Page content

Levenskrachtige recepten tegen kanker

Een cel is meer dan een stel eiwitten, vetten en suikers. Een cel leeft. Er is een intelligentie die de cel aanstuurt. Deze levenskracht is niet in een laboratorium na te maken. Wanneer je een supplement in de grond stopt, dan gebeurt er niks. Een supplement is dood. Maar wanneer je een zaadje in de grond stopt, dan ontkiemt het. Het groeit, bloeit, draagt vrucht en zaait uit. De hele schepping zit in een zaadje. Het geheim van het leven zit erin. Een levende cel straalt licht uit, een zieke cel minder en een kankercel straalt nauwelijks nog licht uit. Om gezond te zijn hebben we dus licht nodig. In de volgende recepten vind je een overvloed aan licht- en levenskracht.

 

In verse groenten ligt letterlijk zonlicht opgeslagen, in fruit is dat licht gerijpt en noten, zaden en de plantaardige koudgeperste oliën zijn bij wijze van spreken ‘een wijn van zon- en lichtkracht’. Daarom dient een goed dieet te bestaan uit ongeveer 80% levend waterrijk voedsel (groenten en fruit) en een juiste verhouding van omega-3 en 6 essentiële vetzuren (noten, zaden en de oliën ervan).

 

Recept 1. Kiemen – Pure levenskracht

Kiemen zijn een voorbeeld van zeer levenskrachtige voeding. Wetenschappelijk onderzoek toont dat kiemen na 3-5 dagen een ‘piek’ aan vitaminen, mineralen, enzymen, sporenelementen en anti-oxidanten bevatten. We kunnen van deze rijke bron aan natuurlijke voedingsstoffen gebruikmaken door zaden zelf te kiemen. Koop in een natuurvoedings-winkel een zakje gemengde kiemen en doe de helft daarvan in een weckfles.

Vul de fles vervolgens met water en laat de zaden gedurende enkele uren in het donker weken. Sluit de opening van de weckfles af met dun gaas, spoel de zaden vervolgens enkele keren met water en giet het water tussendoor af. De laatste keer laat je al het water uitlekken en leg je de weckfles in de vensterbank (niet in het directe zonlicht). De erop volgende dagen spoel je de zaden 1-2 keer per dag met water en giet het water telkens helemaal af. Na een dag of vijf zit de hele weckfles vol met kiemen. Je kunt de weckfles dan in de koelkast leggen. De kiemen zullen door de kou niet verder groeien en je kunt ze elke dag in het eten verwerken, bijvoorbeeld in salades of op brood.

Heb je wel eens stil gestaan bij wat er precies gebeurt bij het ontkiemen van zaden? In enkele dagen vult zich de hele weckfles. Het gewicht van de zaden verveelvoudigd zich in deze periode uit enkel licht, lucht en water. Waar komen alle gevormde eiwitten, vetten, koolhydraten en de overdaad aan vitaminen, mineralen, en enzymen die de kiemen bevatten vandaan? Het is een groot wonder en je kunt dat levende wonder eten. Kiemen kun je vergelijken met moedermelk, ze vormen een van de rijkste voedingsbronnen op aarde.

  • Aanbeveling: Eet 1-3 handjes kiemen per dag.

 

Recept 2. Tarwegras – Geheime wapen van de Romeinen

Aan het tarwe- en meer nog aan het gerstgras wordt een grote geneeskrachtige werking toegeschreven. Het sap werkt sterk ontgiftend en zit boordevol licht- en levenskracht. De verhalen gaan dat de Romeinen op hun veldtochten alleen tarwegras aten.

In een aantal gezondheidsklinieken in Amerika is tarwegras een belangrijk middel om het lichaam te helpen ontgiften. Om tarwegrassap zelf te maken kun je het volgende doen. Koop bij de biologische groothandel tarwe- of gerstzaad. De tarwe- en gerstekorrels uit de natuurwinkel zijn over het algemeen niet kiemkrachtig (met uitzondering van ‘Kamut’, een veredeld Egyptisch tarwegras). Laat de kiemen enkele uren onder water weken of plaats ze direct in een bak met vochtige biologische (tuin)aarde. Strooi ze daartoe dicht aaneen over een laag tuinaarde en dek ze met ongeveer 1-2 centimeter tuinaarde af. Houdt de aarde de daarop volgende dagen vochtig. De zaden ontkiemen en er ontstaat in ongeveer een week gras met een hoogte van 5 tot 10 centimeter.

Knip drie keer per dag een plukje gras af en kauw het sap eruit. Spuug de overblijvende vezels uit (slik ze niet door!). Tarwegras bevat een weldaad aan licht- en levenskracht en heeft een sterk ontgiftende werking. Mocht het sap je misselijk maken, verminder dan de hoeveelheid of ontgift eerst op andere (milde) wijze.

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Vul dan je naam en e-mail in en ontvang onze nieuwsbrief met GRATIS nieuwe video's, tips, info en aanbiedingen
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “Levenskrachtige recepten tegen kanker

Plaats een reactie


*