Page content

Handboek kanker | Henk Fransen en Ankh Hermes

Uitgeverij Ankh Hermes heeft mij gevraagd een handboek kanker te schrijven en… daar ben ik blij mee.

Voordat ik begin met schrijven wil ik eerst graag jouw mening horen. Er zijn namelijk al heel veel boeken over geschreven. Wat is er nog nodig? Welke onderwerpen zou je graag uitgediept zien? Welke toon is er volgens jou nodig? Moet ik artsen wakker schudden of kan ik beter de dialoog aangaan? Heb je behoefte aan inspirerende patiëntverhalen of juist meer aan wetenschappelijke onderbouwing van alternatieve therapieën?

Je zou me reuze helpen door onderaan deze pagina je mening/reactie weer te geven.

Met vriendelijke groeten,
Henk Fransen

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Vul dan je naam en e-mail in en ontvang onze nieuwsbrief met GRATIS nieuwe video's, tips, info en aanbiedingen
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter

Comment Section

46 reacties op “Handboek kanker | Henk Fransen en Ankh Hermes


Door tex rijnders op 23 januari 2014

Wat een mooie erkenning!
Je gaat in je tekst uit van patiënten en naasten, staat die doelgroep al vast? Ik keek even wat een handboek nou precies betekent volgens Wiki: Een handboek is een publicatie die de stand van zaken in een wetenschap, op een wetenschapsgebied of een deeldiscipline weergeeft. Ik zou een objectief boek over alle aantoonbaar werkzame behandelingen van kanker wel héél interessant vinden.


Door Christa Niessen op 31 januari 2014

Hallo Henk, de inhoud van het boek zou goed leesbaar moeten zijn voor de patiënten en niet een wetenschappelijk boek. Daar zijn er al genoeg van. Wat is van begin tot eind goed en nodig voor een patient met kanker. Vooral ook wat Hij/Zij er zelf aan kan doen. Per orgaan van a tot z. Sucfes ermee. Christa Niessen.


Door Henk op 1 februari 2014

De patient centraal, dat vind ik een goed idee Christa.


Door Sherryl op 1 februari 2014

Ik zou het fijn vinden als wordt aangehaald als een persoon al kanker heeft gehad, niet wordt gesteund door bijvoorbeeld haar man en kind(eren) en/of andere familieleden. Vaak lees ik dat als een vrouw kanker heeft (gehad) zij goed wordt opgevangen en wordt gesteund (partner, familie etc.) maar wat als dat niet gebeurt? Ik heb namelijk een vriendin bij wie dit helemaal niet het geval is en zij gaat er als mens aan kapot, zowel lichamelijk, emotioneel en mentaal.
De houding die men tegenover haar heeft is dat ze ogenschijnlijk overkomt alsof ze ‘niets’ heeft gemankeerd, maar schijn bedriegt.

Als u dit zou willen aanstippen, zou dat al heel fijn zijn en ook een beetje erkenning voor de andere kant van het soms slepende proces van kanker en alles wat daarmee samenhangt.

Indien gewenst, is verdere toelichting altijd mogelijk.

Vriendelijke groet,
Sherryl


Door Henk op 1 februari 2014

Het is een belangrijk onderwerp dat je aanhaalt Sherryl. Dank daarvoor. Ik zal hier in het boek ruim aandacht aan besteden. Er liggen zelfs ideeën voor een 2e deel dat helemaal gaat over dit onderwerp: Hoe ga je om met familie, vrienden en artsen die niet achter je keuzes staan. En andersom: hoe kun je iemand met kanker steunen op een manier dat iedereen er beter van wordt.
Met vriendelijke groet, Henk Fransen


Door wiedje op 5 februari 2014

sherryl,

wat fijn dat je dit thema aangeeft. Nadat bij mij BK is geconstateerd ben ik behandeld door een reguliere kwakzalver. Ik heb een belabberde, ondeskundige, traumatische behandeling gehad. Na mijn operatie vonden mijn kinderen dat het nu over was en toen begon bij mij het verwerken pas. Dat vonden ze geen goed idee en ze zijn toen alle 3 afgehaakt. We spreken ze al 1 1/2 jaar niet meer.


Door mariette van hall op 1 februari 2014

goed idee van Ank! Een boek is toch iets tastbaar – ik merk dat lezen en herlezen goed is.
maak een duidelijk onderscheid tussen een wetenschappelijke benadering en de complementaire benadering; dat kan al door tekstueel of visueel onderscheid te maken.


Door lammert; van de familie meijer op 1 februari 2014

Beste henk, ik denk zelf dat er al veel bekend is over hoe en wat van deze ..hobbel onderweg… Het begint iedere dag opnieuw met …voeding… van biologische aard voor de biologische mens, nietwaar? Ik zou het belangrijk vinden dat Otto Warburg, Brian Peskin en wat Dr. Geert Ryke Kramer al uitgevogeld hebben en van voldoende be-wijs-voering hebben voor-zien, gepromoot wordt zoals alle andere alternatieven. Steeds opnieuw hetzelfde wiel uitvinden vind ik persoonlijk nauwelijks zinvol……..TE veel lijdt (bewust met lange ij) tot minder makkeluk kiezen en ja, zoals alles is ook dit betrekkeluk. Verder zie ik de politieke on-wil die vraagt om ver-duideluking en informatie.Ik adviseer aan ieder mens te handelen zoals in-ge-geven……..je be-roert-je………


Door Henk op 2 februari 2014

Beste Lammert, dank voor je reactie. Ik denk ook dat helderheid creëren in wat er al bekend en ‘bewezen’ is beter zal aanslaan dan weer een nieuw boek met informatie. Dank ook voor je verwijzing naar de innerlijke wijsheid van mensen.
Groet,
Henk


Door Menno Koomen op 1 februari 2014

Hoi Henk, geweldig dat je dit initiatief oppakt. Ik denk dat jij dit prima kan. Persoonlijk denk ik dat er in ieder geval het volgende in moet komen:
– Wat is het verschil tussen reguliere vs complementaire behandelingen.
– Zoek hulp bij mensen die open staan voor zowel regulier als complementaire behandelingen.
– De krachtige informatie uit jou e-boeken moeten natuurlijk er in komen.
– De kracht van de geest moet er zeker in. Wellicht kun je de kern van de boeken van Simonton er in verwerken. Ik blijf het eeuwig zonde vinden dat deze boeken niet meer beschikbaar zijn.
– Veel verwijzingen naar goede boeken zijn ook zeer nuttig. Ik heb zelf veel gehad aan “De gele wereld” van Albert Esponisa om mijn nieuwe situatie met de ziekte te accepteren. Ook het boek van Dan Buettner “Het geheim van een langer leven” over de blauwe zones in de wereld waar mensen moeiteloos zeer oude worden, was zeer leerzaam. Met name de 9 wijze lessen aan het einde.


Door Henk op 2 februari 2014

Dank Menno, het boek van Esponisa kende ik niet. En ja, het is onbegrijpelijk dat de boeken van Simonton niet heruitgegeven worden. Ik heb aangegeven de druk te willen voorfinancieren, maar het staat schaakmat door financiële en andere belangen?!


Door Jacqueline op 1 februari 2014

Oef Henk, dat lijkt me een hele kluif. Want hoe maak je een goed leesbaar informatief boek voor een hele brede doelgroep, patiënten (en hun omgeving), medici en dan ook nog voor complementair therapeuten.
Wakker schudden van de medische wereld; gráág. Een dialoog zou mooi zijn, maar hoeveel verlies van energie is dat??
Een patiënt-gericht boek lijkt me buiten kijf staan maar persoonlijk zou ik óók graag een wetenschappelijke onderbouwing van de complementaire aanpak willen al is het maar om te voorkomen dat de VtdK het boek gaat wegzetten als gevaarlijke kwakzalverij. Ik wens je veel wijsheid en creativiteit!


Door Henk op 2 februari 2014

Er komen waarschijnlijk drie delen Jacqueline: een voor patiënten, een voor naasten en een voor therapeuten met een bijbehorende therapeuten opleiding. In een latere fase een deel over preventie.


Door Jan van Tongeren op 1 februari 2014

Helemaal mee eens dat de patiënt centraal moet staan en dat hij zelf tools krijgt aangeboden waarmee hij ook zelf kan meehelpen aan zijn genezing. Belangrijke onderwerpen voor de patiënt vind ik de juiste voeding (eerst laten testen op mogelijke allergieën of intoleranties), aandacht besteden aan levensmiddelen die bij bepaalde soorten kankers vermeden moeten worden, invloed van supplementen op bepaalde medicijnen, tekorten aanvullen. Wegwijs maken in de diverse niet-toxische kankerbehandelingen. Een strategie per soort kanker opstellen.
Ik ben er voorstander van om de reguliere geneeskunde er wel erbij te betrekken.
Met vriendelijke groet, Jan


Door Henk op 2 februari 2014

Je aandacht voor de problematiek per patiënt raakt me Jan. Ik denk ook dat het belangrijk is dat je per persoon kijkt of er intoleranties zijn en dat je naast algemene adviezen ook onderscheid moet maken tussen verschillende kankersoorten. Werk aan de winkel!


Door Marijke Cramer op 1 februari 2014

Hallo Henk…..
vandaag de nieuwsbrief van Ron gelezen…die gaat ook over wat er aan de hand is….en hoe mensen zelf moeten leren hoe zich zelf te genezen….dus nog meer vertellen hoe op homeopatische wijzen en orthomoleculaire manier je lichaam te voeden….zelf wijzer worden dat komt niet van de Professoren en Artsen…
http://www.leefbewust.com/310114.pdf …….
maak ons nog wijzer….hoe gezond te blijven…vriendelijk groet Marijke.


Door Vera Warnaar op 1 februari 2014

Beste Henk, al meerdere keren heb ik mensen ontmoet met kanker. Er is vaak een diepe wrok over een of meerde gebeurtenissen die als blokkade vastgehouden worden en woekeren in het lichaam. Door erkenning en vergeving van jezelf en degene die dit ‘veroorzaakt’ heeft kan het oplossen.
Ook electrostrss is iets wat het bloed doet klonteren.

Veel succes Henk.


Door Henk op 2 februari 2014

Ik denk dat je daar een punt hebt Vera. Hoe zou jij voorstellen dit te doen?


Door Anna Dekker-Koopman op 1 februari 2014

Prachtig, deze kans Henk!
Om je te kunnen helpen heb ik mezelf afgevraagd waaraan ik het meeste behoefte zou hebben als ik zelf kanker zou krijgen. 1.Prognose van het soort kanker en de genezingskans. 2.Mensen om me heen die me steunen. En als je die niet hebt, een lijst van mensen die je willen helpen. 3.Handhandvatten die hoop geven. Behandelingen, voeding, geneesmiddelen enz.uit de integrale geneeskunst. Met vermelding van neveneffecten.Zodat je een keus hebt.En wanneer er geen hoop meer is, een lijst van mensen die iemand willen helpen om afscheid te nemen van het leven en van je dierbaren. Maak het kort en bondig, wanneer je kanker hebt kun je zo in shock zijn dat een dik boek lezen er niet in zin.
Succes ermee! Anna


Door Henk op 2 februari 2014

Ja, de laatste fase mag niet ontbreken Anna. En ik denk ook dat kort en bondig belangrijk is. Een beetje in tegenspraak met ‘Handboek’. Ik stoei daarover met Ankh Hermes. Ik denk eerder aan deel 1, en 2 en 3 over specifieke onderwerpen, zodat mensen kunnen kiezen.


Door Suzan op 1 februari 2014

Het allerbelangrijkste is dat je niet de waarheid hebt en weet. Dat iedereen zich zelf moet genezen. Daar moet je op aan gesproken worden.
In mijn opinie is er geen waarheid (a thought without a believe has no power, a thought with a believe can start a war or heal a whole nation – Mooji)
Als je ene toon kunt vinden om mensen zelf aan het denken te zetten en zelf te laten kiezen ben je een heel end volgens mij.

(een welles nietes heeft geen zin, ieder mens is anders en ieder moment vraagt iets anders)

Geef mensen hun eigen lichaam terug


Door Henk op 2 februari 2014

Dank voor je mooie woorden Suzan, er klinkt doorleefde wijsheid in!


Door Harry Vellinga op 2 februari 2014

Dag Henk,

Wat mooi dat je een soort ideeënboek gaat schrijven voor de aanpak van kanker. Natuurlijk weet ik dat dit jouw passie is, iets betekenen voor de mens in nood. En ja, bij kanker is de mens in nood.
Samenwerken is m.i.het sleutelwoord. We moeten samen werken aan deze welvaartsziekte. En is ziekte wel het juiste woord? want ik heb ook het gevoel dat het een overlevingsstrategie is.
Uit onderzoek van een arts uit Rome of Italië blijkt dat bij 90% van de gevallen van kanker, candida betrokken is. En virussen, schimmels en bacteriën kun je aanpakken met een zapper (Hulda Clarck). Ik weet niet of jij daar al mee te maken hebt gehad.
Een andere wetenschapper stelt dat de genezing van de toekomst is het herstellen van frequenties in het lichaam. Gevoelsmatig denk ik dat dat OOK klopt. Er zijn dus meerdere factoren. Ook Quantum Touch heeft een positieven invloed op kanker, al was het alleen maar de ontspanning en het sturen van frequenties!
Dus trek het breed en voeg samen, dat werkt!

lieve groet,

Harry Vellinga


Door Henk op 2 februari 2014

Goed van je te horen Harry, dank voor je antwoord. Ik neem aspecten ervan mee. Groet, Henk


Door Renée Hoogreef op 3 februari 2014

Hi, wat een reacties & ideeën al.
Het idee van verschillende delen voor verschillende doelgroepen lijkt mij super.
Ik heb vooral behoeften aan inspirerende verhalen uit de praktiijk en vind het belangrijk dat de verschillende ‘lagen’ van kanker (zoals bij elke ziekte) in beeld komen. De beroemde 5 niveaus.
De nadruk zou wat mij betreft bij het vinden van je eigen weg moeten liggen. Die is per slot van rekening voor iedereen anders.
Oh ja, ook nog een belangrijke: hoe blijf je uit de angst!
Ik ben er van overtuigd, dat je weer iets zeer waardevols neer gaat zetten, geïnspireerd door al deze input. Succes!


Door Henk op 3 februari 2014

Dank Renee, jij spreekt uit je eigen rijke ervaring. Ik ga die aspecten meenemen.
Groet! Henk


Door Maria op 5 februari 2014

Hallo Henk,
Mij spreekt met name aan “de nadruk vinden van je eigen weg”! Jij, Henk hebt hierin al heel veel neer gezet en mensen gestimuleerd om naar hun eigen leven te kijken. Op de vraag hoe blijf ik uit de angst kan ik uit ervaring zeggen, met zachtheid en liefde ernaar kijken. Angst is vaak iets uit het verleden wat op dat moment zinvol was en meestal niet meer geld in het nu. Als je vraagt over een tip voor in jou boek, Henk. “Bewust zijn in het hier en nu”! Met meditatie, ademen en stilstaan. Op die manier stip je veel verschillende thema’s aan: Stress,zelfliefde,voeding…..! Met de dingen die je tot nu al geschreven hebt, raak je de mensen (mij). Dus ik heb vertrouwen in dat het een werk wordt wat voor velen een stuk begeleiding bied. Succes!


Door Marja op 3 februari 2014

Beste Henk, wat ik mis in alle dingen die ik gelezen heb is een korte omschrijving welke dingen je kan doen als je bv blaaskanker heb. Je moet heel wat boeken lezen en sommige spreken elkaar tegen.
Ook zou ik willen weten in welk ziekenhuis en met welke arts je het beste af bent als je tevens voor alternatief gaat. Ik heb er met vele te maten gehad die alleen open stonden voor het afwerklijstje en je nog belogen ook. U krijgt geen chemo mevr. maar ik kreeg het wel. Ook al weet ik dat artsen door hun collega’s met de nek worden aangekeken, zou het voor patienten heel belangrijk zijn.
Ga zo door Henk, ik ben je dankbaar
Warme groet


Door Henk op 3 februari 2014

Goede punten Marja!


Door Remy op 3 februari 2014

Ha Henk,

Graag in je boek een passage over systeemgeneeskunde
Ik heb nog geen concreet beeld maar jouw aanpak
geeft mij het beeld dat er niet een weg naar herstel
is
Kanker bij “Pietje”heeft toch iets anders nodig dan
dezelfde kanker bij”Klaasje”.

Verder graag een passage over”schuld”
Kanker is niet je eigen schuld.
Wordt ook in hulpverlening nog wel eens verward.

Als client kun je wel je aandeel( gaan) dragen
door dingen te gaan doen die je eigenlijk wel wist
maar waar nog geen “tijd”voor was.

Passage over zorgen maken, en zorgen doen
Verschil tussen afwachten en kleine dingen doen.
( in beweging zetten)

Ik zie veel lijden door “onwetendheid”
Bijv.Electro-stress.
Niet de angst promoten maar wel “wetend’maken.
Simpele kleine veranderingen kunnen veel impact hebben.

Houdt het simpel( Jip en Janneke taal)

Succes,

Remy


Door Henk op 3 februari 2014

Hoi Remy, wat bedoel je met ‘Ik heb nog geen concreet beeld maar jouw aanpak geeft mij het beeld dat er niet een weg naar herstel is…’? Groet, Henk


Door Janny Kiksen-Wapenaar op 4 februari 2014

Beste Henk,

Zelf had ik voor de2 keer kanker verleden jaar. Metastase in het buikvet. De prognose was 4 tot 9 maanden.Nu,ik weigerde om dood te gaan.Dat voelde ik heel sterk in mijn innerlijk.

Wat ik graag in je boek zou willen zien is dat de patient de keuze maakt voor het reguliere of het alternatieve of samen.
En geen minister die voor de vereniging tegen kwakzalverij is en altijd evidence based wil werken.

Zelf heb ik jaren geleden een longtumor en maagtumor gehad. Nu weer de uitzaaiingen.
Zelf maak ik gebruik van zowel het reguliere als het alternatieveen ook de antroposofie.
Ik maak gebruik van alles wat ik weet en heb ervaren in mijn leven. ook je allergrootste angst aankijken.

Aangezien het lichaam ook veel wijsheid heeft ben ik toen met mijn aandacht naar de longtumor gegaan en gevraagd of ik iets moest weten of voelen.
Onmiddellijk voelde ik een intens verdriet en liet dit los door het te voelen. Even daarna hoestte ik een stukje van de tumor op.Ik belde onmiddellijk naar het ziekenhuis en vertelde dit. Ik werd niet geloofd, natuurlijk niet, waarom zouden ze?
Kortom, het lichaam heeft ook veel wijsheid, dus praten met je lichaam helpt ook.

Vanuit de antroposofie gebruik ik Iscador.
Verder om mijn lijf te laten herstellen van de chemo’s ben ik onder behandeling van een biofysisch arts.
Van hem krijg ik salvestrolen, dat zijn hele sterke anti-oxidanten en gaan ook de kankercellen te lijf.
Na de chemokuren kreeg ik ancupunctuur om het overtollige vocht in mijn lichaam af te voeren.
Verder slik ik nog tabletten vanuit de ayurvedische geneeskunde om het immuunsysteem aan te sterken.
Daarnaast ga ik voor healings naar iemand van de integrale yogaschool.
Op energie niveau laat zij de cel zich herinneren om
zich als cel te gedragen of af te laten voeren door het lichaam. Soms voelt het dan in mijn lijf net alsof er iets uit de knoop gaat. De rest van de energie voel ik dan via mijn benen de grond in gaan.

Je ziet dus dat ik naast de chemo vooral gebruik maak van het alternatieve .
En dat is gewoon omdat vanuit het ziekenhuis niets gedaan wordt daarna aan te sterken.
Dat is er niet.
Daarom Henk, maak ik mij zorgen dat de huidige minister
zich uitgesproken heeft tegen het alternatieve zonder zich eens goed geinformeerd te hebben.
Ik wil niet dat zo”n dom en onbewust iemand voor mij bepaald waar ik wel of niet mijn genezing mag halen.

In Duitsland doen ze niet zo moeilijk over antroposofie en homeopathie.
Dus een beetje schoppende toon in je boek mag best ,Henk.

De workshop met Stephan Hausner deed ook veel goeds in mijn lijf.
Nog heel erg bedankt voor deze fantastische dag,Henk.


Door Henk op 4 februari 2014

Duidelijk Janny, ik zal kijken wat ik ermee kan doen. Ik wens je kracht en succes op je pad, Henk.


Door Rita Klerkx op 4 februari 2014

Dag Henk, Mooi dat je een boek schrijft voor artsen. Ik denk dat het vermelden van het mensbeeld en mensvisie heel belangrijk is en duidelijk moet zijn. Hoe benaderen zij de mens???. Als een eenheid van persoonlijkheid/ziel/geest of als een lichaam. Helaas moest ik dit laatste bij de gynaecologe vorige week ervaren. Je weet ik ga voor mijn “eigen” Kracht, gebruik makend o.a. van jouw c.d. Geestkracht.Zij vertelde dat zij respect had voor mijn keuze om de uit-en inwendige bestralingen niet te doen. Haar houding was totaal anders. Zij gaf aan zeker te weten dat bij het inwendig onderzoek er bloed zou vloeien. Ik heb het onderzoek niet laten doen. Ik mag terugkomen wanneer ik van gedachten verander en zij vertelde :” Wees er zeker van dat U ook w.s. zult bloeden, via de anus, blaas. Nou daar, stond ik dan…..In de kou. Zo ga je niet met mensen om. Hartelijke groet, Rita Klerkx


Door Henk op 5 februari 2014

Heel pijnlijk Rita, vooral als je beseft dat er tal van wetenschappelijk onderzoek is dat het belang van steun aantoont (vooral van een deskundige).

Het ontzeggen van steun verzwakt mensen. Respect voor elkaars opvattingen en het aanbieden van steun blijkt de levensverwachting te verbeteren.

Natuurlijk is het belangrijk elkaar goed te informeren. Ik heb meerdere patiënten die irreële angsten hadden omtrent hun chemo gestimuleerd (op basis van statistieken) om de chemo toch te doen. Andersom gesteld heb ik ook cliënten weerhouden van hun chemo door hen te informeren over de ‘slechte’ de statistieken betreffende hun specifieke behandeling. Voor mij is het uiteindelijk altijd de patiënt die beslist. We kunnen niet voor onze medemens beslissen.

Lieve groet, Henk


Door Florina op 6 februari 2014

Hallo Henk
JA een nieuw boek over:, kanker ,en dan?
Mooi,dat jij de tijd zult vinden, hier een duidelijke visie te gaan geven over jouw weten en ervaringen, om naast ,(misschien regulier) iemands behandelkeuze ,in dit boek te kunnen vinden, wat je wel en niet, kunt doen,om je te korten aan te vullen.(ziek zijn te verbeteren)
Al de veel bekende methodes van: voeding ,supplementen ,natuurlijke,niet toxische behandelingen met b.v graveola of iskador of simpel aspergus,kurkuma ,en noem maar op.
Wat wel of niet bij welke soort kanker.
Je leven misschien omgooien,en bij alles vragen: wat is goed voor MIJ? Meer buiten zijn,mediteren ,therapie van Byron Katie, of Brandon Bays ,of vele anderen. Net wat bij jou past. Bied het aan in een boek.
Voor mij,Geen artsen wakker schudden (ze weten het, maar kunnen/willen er niets mee) Geen dialogen. En a.u.b geen patientenverhalen. Daar in tegen duidelijke samengebrachte info,waar iedereen kan vinden wat hij/zij zoekt.Niet jouw kennis versterken door anderen te bekritiseren. Nou ja ,je weet het zelf beter dan Ik. Maar dit was je vraag: wat zou jij er wel of niet in willen. Ik heb bij elkaar gebrachte info erg gemist in mijn ziek zijn. Dat kan soms paniek geven.
Beste Henk ,ik hoop zo dat het een goed en (bijna) compleet boek zal worden. heel veel liefde,licht en succes. Florina


Door Henk op 6 februari 2014

Wat schrijf je dat mooi Florina. Jouw zin ‘Niet jouw kennis versterken door anderen te bekritiseren’ is me uit het hart gegrepen. Dank. Ik ga mijn best doen. Henk


Door Maria Joosten op 7 februari 2014

Beste Henk,
Wanneer problemen onoplosbaar lijken, helpt vaak een nieuw bewustzijnsmodel.Bewustzijn is vaak de verwaarloosde dimensie. Wat ik zelf een sterk accent toe vind komen is: wat is gezondheid? misschien dat je van daaruit kunt vertrekken. En naar ‘het collectieve’ patroon achter deze ziekte.wat kunnen we voor mekaar betekenen om deze ziekte te helen? En hoe de menselijke factor (emoties, gevoelens) het ziekteproces beinvloedt. De metafoor van strijd, overwinning en nederlaag. En het feit dat kanker niet enkel één ziekte is, maar een verschijnsel in ons samenleven. Ik zou het accent leggen dat ‘de zieke’zijn ‘ziekte’in de context van gezondheid gaat zien en beleven. Ik wens je veel wijsheid toe.


Door Henk op 8 februari 2014

Mooie input Maria!


Door marian op 16 februari 2014

wat een mooie reakties, de mijne is ook niet nieuw, maar toch wil ik hem vertellen,
een duidelijke inhoud lijkt me fijn, soms wil je nog iets nazoeken over olie bijvoorbeeld en dan weet je niet meer waar het stond,
dus onder de titels van de hoofdstukken bij inhoud in het kort even vermelden wat er in dat hoofdstuk staat,
verder vind ik je schrijfstijl geweldig en na ieder hoofdstuk even een kort resumé is erg fijn,
een driedeling naar patiënten, familie en therapeuten is zeer goed. Ik denk dat als je ziek bent, dat je dan zo veel mogelijk over je ziekte wil lezen, en dat je iedere keer weer iets anders onthoudt dus mag het in het patiëntenboek waarschijnlijk uitgebreider dan bij de familie. Graag heel veel praktische dingen erin vermelden die je gelijk kan gaan doen en waar je zelf niet op zou komen zonder dat je 10 andere boeken hebt gelezen, dus wat iemand eerder al zei, jij wordt voor ons de “vertaler” van alle mooie boeken over kanker (en dus ook de boeken die niet verkrijgbaar meer zijn,)
lieve groetjes van marian


Door Henk op 17 februari 2014

Dank voor je feedback Marian, daar ga ik zeker een aantal zaken van meenemen. Henk


Door Marjolein op 7 maart 2014

Hallo Henk,
De veelheid aan adviezen, methodieken, technieken, regulier en/of alternatief maakt dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Dit herken ik zelf ook, zowel als moeder van… alsook als therapeut.
Je vraagt welke toon er nodig is. Of je artsen wakker moet schudden,of beter de dialoog aan kan gaan…

In mijn loopbaan als therapeut heb ik een ervaring meegemaakt die mijn leven diepgaand veranderd heeft: een methodiek die ik gebruikte bleek te berusten op aannames die op z’n minst speculatief en pseudo-wetenschappelijk waren. Toch waren er patienten die verbeterden. Deze ervaring heeft mij veel geleerd over het wie, wat, hoe en waarom van genezing.

Een interessante vraag die ik mijzelf gesteld heb is: wat is dan hetgene dat het resultaat teweeg brengt?

De techniek/methodiek?
Mijn persoon/overtuigingskracht?
Het “willen geloven in” van de patient?
Het toeval?…….

Volgens mij is het vooral nodig om nuancering aan te brengen, en de dogmatiek te vermijden. In het “wakker willen schudden” zit voor mij iets ongezonds, wat de verwarring alleen maar groter maakt. De dialoog aangaan , en daarmee met je eigen gedachten, gevoelens, (en lichaam), geeft ruimte en mogelijkheden.


Door Marjolein op 7 maart 2014

Uiteindelijk dient ieder zijn eigen weg in zijn eigen bos te gaan. Vertrouwen op je eigen-wijsheid lijkt mij van essentieel belang. Je eigen held worden, met hulp van anderen. Dàt aspect zou voor mij vooral van belang zijn om terug te zien in je boek.


Door Henk op 9 maart 2014

Dank voor de betrokkenheid en je zorgvuldigheid Marjolein, die ik in je woorden meen te bespeuren. Henk


Door Mies Hoogland bc. Visionair op 12 maart 2014

Handboek over KANKER Lieve Henk Artsen wakker schudden, stop ermee. Wat ik tijdens mijn Ziekteproces geleerd heb is, dat velen echt in een andere wereld leven De wereld van de Linkerhersenhelft! Wat bij mij wel werkte en werkt is mijn verhaal te vertellen alsof het MIJN Sprookje is. “Dokter, ik heb mijn eigen begrafenis waargenomen en zie.. Ik zit toch nog steeds tegenover U. TIJD en RUIMTE… Hoe kan ik dokter vorige levens waarnemen en mijn begrafenis zien, als wij blijven geloven in TIJD en RUIMTE? VRAGEN, VRAGEN en VRAGEN.. stel vragen Zodat deze dames en heren zich misschien eens gaan afvragen: “Wat speelt hier werkelijk ? Zoals ik jou reeds eerder schreef krijg ik keer op keer beelden te zien van OORLOGEN, LOOPGRAVEN en MASSAGRAVEN. Heb ik dat energetisch opgepakt of heb ik dat werkelijk zelf meegemaakt.? KARMA De arts, die mij nu weigert verder te begeleiden blijkt- uit de beelden die ik doorkreeg – in een vorig leven mij te hebben verhangen. Het was in de TIJD van ISAAC NEWTON . Voor ik dat beeld doorkreeg heb ik hem en een collega van hem verteld over een door mij gemaakt schilderij. Dit schilderij hangt op zijn verzoek nu in zijn spreekkamer. KIJK, Heren dit gaat over een van mijn vorige levens Ik sneuvelde als Engelse soldaat in de strijd tegen de Fransen , het was in de TIJD van Isaac Newton. Ik viel van MIJN PAARD ,ik zag veel bloed. Vlak na deze ervaring kreeg ik mijn geboorte te zien. 1944. Ik zag weer veel bloed, en zag mezelf in een mooi wiegje liggen. OORLOG ik werd geboren in de NACHT dat LONDEN werd platgegooid. 2012 Vlak nadat deze beelden doorkwamen werd bij mij een bloedziekte geconstateerd. M.n. De Ziekte van KAHLER . Toeval of ??? Is de werkelijke oorzaak van KANKER een conflict met .. SAMENLEVEN? Ofwel de relatie IK en de ANDER of ???? Heeft het met een gevoel van het ontbreken van BASISVEILIGHEID te maken Henk? Ja henk wat zit er toch allemaal opgeslagen in onze cellen en hoe krijg ik dat er allemaal uit? Vragen vragen vragen . Maar ik blijf erbij dat Chemokuren deze problematiek niet kan oplossen. REINGINGEN op Energetisch, Spiritueel, en Fysiek Niveau mijnsinziens wel. Henk er valt nog veel te ONT-dekken en te ONT-mantelen en te ONT-rafelen. Succes met het schrijven van jouw nieuwe boek Mies Hoogland Visionair/ Life Caoch


Door Olivier van Gulik op 21 oktober 2015

Beste Henk Fransen,

De diagnose van een kwaadaardige hersentumor heeft mij een enorm gevoel van aanwezigheid in het nu gegeven en de mogelijkheid om spiritueel te groeien. Ik heb het dan ook tot nu toe gezien als een verrijking en voel me wakker geschud. Zo ben ik zelf begonnen aan het schrijven van mijn ervaringen en inzichten. Dit zou ik willen noemen: kanker, wat kan’ker mee. Graag zou ik hierover met u willen spreken. Het zou mooi zijn als kankerpatienten hun ziekte kunnen vertalen en inzien dat dit een kans is om te groeien en beseffen waar het leven echt om gaat, zodat het besef van verbondenheid heling in kan houden. Ik mediteer twee keer per dag, loop om de dag een uurtje hard, eet gezond en vermijd stress. Aanvankelijk heb ik artsen gevraagd wat ik zelf zou kunnen doen voor een gunstig verloop van mijn ziekte, maar daar moest ik toch echt zelf naar zoeken. Mijn tumor staat al anderhalf jaar stil en lijkt zelfs iets te krimpen. Alleen oren naar de manier waarop ik leef zijn er niet. Ik wil het zo graag samen met de arts doen. Dat lijkt me een belangrijke boodschap. Nogmaals, mijn verloop deel ik graag met u en laat het gerust weten als ik daar verder nog iets in kan betekenen.
Hartelijke groet, Olivier

 › Bericht

  

INTERVIEW

Beantwoorden ▼ Verwijderen Meer ▼ 

7:02Eva Hittinger- van Gulik

Details weergeven

Je mag er ook zelf wat dingen bij zeggen!! 

1- Hoelang heb je het al en hoe kwam je er achter? :

 

2- Wat voor soort kanker heb je? :

 

3- Vind je het moeilijk om over te praten? :

 

4- Doet het pijn? :

 

5- Ben je ooit geopereerd of bestraalt? :

 

6- Vind je het erg als mensen er grapjes over maken of ermee schelden? :

 

7- Word je ooit beter? :

Beantwoorden ▼ Verwijderen Meer ▼ 

 

Olivier van Gulik

Opties Afmelden Pc-versie 

© 2015 MicrosoftUn

Privacy Gebruiksrechtovereenkomst Misbruik melden 

Plaats een reactie


*