5 video's en 10 stappenplan zelfgenezend vermogen
Krijg GRATIS toegang

Page content

Noadin borstkanker – Verschil in kwaliteit

 

Er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen de verschillende ziekenhuizen en tussen de verschillende specialisten die zich bezig houden met de behandeling van borstkanker. Er zijn richtlijnen voor moderne borstkankerzorg (NABON), maar ziekenhuizen hebben de vrijheid om op onderdelen van deze richtlijnen af te wijken.

 

Borstbesparende operatie

Sommige specialisten moeten bij borstsparende operaties één op de vijf keer opnieuw opereren. Bij een andere chirurg hoeft dat maar één op de 20 keer . Dit zijn grote verschillen. Ook het resultaat (technisch/esthetisch) van de operatie kan per chirurg sterk verschillen. Vrouwen weten dit vaak niet. Soms horen ze nog wel eens terug van een radiotherapeut: ‘wat jammer, dit had wel heel anders gekund’.

Een oncologische borstkankerchirurg die niet oncoplastisch is opgeleid, heeft veel minder mooie resultaten bij de operaties dan chirurgen die zich hierin wel hebben bijgeschoold. De kwaliteitsverschillen met een aantal andere Europese landen hierin zijn groot.

 

Goede chirurg bij borstkanker

Wil jij bij een borstsparende operatie geopereerd worden door een oncoplastisch chirurg of door een oncologisch chirurg die jou samen met de plastisch chirurg opereert? Dit kan op een aantal plaatsen in Nederland. De behandeling is veiliger omdat de chirurg iets ruimer kan snijden met een mooier resultaat. De kans op schone snijvlakken is daarmee ook nog eens groter.

Lees meer over Noadin borstkankerzorg – Verschil in kwaliteit (vervolg).

Klik hier voor de jaarlijkse wandeling met Noadin.

 

    Comment Section

    0 reacties op “Noadin borstkanker – Verschil in kwaliteit

    Plaats een reactie


    *