Ongebruikelijk advies: laat je ziekte/probleem met rust...

De meeste problemen/ziekten blijven veel langer bestaan dan nodig is omdat we er te krampachtig op focussen. Op deze video reik ik je de mogelijkheid aan je te ontspannen en je trillingsfrequentie te verhogen om flow en genezing meer kans te geven.


Belangrijk :
Beste allen, wanneer je onder aan deze pagina een vraag over je ziekte of klacht stelt, probeer dan zelf ook minstens iets naar voren te brengen. Het is immers jouw lichaam, jouw instrument. Achter chronische klachten gaan jouw persoonlijke levensthema's schuil. Daar heb je al lange tijd, vaak tientallen jaren zelf mee te maken. Het antwoord daarop kun je niet zomaar bij mij leggen. Het vereist jouw wil en verlangen om jezelf elke dag iets beter te begrijpen en dat een positieve insteek te geven in de zin van wat je aan het leren bent of welke kwaliteiten je wilt ontwikkelen in jouw situatie. Je kunt ook leren van de antwoorden die ik op de berichten van andere mensen geef. Probeer ook om elkaars vragen te beantwoorden. Dat is een goede oefening om je eigen lichaam beter te begrijpen. Het mag niet van mij alleen afhangen.


"Ziekte" is een naar woord; het doet je geweld aan. Allereerst is het woord "ziekte" geladen met oordeel en dat is geen liefde. Op de tweede plaats is ziekte een zelfstandig naamwoord, een statisch "ding". Beide doen geen recht aan de waarheid. De waarheid is dat achter elke ziekte en elk probleem een geschenk schuilgaat. En het is ook waarheid dat  ziekte een ontwikkelingsproces is en niet een vast ding.

Om je een voorbeeld te geven...

Stel dat ik je vertel dat ik een "hartziekte" heb. Waarschijnlijk vind jij het niet prettig om dat te horen. Dat komt door het oordeel in het woord "ziekte" en door het feit dat ik de situatie voorstel als een vaste toestand. Hoe anders klinkt het wanneer ik zeg: "Mijn mooie hart zit in een versneld groeiproces. Ik ben aan het leren over de liefde."

Voel je het verschil?

Mijn advies bij ziekte is: denk na over het orgaan dat "ziek" is. Waar staat dat orgaan voor? Wat ben jij dus aan het leren? Formuleer het eens op die manier: "Ik ben aan het leren over..." Dat bekrachtigt je in je leerproces en de ruimte die je maakt, is ruimte voor het desbetreffende orgaan.

Ik hoop dat je op deze video iets hoort wat je nu net even nodig had en dat deze je bekrachtigt.

O ja, en zoals gezegd, heb je vragen over de betekenis van bepaalde organen? Stel die gerust onder aan deze pagina. Wanneer je dat doet, schrijf dan ook op wat je zelf denkt over de betekenis van het orgaan/de ziekte. Het is immers jouw lichaam, jouw instrument. Achter chronische klachten gaan jouw persoonlijke levensthema's schuil. Daar heb je al lange tijd, vaak tientallen jaren zelf mee te maken. Hoe kun je die positief formuleren als iets wat je aan het leren bent. Misschien kunnen ik en anderen daar dan nog een aanvulling op geven.