arrow_drop_up arrow_drop_down

In deze serie geef ik mijn persoonlijke kijk
op het coronavirus en vooral ook op alles wat daar
momenteel over te doen is.

Hoe een (corona)vaccin ons verzwakt

In dit bericht wil ik een onderwerp bespreken dat bij vaccinaties eigenlijk altijd onbesproken blijft, namelijk dat vaccineren ons (op den duur) kan verzwakken.

Onze afweercellen zijn echte vechtjassen

Ons afweersysteem bestaat uit een groot aantal immuuncellen. Deze cellen kun je vergelijken met ‘vechters’, die het lichaam verdedigen tegen vijanden en indringers. Nu heb ik een vraag aan jou: wat heeft een vechter nodig om goed te worden? Neem bijvoorbeeld een kickbokser. Wat maakt een kickbokser tot een kampioen?

Een kickbox-kampioen heeft sterke tegenstand nodig

 

Een kickbokser kan alleen de beste worden wanneer hij tegen volwaardige tegenstanders uit mag komen. Van elke goede tegenstander leert hij; elke topper maakt hem sterker. Wanneer je een kickbokskampioen tegenover een slappeling zet, leert hij niks bij; sterker nog: dan verslapt hij zelf ook.

Onze afweercellen hebben ook tegenstand nodig

Hetzelfde geldt voor onze afweercellen: wanneer je een afweercel een slappe tegenstander geeft (en vaccinaties zíjn verzwakte tegenstanders), dan leren ze niets bij. Een immuuncel heeft het nodig om echt uitgedaagd te worden. Dat gebeurt in eerste instantie door kinderziekten, later bijvoorbeeld door allerlei bacteriën en virussen, waaronder griep. Dat is hoe de natuur het lichaam helpt zijn afweerkracht volledig te ontwikkelen.

Vaccinaties zijn verzwakte tegenstanders

Vaccinaties zijn dus verzwakte tegenstanders. En daarmee voorkom je in de meeste gevallen weliswaar kinderziekten, maar je ontneemt een kind ook de kans zijn immuunsysteem te ontwikkelen. Terwijl een kind dat de ervaring opdoet lichamelijke bedreigingen te kunnen overwinnen, ook groeit in zelfvertrouwen. Vraag je oma eens wat haar opviel als haar kinderen vroeger een kinderziekte doormaakten. Vaak krijg je als antwoord dat kinderen in deze korte ziekteperiode een (enorme) verandering doormaakten; niet alleen fysiek dus.

Nadeel van vaccinaties

Vrijwel alle kinderen in het westen krijgen tegenwoordig (alle) vaccinaties. Het afweersysteem wordt door deze vaccinaties (de verzwakte tegenstanders) niet meer echt uitgedaagd. Daardoor kan het zich volgens mij niet optimaal ontwikkelen. Dat is, naast de goede dingen die vaccinaties misschien ook brengen, een keerzijde waar eigenlijk nooit over gesproken wordt.

Auto-immuunziekten, kanker en andere welvaartsziekten

Een verstoord afweersysteem speelt een belangrijke rol bij auto-immuunziekten, de meeste vormen van kanker en tal van andere welvaartsziekten. Deze aandoeningen nemen hand over hand toe. Kan het zijn dat we met het voorkomen van kinderziekten d.m.v. vaccinaties ons immuunsysteem verzwakken? Kan het zijn dat we daardoor niet meer de kracht ontwikkelen die nodig is om ons te wapenen tegen allerlei ziekten, zowel griep, corona als allerlei welvaartsziekten? Ik weet het niet zeker, maar ik stel mezelf deze vragen geregeld en ik ben eigenlijk verbaasd dat dit aspect nooit wordt meegenomen in de discussies rondom vaccinaties.

Enkele reacties van lezers

‘In het vierde deel schrijf je over het groeien naar het doormaken van een kinderziekte. Dat kunnen we beamen met onze kinderen. We hebben ze niet laten vaccineren en hebben enkele kinderziektes doorgemaakt. Na de ziekte doorgemaakt te hebben, waren ze zo gegroeid, dat het zelfs de leerkrachten op school opviel. Een heel mooi proces om mee te mogen maken.’

‘Onze kinderen zijn inmiddels volwassen, maar mij viel het ook op dat ze na elke ziekteperiode ergens in gegroeid waren. Hetzij in hun spraak, fysiek of anderszins. Nu zie ik dat bij onze kleinkinderen hoewel ik daar ook meer allergieën zie. Als ik vroeger had geweten over vaccinaties wat ik nu weet, was ik er kritischer mee omgegaan.’

Wat denk jij? Laat een reactie achter onder dit bericht.

Over de schrijver
Jacqueline pompe
Door

Jacqueline pompe

op 3 July 2020

Dag Henk, Mijn reactie op vaccinatie; Ja, je hebt gelijk. Maar we leven in een maatschappij waar er niet gedacht wordt in kinderen sterk maken, maar kinderen beschermen. Een tussen weg is misschien; Later inenten, niet als baby, maar als peuter van 3 jaar. Zodat het kind al zelf bezig is geweest met afweer maken. Dank voor je mooie Zhi-neng oefening. Wij noemen dat een 4-de chakra oefening....maar ik had de bal nog nooit tussen mijn voetengeplaatst. Tjee, mijn tenen strekten zich. Dus ja niet krimpen of kleiner worden, maar de energie laten groeien. DANK ,HET GA JE GOED.

Joyce van Deuveren
Door

Joyce van Deuveren

op 3 July 2020

Hoi Henk, dank Henk voor jouw nieuwe delen over de corona. Jij kunt de dingen kort en krachtig verwoorden. Ik ben het er mee eens en zal dit met zo veel mogelijk mensen die naar mij willen luisteren delen. Mijn praktijk in Friesland heb ik toen ik hier kwam wonen "Synergie" genoemd. Omdat ik mensen met meerdere gereedschappen kan helpen. Mijn kinderen die inmiddels 50 ers zijn heb ik na de eerste inentingen niet meer laten inenten, ze kregen de bof, de mazelen en ik dacht toen ook wel eens doe ik het goed? We aten biologisch of bio dynamisch, ik las Rudolf Steiner en oa de boeken van Neale Donald Walsch over zijn gesprekken met God. Hierin worden wij door de Schepper primitief genoemd. Wij krijgen waarschuwingen en we luisteren niet. De aarde stuurt ons allerlei zaken en ook ziektes zoals nu zodat we gaan nadenken waarmee we bezig zijn. Wat doen we met het lawaai van vliegtuigen in de lucht en pesticiden in de grond. De dieren die het gras eten en het voer dat van die grond komt en die wij mensen eten. Dat is geen gezond eten. Wij moeten niet alleen om elkaar denken maar samen om de wereld denken. De Schepper stuurde jou ook om de ogen van veel mensen te openen en ze wakker te schudden!

Elly
Door

Elly

op 4 July 2020

Wat mooi geschreven, sluit mij hier volkomen bij aan.

Dina
Door

Dina

op 5 July 2020

Onze kinderen zijn inmiddels volwassen, maar mij viel het ook op dat ze na elke ziekteperiode ergens in gegroeid waren. Hetzij in hun spraak, fysiek of anderszins. Nu zie ik dat bij onze kleinkinderen hoewel ik daar ook meer allergieën zie. Als ik vroeger had geweten over vaccinaties wat ik nu weet, was ik er kritischer mee omgegaan.

wicus
Door

wicus

op 19 July 2020

Dank je Henk voor jouw heldere en volgens mij gezonde kijk op dit Corona virus. Klinkt volgens mij heel verantwoord; zeker je verhaal voer vaccineren. Ik neem aan dat de gevestigde wetenschappers niet geïnteresseerd zijn hier grondig en wetenschappelijk onderzoek naar te doen.

Gwen Dumbar
Door

Gwen Dumbar

op 10 September 2020

Beste Henk, toen wij onze zoon in 1997 geboren werd, was er al sprake van kritiek op vaccinatie via kritisch prikken. Ik ben toen op zoek gegaan naar informatie voor en tegen vaccinaties. Het viel mij op dat ik via overheid en artsen geen open informatie kreeg. We kregen van de overheid een foldertje toegestuurd met bangmakerij als je niet zou vaccineren. Dit naast het feit dat zowel de consultatiebureauarts als een homeopathisch arts mij beiden vertelden dat ze geen negatief advies mbt vaccinaties mochten geven, gaf mij reden tot wantrouwen. Gelukkig hebben beiden artsen wel met ons mee gedacht. Uiteindelijk vond ik een proefschrift van een arts die een genuanceerd antwoord gaf. Nog steeds ontbreekt de nuance en het andere geluid als het gaat om vaccinaties. Ik ben erg blij met je uitleg, Henk. Zelf heb ik alle kinderziekten muv rode hond doorlopen. Van mazelen ben ik erg ziek geworden en als complicatie heb ik roodvonk en nierbekontsteking gekregen. Daar werd achteraf wel over gesproken maar het hoorde er ook bij. Die houding is wel moeilijk in deze tijd als het om je kinderen gaat misschien, maar ik geloof er zelf wel in.

Reactie plaatsen