is het remedicaliseren van de dwazen die zeggen en denken de wereld te hebben gepacht!

Slechts de Huidige grote Wereld ziekte is daarmee definitief in de maak!
Ook het remedicaliseren van onze eigen omgeving, het klimaat is een hobby van de krankzinnige wetenschap geworden. We hebben niet te veel verbranding voor de acute inzet van transport, verwarming, koeling en energie doeleinden nodig, zo vinden de gekken.
En daarom moet de stof die vrijkomt bij elke koolstof verbranding, aangewezen worden als hoofdschuldige. In werkelijkheid is de hebzucht alleen de hoofd-schuldige!
Bijna eigenlijk de enige schuldige!
Want het ontgiften betekent O2 toevoegen.

De verbranding als verbinding moet zeker volledig zijn……
Want de voorzienigheid heeft verder werkelijk in alles voorzien!


Door Anneke op 24 maart 2018

Ik zou het niet durven, hoeveel overlevingskans heb je echt en hoe garandeer je deze behandel methode.


Door Ger Hendrix op 24 maart 2018

Anneke, heb je er al eens van gehoord dat mensen garantie bij een chemotherapie krijgen? Alleen geeft iedere arts hè de garantie dat er heel veel gezonde cellen vernietigd worden. Detox ruimt alleen schadelijke cellen op. Bewezen is ook dat een goeie mindset je immuunsysteem een boost geeft.


Door Elles van Dinteren op 25 maart 2018

Ik ben het eens met het antwoord van Ger Hendrix op de reactie van Anneke. ‘Ons lichaam is de zon van onze gedachten. Alles wat je vandaag voelt of denkt bepalen je toekomst. Dus richt je op datgene wat je wil in plaats datgene wat je niet wil.’


Door kitty op 25 maart 2018

Is de €6.000 voor het totaal inclusief het vliegticket en het transport in India of komt dat er allemaal nog bij? Waar in India is het?


Door Henk Fransen op 27 maart 2018

De prijs is ongeveer alles gedurende het eerste jaar, dus de intake metingen, vijf behandelingen, vervolgmetingen, detoxreis met alles erop en eraan en het supportprogramma tot volgend jaar zomer


Door Ingrid van alst op 27 maart 2018

Ik ben toch verbaasd waarom niet gewoon alles in Nederland. Ik denk dat we hier in onze eigen achtertuin voldoende middelen hebben om alle mensen te helpen.
Ik weet dat bijvoorbeeld Reiki behandelingen prima als aanvulling op genezing van kanker toegepast worden en als je daar een groep vrijwilligers op inzet dan wordt het ook niet kostbaar. In het buitenland gebeurt dit allang en in Nederland gebeurt het nu ook soms. En zo zullen er ook andere methoden zijn die onze aandacht verdienen. Ik denk dat alle Nederlanders de kans moeten krijgen op een genezing die bij hun past in eigen land.


Door Henk Fransen op 29 maart 2018

Er zijn vele wegen naar Rome Ingrid


Door Ruth Wellema op 27 maart 2018

Geweldig initiatief, heb gelukkig geen kanker maar ben wel 2 zussen en 2 broers verloren door kanker en lees helaas weinig over preventie van kanker


Door Lieve Vermaercke op 28 maart 2018

Fantastisch Henk! Super veel respect voor jou!


Door Marion van Cuijk op 28 maart 2018

In Florida bestaat het Hippocartes institute. Volgens Suzanne Poot (schrijfster Rauw, naakt en gezond) kun je het beste hierheen gaan als je o.a. kanker hebt. Wat is er anders/beter aan uw programma, afgezien van de begeleiding het hele jaar? Ik was nl. van plan om daarheen te gaan, maar nu ik dit lees ga ik twijfelen wat de beste keus is.


Door Henk Fransen op 29 maart 2018

Er is niet een beste programma Marion, een programma wordt optimaal doordat jij erin gelooft en ervoor gaat. Volg je hart hierin.


Door Rita Beldman op 9 april 2018

Geweldig Henk. k Hoor veel ‘ja-maars’ begrijpelijk. Hopelijk blijf jij op de mogelijkheden focussen zodat het echt doorgaat. Dank voor alles wat je al heel goedkoop met iedereen hebt gedeeld.


Door PatrickJuicy op 26 juli 2018

Hello. I see that you don’t update your blog too often. I know that writing content is boring and time consuming.

But did you know that there is a tool that allows you
to create new articles using existing content (from article directories or other blogs from
your niche)? And it does it very well. The new posts are unique and pass the copyscape test.
You should try miftolo’s tools


Door wtfuck303 op 15 augustus 2018

Have you ever thought about publishing an ebook or guest authoring on other sites?

I have a blog based on the same ideas you discuss and would love to
have you share some stories/information. I know my readers would value your work.
If you’re even remotely interested, feel free to send me
an e mail.


Door BestJerald op 18 augustus 2018

I see you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic, you can earn extra bucks every month.
You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle: boorfe’s
tips monetize your website


Door Yke op 26 augustus 2018

Ik ben 91 jaar. Ik wil graag meedoen met de cursus, maar kan niet via internet betalen.Hoe regelen we dat?


Door Mechelies van Schendel op 20 september 2018

Proficiat Henk met je behaalde resultaten tot zover. Ik volg je al geruime tijd en kan me helemaal vinden in je aanpak. Centrum voor zelfgenezing klinkt heel goed. Wat zou ik daar graag werken!! Mocht je nog een ervaren coach/counselor/trainer zoeken, dan houd ik me aanbevolen……afhankelijk van waar je gaat starten 😉


Door AnneBieke van Apeldoorn op 24 september 2018

hallo Henk,

Ik heb net een reactie bij de boeken achtergelaten. Het boek van Anita Moorjani; Ik moest DOODGAAN om mezelf te GENEZEN, blijkt hét antwoord voor mij te zijn. Ik heb van alles geprobeerd/gedaan/verandert enz. en dit is het eerste wat alles duidelijk maakt. Omdat het universeel is geldt het voor ieder mens. Mooi is, daarbij, dat het ‘niets kost’ en dat veel wat ik toch al als niet werkend ervoer ( diëten, supplementen, medicijnen en allemaal ‘gedoe’) niet nodig is.Ik hoop dat je het kent en er anders kennis van neemt. Als we elkaar zouden ondersteunen in wat we werkelijk zijn zou dat veel bewerken…..

Plaats een reactie


*