Page content

Enkele tips om te detoxen

Enkele tips om te detoxen

Hier enkele eenvoudige, maar uiterst krachtige detox-tips die vaak over het hoofd worden gezien.

Tip 1.

Mijn belangrijkste tip is beweeg en drink voldoende. Wanneer je niet of weinig beweegt staat je bloed op allerlei plekken in je lichaam zo goed als stil. Daardoor wordt alle zuurstof eruit opgebruikt en krijgen de cellen het in dat gebied van je lichaam letterlijk benauwd. Daarnaast hopen de afvalstoffen die voortdurend uit de cel vrijkomen zich in dit stagnerende bloed op waardoor het bloed vervuild.

Wanneer je aan lichaamsbeweging doet gaat je bloed overal weer stromen en daarmee komen de afvalstoffen uit alle hoekjes en gaatje weer in de bloedsomloop. De afvalstoffen worden vervolgens versneld uitgescheiden door je nieren (vooral wanneer je ook voldoende drinkt), je huid (vooral wanneer je zodanig beweegt dat je licht begint te zweten) en doordat je meer ademt (je ademt vaker en dieper door de lichaamsbeweging). Doordat je meer ademt komt er bovendien meer zuurstof in je bloed en dat helpt alle cellen om beter te functioneren en afvalstoffen op te ruimen. Voor een optimaal effect is het belangrijk dat je niet te fanatiek sport (dat je niet in het rood traint), maar gewoon lekker beweegt. In die zin is stevig wandelen beter dan intens sporten.

Noot: Onderzoek laat zien dat mensen met kanker die elke dag aan lichaamsbeweging doen 50% minder kans hebben op uitzaaiingen (vergeleken met patiënten die niet aan lichaamsbeweging doen). Dit voorbeeld laat zien hoe groot de impact is van het aanvoeren van verse zuurstof en het afvoeren van afvalstoffen die uit de cel vrijkomen. En dat geldt natuurlijk niet alleen bij kanker.

Tip 2.

Een misschien wel even belangrijke tip is: ontspan en zorg voor voldoende slaap. Waarom? Wanneer we gespannen of gestresst zijn is het lichaam gericht op overleven. Het verbruikt dan onze energiereserves en zet alle uitscheidings- en regeneratieprocessen op een laag pitje. Hoe erger de stress, hoe minder de uitscheiding.

Pas wanneer we ontspannen en geregeld gevoelens van blijdschap, vreugde, dankbaarheid en innerlijke vrede toelaten, schakelt ons lichaam over op regeneratie en worden alle uitscheidingsprocessen weer geïntensiveerd.

Tip 3.

Niet zelden zijn mensen overmatig gefocust op speciale ontgiftingsmethoden (bijvoorbeeld speciale supplementen, een leverreiniging e.a.), maar ontgiften begint natuurlijk met het vermijden van gifstoffen in onze voeding (biologische voeding) en allerlei ‘smeersels’ op de huid (opmaakspullen, deodorant e.a.). Die dringen namelijk direct door de huid ons lichaam binnen.

Tip 4.

Natuurlijk zijn er nog vele andere manieren om een diepgaande detox van lichaam en geest te bereiken. Die manieren vereisen echter dat je er speciaal de tijd voor vrijmaakt en dat je in die tijd je voeding aanpast of zelfs een aantal dagen vast. Daarvoor is kennis van zaken nodig. Verdiep je daartoe in het onderwerp middels het internet of middels boeken. Ik vind de Mayrkuur de beste westerse vorm van vasten en de panchakarmakuur de beste oosterse vorm. Daarnaast zijn er tal van methoden om ook emotioneel te ‘ontgiften’ door oude pijnpatronen los te laten.

Overweeg eens of je onder begeleiding zo’n volledige detox van lichaam en geest zou willen doen. Ik biedt daartoe de volgende opties:

Een milde preventie detox (1 week)

Voor mensen die niet ziek zijn geef ik op New Eden een detox van 1 week. Een milde, afgestemde detox van je lichaam en tegelijkertijd aandacht voor het loslaten van emotionele pijn(patronen). Daarnaast krachtige support om je licht meer te laten stralen in het leven. Ook kun je kennis maken met de helende cirkels van Christian Pankhurst. Het programma is in het Nederlands met Engelse vertaling. Hier kun je er meer over lezen…

Een intensie detox (3 weken)

Dit intense detoxprogramma kun je preventief doen, maar ook wanneer je gezondheidsproblemen hebt. Het is een bijzondere combinatie van een lichamelijke schoonmaak, verbetering van je spijsvertering, emotionele ontgifting (het loslaten van oude pijn- en sabotagepatronen), het ontwikkelen van je intuitie ten aanzien van je voeding, en het versterken van het licht van je ziel. Waarom? Uiteindelijk om beter in je vel te zitten, dieper te ontspannen en om met meer zelfvertrouwen je licht te laten stralen in de wereld. Je kunt het programma in Nederland doen of in India. Lees hier meer over dit unieke programma…

Immuunboost bij kanker

Mensen met kanker of een andere ernstige ziekte raad ik aan om ter voorbereiding op een detox eerst een zogenaamde Immuunboost te doen. Deze ontlucht je afweersysteem waardoor een detox daarna makkelijker is uit te voeren. Hier kun je meer over de Immuunboost lezen…

 

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Vul dan je naam en e-mail in en ontvang onze nieuwsbrief met GRATIS nieuwe video's, tips, info en aanbiedingen
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter

Comment Section

1 reactie op “Enkele tips om te detoxen


Door DD op 12 mei 2019

Hartelijk dank voor de tips. Aan deze zaken besteden we werkelijk weinig aandacht. Men is meer geneigd om hulp te zoeken in medicamenten, terwijl het op een natuurlijke manier kan.

Plaats een reactie


*