Page content

Essentiele vetzuren en omega-3 tegen kanker – Peskin ontdekkingen

 

Peskin ontdekkingen

Prof. Peskin wordt wel de grootste kwantum-voedingsdeskundige van deze tijd genoemd. Wereldwijd is hij voor velen dé autoriteit op het gebied van kanker en voeding. In dit artikel licht hij de essentiele schakel in de cel-ademhaling toe, namelijk de juiste verhouding van omega-3 en -6 essentiële vetzuren.

Lees voor een volledig overzicht ons (e)boek Alles over voeding & supplementen – Waar de deskundigen het over eens zijn’. Het zet alle verschillende meningen op het internet overzichtelijk voor je op een rij.

 

Het optimaliseren van de cel-ademhaling

Voor het optimaliseren van de cel-ademhaling zijn 5 zaken van belang:

  1. De juiste verhouding van essentiële vetzuren omega-3 en -6
  2. De afwezigheid van transvetten
  3. De aanwezigheid van alle essentiële aminozuren
  4. Een aantal specifieke mineralen
  5. En het reinigen en ontgiften van het lichaam

* Essentieel wil zeggen dat het lichaam deze stoffen niet zelf aan kan maken. Het lichaam moet deze stoffen dus via de voeding (of supplementen) tot zich moet nemen.

 

Essentiële vetzuren, het belangrijkste wapen tegen kanker

Een gezonde celwand bestaat voor een groot deel uit de essentiële vetzuren omega-3 en 6 (in de verhouding 1:1 tot 1:2). Deze juiste verhouding van omega-3 en 6 trekt zuurstof de cel in en zorgt voor een optimale cel-ademhaling van tegen de 100%.

Echter, door de huidige landbouwmethoden is omega-3 bijna volledig uit onze voeding verdwenen. Daarvoor in de plaats eten mensen nu vaak bewerkte/verzadigde vetten (de zogenaamde transvetten). Deze verharde vetten nemen in de celwand de plaats van de onverzadigde vetten in en kunnen GEEN zuurstof ademen. Daarmee hebben ze een desastreus effect op de gezondheid.

De afname aan omega-3 en het eten van transvetten zijn de belangrijkste twee oorzaken van de toename aan kanker in deze tijd, aldus Peskin. Voor een optimale cel-ademhaling dien je alle transvetten uit je voeding te schrappen en dien je extra omega-3 tot je te nemen.

Neem daartoe elke dag 3-6 gram omega-3 en 6 vetzuren in de verhouding 1:1 of 1:2. Je kunt dit bereiken door gelijke delen onverhitte lijnzaad- en hennepzaadolie te mengen en daar ‘s ochtends en
‘s avonds een theelepel, maximaal een dessertlepel van te nemen.

  • YES, Essentiele vetzuren (zie webshop) is een supplement dat belangrijke essentiële oliën bevat op basis van de door Peskin gedane aanbevelingen en onderzoek, zowel preventief als ook om kanker te stoppen.

Noot: Vaak wordt vis aangeraden om dit te bereiken, maar vis bevat met name derivaten van omega-3 en niet of nauwelijks de pure omega-3 die je nodig hebt om de cel goed te laten ademen (dit is een veel voorkomende verwarring in de aanbevolen kankerdiëten!). Vervang visolie dus voor biologische lijnzaadolie, dit is de beste bron van de pure omega-3 vetzuren die je nodig hebt.

Lees voor een volledig overzicht ons (e)boek Alles over voeding & supplementen – Waar de deskundigen het over eens zijn’. Het zet alle verschillende meningen op het internet overzichtelijk voor je op een rij.

 

 

 

 

 

 

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Vul dan je naam en e-mail in en ontvang onze nieuwsbrief met GRATIS nieuwe video's, tips, info en aanbiedingen
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter

Comment Section

7 reacties op “Essentiele vetzuren en omega-3 tegen kanker – Peskin ontdekkingen


Door willy op 5 februari 2013

Hartelijk dank voor het delen van deze duidelijke en zeer bruikbare kennis. Zowel voor mensen met kanker en voor preventie.Het is DE site die ik aanraden kan voor ieder die er mee te maken krijgt/heeft.Warme groet van Willy


Door Xep op 25 juli 2013

Ik vraag me af of chia zaden wel of niet goed zijn voor je lichaam. Mijn vrouw en ik nemen elke ochtend 2 theelepeltje chia zaden maar aangezien er een hoge hoeveelheid omega 3 in zit en ik dit artikel heb gelezen vroeg ik het me af. Is het misschien toch beter om lijnzaad olie en zonnenbloem olie te nemen dan?

Mvg

Xep


Door Henk op 25 juli 2013

Chiazaad is uitstekend. Dus doorgaan ermee.
Met vr gr, Henk


Door Henk van der Velden op 1 oktober 2013

welke olie moet ik nu in gelijke delen mengen , er word in een stuk gezegd zonnebloem en lijnzaad !! En in een andere passage weer lijnzaad en coolzaad !!
Ook hoor ik in de media dat lijnzaad prostaatkanker bevorderd ??
help mij aub uit de droom !!!! Vr.groeten Henk van der Velden


Door Henk op 2 oktober 2013

Dit is een blogbericht over wat Peskin zegt. Omdat de opvattingen van tal van deskundigen leken verward (iedereen zegt iets anders), heb ik het e-boek ‘Alles over voeding en supplementen – Waar de deskundigen het over eens zijn’ geschreven. Je kunt het bestellen bij e-boeken. Om antwoord te geven op je vraag: zorg voor een goede verhouding van omega-3 en 6 in je voeding. Een manier omdat te doen is het mengen van gelijke delen hennepzaadolie en lijnzaadolie. Neem elke ochtend en avond een dessertlepel van dit mengsel. Wat betreft lijnzaadolie bestaan en zowel positieve als negatieve onderzoeksresultaten. Je kunt overwegen bij prostaatkanker alleen de hennepolie te gebruiken.


Door Latisha op 10 februari 2016

Good point. I hadn’t thoghut about it quite that way. 🙂


Door Merel groeneveld op 11 december 2017

Ik wil graag op de hoogte blijven

Plaats een reactie


*