Page content

Levenskrachtige recepten

Onderstaand 4 levenskrachtige recepten die onderdeel vormen van belangrijke alternatieve behandelingen van kanker.

Kiemkracht tegen kanker

Kiemen zijn een voorbeeld van zeer levenskrachtige voeding. Wetenschappelijk onderzoek toont dat kiemen na 3-5 dagen een enorme rijkdom aan vitaminen, mineralen, enzymen, sporenelementen en anti-oxidanten bevatten.

We kunnen van deze rijke bron aan natuurlijke supplementen gebruikmaken door zaden zelf te kiemen. Koop daartoe in de natuurwinkel een zakje gemengde kiemen en doe de helft daarvan in een weckfles. Vul de fles vervolgens met water en laat de zaden gedurende enkele uren in het donker weken. Sluit de opening van de weckfles af met dun gaas, spoel de zaden vervolgens enkele keren met water en giet het water tussendoor af. De laatste keer laat u al het water uitlekken en legt u de weckfles in de vensterbank, maar niet in het directe zonlicht. De erop volgende dagen spoelt u de zaden twee keer per dag met water en giet de laatste keer telkens al het water af. Na een dag of vijf zit de hele weckfles vol met kiemen. U kunt de weckfles dan in de koelkast leggen. De kiemen zullen door de kou niet verder groeien en u kunt ze elke dag in het eten verwerken, bijvoorbeeld in salades of op brood.

Het wonder van kiemen

Heeft u wel eens stil gestaan bij wat er precies gebeurt bij het ontkiemen van zaden? In enkele dagen vult zich de hele wekfles. Het gewicht van de zaden verduizendvoudigd zich in deze periode uit enkel licht, lucht en water! Waar komen alle gevormde eiwitten, vetten, koolhydraten en de overdaad aan vitaminen, mineralen, en enzymen die kiemen bevatten vandaan? Het is een groot wonder en u kunt dat levende wonder eten. Kiemen kunt u vergelijken met moedermelk, ze vormen een van de rijkste voedingsbronnen op aarde.

Aanbeveling: Eet ongeveer drie handjes kiemen per dag.

Tarwegras bij kanker

Aan het tarwe- en meer nog aan het gerstgras wordt een grote geneeskrachtige werking toegeschreven. Het sap werkt sterk ontgiftend en zit boordevol licht- en levenskracht. De verhalen gaan dat tarwegras het enige was dat de Romeinen op hun veldtochten aten. In een aantal gezondheidsklinieken in Amerika worden mensen met ernstige ziekten enkel en alleen behandeld door middel van een vastenkuur met tarwegrassap.

Maak zelf tarwegras

Om tarwegrassap zelf te maken kunt u het volgende doen. Koop bij de biologische groothandel tarwe- of gerstzaad. De tarwe- en gerstekorrels uit de natuurwinkel zijn over het algemeen niet kiemkrachtig (m.u.v. ‘Kamut’, een veredeld Egyptisch tarwegras). Laat de kiemen enkele uren onder water weken of plaats ze direct in een bak met vochtige biologische (tuin)aarde. Strooi ze daartoe dicht aaneen over een laag tuinaarde en dek ze met ongeveer 1-2 centimeter tuinaarde af. Houdt de aarde de daarop volgende dagen vochtig. De zaden ontkiemen en er ontstaat in ongeveer een week gras met een hoogte van 5 tot 10 centimeter.

Aanbeveling: Knip drie keer per dag een plukje gras af en kauw het sap eruit. Spuug de overblijvende vezels uit (slik ze niet door). Tarwegras bevat een weldaad aan licht- en levenskracht en heeft een extreem ontgiftende werking. Mocht het sap u misselijk maken, verminder dan de hoeveelheid of ontgift eerst op andere wijze.

Verse groente- en fruitsappen tegen kanker

Verse groente- en fruitsappen zijn een rijke en natuurlijke voedingsbron van vitaminen en mineralen, maken uw bloed basisch en dragen bij aan de ontgifting van uw lichaam. Pers sap van 70% wortelen, 20% bieten en 10% appelen (op kamertemperatuur). Pers verder een stengel bleekselderij, een schijfje ui, een aardappel en verse brandnetels. Voeg een beetje zwart of Himalaya zout (reformwinkel) toe en meng het sap met een halve avocado uit de blender en/of een theelepel lijnzaadolie. Het is een extreem basische en levenskrachtige sapmix.

Aanbeveling: Drink tussen de maaltijden een glas ver geperst sap met kleine slokjes op.

Belangrijk: Licht- en levenskracht vindt u in hoge mate in kiemen, tarwegras, groente en fruit. Echter deze rauwkost werkt verkoelend op het lichaam en moet door het lichaam worden opgewarmd. Eet daarom niet teveel koud en rauw voedsel. Haal uw levenskracht uit drie plukjes kiemen per dag, kauw op tarwegras en drink gedurende de dag twee glazen vers groente/fruitsap met kleine slokjes op.

Verwarmende lichtkracht vindt u in algen (spirulina en chlorella) en in de onverzadigde oliën (lijnzaadolie, sesamolie, zonnebloemolie, olijfolie, etc). Deze oliën zijn niet alleen verwarmend, maar helpen u bovendien om op een gezonde manier op gewicht te blijven. Stoom, kook en wok verder naar behoefte.

Kanker en het Budwig ontbijt

Het is algemeen bekend dat essentiële vetzuren (omega-3, -6 en -9) van belang zijn voor onze gezondheid. Wat veel mensen echter niet weten is dat het daarbij met name gaat om de juiste verhouding tussen de omega’s. We dienen meer omega-3 binnen te krijgen dan -6 en -9.

De meeste mensen eten met name dierlijke en verzadigde vetten en krijgen daardoor onvoldoende essentiële vetzuren binnen. Mensen die met gezonde voeding bezig zijn krijgen over het algemeen wel voldoende essentiële vetzuren binnen, maar niet in de juiste verhouding! Dit wordt nog een keer versterkt doordat de tegenwoordige landbouwmethoden en de bio-industrie een verschuiving hebben gegeven in de omega-3, -6 en -9 balans ten nadele van de omega-3.

Belangrijke bronnen van essentiële vetzuren zijn: noten, oliën, zaden en vette vis. Alleen in vette vis en in lijnzaadolie zitten een overschot aan omega-3 vetzuren. Deze dienen in een goede anti-kanker voeding dan ook de overhand te hebben. Vette vis heeft als nadeel dat ze tegenwoordig veel kwik, PCB’s en dioxine kunnen bevatten. Lijnzaadolie is biologisch verkrijgbaar en kent dit nadeel niet.

Johanna Budwig

De arts en wetenschapper Johanna Budwig heeft al voor de tweede wereldoorlog lijnzaadolie gepromoot als een belangrijk onderdeel van een anti-kanker dieet. Haar onderzoek is internationaal erkend. Budwig ontving kankerpatiënten van over de hele wereld in haar praktijk in Duitsland. Het meest bekend is haar zogenaamde Budwig ontbijt waarvan de remmende invloed op tumorgroei is aangetoond. Ook in de kliniek van Lothar Hirneise vormt het Budwig ontbijt het standaardontbijt. U maakt dit ontbijt door de volgende ingrediënten te mengen:

100 gram magere biologische kwark

½ dessertlepel lijnzaadolie + ½ dessertlepel hennepzaadolie (de verhouding is belangrijk en maximaal 2-4 eetlepels per dag)

2 eetlepels volle biologische melk

Een theelepel honing

1 eetlepel stuifmeelkorrels (zeer basisch)

Of zacht rood/paars fruit naar keuze

U kunt naar behoefte 100, 200 of meer gram kwark nemen. In meerdere diëten is de kwark ingeruild voor biogarde. Dat is niet juist. Het is de chemie tussen de kwark en lijnzaadolie die het optimale effect sorteert. Wanneer uw spijsvertering kwetsbaar is en u de combinatie van kwark en fruit niet verdraagt, kunt u het fruit uit het ontbijt weglaten.

Gezonde aanvullingen op dit ontbijt zijn: een eetlepel honing, koninginnen-gelei of een eetlepel stuifmeelkorrels. Koninginnengelei (reformwinkel) is het belangrijkste bestanddeel in de voeding van de bijenkoningin. Zij produceert de eitjes voor de hele bijenkolonie in totaal duizenden keren haar lichaamsgewicht. Dit geeft een indruk van de hoogwaardigheid J van dit voedsel. Stuifmeelkorrels (reformwinkel) zijn zeer mineralenrijk en hebben daarmee een groot base overschot. Ze helpen daarmee het Budwig ontbijt in zijn totaliteit basisch te maken.

Iemand anders helpen?

Voel je vrij om dit artikel door te sturen naar mensen die er baat bij zouden kunnen hebben of het op een andere manier op prijs zouden kunnen stellen. Laat me hieronder in ieder geval weten wat je ervan vindt en of je er iets aan hebt. Ik lees je bericht graag en zal waar mogelijk antwoorden of opmerkingen plaatsen.

Tot de volgende keer, wees trouw aan jezelf en ik zie er naar uit je binnenkort weer te spreken,

Henk Fransen

 

  Comment Section

  11 reacties op “Levenskrachtige recepten


  Door Marcel op 15 januari 2017

  Een vraag: het is nu algemeen bekend en ook beweEn dat suikers de kankercellen voeden en deze zich daardoor dus kunnen delen. Hoe kan het dan dat zoete groenten, honing en vruchten aanbevolen worden? Is het Ketogeen dieet dan niet veel effectiever?


  Door Morgan op 2 maart 2017

  Er wordt onvoldoende aandacht besteedt aan het verschil tussen suikers. Suikers die voorkomen in honing, vruchten, groenten, noten etc zijn andere suikers dan bijvoorbeeld geraffineerde suikers. Waarschijnlijk zijn de verschillen tussen suikers net zo groot als de verschillen tussen frituurolie(met E-900), koolzaadolie, kokosolie, pompoenpittenolie etc.
  En als het de zoetstof Aspartaam (E-951) betreft, kun je deze misschien het beste vergelijken met motorolie die je liever niet in een “te verwaarlozen” hoeveelheid in je voeding wilt terugvinden.


  Door Sara op 6 januari 2019

  Suikers zijn suikers. Google het maar eens. Er wordt geen onderscheid gemaakt door het lichaam in suiker uit snoep of suiker uit fruit. Alleen zitten er in fruit ook nog mineralen en vitamines en in snoep meestal niet!


  Door Astrid op 12 maart 2017

  Op de site van voeding en kanker wordt aangegeven dat uitsluiten vitamine D en sojaproducten respectievelijk de kans op darmkanker en prostaat- en borstkanker kan verkleinen. Voor alle andere voeding is geen enkel bewijs tot op heden. Op welke gronden beweren jullie de uitspraken en adviezen?
  MvG Astrid


  Door Johannes Lodewijk op 13 mei 2018

  Hi Astrid, het uitsluiten van vitamine D kan de kanker verkleinen, lijkt mij nogal sterk. Ik heb wegens een kankergeval in de familie zeer veel onderzoek gedaan. Vitamine D wordt juist ook door onderzoekers, mits je daar waarde aan hecht, aanbevolen.
  Sojaproducten vergroot de kans juist op kanker vanwege alle rotzooi en modificering ervan.

  Je moet daarnaast altijd naar de bron kijken. Voedenkankerinfo.nl is een site van allerlei instanties die geen enkele baat hebben bij goede voorlichting van voeding.. omdat zij zeer waarschijnlijk omzet mislopen. Trap er niet in. Kanker is geen mega ingewikkelde ziekte. het is een uitputtingsziekte, door de levensstijl die wij in het westen hebben (o.a.). Het lichaam is te verzuurd en bevat te weinig zuurstof om haar ding goed te doen.. “meer is het niet”. Het lichaam vecht normaliter elke dag al tegen tumoren, soms is het teveel uitgeput wegens bovengenoemde. Ze zijn Hippocrates’ “laat voeding uw medicijn zijn” voor het gemak maar vergeten.


  Door sanaz op 9 mei 2019

  zeer goede opmerking en informatie en juist dank je
  Sanaz


  Door charlotte van der Poll op 17 juni 2017

  Gisteren een fantastische lezing gekregen van de heer Fransen. We zaten in een prachtig verlichtte kas bij het koffie en theehuis in Noordwijkerhout


  Door marja op 1 maart 2018

  ik lees over het budwig ontbijt. Was er blij mee. Maar wat schetst mijn verbazing. Ik hoorde dat je er juist geen blauwe bessen bij moet doen. Dit is een sterk ant oxidant. En haalt de werking weg samen met de kwark


  Door Christien op 16 augustus 2018

  Dit zijn absoluut niet de originele recepten voor het budwigpapje en het sap met rode biet wortel appel selderijknol enz. De verhoudingen kloppen niet


  Door Micha op 13 januari 2019

  Het valt mij op dat iedereen vooral zijn/haar kennis spuugt in de opmerkingen maar ik zie geen enkele onderbouwing met een goede feitelijke bronvermelding (liefst meta-onderzoeken en conclussies). Enige conclussie die ik uit bovenstaande kan halen is dat iedereen vooral iets moet “vinden”. Hoera vrijheid van meningsuiting.


  Door Sanne op 26 augustus 2019

  Ben zelf therapeut en heb toch ondanks dat ik gezond heb gegeten, darmkanker gekregen.
  Ondanks Budwig, zaden, lijnolie etc gewoon toch! Ra ra hoe kan dat?

  Plaats een reactie


  *