Page content

Het grootste medicijnloze ziekenhuis uit China ook in Nederland?

Lees onderstaand over de 4 concrete stappen die we gaan zetten om het grootste medicijnloze ziekenhuis / medicijnvrij ziekenhuis in Nederland te realiseren.

Dokter Pang Ming

Pang Ming, een oosters en westers opgeleid arts, ontwikkelde eind vorige eeuw Chi Neng. Het betreft een serie eenvoudige oefeningen om het zelfgenezend vermogen van mensen te versterken. In 1991 startte hij een centrum dat in enkele jaren tijd uitgroeide tot wat wordt genoemd: het grootste medicijnloze ziekenhuis ter wereld.

Het grootste medicijnloze ziekenhuis in China

  • In de hoogtij dagen van het centrum beoefenden duizenden patiënten per dag Chi Neng
  • Het centrum werd in de loop van de jaren door meer dan 300.000 patiënten bezocht (vanuit de hele wereld)
  • Alle patiënten werden bij aanvang medisch getest en beoefenden daarna een maand lang Chi Neng, waarna de testen herhaald werden
  • Het verbeterpercentage was in de beginperiode rond de 50% en in de laatste jaren boven de 95%
  • Er zijn tientallen wetenschappelijke rapporten over Chi Neng gepubliceerd
  • In 1998 was dokter Pang Ming de eerste persoon die van het Chinese Ministerie van Sport en Gezondheid een certificaat van waardering ontving
  • Van de elf onderzochte Qigong vormen is Chi Neng Qigong als meest helende vorm erkend (door de Chinese overheid)

Om politieke redenen verbood de Chinese overheid op een gegeven moment grote bijeenkomsten en samenscholingen. Deze maatregel van de overheid had als pijnlijk bijeffect dat dokter Pang Ming zijn ziekenhuis moest sluiten. De meeste van de door Pang Ming opgeleide Chi Neng leraren bleven in China kleine groepen patiënten begeleiden, sommigen trokken naar het buitenland om Chi Neng breder bekend te maken.

Xie Chuan

Xie Chuan is één van de door dokter Pang Ming opgeleide Chi Neng leraren. Hij gaf les in het medicijnloze ziekenhuis van dokter Pang Ming en is nu werkzaam in een Qigong Research Centrum waar onderzoek wordt gedaan naar de genezende effecten van Chi Neng. In 2015 ontmoette ik Xie Chuan tijdens een Chi Neng workshop in Nederland.

Grootste medicijnloze ziekenhuis

‘Toen ik Xie ontmoette was ik geraakt door zijn eenvoud en de impact die
zijn bewegingen al in korte tijd hadden op mij en mijn medecursisten.’

– Henk Fransen

Het grootste medicijnloze ziekenhuis in Nederland

Samen met Xie Chuan organiseerde ik in 2016 drie Chi Neng workshops die alle drie binnen 24 uur waren volgeboekt met in totaal meer dan 400 cursisten. Xie logeerde enige tijd bij mij thuis en stelde mij voor om in Nederland een medicijnloos ziekenhuis vorm te geven. Een centrum waar mensen met kanker naast Chi Neng ook nog andere alternatieve behandelingen kunnen krijgen.

Wat moet je je voorstellen bij het woord ‘ziekenhuis’?

Het begrip ‘het grootste medicijnloze ziekenhuis van Nederland’ is een toekomstvisie. De weg er naartoe een stapsgewijs proces.

Stap 1.

De eerste jaren zullen we de workshops met Xie Chuan blijven organiseren zodat steeds meer mensen kennis kunnen maken met de oefeningen voor zelfgenezing. Ook maken we een online-cursus om mensen te helpen zich optimaal op de live-workshop voor te bereiden en ook om mensen te helpen na de workshop door te gaan met oefenen.

Stap 2.

In de loop van de jaren gaan we elk jaar 1 of meer langer durende workshops organiseren waarin mensen intensiever Chi Neng kunnen beoefenen en waarin ze tegelijkertijd worden begeleid in het ontgiften van hun lichaam, het versterken van hun immuunsysteem en het verdiepen van hun vertrouwen in de eigen innerlijke geneeskracht (door middel van goede alternatieve behandelmethoden).

Stap 3.

Het maken van een documentaire over de geneeseffecten die in het Chi Neng Research Center van Xie Chuan worden behaald en het herhalen van deze experimenten in Nederland onder het toeziend oog van artsen en/of de pers.

Stap 4.

Het in de loop van de jaren realiseren van een fysiek centrum in Nederland dat met recht de naam ‘Grootste medicijnloze centrum van Nederland’ kan dragen.

Er liggen nog meer plannen op stapel. Ik zal je daarover informeren zodra deze aan de orde zijn. Op de hoogte blijven? Schrijf je onderstaand in voor de nieuwsbrief.

Wil je mij financieel ondersteunen in de realisatie van de beschreven plannen? Dan kun je een donatie doen op rekeningnummer NL07TRIO0784861250 van de stichting Diamond Foundation. De Diamond Foundation is een ANBI-stichting met een onafhankelijk bestuur speciaal opgericht om de visie van mij te helpen realiseren. Ik ben blij met elke vorm van ondersteuning, groot of klein.

 

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Vul dan je naam en e-mail in en ontvang onze nieuwsbrief met GRATIS nieuwe video's, tips, info en aanbiedingen
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter

Comment Section

0 reacties op “Het grootste medicijnloze ziekenhuis uit China ook in Nederland?

Plaats een reactie


*