Page content

Activeer je zelfgenezend vermogen op 5 niveaus

 

De harde cijfers

Honderd jaar geleden kreeg 1 op de 20 mensen kanker. Vijftig jaar geleden waren dat er 1 op de 5. Nu zijn het er 1 op de 3, in Amerika al bijna 1 op de 2 mannen. Kun je je dat voorstellen? Je staat in een groep mannen en je beseft dat de helft van de mannen die om je heen staan weg zullen vallen door kanker… Kankerdeskundigen wijten deze toename voor meer dan 80% aan ongezonde leefstijlfactoren. Denk daarbij aan slechte voedings-gewoonten, stress en een opeenstapeling van gifstoffen in ons eten en milieu.

Preventie

Dezelfde deskundigen geven aan dat het kankerrisico met 60-70% verminderd zou kunnen worden door een aantal eenvoudige maatregelen (aldus een rapport van de WHO waarover later meer). Op basis van Henk zijn 25 jaar ervaring in het werken met mensen met kanker menen wij één ding duidelijk te kunnen stellen: het voorkomen van kanker en andere welvaartsziekten is veel en veel gemakkelijker dan het genezen ervan. Om kanker te genezen moet je werkelijk alles uit de kast trekken en zelfs dan lukt het vaak niet. Preventie van kanker is veel en veel eenvoudiger. Dus waarom dus wachten totdat je ziek wordt?

Waarom wachten totdat je ziek wordt?

Wij hebben in dit boek op basis van wetenschappelijk onderzoek een aantal no-nonsense maatregelen voor je geselecteerd. Maatregelen op 5 niveaus die je kunnen helpen weg te bewegen van ziekte in de richting van gezondheid en optimale vitaliteit.

Hoe dit alles te maken heeft met je geluk en diepere levensbestemming word je in de loop van dit boek ook duidelijk.

Vraag: Ik dacht dat de deskundigen zeggen dat de oorzaak van kanker in erfelijkheid (DNA) gelegen is? Jullie beweren dat het toegeschreven moet worden aan leefstijlfactoren? Hoe komen jullie daarbij?

Antwoord: Ja, kankeronderzoek is de laatste jaren toegespitst op erfelijkheid en daar hoor je veel over. Wat men tot nu toe heeft ontdekt is het volgende.

Het erfelijke materiaal is een soort kralenketting en elke kraal is verantwoordelijk voor ‘iets’ in je lichaam. Je hebt bijvoorbeeld een kraal voor blauwe ogen. Wanneer jij die kraal van je ouders hebt meegekregen dan heb jij dus blauwe ogen. En zo zijn er kralen voor alle processen die in het lichaam plaatsvinden. Wanneer jij een bepaalde kraal niet van je ouders hebt meegekregen kan er dus een bepaald proces ook niet in je lichaam plaatsvinden en dat noemen we een erfelijke ziekte. Die ziekte zie je dan ook bij (een van) je ouders of grootouders terug want zij missen die kraal ook. In een klein deel van de gevallen is dit de oorzaak van kanker. In het merendeel van de gevallen blijkt erfelijkheid echter geen rol te spelen, maar blijken zogenaamde ‘schakelaars’ het probleem. Wat moet je je daarbij voorstellen?

Om de besproken kralenketting blijkt een gigantisch schakelsysteem te zitten dat kralen aan- en uit kan zetten. Het functioneren van deze schakelaars blijkt bepaald te worden door leefstijlgewoonten (medische term: epi-genetica). Onderzoekers beginnen te ontraadselen hoe voedingsfactoren, stress en omgevingsfactoren maken dat bepaalde schakelaars beginnen te haperen waardoor kralen niet meer worden aan- of uitgezet. Het is in zo’n geval dus niet dat jij een bepaalde kraal mist (=erfelijkheid), maar dat door je ongezonde leefwijze zo’n schakelaar niet meer goed kan functioneren. Dit mechanisme blijkt een cruciale rol te spelen in tal van beschavingsziekten en het legt de verantwoordelijkheid voor onze gezondheid weer voor een groot deel terug in de handen van de burgers, van jou en mij dus.

Vraag: Bedoelen jullie dan dat we kanker kunnen uitbannen?

Antwoord: Nee dat bedoelen wij niet. Zoals gezegd zijn er belangrijke factoren bekend die een rol spelen in de schrikbarende toename van kanker en andere ziekten de laatste honderd jaar. Op meerdere van deze factoren heb je invloed. Je kunt dus iets doen om je risico’s te beperken. En voor ons nog belangrijker: deze maatregelen verhogen je vitaliteit en welbevinden en kunnen je helpen dichterbij je levensbestemming te komen.

Vraag: Gaat dit boek over kanker?

Antwoord: Nee dit boek gaat niet over kanker. Wanneer je ziek bent kun je er misschien wel waardevolle informatie uit halen, maar goede medische begeleiding staat in die gevallen op de eerste plaats. Dit boek gaat over preventie. Welke maatregelen kunnen je helpen weg te bewegen van welvaartsziekten? Welke maatregelen kunnen je helpen in de richting van gezondheid en optimale vitaliteit? Dat zijn de vragen die we willen beantwoorden. We zullen daarbij focussen op de hoofdzaken en niet in details gaan. Ook zullen we proberen onze aanbevelingen zoveel mogelijk te onderbouwen door onderzoek.

Vraag: Wat bedoelen jullie met zelf genezend vermogen?

Antwoord: Het lichaam heeft de mogelijkheid om zichzelf te herstellen. Wanneer je jezelf in de vinger snijdt dan groeit de huid vanzelf weer aan elkaar. We denken daar vaak niet over na, maar het is een groot wonder. Er gaat een enorme intelligentie schuil in de processen die de huid weer genezen. Artsen en wetenschappers begrijpen niet hoe dit precies gebeurt en toch gebeurt het.

Nu wanneer de wond te groot is kan een arts helpen om de wondranden dichter bij elkaar te brengen (‘de wond hechten’). Op die manier helpt de dokter het lichaam zijn zelf genezende vermogens uit te kunnen drukken. Op dezelfde manier ga je in dit boek leren hoe je kunt voorkomen dat je jezelf in de vingers snijdt of hoe je de omstandigheden kunt verbeteren (‘de wond hechten’) zodat je lichaam zijn natuurlijke gezondheid kan hervinden.

Wil je het boek bestellen? Klik hier…

Inhoud van ‘Activeer je zelf genezend vermogen op 5 niveaus’

Hoofdstuk 1: Wie zijn wij?

Hoofdstuk 2: Waarom dit boek?

Hoofdstuk 3: Hoe dit boek te gebruiken?

Hoofdstuk 4: Sleutels tot blijvend succes

Hoofdstuk 5: Twee belangrijke punten vooraf

Hoofdstuk 6: Het 1e niveau: je lichaam

Hoofdstuk 7: Het 2e niveau: je gevoelens

Hoofdstuk 8: Het 3e niveau: je denken

Hoofdstuk 9: Het 4e niveau: je relaties

Hoofdstuk 10: Het 5e niveau: je ziel

Hoofdstuk 11: Samenvatting

Wil je het boek bestellen? Klik hier…

 

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Vul dan je naam en e-mail in en ontvang onze nieuwsbrief met GRATIS nieuwe video's, tips, info en aanbiedingen
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter

Comment Section

3 reacties op “Activeer je zelfgenezend vermogen op 5 niveaus


Door Jolanda op 10 juni 2013

Beste Henk,

De site is met name gericht op het genezen van kanker.
Ik kan me uiteraard voorstellen dat dit ook heel goed preventief is toe te passen. Plus ik kan me voorstellen dat het nog prima zou zijn voor andere aandoeningen of ziektes. Ik denk aan auto-immuunziekte, stofwisselingziektes e.a.

Wat ik mis in deze is wat meer toegespitste informatie op preventie en algehele gezondheid en fitheid. Er zijn immers nog altijd meer mensen zonder kanker maar die wellicht door hun leefstijl wel in aanmerking komen.

Zelf leef ik zo gezond als ik kan bedenken, (het zou vast beter kunnen.) Mediteer af en toe, de laatste 10 jaar met veel overgave geïnvesteerd in emotionele en spirituele intelligentie. Ik geloof wel dat ik inmiddels een redelijk stressvrij leven lijdt, (in het verleden wel veel zorgen over de kinderen gehad, daar ze ongeveer alles deden waar je als ouder wakker van ligt.)Maar die fase ligt gelukkig een eind achter me en geniet van het leven.

Toch ben ik lichamelijk steeds zwakker aan het worden, en dan gaat het m.n. over de spieren. Hiervoor ben ik voor onderzoek in het Radboud. Ik vraag mij af in hoeverre uw theorie mij persoonlijk kan ondersteunen.

Vriendelijke groet, Jolanda


Door Henk op 10 juni 2013

Beste Jolanda, bedankt voor je bericht.

In juli 2013 komt ons (e)boek ‘Versterk je genezend vermogen’ uit. Dit geeft vele antwoorden op je vragen. Bij ziekte is het goed medische begeleiding te zoeken en je wanneer je dat wilt individueel te laten testen en begeleiden door een natuurarts/therapeut, want ieder mens zit anders in elkaar.

Met vriendelijke groeten,
Henk Fransen


Door Petronella op 16 september 2018

Beste Henk,
Wordt de negenmaandentraining ‘ het leven waarvoor je in de wieg bent gelegd’ in de toekomst nog aangeboden? Vr. Groet Petronella

Plaats een reactie


*