Page content

DE BESTE VERSIE – INSPIRATIEBRONNEN

DE BESTE VERSIE – INSPIRATIEBRONNEN

Deelpagina

Een belangrijk aspect van de cursus ‘Leef de beste versie van jezelf’ is de enorme extra inspiratie die kan ontstaan wanneer we onze ervaringen met elkaar delen. Deel daarom je ervaringen en lees die van anderen. Het heeft een magisch effect. Doe het vandaag nog!

Wat zijn inspiratiebronnen?

Inspiratiebronnen zijn een turbo op het proces van manifestatie van je innerlijke licht. In je inspiratiebronnen herken je namelijk een aspect van de beste versie van jezelf. Dat wat je buiten je bewondert, of waardeert, wil diep vanbinnen in jou tot leven worden gewekt. Je inspiratiebronnen kunnen je daarbij helpen omdat ze je laten zien dat het mogelijk is. Met andere woorden: inspiratiebronnen versterken je vertrouwen dat je de beste versie van jezelf daadwerkelijk kunt leven.

Je inspiratiebronnen kunnen mensen zijn, maar ook dieren, boeken, films en zelfs heiligen, engelen of goddelijke wezens. Mijn inspiratiebron was lange tijd Moeder Teresa (zie één van de video’s hieronder).

Deel je inspiratiebronnen

Deel je hartsverlangens op deze deelpagina en lees en lees mee met de ervaringen van anderen, zodat we van elkaar kunnen leren.

 

 

 

Wanneer je niet via Facebook wilt delen kun je helemaal onderaan de pagina, onder alle andere berichten, een reactie achterlaten.

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Vul dan je naam en e-mail in en ontvang onze nieuwsbrief met GRATIS nieuwe video's, tips, info en aanbiedingen
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter

Comment Section

65 reacties op “DE BESTE VERSIE – INSPIRATIEBRONNEN


Door Nura op 1 januari 2020

Een heel grote inspiratiebron voor mij is de onverstoorbaarheid in dieren en planten. Ze Zijn gewoon en gaan mee met wat zich voordoet in het moment.


Door Henk Fransen op 11 januari 2020

Mooi Nura, alleen al als ik daar aan denk, proef ik er iets van mee!


Door Tibo op 12 januari 2020

Bepaalde films en video’s vind ik heel inspirerend, ze brengen meestal een boodschap naar voren. Daarnaast geven enkele liedjes mij kippenvel, vooral degene die over het leven gaan, no matter what, just keep going on.


Door Henk Fransen op 13 januari 2020

Wat is je favoriete film en wat is het precies wat je daarin inspireert Tibo? En ook welk liedje bezorgt jou kippenvel, en waarom denk je? Is het de tekst of de melodie?


Door Gerrie op 13 januari 2020

Ik word (ziels)blij van deze opdracht. Ik ben superdesuper dankbaar met heeeeeeel veeeeeel inspiratiebronnen:
-Mijn kinderen. Hun wijsheid, hun oprechte liefde. Ze helpen/hielpen mijn groeien en dankzij hen bloei(de) ik ook.
-Mijn man. Door hem leer ik aspecten van het mannelijke.
-Mijn oma’s: grootse vrouwen. Wat een wijsheid in eenvoud en inzet voor hun (grote) gezinnen. Wat een moed en creativiteit om zoveel kinderen groot te brengen, ook in oorlogstijd.
-Bomen. Hun onvoorwaardelijke liefde, hun schoonheid, hun voorbeeld!! het er onbaatzuchtig zijn voor mij, voor ons.
-De aarde, moeder Aarde. Haar geduld, haar wonderbaarlijke schoonheid, haar tederheid, haar wonderbaarlijke veerkracht en liefde en nog zoveel meer.
-Eckhart Tolle. Zijn zuiverheid, de kracht en eenvoud van zijn boodschap. Waarheid. Zijn inzet voor mij, voor ons.
-Don Michel Ruiz. De verbondenheid met het oude weten. De eenvoud en zuiverheid van zijn boodschap. Zijn vrolijkheid, kinderlijk vertrouwen.
-Lorna Byrne. Haar zuiverheid en eenvoud. Door haar leerde ik engelen en hun onbaatzuchtige liefde kennen en liefhebben.
-Film: “Down to earth” – verbondenheid. ontroering. liefde. dankbaarheid.
-Boek: “Leef” Laura Maaskant. Haar levenslust, haar intensiteit van Leven herken ik in mijzelf. Daarbij was/is zij moedig en vastberaden.
Film: “Pay it forward” . Onbaatzuchtige liefde- zo schitterend mooi.
Muziek: “We found love” Lindsey Stirling. Raakt mijn verlangen naar verbondenheid. De blijdschap van kinderen.
-Boek: Les marches de sable” van Andree Chedid. Ontroerend; 3 vrouwen in de woestijn… aspecten van mijzelf. eenvoud-wijsheid-liefde-herkenning.
Als meisje waren mijn inspiratiebronnen:
-Moeder Teresa. Ze gaf haar leven voor haar ideaal… ik wilde dat ook 🙂
-Thomas Merton. het ferme kiezen en voor die keuze gaan. De schoonheid van taal. De schoonheid van stilte.
-Maria Magdalena. in die tijd was er nog totaal geen aandacht voor haar… misschien juist daarom voelde ik me met haar verbonden en zag haar schoonheid.
-Lied: “De pastorale” van Liesbeth List en Ramses Shaffy. Hartsverlangen, weemoed, ik voelde daarin ook de band van Liesbeth en Ramses.
Boek: “Le petit prince” : on ne voit bien qu’avec le coeur. Werkelijk zien doe je met je hart.
een paar voorbeelden….


Door Henk Fransen op 14 januari 2020

Heerlijk om zoveel inspiratiebronnen te hebben Gerrie! Kies er voor deze cursus één om op te focussen, liefst die welke nu het belangrijkste voor je is. Een focus is belangrijk om de kwaliteiten van je inspiratiebron ook daadwerkelijk eigen te maken.


Door Pauline op 14 januari 2020

Toen ik jong was was Pipi Langkous mijn grote voorbeeld, niets diepzinnigs aan misschien maar Pipi leefde zo vanuit haar gevoel en trok zich niets aan van wat anderen dachten van haar, eigenzinnig en soms alleen, ik kon me zo in haar vinden en misschien schuilt er nog steeds wel een enorme Pipi in mij, beetje een einzelganger, lekker je eigen gang gaan, wat aanrommelen, af en toe vrienden opzoeken en ze blij maken, elke dag iets aantrekken dat alleen maar lekker zit wat anderen er ook van vinden en voor de rest gewoon vrij rondrijden op mijn paard en heel veel lachen en plezier maken..


Door Henk Fransen op 14 januari 2020

Mooi Pauline, ik kan je echt voelen in wat je schrijft!


Door hetty op 14 januari 2020

dag pauline,
door het delen van jouw inspiratiebron Pipi realiseer ik me dat haar uitspraak: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ voor mij nu een inspiratiebron is.

heel fijn, dank je wel voor het delen


Door Pauline op 15 januari 2020

Ja precies dat, geweldig toch om zo in het leven te staan, ik heb (onbewust) vroeger heel vaak dingen intuïtief gedaan, op zijn pipi langkous zeg maar, met dat onbewuste gevoel dat het wel zou lukken, heel jong het huis uit om op een manege te werken en wonen, van kantoorbaan automonteur geworden, op mijn 48ste nog een opleiding fotograaf begonnen en het is allemaal gelukt omdat ik erin geloofde.. leuk dat jij dat herkent!


Door Monique op 14 januari 2020

Ik heb vele inspiratiebronnen en jij Henk bent er ook een voor mij. Jouw visie over gezondheid en ziekten inspireert mij mateloos. Ik kan er mij helemaal in vinden en heb er zeer veel uit geleerd via jouw boeken en online cursussen. Je bent een voorbeeld dicht bij mijn eigen leefwereld.
Verder heb ik nog vele andere inspirerende voorbeelden die mij hebben gevormd tot wie ik nu ben:
1. Gandhi met zijn wijze uitspraak “Be the change you want to see in the world”
2. Louise Hay met al haar prachtige boeken en schitterende film ‘Je kan je leven helen’
3. Film ‘Demain’: een zeer mooie film waarin de mogelijkheden van een mooie nieuwe aardse toekomst wordt geschetst wanneer we samenwerken vanuit geloof, hoop en inspiratie
4. Film en gelijknamig boek ‘De wet der resonantie’ van Pierre Franckh. Mooie film die je laat zien hoe wensen in vervulling kunnen gaan.
5. Boek: ‘Je begint aan je tweede leven als je beseft dat je er maar één hebt’ van Raphaëlle Giordani. Zeer inspirerend feel-good boek dat je aanzet tot positieve actie om iets van je leven te maken.
6. Boek: 100% gelukkig! Eenvoudig en inspirerend werkboek van Raphaëlle Giordani (Met dit boek werk ik momenteel het meest)
7. Muziek: ‘Where the sky touches the sea’ van Ingeborg. Zeer inspirerende liedjes over liefde, aanvaarding, loslaten, vergeving en dankbaarheid.
8. Muziek: ‘De doodgewoonste dingen’ van Passe Partout. Liedjes waar je dankbaar en vrolijk van wordt!
Ik ben zo dankbaar voor al deze prachtige inspirerende mensen! Zij maken met hun boeken, muziek en films de wereld een stukje mooier!


Door Henk Fransen op 14 januari 2020

Beste Monique, je schrijft: ‘Zij maken met hun boeken, muziek en films de wereld een stukje mooier!’… Dat is natuurlijk heel fijn, maar in deze cursus gaat het erom dat hun voorbeeld JOUW een stukje mooier maakt. Kies daarom voor deze cursus een voorbeeld die je nu het meeste tot leven brengt en focus erop met hulp van die inspiratiebron die kwaliteit IN JOUZELF te laten groeien.


Door Monique op 14 januari 2020

Mijn absolute inspiratiebron is Gandhi. Ik verlang ernaar om zijn liefde en wijsheid ook in mij te kunnen ontwikkelen…groot te mogen zijn in eenvoud. Ik mocht het geluk proeven te corresponderen met zijn kleinzoon Arun die twee jaar bij hem in de asram heeft gewoond en die een mooi boek daarover heeft geschreven. Het was alsof ik met de geest van Mahatma Gandhi zelf correspondeerde. Ik was verbaasd en vereerd tegelijk dat zo een druk bezet man tijd maakte voor een doodgewoon vrouwtje aan de andere kant van de aardbol. Die briefwisseling laat ik ook deel uitmaken van mijn collage!


Door Gerdien op 17 januari 2020

Dank! Nieuwe inspiratie!


Door Joke Staring Mellendijk op 14 januari 2020

Veel inspiratiebronnen, alleen op dit moment gaan mijn gedachten uit naar Nicolien. Ze was mijn mentor 20 jaar geleden toen ik als onzekere vrouw van 45 jaar jong een intake gesprek bij haar had voor een holistische tekenopleiding. Ik mocht beginnen en telkens als ik het moeilijk had in de opleiding wist zij mijn innerlijke kracht weer zichtbaar te maken. Dar deed ze door te zeggen dat ik in mijn eigen kracht mocht geloven en dat de “moeilijkheden”die ik ervoer kansen waren om te groeien. Dat is iets wat ik altijd meeneem als het leven neigt me boeven mijn hoofd te groeien. Accepteren wat is, en het als een uitdaging zien in plaats van een probleem. Ik zeg tegenwoordig tegen mijn vriendin als ik het wat lastig heb, ik zit weer in een oei ik groei moment en krijg dan altijd een glimlach op mijn gezicht.


Door Henk Fransen op 14 januari 2020

Mooi Joke, ik voel hoe belangrijk Nicolien in je leven is. Wordt iemand zoals zij die anderen op de lastige momenten helpt door deze dingen te zeggen.


Door Joke Staring Mellendijk op 14 januari 2020

De cursisten, waarvan er sommigen al 15 jaar bij me komen, zeggen vaak dat i het juiste weet te zeggen. Ben me daar vaak niet eens bewust van. Komt diep van binnen haha


Door Irene van der Hulst op 14 januari 2020

Mijn grote inspiratiebron is Amma een verlichte vrouw uit India die ieder jaar in Nederland komt. Zij berspreidt liefde in ieders hart en dat doet ze door over de hele wereld mensen te omarmen. Zij is zelf pure liefde en dat voel je ook. Amma is mijn leidsvrouw en hier thuis staat zij op mijn altaartje met een lichtje erbij. Zij is altijd bij mij en in mij, als ik haar oproep. De natuur is zeker ook een inspiratiebron voor mij.


Door Henk Fransen op 14 januari 2020

Zo mooi om een altaartje te hebben in huis… in je hart


Door Ria op 14 januari 2020

Mijn grootste inspiratiebron NU,is Leonie te Riet.
Een vrouw die deep down gezeten heeft,oa omdat ze bij haar eigen hart vandaan wandelde.
Toen ze eenmaal het besluit genomen had dat het anders moest,en ze door kleine stapjes te zetten volgens een eigen ontwikkelde methode,wat werkte en waar zij later de Set Yourself Free metode van gemaakt heeft.
En dat wilde delen met de hele wereld.
1-Doelen stellen
2-Frequentiewerk doen,iedere dag schrijven over je gewenste situatie,alsof het al een done deal is.
3-Get off your ass(GOYA),kom in beweging
4-Evalueren met jezelf
5-Dankbaarheid,kijk en voel vanuit deze Energie.

Deze 5 stappen combineren en toepassen bij alles wat je doet.

Ik heb al heel veel online-trainingen bij haar gevolgd en een aantal malen live ontmoet op inspirerende middagen.

Ik neem deel aan de freebirds mastermindgroep van haar,zo fijn om met gelijkgestemden uit te wisselen online,en elkaar te stimuleren in je persoonlijke groei en en ontwikkeling.

En op deze manier bezig te zijn met Energie en Bewustzijn en Trillingsfrequenties.

Ze deelt ook heel veel gratis,dus je kan laagdrempelig kijken of zij jou ook aanspreekt.
De laatste jaren is zij ook weer Magisch gegroeid in haar eigen proces❤️


Door Henk Fransen op 14 januari 2020

Mooi Ria, samen veranderen we de wereld!


Door Erna op 14 januari 2020

Een van mijn grote inspiratiebronnen is mijn moeder, diepe buiging voor deze vrouw: in de oorlog zorgde ze voor haar 5 broers en zieke moer, ze redde haar vader uit de handen van de nazi’s. Na de oorlog heeft ze veel jongeren opgevangen die aan lager wal waren geraakt, ze geholpen iets van hun leven te maken. Ze heeft vrouwen geleerd op eigen benen te gaan staan en ga zo maar door.
Ze wist feilloos het verschil tussen wat ze kon veranderen – en dat was veel – en wat ze niet kon veranderen en daar maakte ze het beste van, zelfs vaak iets moois.
Ze wist mensen te verbinden en haar gevoel voor humor hielp anderen en haarzelf te relativeren. Ze had een rotsvast vertrouwen in God die haar de kracht gaf om het mooiste antwoord te kunnen geven aan datgene dat Hij op haar pad bracht, wat volgens haar ‘roeping’ is: dat wat in je leven op je pad komt, wat jou roept en waar je iets voor mág doen en daar van God ook de kracht en mogelijkheden voor krijgt.
Haar enorme dankbaarheid die een natuurlijke staat van zijn voor haar is, waarmee ze iedereen ontroerde. Toen ze op haar 86-ste geopereerd werd maakte ze vlak voor de narcose in de operatie kamer iedereen nog aan het lachen, en bedankte hen dat ze haar wilden helpen. Ze was razend populair in het ziekenhuis en werd door iedereen in de watten gelegd.
Nu ze sinds een paar jaar echt niet meer thuis kan wonen vanwege Alzheimer raakt ze mij in haar behoefte nog steeds te willen bijdragen, bijvoorbeeld in haar o zo moeilijke heldere momenten waarin ze zich realiseert dat ze niet meer thuis woont, dat er mensen om haar heen zijn weggevallen en dat ze nu aan tafel zit met 6 andere mensen die ze niet kent, die niets zeggen en voor zich uitstaren of huilen en die ze niet kan helpen: “ze maken geen contact met me, wat kan ik doen, ik begrijp niet waarom ik hier nu zo ben. Erna, dit vind ik wel echt heel moeilijk” en voor het eerst hoor ik haar zeggen: “ik weet niet of ik het wel kan…”
Oef….dan groet ik haar kracht en grootsheid, haar ziel en zeg dat het leven soms zo ondoorgrondelijk en moeilijk kan zijn en in mijn eigen woorden zeg ik dan de steunzin zoiets als : ‘je weet toch God houdt van je en hij steunt je mam, in al je kracht en grootsheid , dat heeft hij altijd en overal gedaan en doet hij ook nu en ik ook…“ Uiteindelijk berust ze dan in de situatie: ‘Het zal wel, niets is voor niks, we maken er maar het beste van.’ Waarop ze me een knuffel geeft en vraagt of ik nog iets lekkers bij me heb 😉 (suggesties welkom als ik een beter antwoord kan geven, voel me vaak zo machteloos )
Dankbaar dat ik er voor haar kan zijn – zo vaak mogelijk – en kan veranderen wat ik kan veranderen – bijvoorbeeld kan vragen of ze wat vaker in een ander groep mag zijn waar het gezelliger is. Dankbaar dat ik geleerd heb het beste kan maken van wat ik niet kan veranderen, haar aan het lachen kan maken en mee naar buiten kan nemen de natuur in en bij haar kan zijn. En als ik weer naar huis ga in de lift naar beneden reik ik weer diep in mijn hart en voel de liefde voor haar en herhaal vaak op mijn manier de steunzin voor haar en realiseer me dat wat ik nu voor haar mag doen in schril contrast staat ten opzichte van alles wat zij voor anderen heeft betekent. En ik herhaal de steunzin voor mezelf om ‘hier het beste van te mogen maken’ en of ik er misschien meer inzicht in mag krijgen en langzaam wordt mijn frustratie over deze situatie minder…


Door Henk Fransen op 14 januari 2020

Beste Erna, wat mooi dat je zo over je moeder kunt praten! En zo natuurlijk dat de situatie zoals die nu is je zo diep raakt. Ik ken wel enkele ‘healers’ die meer inzicht zouden kunnen geven in de diepere achtergrond van de situatie. Mocht je daar behoefte aan hebben mail me dan.


Door Pauline op 14 januari 2020

Wat een aangrijpend verhaal Erna, wat een bijzondere vrouw is jouw moeder en daarmee vind ik jou ook heel bijzonder, zo mooi hoe je over haar schrijft, het is bijna of ik haar nu een beetje ken door hoe je het vertelt en het lijkt mij ook vreselijk zo machteloos te staan in die momenten dat ze helder is en je geen antwoorden hebt op haar vragen. Vandaag spreek ik mijn steun uit voor jou en je moeder, een warme virtuele omhelzing voor jullie beiden.


Door Gerrie op 14 januari 2020

Lieve Erna,
Veel dank voor jouw heel prachtige verhaal over jouw heel prachtige moeder. Ontroerend! Wat fijn dat jij nu zo geweldig lief voor haar bent!
Ik hou van jullie beiden zoals jullie zijn, boordevol liefde, en het is me een eer, jullie te steunen in al jullie kracht en grootsheid.


Door Karen op 14 januari 2020

Wat een intens mooi en ontroerend verhaal, ik voel heel veel liefde voor jullie beiden. Het leven houdt van deze situatie, precies zoals die is. Het leven steunt deze situatie onvoorwaardelijk in al zijn kracht en grootsheid.
Met liefde, Karen


Door Anniek op 15 januari 2020

WoW, wat zijn jij en je moeder gezegend met elkaar☀️


Door Marijke T op 16 januari 2020

Hoi Erna,
Ik voel me diep geraakt door jouw verhaal over jouw moeder, wat een hartverwarmende vrouw en wat een geraaktheid dat jouw moeder nu Alzheimer heeft en zich zo geïsoleerd voelt bij tijd en wijle terwijl ze altijd zo verbindend met de mensen om haar heen is geweest. Ik herken de blijdschap dat je er nu voor je moeder kan en mag zijn en aan de andere kant de moeite hoe het kan dat zo’n lief mens deze situatie mee moet maken. Het leven houdt van de band tussen jullie twee precies zoals die is en steunt deze band in al zijn kracht en grootsheid. Ik hoop dat jullie nog lang van elkaar mogen genieten.


Door Jacqueline op 14 januari 2020

Allereerst dank aan iedereen zijn zijn/haar verhaal hier deelt, ook jullie zijn inspiratiebronnen voor mij.
De natuur is voor mij een grote inspiratiebron, de bomen geworteld in de aarde die loslaten wat ze niet meer nodig hebben en meebewegen met de wind. Het stille punt tussen de golven die af en aan rollen, het licht van de zon op water, die aanblik ontroert mij diep, vaak rollen de tranen dan over mijn wangen. De natuur, oordeelloos, waar ik kan zijn wie ik ben.
Jonge kinderen die met hun onbevangen blik de wereld in kunnen kijken zijn ook een prachtige inspiratiebron voor mij.
Saskia de Bruin die mij met haar boeken en kaartjes uitnodigt om te gaan spelen.
Deva Premal met haar prachtige mantra’s die mijn hart openen en mij zacht laten worden door voluit mee te zingen. Na een concert van haar gonst de energie nog dagen na in mijn lijf.
Het Boeddhisme en o.a de uitspraken ‘ wees je eigen eiland’ en ‘ geloof niet wat ik zeg, maar onderzoek of het klopt voor jou’ .
Thich Nhat Hanh die mij door zijn verhaal over inter-zijn anders en bewuster naar de dingen om mij heen laat kijken. ( mits ik mijzelf daar de tijd voor geef)
En als laatste wil ik Mariette Eikelboom van Lichtfladderaars noemen, haar korte videoboodschappen komen recht mijn hart binnen.

Voor nu kies ik 1 inspiratiebron en dat is een tekst uit de Happinez voor mijn collage :
‘ De natuur helpt je om jezelf te zijn, want je hoeft niks. Alles is zoals het is en dat is goed’


Door Jet de Boer op 14 januari 2020

Voor mij is de natuur ook heel belangrijk en het doet mij goed, maar mijn inspiratiebron(n zijn mijn ouders.
Eerst dacht ik Nelson Mandela en een president in Amerika,ik geloof dat hij Franklin heet, die 7 keer is opgegaan om president te worden en hij is de beste president ooit geweest. Dat geeft mij als voorbeeld, indien je ergens echt in geloof ga dan door. Er zijn veel mensen die een inspiratie bron op een bepaald vlak zijn. Doch de mensen die het eigenlijk al heel mijn leven bepaald hebben zijn mijn ouders.
Mijn vader had kinderverlamming gehad en zijn rechter arm was verlamd, desondanks is hij een groente zaak begonnen en heeft daar een gezin van 7 kinderen kunnen bestaan.
Mijn moeder had had het druk met de zorg voor al die kinderen en hielp ook in de winkel als dat nodig was. Ik heb mijn moeder nooit horen klagen, zij deed alles met plezier. Het motto van mijn ouders was o.a. alle mensen zijn even belangrijk: de koningin is net zo belangrijk als de man die als vuilnisman werkt.
Daardoor zal ik niet opzien tegen directeuren dokters etc…
Ik heb mijn ouders heb ik nooit ruzie horen maken, wat voor een kind ook heel belangrijk is.
Wij aten goed, kregen goede kleding ,kwaliteit was belangrijk
Ik heb mijn ouders ook nooit horen roddelen over andere mensen.
Ook al was je jaren de deur uit in tijden van problemen konden we altijd nog terecht bij onze ouders.
Voor mij voelt het, dat ik uit een goed nest kom en dat ik min of meer veel positieve dingen heb mee gekregen, die al mijn hele leven door sijpelen in mij.
Ik voel me gezegend dat ik uit een goed nest kom en dat ik zelf ook een positieve instelling
heb, waar ik heel dankbaar voor ben.
Goed voorbeeld, doet goed volgen


Door Henk Fransen op 15 januari 2020

Dat klinkt heel rijk!


Door Esther op 14 januari 2020

Wat mij als kind inspireerde waren de boeken van enid blyton. Een groep kinderen ging met elkaar op avontuur en beleefde samen van alles. Tot laat in de avond bleef ik lezen. Ik was zo benieuwd wat ze allemaal mee gingen maken. Heerlijk vond ik dat!


Door Henk Fransen op 15 januari 2020

🙂 dat gaat diep Esther! Dank voor het delen.


Door Tineke op 14 januari 2020

De uitspraak van Mahatma Ghandi inspireert mij altijd: “laten wij het geloof verdiepen totdat wij daar zijn waar niets ons meer scheid.”
En een Beukenboom: de diepe verwondering en besef hebben mogen ervaren dat uit een beukennootje alleen een beukenboom kan groeien. Je (ik) kan als beukenootje (mens) wel willen of denken dat er iets anders van je (mij) verwacht wordt, maar je wordt nooit een eikenboom! (Of iets anders dat je misschien wel verwacht wordt te zijn.)
De steunzin bevestigd dat uniek zijn fantastisch!


Door Karen op 14 januari 2020

Mijn inspiratie bronnen zijn; de natuur, Pipi Langkous die lekker haar eigen ding doet, creatief is en zich niet druk maakt, de film Slumdog millionaire omdat ik met al mijn heel verschillende ervaringen en geleerde lessen precies zo’n quiz zou kunnen winnen, toeval bestaat niet 😉 Het lied Ik hou van mij van Harrie Jekkers, omdat het zo waar is, Vera Helleman, omdat ze heldere taal spreekt en als laatste Ghandi, vanwege zijn verbindende communicatie.
Heldere en verbindende communicatie resoneert enorm met mij, het gonst en stroomt door mijn lijf.


Door Arno op 15 januari 2020

Naast heel veel inspiratie bronnen springt voor mij Stevie Wonder eruit. Vanaf mijn 15de door zijn liedjes en teksten enorm geïnspireerd. Higher Ground beschrijft de rode draad in mijn leven: met mijn talenten niet aflatend proberen mijn Hoogste Grond te bereiken: mijn talenten inzetten en ontwikkelen. Stevie’s muziek en teksten, maar ook als persoon een lichtend voorbeeld voor mij. Hij heeft zelfs een aantal minuten van zijn leven aan mij gegeven backstage na een concert. Ja zoals hij wil ik zijn, dat zie ik nu in. Mijn zelf schreeuwt erom, dat verklaart mijn hang naar wijsheid, compassie, mededogen en verdraagzaamheid. Nederig zijn, lief. Ik besef wat een invloed hij op mij heeft gehad en met zijn voorbeeld, nu nog steeds. En het werkt! Steeds meer leer ik mijzelf kennen, dat resulteert in een rust en vrede in mij. Dankbaarheid. Namaste.


Door Henk Fransen op 15 januari 2020

Mooi man!


Door Kim op 15 januari 2020

Ik deed de oefening zoals gevraagd, niet denken, maar de vraag noteren, schrijven wat er in je opkomt en bedanken. Ik wist aanvankelijk niet of dat een verschil zou maken, maar dat was het zeker wel! Op deze manier ben je aan het schrijven en denk je niet na. Het borrelt als het ware vanzelf naar boven. Ik kon mezelf op een bepaald moment schrijvend niet volgen ;-). Op een gegeven moment stelde ik de vraag en begon ik na te denken. Toen wist ik dat mijn lijstje klaar was. Dit lijstje was te verdelen in twee grote groepen. Aan de ene kant thema’s en aan de andere kant mensen die me in deze thema’s inspireren. Zoals bij velen onder ons is de natuur/de schepping een grote inspiratiebron. Daaruit vloeit mijn verwondering en bewondering voor de intelligentie achter deze schepping en het dieper willen doordringen in dat mysterie. Yoga, muziek, klank, stem, trilling, energie,…. de ongekende krachten die hiervan uitgaan en het weinige dat we van dit wonder nog maar kennen, daar kan ik heel erg enthousiast van worden! De nieuwetijdsdenkers en wetenschappers zijn dan ook grote inspiratiebronnen. Maar nu hier iets uit kiezen, ………..da’s niet makkelijk,………Bij dit schrijven voel ik al meteen dat ik innerlijk actief en blij wordt. Heerlijk!


Door Henk Fransen op 15 januari 2020

Soms moet het wat uitrijpen Kim, voordat je goed kunt kiezen. Voor mijn gevoel ben je er goed mee bezig.


Door Irina op 15 januari 2020

Gister hier aan begonnen en veel over nagedacht, ook veel gedachtes als “dit heb ik niet” en teveel aan het zoeken. Je filmpjes van vandaag waren heel behulpzaam Henk en door de reacties net te lezen kwam er meteen iets in mij op wat ik niet langer wil inhouden om te delen! Het lied “Colors of the wind” raakte mij meteen toen ik het hoorde. Elke keer als ik het op zet wordt ik diep geraakt en krijg ik tranen in mijn ogen en ik voel het enthousiasme door dit met jullie te delen. Het is voor mij een uiting van al het moois om ons heen waar we van kunnen genieten!!

Daarbij het boek “oude wijsheid van natuurvolken”. Door dit boek ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het bestaan van de eenheid en heeft het verlangen in mij losgemaakt dit ook te ervaren!! Dit boek inspireerde mij enorm om mij in dit onderwerp te verdiepen en is aanzet geweest tot het herwaarderen van natuur en Leven. Veel dankbaarheid voel ik dat dit boek op mijn pad is gekomen en mijn leven heeft verrijkt!


Door Henk Fransen op 15 januari 2020

Schoten in de roos Irina!


Door Judith op 15 januari 2020

Ik lees mijn lijstje met inspiratiebronnen door. Van alle bronnen die me op mijn pad vergezelt hebben zijn er 2 die een rode draad zijn door mijn leven. Het boeddhistische pad en het wonder van de natuur. Dat ieder mens het, kort gezegd, het licht in zich heeft om een boeddha te zijn. Dat is je ware natuur. Zijn. Dit zie ik weerspiegelt in de natuur die “gewoon is”. Waarin alles haar ware natuur gewoon leeft/is. Nou ja zoiets. Haha en nu moet ik kiezen. Ik ben altijd zo’n ontzettend braaf meisje….plaatjes van beide inspiratiebronnen zijn al in mijn collage verwerkt. Ik ga direct de opdracht van vandaag toepassen. Doe het eens anders waarbij je de beste versie van jezelf bent. Stel grenzen of kleur eens buiten de lijntjes, stap wat uit je comfort zone, praat, beweeg eens beetje anders. Doe iets brutalers of iets meer stug of juist zachter. Ik ga voor een beetje meer mijn eigen gang gaan…… en kies deze 2 inspiratiebronnen…..;) Sluit naadloos aan bij mijn hartsverlangen.


Door Henk Fransen op 15 januari 2020

Ze zijn mooi aanvullend en overlappend tegelijk Judith.


Door Adriana op 15 januari 2020

Er zijn verschillende inspiratiebronnen waar ik blij van wordt. Maar de eegrste die mijn leven diepgang en vertrouwen heeft gegeven is mijn tante. Ze was een vrouw van eenvoud en diepgang terwijl zij in het leven heel wat tegenslag heeft te verwerken gekregen. Waaronder een dood geboren kind. Ze verlangde zo naar kinderen en kon ze verder niet meer krijgen. Ze heeft zich ingezet voor andere mensen en kinderen met veel onvoorwaardelijke liefde en wilde dit als taak en het verrijkte haar. Ze heeft mij dit meegegeven om er te mogen zijn met je verdriet en in je kracht te staan. Deze vrouw was mij dierbaar en als ik aan haar denk kan ik zo de onvoorwaardelijke liefde voelen die mij inspireerd om zo in het leven te staan..als ik dit zo schrijf gaat mijn hart open.


Door Toosje op 15 januari 2020

Mijn inspiratiebron op dit moment oa, ben jij Henk, zoveel enthousiasme in de video’s en ook tijdens de Zhineng week in december, zo beeldend als jij het uitlegt , je handen ondersteunen het verhaal. zo wil ik ook vertellen, want ik heb een hoop te vertellen. Ook de Zhineng van Xie Chang is een inspiratiebron (zoals het “observeren” en het “vormloze”) mijn lerares beeldhouwen Tineke, alles vanuit gevoel en intuïtie maken; De mayakalender is een dagelijks voedsel voor mijn ziel; ook de zin die ik in deze blog tegenkwam van pipi langkous: “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan” (waarvoor dank) staat alvast in mijn telefoonagenda, die zal ik 1x per week tegenkomen. zo heb ik voor alle dagen een uitspraak staan. Ik geniet: zoveel voedsel voor mijn ziel !! dankjewel!!


Door Henk Fransen op 15 januari 2020

Ben heel benieuwd wat jij allemaal te vertellen hebt Toosje!


Door Amelie op 15 januari 2020

Wat zijn dat mooie reacties!! Daar wordt ik enthousiast van en de inspiratiebronnen beginnen nu ineens wel op te komen: kinderprogramma Sesamstraat heeft me een aantal jaren geleden heel goed gedaan als het leven moeilijk voor me was. Met aangename gesprekjes, verhaaltjes, lichtend vriendelijk en waarachtig de acteurs gaven me het gevoel vanuit hun hart dit programma te maken.
DVD van Kikker en Vriendjes al even mooi met prachtige thema’s uit het leven, als er iets ‘vervelends’ was, of verdrietig of boosheid of een feestje van Kikker, dan waren er altijd vriendjes voor Kikker en samen kwamen ze verder tot het goed was! Telkens het vrolijke liedje erbij.
-Film over het leven van Gandhi!
-Yoga: echt onmisbaar in mijn leven, daardoor stroomt alles lichamelijk en geestelijk weer beter door. Soms wordt er bij de eindontspanning de meest prachtige muziek gespeeld van Geoffry Oryema: het lied Makambo; dan voelt het alsof hij specifiek voor mij zingt. De tekst is niet te verstaan, vermoedelijk Afrikaans, toch voelt mijn diepere zijn alles van dit mededogen


Door Henk Fransen op 15 januari 2020

Aah, je komt inderdaad lekker op stoom Amelie :-))


Door Dymph op 15 januari 2020

Zoveel prachtige reacties en Geoffrey Oryema raakt me recht in mijn . Dank je


Door Amelie op 16 januari 2020

Dymph: ook jou bedank ik voor je reactie. Het is zo bijzonder dat jij daar ook een uniek gevoel bij hebt!! Dat versterkt alles nog in mij. Liefs


Door Ann op 15 januari 2020

Mijn inspiratiebronnen? Mijn wekelijkse les TaiChi, meditatie in beweging noem ik het. Mijn dagelijks muziek beluisteren, klassieke en een, juist voor het slapen gaan, ’n paar minuten maar. En ja Gandhi natuurlijk ” wees zelf de verandering die je in de wereld wil zien ” En wat ’n mooie zonsopgang was er deze morgen op weg naar de kliniek, voor alweer ’n scan.
Het is wat het is en het is goed zo. Slaapwel goede warme vrienden allemaal.


Door Amelie op 16 januari 2020

wat knap van jou Ann dat je de scan, zo’n positieve activiteiten in je leven hebt waarin jouw licht kan stralen!


Door Nanda op 16 januari 2020

Dr . Wayne Dyer is sinds een aantal jaren mijn grote inspiratiebron. Hij heeft mijn leven op een zeer positieve wijze veranderd. Er gebeuren steeds kleine wonderen.

Ik kom later hier nog op terug.


Door Henk Fransen op 17 januari 2020

Dat is heel mooi Nanda!


Door Hendrika op 16 januari 2020

ik ben na onze les hard aan het nadenken over mijn inspiratiebron; lastig lastig… ik kan inspiratie halen uit zoveel lieve, wijze mensen, leuke, mooie ervaringen. Zoooo enthousiast over heel veel dat ik van alles in mij op wil nemen en mee wil nemen.


Door Annie op 17 januari 2020

Jee, niet meer testuiten!
Bladzijden vol.
“Wat inspireert me niet”, zou een betere vraag kunnenzijn.
Overal en bij alles waar ik een intense aandacht naat toe breng is al blijheid en dichtbij.
Advaita ,w.o Hans Laurentius, Rita bouwman en de velen op you tube(een vijftal),liften me op.
Dan kom ik als persoontje en dan weet ik het niet.
KIEZEN is beperkend.


Door Henk Fransen op 17 januari 2020

Ja als je zo in de flow zit hoef je natuurlijk niet te kiezen 🙂


Door Ann op 17 januari 2020

Voor mij ’n nieuwe inspiratie bron, het was ’n energie boost, gisteren de show van Bart Peeters. Gewoon buitengewoon. Zoals die ’n hele lotto arena meesleept in positivisme. ” Wil jij mijn messias zijn ” zingt hij. Ja hoor, ik wil voor iedereen messias zijn.


Door Henk Fransen op 17 januari 2020

Ik heb even gegoogelt en het lijkt me heel leuk wat je hebt meegemaakt! 🙂


Door Dewi op 17 januari 2020

Een belangrijke inspiratiebron is voor mij de natuur. Ik werk als vrijwilliger op een natuurterrein De Ruige Hof, in Zuidoost Amsterdam. Ik voel me vereerd en blij als ik in de buitenlucht sta, de bloemen en bomen elk seizoen anders ervaar, de lucht opsnuif, over het water naar de ijsvogels of kauwtjes kijk. Ik ben geïnspireerd door de boeken van Elisabeth Jenkins over Peru. Vooral het boek “Reis naar Queros”, waar de schrijfster vertelt over hoe de natuur met haar “praat”. Dit jaar ga ik in september een reis naar Peru maken, waar de bewoners ceremonies als iets vanzelfsprekends in het leven beschouwen. Ik zie ernaar uit.


Door Richarda op 18 januari 2020

De top 4 van mijn inspiratiebronnen is: De kleinkinderen, puur , speels onbevangen, ze “zijn” “gewoon”.
Intuïtief schilderen,wat het me doet,brengt, geeft,vertelt .
Engelen, met hun onverstoorbare rustige liefde.
Het boek: De Slaaf ,van Anand Dilvar. Een waar gebeurd verhaal !! Een boek wat je af en toe weer pakt en ergens openslaat en weer wat ontdekt/krijgt.
Muziek: Het nummer “Within the Light” van Mike Rowland.
En er zijn er nog veel meer 🙂


Door Andy (man Agata) op 18 januari 2020

Mijn inspiratiebron is zeer divers : Muziek , daar put ik veel kracht uit en die goede muziek lift mij zo nu en dan up. Gisteren kwam de nieuwe cd/lp van Bill Fay uit. Prachtige boom op de hoes en een geweldige cd met zowel goede muziek als goede tekst. Zie op YouTube het nummer FILLED WITH WONDER ONCE AGAIN, met daarbij een prachtige animatie. De titel van dat nummer geeft goed weer hoe ik deze cursus tot nu toe ervaar. In Zuid-Afrika heb ik BSR gestudeerd en mijn leraren daar zijn nog dagelijks mijn inspirators.
Qua boeken springen er bij mij een paar uit : Anastasia serie, De Thibaults (2 vuistdikke werken van Roger Martin Du Gard), Nobelprijswinnares Literatuur 2018 Olga Tokarczuk met haar boek : De Jacobsboeken, maar dat heeft ook te maken met onze emigratie naar Polen (zie Agata). Insprirende filmregisseur is Krzysztof Kieszlowski met Rouge/Blanc/Bleu en de Dekalog-serie. Met name zijn oog voor detail, het kleine, in alle grote thema’s die hij het publiek voorschotelt.
Deze maand ben jij de man, Henk. Vorige inspirators waren Martijn van Staveren, Joe Dispensa, Michael J. Roads en Eckart Tolle.
In een vorige reactie vergeleek ik deze cursus met de Tour de France. Bij de start was ik gereserveerd of ik de eindstreep zou halen. We zien het wel, was het motto. Nu reeds 18 dagen op weg, ben ik dichtbij opname in de volgauto geweest, maar ging ik toch door, met zo nu en dan het snot om de neus. Het als een berg ergens tegenop zien, er toch tegenaan te gaan en te zien dat het uiteindelijk best wel meevalt. Dus geen omkijken in wrok, maar met een glimlach, om het feit dat we het ons soms zelf zo moeilijk maken, terwijl dat helemaal niet hoeft. Maar leg dat je primitieve brein, dus jezelf, maar eens uit.
Mijn allergrootste wens is om ooit een boek te schrijven. Alles is mogelijk, toch ?


Door Marion op 18 januari 2020

Als ik mij voorstel een grote roofvogel te zijn kan ik de vrijheid van het zweven gewoon voelen! Echt een inspiratiebron.
Van de Zon word ik blij van binnen, het zonlicht maakt mij letterlijk lichter, zo fijn.
Het boek: Australie op blote voeten, is voor mij een grote inspiratie over hoe je verbonden kunt zijn met alles, de natuur, de kosmos. Zo bijzonder om te lezen hoe de aboriginals bv genazen.


Door Amelie op 18 januari 2020

‘Fijn dat je dit boek weergeeft Marion. Het staat bij op nummer één! Ligt altijd naast mijn bed. Iedere Aboriginal van de groep heeft zijn eigen unieke kwaliteit ontwikkeld, zijn/haar eigen hartsverlangen zou je kunnen zeggen. Daarvoor hebben ze hun leermeester, of inspiratiebron! Komt overeen met Leef de Beste Versie van Jezelf


Door Gerrie op 19 januari 2020

Ja, ik word helemaal blij als ik jullie inspiratiebron lees, Marion en Amelie: Australie op blote voeten (hoort ook op mijn lijst:) en precies om wat jij schrijft, Marion. Dank voor de reminder:)!

Plaats een reactie


*