arrow_drop_up arrow_drop_down

DE BESTE VERSIE - INSPIRATIEBRONNEN

Deelpagina

Een belangrijk aspect van de cursus ‘Leef de beste versie van jezelf’ is de enorme extra inspiratie die kan ontstaan wanneer we onze ervaringen met elkaar delen. Deel daarom je ervaringen en lees die van anderen. Het heeft een magisch effect. Doe het vandaag nog!

Wat zijn inspiratiebronnen?

Inspiratiebronnen zijn een turbo op het proces van manifestatie van je innerlijke licht. In je inspiratiebronnen herken je namelijk een aspect van de beste versie van jezelf. Dat wat je buiten je bewondert, of waardeert, wil diep vanbinnen in jou tot leven worden gewekt. Je inspiratiebronnen kunnen je daarbij helpen omdat ze je laten zien dat het mogelijk is. Met andere woorden: inspiratiebronnen versterken je vertrouwen dat je de beste versie van jezelf daadwerkelijk kunt leven.

Je inspiratiebronnen kunnen mensen zijn, maar ook dieren, boeken, films en zelfs heiligen, engelen of goddelijke wezens. Mijn inspiratiebron was lange tijd Moeder Teresa (zie één van de video’s hieronder).

Deel je inspiratiebronnen

Deel je hartsverlangens op deze deelpagina en lees en lees mee met de ervaringen van anderen, zodat we van elkaar kunnen leren.

Meer info over de beste versie

Over de schrijver
Nura
Door

Nura

op 1 January 2020

Een heel grote inspiratiebron voor mij is de onverstoorbaarheid in dieren en planten. Ze Zijn gewoon en gaan mee met wat zich voordoet in het moment.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 11 January 2020

Mooi Nura, alleen al als ik daar aan denk, proef ik er iets van mee!

Tibo
Door

Tibo

op 12 January 2020

Bepaalde films en video's vind ik heel inspirerend, ze brengen meestal een boodschap naar voren. Daarnaast geven enkele liedjes mij kippenvel, vooral degene die over het leven gaan, no matter what, just keep going on.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 13 January 2020

Wat is je favoriete film en wat is het precies wat je daarin inspireert Tibo? En ook welk liedje bezorgt jou kippenvel, en waarom denk je? Is het de tekst of de melodie?

Gerrie
Door

Gerrie

op 13 January 2020

Ik word (ziels)blij van deze opdracht. Ik ben superdesuper dankbaar met heeeeeeel veeeeeel inspiratiebronnen: -Mijn kinderen. Hun wijsheid, hun oprechte liefde. Ze helpen/hielpen mijn groeien en dankzij hen bloei(de) ik ook. -Mijn man. Door hem leer ik aspecten van het mannelijke. -Mijn oma's: grootse vrouwen. Wat een wijsheid in eenvoud en inzet voor hun (grote) gezinnen. Wat een moed en creativiteit om zoveel kinderen groot te brengen, ook in oorlogstijd. -Bomen. Hun onvoorwaardelijke liefde, hun schoonheid, hun voorbeeld!! het er onbaatzuchtig zijn voor mij, voor ons. -De aarde, moeder Aarde. Haar geduld, haar wonderbaarlijke schoonheid, haar tederheid, haar wonderbaarlijke veerkracht en liefde en nog zoveel meer. -Eckhart Tolle. Zijn zuiverheid, de kracht en eenvoud van zijn boodschap. Waarheid. Zijn inzet voor mij, voor ons. -Don Michel Ruiz. De verbondenheid met het oude weten. De eenvoud en zuiverheid van zijn boodschap. Zijn vrolijkheid, kinderlijk vertrouwen. -Lorna Byrne. Haar zuiverheid en eenvoud. Door haar leerde ik engelen en hun onbaatzuchtige liefde kennen en liefhebben. -Film: "Down to earth" - verbondenheid. ontroering. liefde. dankbaarheid. -Boek: "Leef" Laura Maaskant. Haar levenslust, haar intensiteit van Leven herken ik in mijzelf. Daarbij was/is zij moedig en vastberaden. Film: "Pay it forward" . Onbaatzuchtige liefde- zo schitterend mooi. Muziek: "We found love" Lindsey Stirling. Raakt mijn verlangen naar verbondenheid. De blijdschap van kinderen. -Boek: Les marches de sable" van Andree Chedid. Ontroerend; 3 vrouwen in de woestijn... aspecten van mijzelf. eenvoud-wijsheid-liefde-herkenning. Als meisje waren mijn inspiratiebronnen: -Moeder Teresa. Ze gaf haar leven voor haar ideaal... ik wilde dat ook :) -Thomas Merton. het ferme kiezen en voor die keuze gaan. De schoonheid van taal. De schoonheid van stilte. -Maria Magdalena. in die tijd was er nog totaal geen aandacht voor haar... misschien juist daarom voelde ik me met haar verbonden en zag haar schoonheid. -Lied: "De pastorale" van Liesbeth List en Ramses Shaffy. Hartsverlangen, weemoed, ik voelde daarin ook de band van Liesbeth en Ramses. Boek: "Le petit prince" : on ne voit bien qu'avec le coeur. Werkelijk zien doe je met je hart. een paar voorbeelden....

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 14 January 2020

Heerlijk om zoveel inspiratiebronnen te hebben Gerrie! Kies er voor deze cursus één om op te focussen, liefst die welke nu het belangrijkste voor je is. Een focus is belangrijk om de kwaliteiten van je inspiratiebron ook daadwerkelijk eigen te maken.

Pauline
Door

Pauline

op 14 January 2020

Toen ik jong was was Pipi Langkous mijn grote voorbeeld, niets diepzinnigs aan misschien maar Pipi leefde zo vanuit haar gevoel en trok zich niets aan van wat anderen dachten van haar, eigenzinnig en soms alleen, ik kon me zo in haar vinden en misschien schuilt er nog steeds wel een enorme Pipi in mij, beetje een einzelganger, lekker je eigen gang gaan, wat aanrommelen, af en toe vrienden opzoeken en ze blij maken, elke dag iets aantrekken dat alleen maar lekker zit wat anderen er ook van vinden en voor de rest gewoon vrij rondrijden op mijn paard en heel veel lachen en plezier maken..

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 14 January 2020

Mooi Pauline, ik kan je echt voelen in wat je schrijft!

hetty
Door

hetty

op 14 January 2020

dag pauline, door het delen van jouw inspiratiebron Pipi realiseer ik me dat haar uitspraak: 'ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan' voor mij nu een inspiratiebron is. heel fijn, dank je wel voor het delen

Pauline
Door

Pauline

op 15 January 2020

Ja precies dat, geweldig toch om zo in het leven te staan, ik heb (onbewust) vroeger heel vaak dingen intuïtief gedaan, op zijn pipi langkous zeg maar, met dat onbewuste gevoel dat het wel zou lukken, heel jong het huis uit om op een manege te werken en wonen, van kantoorbaan automonteur geworden, op mijn 48ste nog een opleiding fotograaf begonnen en het is allemaal gelukt omdat ik erin geloofde.. leuk dat jij dat herkent!

Monique
Door

Monique

op 14 January 2020

Ik heb vele inspiratiebronnen en jij Henk bent er ook een voor mij. Jouw visie over gezondheid en ziekten inspireert mij mateloos. Ik kan er mij helemaal in vinden en heb er zeer veel uit geleerd via jouw boeken en online cursussen. Je bent een voorbeeld dicht bij mijn eigen leefwereld. Verder heb ik nog vele andere inspirerende voorbeelden die mij hebben gevormd tot wie ik nu ben: 1. Gandhi met zijn wijze uitspraak "Be the change you want to see in the world" 2. Louise Hay met al haar prachtige boeken en schitterende film 'Je kan je leven helen' 3. Film 'Demain': een zeer mooie film waarin de mogelijkheden van een mooie nieuwe aardse toekomst wordt geschetst wanneer we samenwerken vanuit geloof, hoop en inspiratie 4. Film en gelijknamig boek 'De wet der resonantie' van Pierre Franckh. Mooie film die je laat zien hoe wensen in vervulling kunnen gaan. 5. Boek: 'Je begint aan je tweede leven als je beseft dat je er maar één hebt' van Raphaëlle Giordani. Zeer inspirerend feel-good boek dat je aanzet tot positieve actie om iets van je leven te maken. 6. Boek: 100% gelukkig! Eenvoudig en inspirerend werkboek van Raphaëlle Giordani (Met dit boek werk ik momenteel het meest) 7. Muziek: 'Where the sky touches the sea' van Ingeborg. Zeer inspirerende liedjes over liefde, aanvaarding, loslaten, vergeving en dankbaarheid. 8. Muziek: 'De doodgewoonste dingen' van Passe Partout. Liedjes waar je dankbaar en vrolijk van wordt! Ik ben zo dankbaar voor al deze prachtige inspirerende mensen! Zij maken met hun boeken, muziek en films de wereld een stukje mooier!

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 14 January 2020

Beste Monique, je schrijft: 'Zij maken met hun boeken, muziek en films de wereld een stukje mooier!'... Dat is natuurlijk heel fijn, maar in deze cursus gaat het erom dat hun voorbeeld JOUW een stukje mooier maakt. Kies daarom voor deze cursus een voorbeeld die je nu het meeste tot leven brengt en focus erop met hulp van die inspiratiebron die kwaliteit IN JOUZELF te laten groeien.

Monique
Door

Monique

op 14 January 2020

Mijn absolute inspiratiebron is Gandhi. Ik verlang ernaar om zijn liefde en wijsheid ook in mij te kunnen ontwikkelen...groot te mogen zijn in eenvoud. Ik mocht het geluk proeven te corresponderen met zijn kleinzoon Arun die twee jaar bij hem in de asram heeft gewoond en die een mooi boek daarover heeft geschreven. Het was alsof ik met de geest van Mahatma Gandhi zelf correspondeerde. Ik was verbaasd en vereerd tegelijk dat zo een druk bezet man tijd maakte voor een doodgewoon vrouwtje aan de andere kant van de aardbol. Die briefwisseling laat ik ook deel uitmaken van mijn collage!

Gerdien
Door

Gerdien

op 17 January 2020

Dank! Nieuwe inspiratie!

Joke Staring Mellendijk
Door

Joke Staring Mellendijk

op 14 January 2020

Veel inspiratiebronnen, alleen op dit moment gaan mijn gedachten uit naar Nicolien. Ze was mijn mentor 20 jaar geleden toen ik als onzekere vrouw van 45 jaar jong een intake gesprek bij haar had voor een holistische tekenopleiding. Ik mocht beginnen en telkens als ik het moeilijk had in de opleiding wist zij mijn innerlijke kracht weer zichtbaar te maken. Dar deed ze door te zeggen dat ik in mijn eigen kracht mocht geloven en dat de "moeilijkheden"die ik ervoer kansen waren om te groeien. Dat is iets wat ik altijd meeneem als het leven neigt me boeven mijn hoofd te groeien. Accepteren wat is, en het als een uitdaging zien in plaats van een probleem. Ik zeg tegenwoordig tegen mijn vriendin als ik het wat lastig heb, ik zit weer in een oei ik groei moment en krijg dan altijd een glimlach op mijn gezicht.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 14 January 2020

Mooi Joke, ik voel hoe belangrijk Nicolien in je leven is. Wordt iemand zoals zij die anderen op de lastige momenten helpt door deze dingen te zeggen.

Joke Staring Mellendijk
Door

Joke Staring Mellendijk

op 14 January 2020

De cursisten, waarvan er sommigen al 15 jaar bij me komen, zeggen vaak dat i het juiste weet te zeggen. Ben me daar vaak niet eens bewust van. Komt diep van binnen haha

Irene van der Hulst
Door

Irene van der Hulst

op 14 January 2020

Mijn grote inspiratiebron is Amma een verlichte vrouw uit India die ieder jaar in Nederland komt. Zij berspreidt liefde in ieders hart en dat doet ze door over de hele wereld mensen te omarmen. Zij is zelf pure liefde en dat voel je ook. Amma is mijn leidsvrouw en hier thuis staat zij op mijn altaartje met een lichtje erbij. Zij is altijd bij mij en in mij, als ik haar oproep. De natuur is zeker ook een inspiratiebron voor mij.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 14 January 2020

Zo mooi om een altaartje te hebben in huis... in je hart

Ria
Door

Ria

op 14 January 2020

Mijn grootste inspiratiebron NU,is Leonie te Riet. Een vrouw die deep down gezeten heeft,oa omdat ze bij haar eigen hart vandaan wandelde. Toen ze eenmaal het besluit genomen had dat het anders moest,en ze door kleine stapjes te zetten volgens een eigen ontwikkelde methode,wat werkte en waar zij later de Set Yourself Free metode van gemaakt heeft. En dat wilde delen met de hele wereld. 1-Doelen stellen 2-Frequentiewerk doen,iedere dag schrijven over je gewenste situatie,alsof het al een done deal is. 3-Get off your ass(GOYA),kom in beweging 4-Evalueren met jezelf 5-Dankbaarheid,kijk en voel vanuit deze Energie. Deze 5 stappen combineren en toepassen bij alles wat je doet. Ik heb al heel veel online-trainingen bij haar gevolgd en een aantal malen live ontmoet op inspirerende middagen. Ik neem deel aan de freebirds mastermindgroep van haar,zo fijn om met gelijkgestemden uit te wisselen online,en elkaar te stimuleren in je persoonlijke groei en en ontwikkeling. En op deze manier bezig te zijn met Energie en Bewustzijn en Trillingsfrequenties. Ze deelt ook heel veel gratis,dus je kan laagdrempelig kijken of zij jou ook aanspreekt. De laatste jaren is zij ook weer Magisch gegroeid in haar eigen proces❤️

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 14 January 2020

Mooi Ria, samen veranderen we de wereld!

Erna
Door

Erna

op 14 January 2020

Een van mijn grote inspiratiebronnen is mijn moeder, diepe buiging voor deze vrouw: in de oorlog zorgde ze voor haar 5 broers en zieke moer, ze redde haar vader uit de handen van de nazi’s. Na de oorlog heeft ze veel jongeren opgevangen die aan lager wal waren geraakt, ze geholpen iets van hun leven te maken. Ze heeft vrouwen geleerd op eigen benen te gaan staan en ga zo maar door. Ze wist feilloos het verschil tussen wat ze kon veranderen - en dat was veel - en wat ze niet kon veranderen en daar maakte ze het beste van, zelfs vaak iets moois. Ze wist mensen te verbinden en haar gevoel voor humor hielp anderen en haarzelf te relativeren. Ze had een rotsvast vertrouwen in God die haar de kracht gaf om het mooiste antwoord te kunnen geven aan datgene dat Hij op haar pad bracht, wat volgens haar ‘roeping’ is: dat wat in je leven op je pad komt, wat jou roept en waar je iets voor mág doen en daar van God ook de kracht en mogelijkheden voor krijgt. Haar enorme dankbaarheid die een natuurlijke staat van zijn voor haar is, waarmee ze iedereen ontroerde. Toen ze op haar 86-ste geopereerd werd maakte ze vlak voor de narcose in de operatie kamer iedereen nog aan het lachen, en bedankte hen dat ze haar wilden helpen. Ze was razend populair in het ziekenhuis en werd door iedereen in de watten gelegd. Nu ze sinds een paar jaar echt niet meer thuis kan wonen vanwege Alzheimer raakt ze mij in haar behoefte nog steeds te willen bijdragen, bijvoorbeeld in haar o zo moeilijke heldere momenten waarin ze zich realiseert dat ze niet meer thuis woont, dat er mensen om haar heen zijn weggevallen en dat ze nu aan tafel zit met 6 andere mensen die ze niet kent, die niets zeggen en voor zich uitstaren of huilen en die ze niet kan helpen: “ze maken geen contact met me, wat kan ik doen, ik begrijp niet waarom ik hier nu zo ben. Erna, dit vind ik wel echt heel moeilijk” en voor het eerst hoor ik haar zeggen: “ik weet niet of ik het wel kan…” Oef….dan groet ik haar kracht en grootsheid, haar ziel en zeg dat het leven soms zo ondoorgrondelijk en moeilijk kan zijn en in mijn eigen woorden zeg ik dan de steunzin zoiets als : ‘je weet toch God houdt van je en hij steunt je mam, in al je kracht en grootsheid , dat heeft hij altijd en overal gedaan en doet hij ook nu en ik ook…“ Uiteindelijk berust ze dan in de situatie: ‘Het zal wel, niets is voor niks, we maken er maar het beste van.’ Waarop ze me een knuffel geeft en vraagt of ik nog iets lekkers bij me heb ;) (suggesties welkom als ik een beter antwoord kan geven, voel me vaak zo machteloos ) Dankbaar dat ik er voor haar kan zijn - zo vaak mogelijk – en kan veranderen wat ik kan veranderen – bijvoorbeeld kan vragen of ze wat vaker in een ander groep mag zijn waar het gezelliger is. Dankbaar dat ik geleerd heb het beste kan maken van wat ik niet kan veranderen, haar aan het lachen kan maken en mee naar buiten kan nemen de natuur in en bij haar kan zijn. En als ik weer naar huis ga in de lift naar beneden reik ik weer diep in mijn hart en voel de liefde voor haar en herhaal vaak op mijn manier de steunzin voor haar en realiseer me dat wat ik nu voor haar mag doen in schril contrast staat ten opzichte van alles wat zij voor anderen heeft betekent. En ik herhaal de steunzin voor mezelf om ‘hier het beste van te mogen maken’ en of ik er misschien meer inzicht in mag krijgen en langzaam wordt mijn frustratie over deze situatie minder…

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 14 January 2020

Beste Erna, wat mooi dat je zo over je moeder kunt praten! En zo natuurlijk dat de situatie zoals die nu is je zo diep raakt. Ik ken wel enkele 'healers' die meer inzicht zouden kunnen geven in de diepere achtergrond van de situatie. Mocht je daar behoefte aan hebben mail me dan.

Pauline
Door

Pauline

op 14 January 2020

Wat een aangrijpend verhaal Erna, wat een bijzondere vrouw is jouw moeder en daarmee vind ik jou ook heel bijzonder, zo mooi hoe je over haar schrijft, het is bijna of ik haar nu een beetje ken door hoe je het vertelt en het lijkt mij ook vreselijk zo machteloos te staan in die momenten dat ze helder is en je geen antwoorden hebt op haar vragen. Vandaag spreek ik mijn steun uit voor jou en je moeder, een warme virtuele omhelzing voor jullie beiden.

Gerrie
Door

Gerrie

op 14 January 2020

Lieve Erna, Veel dank voor jouw heel prachtige verhaal over jouw heel prachtige moeder. Ontroerend! Wat fijn dat jij nu zo geweldig lief voor haar bent! Ik hou van jullie beiden zoals jullie zijn, boordevol liefde, en het is me een eer, jullie te steunen in al jullie kracht en grootsheid.

Karen
Door

Karen

op 14 January 2020

Wat een intens mooi en ontroerend verhaal, ik voel heel veel liefde voor jullie beiden. Het leven houdt van deze situatie, precies zoals die is. Het leven steunt deze situatie onvoorwaardelijk in al zijn kracht en grootsheid. Met liefde, Karen

Anniek
Door

Anniek

op 15 January 2020

WoW, wat zijn jij en je moeder gezegend met elkaar☀️

Marijke T
Door

Marijke T

op 16 January 2020

Hoi Erna, Ik voel me diep geraakt door jouw verhaal over jouw moeder, wat een hartverwarmende vrouw en wat een geraaktheid dat jouw moeder nu Alzheimer heeft en zich zo geïsoleerd voelt bij tijd en wijle terwijl ze altijd zo verbindend met de mensen om haar heen is geweest. Ik herken de blijdschap dat je er nu voor je moeder kan en mag zijn en aan de andere kant de moeite hoe het kan dat zo'n lief mens deze situatie mee moet maken. Het leven houdt van de band tussen jullie twee precies zoals die is en steunt deze band in al zijn kracht en grootsheid. Ik hoop dat jullie nog lang van elkaar mogen genieten.

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 14 January 2020

Allereerst dank aan iedereen zijn zijn/haar verhaal hier deelt, ook jullie zijn inspiratiebronnen voor mij. De natuur is voor mij een grote inspiratiebron, de bomen geworteld in de aarde die loslaten wat ze niet meer nodig hebben en meebewegen met de wind. Het stille punt tussen de golven die af en aan rollen, het licht van de zon op water, die aanblik ontroert mij diep, vaak rollen de tranen dan over mijn wangen. De natuur, oordeelloos, waar ik kan zijn wie ik ben. Jonge kinderen die met hun onbevangen blik de wereld in kunnen kijken zijn ook een prachtige inspiratiebron voor mij. Saskia de Bruin die mij met haar boeken en kaartjes uitnodigt om te gaan spelen. Deva Premal met haar prachtige mantra's die mijn hart openen en mij zacht laten worden door voluit mee te zingen. Na een concert van haar gonst de energie nog dagen na in mijn lijf. Het Boeddhisme en o.a de uitspraken ' wees je eigen eiland' en ' geloof niet wat ik zeg, maar onderzoek of het klopt voor jou' . Thich Nhat Hanh die mij door zijn verhaal over inter-zijn anders en bewuster naar de dingen om mij heen laat kijken. ( mits ik mijzelf daar de tijd voor geef) En als laatste wil ik Mariette Eikelboom van Lichtfladderaars noemen, haar korte videoboodschappen komen recht mijn hart binnen. Voor nu kies ik 1 inspiratiebron en dat is een tekst uit de Happinez voor mijn collage : ' De natuur helpt je om jezelf te zijn, want je hoeft niks. Alles is zoals het is en dat is goed'

Jet de Boer
Door

Jet de Boer

op 14 January 2020

Voor mij is de natuur ook heel belangrijk en het doet mij goed, maar mijn inspiratiebron(n zijn mijn ouders. Eerst dacht ik Nelson Mandela en een president in Amerika,ik geloof dat hij Franklin heet, die 7 keer is opgegaan om president te worden en hij is de beste president ooit geweest. Dat geeft mij als voorbeeld, indien je ergens echt in geloof ga dan door. Er zijn veel mensen die een inspiratie bron op een bepaald vlak zijn. Doch de mensen die het eigenlijk al heel mijn leven bepaald hebben zijn mijn ouders. Mijn vader had kinderverlamming gehad en zijn rechter arm was verlamd, desondanks is hij een groente zaak begonnen en heeft daar een gezin van 7 kinderen kunnen bestaan. Mijn moeder had had het druk met de zorg voor al die kinderen en hielp ook in de winkel als dat nodig was. Ik heb mijn moeder nooit horen klagen, zij deed alles met plezier. Het motto van mijn ouders was o.a. alle mensen zijn even belangrijk: de koningin is net zo belangrijk als de man die als vuilnisman werkt. Daardoor zal ik niet opzien tegen directeuren dokters etc... Ik heb mijn ouders heb ik nooit ruzie horen maken, wat voor een kind ook heel belangrijk is. Wij aten goed, kregen goede kleding ,kwaliteit was belangrijk Ik heb mijn ouders ook nooit horen roddelen over andere mensen. Ook al was je jaren de deur uit in tijden van problemen konden we altijd nog terecht bij onze ouders. Voor mij voelt het, dat ik uit een goed nest kom en dat ik min of meer veel positieve dingen heb mee gekregen, die al mijn hele leven door sijpelen in mij. Ik voel me gezegend dat ik uit een goed nest kom en dat ik zelf ook een positieve instelling heb, waar ik heel dankbaar voor ben. Goed voorbeeld, doet goed volgen

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 15 January 2020

Dat klinkt heel rijk!

Esther
Door

Esther

op 14 January 2020

Wat mij als kind inspireerde waren de boeken van enid blyton. Een groep kinderen ging met elkaar op avontuur en beleefde samen van alles. Tot laat in de avond bleef ik lezen. Ik was zo benieuwd wat ze allemaal mee gingen maken. Heerlijk vond ik dat!

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 15 January 2020

:-) dat gaat diep Esther! Dank voor het delen.

karin
Door

karin

op 19 January 2020

hoi Esther, wat leuk, ik verslond de boeken van Enid Blyton ook! super spannend.

Tineke
Door

Tineke

op 14 January 2020

De uitspraak van Mahatma Ghandi inspireert mij altijd: “laten wij het geloof verdiepen totdat wij daar zijn waar niets ons meer scheid.” En een Beukenboom: de diepe verwondering en besef hebben mogen ervaren dat uit een beukennootje alleen een beukenboom kan groeien. Je (ik) kan als beukenootje (mens) wel willen of denken dat er iets anders van je (mij) verwacht wordt, maar je wordt nooit een eikenboom! (Of iets anders dat je misschien wel verwacht wordt te zijn.) De steunzin bevestigd dat uniek zijn fantastisch!

Karen
Door

Karen

op 14 January 2020

Mijn inspiratie bronnen zijn; de natuur, Pipi Langkous die lekker haar eigen ding doet, creatief is en zich niet druk maakt, de film Slumdog millionaire omdat ik met al mijn heel verschillende ervaringen en geleerde lessen precies zo'n quiz zou kunnen winnen, toeval bestaat niet ;) Het lied Ik hou van mij van Harrie Jekkers, omdat het zo waar is, Vera Helleman, omdat ze heldere taal spreekt en als laatste Ghandi, vanwege zijn verbindende communicatie. Heldere en verbindende communicatie resoneert enorm met mij, het gonst en stroomt door mijn lijf.

Arno
Door

Arno

op 15 January 2020

Naast heel veel inspiratie bronnen springt voor mij Stevie Wonder eruit. Vanaf mijn 15de door zijn liedjes en teksten enorm geïnspireerd. Higher Ground beschrijft de rode draad in mijn leven: met mijn talenten niet aflatend proberen mijn Hoogste Grond te bereiken: mijn talenten inzetten en ontwikkelen. Stevie's muziek en teksten, maar ook als persoon een lichtend voorbeeld voor mij. Hij heeft zelfs een aantal minuten van zijn leven aan mij gegeven backstage na een concert. Ja zoals hij wil ik zijn, dat zie ik nu in. Mijn zelf schreeuwt erom, dat verklaart mijn hang naar wijsheid, compassie, mededogen en verdraagzaamheid. Nederig zijn, lief. Ik besef wat een invloed hij op mij heeft gehad en met zijn voorbeeld, nu nog steeds. En het werkt! Steeds meer leer ik mijzelf kennen, dat resulteert in een rust en vrede in mij. Dankbaarheid. Namaste.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 15 January 2020

Mooi man!

Kim
Door

Kim

op 15 January 2020

Ik deed de oefening zoals gevraagd, niet denken, maar de vraag noteren, schrijven wat er in je opkomt en bedanken. Ik wist aanvankelijk niet of dat een verschil zou maken, maar dat was het zeker wel! Op deze manier ben je aan het schrijven en denk je niet na. Het borrelt als het ware vanzelf naar boven. Ik kon mezelf op een bepaald moment schrijvend niet volgen ;-). Op een gegeven moment stelde ik de vraag en begon ik na te denken. Toen wist ik dat mijn lijstje klaar was. Dit lijstje was te verdelen in twee grote groepen. Aan de ene kant thema's en aan de andere kant mensen die me in deze thema's inspireren. Zoals bij velen onder ons is de natuur/de schepping een grote inspiratiebron. Daaruit vloeit mijn verwondering en bewondering voor de intelligentie achter deze schepping en het dieper willen doordringen in dat mysterie. Yoga, muziek, klank, stem, trilling, energie,.... de ongekende krachten die hiervan uitgaan en het weinige dat we van dit wonder nog maar kennen, daar kan ik heel erg enthousiast van worden! De nieuwetijdsdenkers en wetenschappers zijn dan ook grote inspiratiebronnen. Maar nu hier iets uit kiezen, ...........da's niet makkelijk,.........Bij dit schrijven voel ik al meteen dat ik innerlijk actief en blij wordt. Heerlijk!

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 15 January 2020

Soms moet het wat uitrijpen Kim, voordat je goed kunt kiezen. Voor mijn gevoel ben je er goed mee bezig.

Irina
Door

Irina

op 15 January 2020

Gister hier aan begonnen en veel over nagedacht, ook veel gedachtes als “dit heb ik niet” en teveel aan het zoeken. Je filmpjes van vandaag waren heel behulpzaam Henk en door de reacties net te lezen kwam er meteen iets in mij op wat ik niet langer wil inhouden om te delen! Het lied “Colors of the wind” raakte mij meteen toen ik het hoorde. Elke keer als ik het op zet wordt ik diep geraakt en krijg ik tranen in mijn ogen en ik voel het enthousiasme door dit met jullie te delen. Het is voor mij een uiting van al het moois om ons heen waar we van kunnen genieten!! Daarbij het boek “oude wijsheid van natuurvolken”. Door dit boek ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het bestaan van de eenheid en heeft het verlangen in mij losgemaakt dit ook te ervaren!! Dit boek inspireerde mij enorm om mij in dit onderwerp te verdiepen en is aanzet geweest tot het herwaarderen van natuur en Leven. Veel dankbaarheid voel ik dat dit boek op mijn pad is gekomen en mijn leven heeft verrijkt!

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 15 January 2020

Schoten in de roos Irina!

Judith
Door

Judith

op 15 January 2020

Ik lees mijn lijstje met inspiratiebronnen door. Van alle bronnen die me op mijn pad vergezelt hebben zijn er 2 die een rode draad zijn door mijn leven. Het boeddhistische pad en het wonder van de natuur. Dat ieder mens het, kort gezegd, het licht in zich heeft om een boeddha te zijn. Dat is je ware natuur. Zijn. Dit zie ik weerspiegelt in de natuur die "gewoon is". Waarin alles haar ware natuur gewoon leeft/is. Nou ja zoiets. Haha en nu moet ik kiezen. Ik ben altijd zo'n ontzettend braaf meisje....plaatjes van beide inspiratiebronnen zijn al in mijn collage verwerkt. Ik ga direct de opdracht van vandaag toepassen. Doe het eens anders waarbij je de beste versie van jezelf bent. Stel grenzen of kleur eens buiten de lijntjes, stap wat uit je comfort zone, praat, beweeg eens beetje anders. Doe iets brutalers of iets meer stug of juist zachter. Ik ga voor een beetje meer mijn eigen gang gaan...... en kies deze 2 inspiratiebronnen.....;) Sluit naadloos aan bij mijn hartsverlangen.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 15 January 2020

Ze zijn mooi aanvullend en overlappend tegelijk Judith.

Adriana
Door

Adriana

op 15 January 2020

Er zijn verschillende inspiratiebronnen waar ik blij van wordt. Maar de eegrste die mijn leven diepgang en vertrouwen heeft gegeven is mijn tante. Ze was een vrouw van eenvoud en diepgang terwijl zij in het leven heel wat tegenslag heeft te verwerken gekregen. Waaronder een dood geboren kind. Ze verlangde zo naar kinderen en kon ze verder niet meer krijgen. Ze heeft zich ingezet voor andere mensen en kinderen met veel onvoorwaardelijke liefde en wilde dit als taak en het verrijkte haar. Ze heeft mij dit meegegeven om er te mogen zijn met je verdriet en in je kracht te staan. Deze vrouw was mij dierbaar en als ik aan haar denk kan ik zo de onvoorwaardelijke liefde voelen die mij inspireerd om zo in het leven te staan..als ik dit zo schrijf gaat mijn hart open.

Alien
Door

Alien

op 21 January 2020

Mooi om te lezen hoe andere mensen je kunnen inspireren. Ik werk met ouderen en zeg ook altijd, je kan een voorbeeld zijn voor andere mensen. Daar worden zij dan weer vrolijk van. Zo zijn we allen voorbeelden voor andere mensen. Mooi dat dat zo werkt. Geef het met zijn allen door.

Toosje
Door

Toosje

op 15 January 2020

Mijn inspiratiebron op dit moment oa, ben jij Henk, zoveel enthousiasme in de video's en ook tijdens de Zhineng week in december, zo beeldend als jij het uitlegt , je handen ondersteunen het verhaal. zo wil ik ook vertellen, want ik heb een hoop te vertellen. Ook de Zhineng van Xie Chang is een inspiratiebron (zoals het "observeren" en het "vormloze") mijn lerares beeldhouwen Tineke, alles vanuit gevoel en intuïtie maken; De mayakalender is een dagelijks voedsel voor mijn ziel; ook de zin die ik in deze blog tegenkwam van pipi langkous: "ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan" (waarvoor dank) staat alvast in mijn telefoonagenda, die zal ik 1x per week tegenkomen. zo heb ik voor alle dagen een uitspraak staan. Ik geniet: zoveel voedsel voor mijn ziel !! dankjewel!!

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 15 January 2020

Ben heel benieuwd wat jij allemaal te vertellen hebt Toosje!

Amelie
Door

Amelie

op 15 January 2020

Wat zijn dat mooie reacties!! Daar wordt ik enthousiast van en de inspiratiebronnen beginnen nu ineens wel op te komen: kinderprogramma Sesamstraat heeft me een aantal jaren geleden heel goed gedaan als het leven moeilijk voor me was. Met aangename gesprekjes, verhaaltjes, lichtend vriendelijk en waarachtig de acteurs gaven me het gevoel vanuit hun hart dit programma te maken. DVD van Kikker en Vriendjes al even mooi met prachtige thema's uit het leven, als er iets 'vervelends' was, of verdrietig of boosheid of een feestje van Kikker, dan waren er altijd vriendjes voor Kikker en samen kwamen ze verder tot het goed was! Telkens het vrolijke liedje erbij. -Film over het leven van Gandhi! -Yoga: echt onmisbaar in mijn leven, daardoor stroomt alles lichamelijk en geestelijk weer beter door. Soms wordt er bij de eindontspanning de meest prachtige muziek gespeeld van Geoffry Oryema: het lied Makambo; dan voelt het alsof hij specifiek voor mij zingt. De tekst is niet te verstaan, vermoedelijk Afrikaans, toch voelt mijn diepere zijn alles van dit mededogen

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 15 January 2020

Aah, je komt inderdaad lekker op stoom Amelie :-))

Dymph
Door

Dymph

op 15 January 2020

Zoveel prachtige reacties en Geoffrey Oryema raakt me recht in mijn . Dank je

Amelie
Door

Amelie

op 16 January 2020

Dymph: ook jou bedank ik voor je reactie. Het is zo bijzonder dat jij daar ook een uniek gevoel bij hebt!! Dat versterkt alles nog in mij. Liefs

Ann
Door

Ann

op 15 January 2020

Mijn inspiratiebronnen? Mijn wekelijkse les TaiChi, meditatie in beweging noem ik het. Mijn dagelijks muziek beluisteren, klassieke en een, juist voor het slapen gaan, 'n paar minuten maar. En ja Gandhi natuurlijk " wees zelf de verandering die je in de wereld wil zien " En wat 'n mooie zonsopgang was er deze morgen op weg naar de kliniek, voor alweer 'n scan. Het is wat het is en het is goed zo. Slaapwel goede warme vrienden allemaal.

Amelie
Door

Amelie

op 16 January 2020

wat knap van jou Ann dat je de scan, zo'n positieve activiteiten in je leven hebt waarin jouw licht kan stralen!

Nanda
Door

Nanda

op 16 January 2020

Dr . Wayne Dyer is sinds een aantal jaren mijn grote inspiratiebron. Hij heeft mijn leven op een zeer positieve wijze veranderd. Er gebeuren steeds kleine wonderen. Ik kom later hier nog op terug.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 17 January 2020

Dat is heel mooi Nanda!

Nanda
Door

Nanda

op 21 January 2020

Lieve mensen en Henk Fransen, Ik had beloofd om terug te komen op Wayne Dyer, een amerikaanse psychotherapeut die inmiddels overleden is. In 2017 hoorde ik in het ziekenhuis dat ik uitbehandeld was i.v.m. Osteoporose, Artrose en de Ziekte van Paget (ontsteking van de lange beenderen) en werd doorverwezen naar de pijnpoli. Na het gesprek kon de arts alleen maar via een ruggeprik een bepaalde zenuw plat leggen. Dit sprak mij niet aan en ik ging op zoek in de alternatieve sector. Kreeg acupunctuur maar de pijn nam alleen maar toe. Eind 2018 kwam mijn zus met een DVD van Wayne Dyer: DE KRACHT VAN INTENTIE. Wayne zette mij op een totaal ander spoor en bracht mij tot leven. Zijn uitspraken o.a.: DENK VANUIT HET RESULTAAT - WEES EEN WAARDEERDER - BLIJF VERBONDEN MET DE BRON - WEES EEN WAARDEERDER - ZIE JEZELF OMGEVEN DOOR DE OMSTANDIGHEDEN DIE JE WENST, etc. hebben mijn leven veranderd. Ik vroeg een seccond opinion aan bij de St. Maartenskliniek in Nijmegen. Op 27 dec. 2018 had ik mijn 1e consult bij de Orthopeed. Na onderzoek bleek dat ik een zwaar versleten linker heup had. De botten hoorde je knarsen bij het lopen. Om kort te gaan - na alle onderzoeken zou ik half maart geopereerd worden. Qua gewicht was ik wel wat te licht voor de komende ingreep (een complete kop en kom). Maar toen sloeg de griep toe en de operatie moest uitgesteld worden. Ik was futloos en er was weer hulp. Mijn hele vriendenkring en mijn jongste broer gingen voor mij koken. Het vriesvak was goed gevuld. Ik hoefde geen boodschappen te doen en had tijd om aan te komen. Vrienden zeiden: Nu moet je weer maanden wachten totdat je weer een oproep krijgt en ik zei: "Dat geldt niet voor mij. In april word ik geopereerd". Ik belde mijn homeopatische arts en vroeg haar wat een goede datum was om geopereerd te worden. Ze zei rond half april. Ik ging weer aan de slag met Wayne Dyer en kreeg een oproep voor de operatie op zat. 13 april. Ik moest enkele dagen in het ziekenhuis blijven en daarna hebben mijn zus en zwager mij opgehaald en mij naar het Zorghotel gebracht. Inmiddels was ik al begonnen om een mooie kamer te visualiseren met: ZIE DE OMSTANDIGHEDEN DIE JE WENST in het groen met uitkijk op mooie bomen en ik heb die kamer ook gekregen. Zo zou ik nog wel een tijdje door kunnen gaan. Als er nu weer eens iets op mijn pad komt wat ik graag wil veranderen blijf ik herhalen DAT GELDT NIET VOOR MIJ EN ZIE IK MEZELF IN DE OMSTANDIGHEDEN DIE IK WENS.. Het geloof is er dat dit dan ook gebeurt. Het is maar zelden dat dit niet werkt, maar dan vertrouw ik erop dat de BRON IETS ANDERS VOOR MIJ IN PETTO HEEFT. Ik was altijd enorm angstig als ik moest gaan ontdekken hoe een electrisch apparaat werkte en had altijd hulp nodig. Begin jan. 2018 vroeg in de ochtend stopte ik de stekker van mijn blender in het stopcontact. Ik hoorde een enorme knal en mijn huis was gehuld in het donker. Aanvankelijk was ik heel angstig, maar toen dacht ik aan Wayne Dyer met Zie JEZELF IN DE OMSTANDIGHEDEN DIE JE WENST en ER IS ALTIJD HULP. Ik stak een kaarsje aan en waste me met koud water want ook de C.V. deed het niet meer. Langzaam werd het lichter en ging ik bij mij op het hofje achter mijn woning kijken naar hulp. Ik voelde gewoon dat ik geholpen zou worden en belde aan bij een monteur die mij ooit al eens had geholpen met lekkage. Hij kon me niet helpen met elctra want dat was zijn vakgebied niet. Maar hij verwees me in hetzelfde hofje naar een electricien die gelukkig thuis was. Ondertussen bleef ik maar herhalen dat er altijd hulp voor me was. Ik belde aan, vertelde mijn probleem en meteen pakte hij al zijn gereedschap met o.a. een nieuwe stekkerdoos en hij ging meteen aan de slag in de woning. Inmiddels was het licht geworden en konden we zien dat het stopcontact, dat ik gebruikt had zwart geblakerd was. De monteur toog meteen aan de slag en na 1 uurtje was alles weer okay. De C.V. werkte weer, ik had licht en het stopcontact was vervangen. Alleen de blender was stuk. Achteraf bleek dat ik een nat stopcontact had gebruikt. Toen de monteur weg was heb ik de Bron uitbundig bedankt en wist ik dat ik op de goede weg zat. Ik voel mij een enorm gezegend en dankbaar mensenkind. En bedank de Bron dagelijks voor al mijn zegeningen. Ook jij Henk bent een van die zegeningen. Je zet mijn leven op zijn kop, geeft mij inzichten en ik probeer wat meer orde en regel in mijn leven aan te brengen.

Hendrika
Door

Hendrika

op 16 January 2020

ik ben na onze les hard aan het nadenken over mijn inspiratiebron; lastig lastig... ik kan inspiratie halen uit zoveel lieve, wijze mensen, leuke, mooie ervaringen. Zoooo enthousiast over heel veel dat ik van alles in mij op wil nemen en mee wil nemen.

Annie
Door

Annie

op 17 January 2020

Jee, niet meer testuiten! Bladzijden vol. "Wat inspireert me niet", zou een betere vraag kunnenzijn. Overal en bij alles waar ik een intense aandacht naat toe breng is al blijheid en dichtbij. Advaita ,w.o Hans Laurentius, Rita bouwman en de velen op you tube(een vijftal),liften me op. Dan kom ik als persoontje en dan weet ik het niet. KIEZEN is beperkend.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 17 January 2020

Ja als je zo in de flow zit hoef je natuurlijk niet te kiezen :-)

Ann
Door

Ann

op 17 January 2020

Voor mij 'n nieuwe inspiratie bron, het was 'n energie boost, gisteren de show van Bart Peeters. Gewoon buitengewoon. Zoals die 'n hele lotto arena meesleept in positivisme. " Wil jij mijn messias zijn " zingt hij. Ja hoor, ik wil voor iedereen messias zijn.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 17 January 2020

Ik heb even gegoogelt en het lijkt me heel leuk wat je hebt meegemaakt! :-)

Dewi
Door

Dewi

op 17 January 2020

Een belangrijke inspiratiebron is voor mij de natuur. Ik werk als vrijwilliger op een natuurterrein De Ruige Hof, in Zuidoost Amsterdam. Ik voel me vereerd en blij als ik in de buitenlucht sta, de bloemen en bomen elk seizoen anders ervaar, de lucht opsnuif, over het water naar de ijsvogels of kauwtjes kijk. Ik ben geïnspireerd door de boeken van Elisabeth Jenkins over Peru. Vooral het boek "Reis naar Queros", waar de schrijfster vertelt over hoe de natuur met haar "praat". Dit jaar ga ik in september een reis naar Peru maken, waar de bewoners ceremonies als iets vanzelfsprekends in het leven beschouwen. Ik zie ernaar uit.

Richarda
Door

Richarda

op 18 January 2020

De top 4 van mijn inspiratiebronnen is: De kleinkinderen, puur , speels onbevangen, ze "zijn" "gewoon". Intuïtief schilderen,wat het me doet,brengt, geeft,vertelt . Engelen, met hun onverstoorbare rustige liefde. Het boek: De Slaaf ,van Anand Dilvar. Een waar gebeurd verhaal !! Een boek wat je af en toe weer pakt en ergens openslaat en weer wat ontdekt/krijgt. Muziek: Het nummer "Within the Light" van Mike Rowland. En er zijn er nog veel meer :-)

Andy (man Agata)
Door

Andy (man Agata)

op 18 January 2020

Mijn inspiratiebron is zeer divers : Muziek , daar put ik veel kracht uit en die goede muziek lift mij zo nu en dan up. Gisteren kwam de nieuwe cd/lp van Bill Fay uit. Prachtige boom op de hoes en een geweldige cd met zowel goede muziek als goede tekst. Zie op YouTube het nummer FILLED WITH WONDER ONCE AGAIN, met daarbij een prachtige animatie. De titel van dat nummer geeft goed weer hoe ik deze cursus tot nu toe ervaar. In Zuid-Afrika heb ik BSR gestudeerd en mijn leraren daar zijn nog dagelijks mijn inspirators. Qua boeken springen er bij mij een paar uit : Anastasia serie, De Thibaults (2 vuistdikke werken van Roger Martin Du Gard), Nobelprijswinnares Literatuur 2018 Olga Tokarczuk met haar boek : De Jacobsboeken, maar dat heeft ook te maken met onze emigratie naar Polen (zie Agata). Insprirende filmregisseur is Krzysztof Kieszlowski met Rouge/Blanc/Bleu en de Dekalog-serie. Met name zijn oog voor detail, het kleine, in alle grote thema's die hij het publiek voorschotelt. Deze maand ben jij de man, Henk. Vorige inspirators waren Martijn van Staveren, Joe Dispensa, Michael J. Roads en Eckart Tolle. In een vorige reactie vergeleek ik deze cursus met de Tour de France. Bij de start was ik gereserveerd of ik de eindstreep zou halen. We zien het wel, was het motto. Nu reeds 18 dagen op weg, ben ik dichtbij opname in de volgauto geweest, maar ging ik toch door, met zo nu en dan het snot om de neus. Het als een berg ergens tegenop zien, er toch tegenaan te gaan en te zien dat het uiteindelijk best wel meevalt. Dus geen omkijken in wrok, maar met een glimlach, om het feit dat we het ons soms zelf zo moeilijk maken, terwijl dat helemaal niet hoeft. Maar leg dat je primitieve brein, dus jezelf, maar eens uit. Mijn allergrootste wens is om ooit een boek te schrijven. Alles is mogelijk, toch ?

Marion
Door

Marion

op 18 January 2020

Als ik mij voorstel een grote roofvogel te zijn kan ik de vrijheid van het zweven gewoon voelen! Echt een inspiratiebron. Van de Zon word ik blij van binnen, het zonlicht maakt mij letterlijk lichter, zo fijn. Het boek: Australie op blote voeten, is voor mij een grote inspiratie over hoe je verbonden kunt zijn met alles, de natuur, de kosmos. Zo bijzonder om te lezen hoe de aboriginals bv genazen.

Amelie
Door

Amelie

op 18 January 2020

'Fijn dat je dit boek weergeeft Marion. Het staat bij op nummer één! Ligt altijd naast mijn bed. Iedere Aboriginal van de groep heeft zijn eigen unieke kwaliteit ontwikkeld, zijn/haar eigen hartsverlangen zou je kunnen zeggen. Daarvoor hebben ze hun leermeester, of inspiratiebron! Komt overeen met Leef de Beste Versie van Jezelf

Gerrie
Door

Gerrie

op 19 January 2020

Ja, ik word helemaal blij als ik jullie inspiratiebron lees, Marion en Amelie: Australie op blote voeten (hoort ook op mijn lijst:) en precies om wat jij schrijft, Marion. Dank voor de reminder:)!

Bernice
Door

Bernice

op 20 January 2020

Oh wat geweldig, tijdens de Oefening: ‘stel je innerlijke licht op de proef’ en het maken van het lijstje van lastige dingen om te doen, realiseer ik mij dat ik een succes heb behaald! Ik realiseer dat ik mijn keuzestress meer en meer achter mij laat, want vind keuzes maken lang niet zo moeilijk meer! En mijn inspiratiebronnen hiertoe zijn meer dan duidelijk: dat zijn jij Henk en Xie Chuan! Dankbaar voor dit inzicht, dankbaar voor de inspiratie.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 22 January 2020

Grote sprong voorwaarts Bernice! Dank voor het delen.

Annette
Door

Annette

op 20 January 2020

Er zijn verschillende inspiratiebronnen waar ik blij van word. Ik heb al eerder genoemd mijn man. Hij heeft mij diep geraakt in zijn puurheid, eenvoud. Dat ging niet altijd vanzelf. Hij kon vanuit zijn overlevingsmodus mij triggeren in mijn oude pijnen. Maar ik voel me heel gezegend met de groei en ontwikkeling die wij hierin samen hebben mogen doormaken. Zowel diepe pijn werd bij mij naar boven gehaald, maar ook ongekende momenten van vreugde. Hij is nu nog meer in mijn hart dan toen hij nog leefde. En ik voel zijn liefde in mij, de kinderen en de kleinkinderen terugkomen. De stroom gaat gewoon door. Ik word dagelijks ook geïnspireerd door mijn poes Belle. Niks hoeft, er is geen oordeel, alleen maar zijn. En als ze iets wil, eten of spelen, dan vraagt ze er gewoon om. En vaak juist op de momenten dat het niet uitkomt. Hoe toevallig. De liefde is er gewoon. Ze brengt me naar het hier en nu, ze herinnert me er voortdurend aan waar het in het leven echt om gaat. Ik praat en zing regelmatig met haar.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 22 January 2020

Wat mooi wat je beschrijft Anette, ik kan je in de woorden helemaal voelen, vooral de eenvoud en liefde.

Alien
Door

Alien

op 21 January 2020

De muziek raakt me, dank je

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 22 January 2020

Welk muziekstuk of welke muzieksoort raakt je het meest Alien?

Gerrie
Door

Gerrie

op 21 January 2020

Zo'n wondermooie "reminder": I am Light van India.Arie en dat niet alleen: ze maakt dat ik me verbonden voel met haar, met alle mensen...Door haar lied wordt bovendien mijn verlangen versterkt, dat voel ik zelfs in mijn lichaam, naar Licht willen zijn voor wie dat verlangt! I am light, I am light I am not the things my family did I am not the voices in my head I am not the pieces of the brokenness inside I am light, I am light I'm not the mistakes that I have made or any of the things that caused me pain I am not the pieces of the dream I left behind I am light, I am light I am not the color of my eyes I am not the skin on the outside I am not my age, I am not my race, my soul inside is all light All light, all light I am light, I am light I am divinity defined I am the God on the inside I am a star, a piece of it all I am light

Anne
Door

Anne

op 23 January 2020

Kende Indië.Arie en haar song niet. Rake woorden. Opgezocht. Beluisterd. Prachtig! Dank voor delen Gerrie

Pauline van Hoorn
Door

Pauline van Hoorn

op 22 January 2020

Via Esther op de deelpagina kwam ik op de pauw als krachtdier, sloot aan op mijn verhaaltje op de succes deelpagina over de pauw in onze tuin. Ik vind het zo mooi als ik lees over de pauw als krachtdier, misschien wordt dat wel mijn inspiratiebron.. De Spirit van krachtdier Pauw brengt een belangrijke boodschap voor ons allemaal: Pauw waarschuwt ons en zegt: ''jij maakt zélf jouw eigen levensverhaal''. ''Richt jij jouw gedachten, op jouw zwakheden of jouw krachten?''. Wat Pauw ons wil laten weten, is dat we de schoonheid van het leven niet mogen vergeten. Pauw vertelt ons om naar de positieve kanten van het leven en haar schoonheid te kijken, elke donkere zijde heeft altijd een lichte kant. Jij kiest zelf waarmee jij jouw leven wilt verrijken. Pauw is trots en laat zich graag zien met haar prachtige veren, van het gedrag van Pauw kunnen wij mensen nog veel leren. Dat wij trots mogen zijn op wie wij zijn, inclusief ons verleden, onze ''fouten'' en onze pijn. Pauw zegt: ''kom op lieve Ziel, belicht al jouw sterke kwaliteiten, laat je zien, spreid jouw veren, jij hebt de wereld zoveel te brengen en te leren. Door jouzelf steeds maar weer zo klein te maken, zal jouw Licht en kennis nooit de wereld in kunnen raken. Jij hebt zoveel moois in jou om met anderen te delen, zoveel mensen kun jij met jouw Licht op hun pad helpen helen. Daarvoor is het belangrijk dat jij jouw angsten overwint, dat jij jouzelf Liefde geeft en goed zorgt voor jouw innerlijke kind. Door Liefdevol en met compassie tegen jouzelf te praten, zodat het kind in jou steeds meer de controle en angst voor onveiligheid durft los te laten. En weer vanuit het Hart durft te gaan leven. Pas wanneer jij zelf overvloed ervaart, kun jij anderen onvoorwaardelijk geven. Richt jouw aandacht niet op de wereld daarbuiten, het is alleen daarbinnen dat jij het kind in jou in jouw liefdevolle armen kunt sluiten. Het is van binnen waar jouw Hart moet helen, door in jezelf te leren geloven en vol van vertrouwen te raken dat jouw moment écht zal komen waarop jij onvoorwaardelijk de Liefde met anderen durft te delen. En jij weer plezier leert kennen, want och, wat wil het kind in jou gewoon weer leren genieten van het leven en onbezorgd leren spelen. Keihard lachen, luchtigheid en plezier maken, wauw, wat fijn. Lieve Ziel, accepteer alles van jouzelf, jij bent zo gewenst hier op Aarde, jij mag er precies zoals je bent zijn. houd jezelf niet langer meer klein. Laat jouw grootsheid zien, laat jouw Licht stralen. Beloof jezelf dat jij áltijd alles uit het leven zal halen.'' Namens Pauw.

Arlo
Door

Arlo

op 22 January 2020

Dankjewel lieve Pau(w)line voor het delen van deze prachtige woorden. Ik lees er alle lessen in die we tot nu toe hebben gehad. Het geeft moed, hoop en Geloof dat wij met zn allen de wereld mooier kunnen maken voor onszelf, onze naasten en voor de hele wereld. Namaste Het leven houdt van Pauw precies zoals ze is en het leven steunt Pauw in al haar kracht en grootsheid.

Esther
Door

Esther

op 30 January 2020

Lieve pauw, Dank je wel Esther

Anne L
Door

Anne L

op 22 January 2020

Hallo, al dagen aan inspiratiebronnen aan het denken, en er komen er steeds bij ! Als kind was ik verzot op m’n oma ( in mijn ogen een engel ) Ook met m’n vader had ik m’n hele leven een goede band en ik mis hem soms nog... ( 9 j geleden overleden ) M’n kat was m’n grote troost, bij al m’n verdrietjes. (werd 21 jaar) Dieren, vooral katten, honden en paarden trokken me erg aan en nu nog steeds ( ze ontgoochelen je niet, want zijn wat ze zijn ! ) Alle films waar dieren hoofdrol in spelen. ‘Het oneindige verhaal ‘ raakte me zeer ( toen het paard wegzonk in het moeras v verdriet) Ook western films, waarbij ik het altijd opnam voorde Indianen ! ( o.a.De laatste der Mohicanen ) Het verhaal v ‘Le petit prince’ v Sant - Exupery, speelde een rol bij de start v onze relatie, nu 36 j geleden ) De bijbel heb ik ook enkele jaren bestudeerd. De Dalai Lama inspireert me. En de muziek v Enya vind ik hemels ! Maar ik hou ook v andere muziek ( Loreena Mc Kennitt, Ariana Sagal / Bob Marley ( lekker chill ), vele Franse chansons (geven me een goed gevoel ) / liedteksten v Boudewijn de Groot en Wim De Craene . Yoga helpt mij ook enorm. / Uitspraken verzamel ik al jaren ! (Dat begon met Phil Bosmans, ‘Menslief ik hou v jou’ / ...) Misschien kan ik hiermee ook anderen wat inspiratie bezorgen. ;-)

Anne
Door

Anne

op 22 January 2020

Inspiratiebronnen voor mij zijn: ‘De Tao Te King voor ouders’ - wat ‘n geweldig, inzichtelijk & wijs boek. Bevat geen woord te veel, en ook niet te weinig. Afgelopen kerst gekregen. Had ik ‘t maar wat eerder in handen gehad, toen m’n kinderen geboren werden ;). Marnix Pauwels’ schrijfsels inspireren me ook. Zoals ‘Veronica & Morris en Het ABC der grote woorden’, ‘Wakker’ en z’n gedichten. Man o man, wat schrijft-ie mooi. Over thought, consciousness & mind = three Principles paradigma beschreven door Sidney Banks. Ook de Slagersdochters werken hiermee in hun blogs, podcasts & boekjes (‘Het kan ook makkelijk’) Zo’n zeven jaar geleden las ik ‘Verslaafd aan liefde’ van Jan Geurtz. Wat ‘n eyeopener was en is dat boek voor me. Over negatieve geloofsovertuigingen (over jezelf: ik ben niet goed genoeg, ik ben tot last, etc), over het doorzien van de geest, over relaties, etc. Ook zijn andere boeken heb ik verslonden. Boeddhisme met ‘n westers sausje. Kat Sira: eigen gang gaan, leven met de dag, volledige overgave. Heerlijk zen-kat Gesprekken met vrienden over het ‘leven‘ Al het leven op deze aardbol: zo wonderlijk, niks is vanzelfsprekend Deze online cursus geeft ook enorm veel inspiratie. Dank Henk voor het bedenken & delen.

Elly
Door

Elly

op 22 January 2020

Nu voel ik me geïnspireerd door Henk, zijn licht in zijn ogen, zijn passie. Ik volg hem graag, ook een boek dat ik pas las over het net van licht welke om en in de aarde is. Wij kunnen dat versterken door onze liefde toe te voegen. Voor vrede en harmonie op aarde. Fijn om te doen en belangrijk vin ik. I Jullie allen bedankt voor jullie delen, dat inspireert ook.

Annie
Door

Annie

op 23 January 2020

Vandaag is de laatste dag van een noveenkaars voor een met de hand geborduurde Maria met de baby Jezus op haar schoot.Daarnaast een zelgeschilderde ikoon van Haar op de Russchisch orthodoxe schilderkunst.Deze laatste was ook gewijd en meteen nadat ik hem thuis op mijn altaartje zette, een bosje bloemen voor had gekocht gebeurde er diezelfde wonderlijke dingen. Ik kwam thuis en de voordeur was open, terwijl ok zeker wist dat ik hem had dichtgedaan. Ook de kamerdeur stond open en daardoor zag ik meteen de ikoon.Er was een bloem uit de vaas gehaald, die nu voor de ikoon lag! Ik keek verder rond en zag dat de 2 foto*s , die aan weerszijden van een Jezusbeeld stonden, waren omgedraaid ,zodat ik hun ,mijn overleden vader en moeder niet meer in hun gezicht kon zien. Het Jezusbeeld was weg! In de andere kamers van het huis was niets veranderd. Plots zag ik in de woonkamer weer, dat het beeld op de kast stond, 2 planken hoger! Ik was verbaasd en belde een *vriend* op om te vragen of hij in mijn huis was geweest . Ik kreeg de wind van voren omdat ik hem beschuldigde, terwijl ik een oplossing wilde zonder ook maar een enkele beschuldiging te hebben.NEEN!!!!!! Was het antwoord plus een lawine aan woorden. Einde vriendschap. Ik heb niet alleen een ikoon in huis, ik heb IEMAND in huis!!! Nu begrijp ik het wat door de schilderzuster in de eerste les was gezegd. Toen dacht ik *ja dat zal wel.*.Deze ikoon vertegenwoordgt de energie van hoog. De geborduurde Maria die ik 4 jaar later kreeg, het aardse ,waar ik weinig verbinding mee heb, voelde ik niets bij, maar stond ook al die tijd op het altaartje. Vandaag is de laatste dag van de noveenkaars en heb toen pas deze inspiratiebron kunnen voelen! Wat ben ik hier blij mee. De tranen stroomden en er werd me zoveel duidelijk! Dankzij deze cursus Henk en alle verhalen van inspiratiebronen van jullie allemaal die vandaag geland zijn. Het nieuwe begin is voor mij gemaakt en nu op gevoelsnivo. Dank jullie allemaal.

Carolien
Door

Carolien

op 23 January 2020

Dag allemaal, Ik lig dus hopelijk achter, kom nu pas aan mijn inspiratiebronnen toe terwijl ik nog geen tijd heb gehad om mijn collage te maken. Maar ik wil wel graag mijn inspiratiebron delen, nl. de natuur. De levens- en lichtkracht van de natuur geven mij steeds weer het vertrouwen dat wij die ook hebben. Neem mijn wilg in mijn kleine achtertuin, als paastak in de grond gestoken en nu een flinke boom. Maar dat kan niet in een kleine achtertuin en dus moet ik hem met pijn in mijn hart elk jaar weer snoeien, die prachtige boom terugbrengen tot een stomp! En elk voorjaar houd ik weer mijn hart vast of hij het haalt, of hij die kleine zwarte torretjes die zijn prille blaadjes opeten de baas kan. En elke jaar weer wordt hij diezelfde prachtige boom. Dat is levenskracht, in het licht gaan staan! en dus mijn inspiratiebron.

Theo
Door

Theo

op 23 January 2020

Ik loop wat lessen achter en ben nu pas toegekomen aan de mooie oefening om mijn harstverlangens en inspiratiebronnen op te schrijven. De steunzin uitspreken vind ik vaak lastig, maar deze oefening ging me heel gemakkelijk af. Er kwam geen eind aan Verlangens: diepe verbinding met anderen en met mezelf, intimiteit, liefde, wijsheid, waarheid, geluk, gezondheid, mooie reizen maken, genieten van de natuur, schoonheidsbeleving (muziek, kunst), plezier hebben, erkenning, succes, rust, stilte. Inspiratiebronnen/mensen: Nelson Mandela (moed, mooie uitstraling, vergevingsgezind), Martin Luther King (idem, groot rechtvaardigheidsgevoel), Gandhi (geweldloosheid), Moeder Theresa (opofferingsgezindheid), Osho (wijs, lichtvoetig, rebels, enorme liefde voor het leven en de uniekheid van ieder mens, JA zegger), Jezus, Boeddha, Dalai Lama en Eckhart Tolle (wijs, vol mededogen, helder), Rene Diekstra en Hans Fransen (psychologisch inzicht), mijn professoren (intelligent, scherp denkend), Wayne Dyer (heldere schrijver, prachtige citaten) etc. Inspiratiebronnen/boeken: de uitgeschreven toespraken van Osho, het evangelie van Boeddha, de boeken van Wayne Dyer, De Mandarijnen van Simone de Beauvoir (scherpe observaties), Richard Harris’ Ik ben OK jij bent OK (over een volwassen houding in het leven), de aforismen en verhaaltjes van Anthony de Mello (wijs, speels), etc. Inspiratiebronnen/films: Amadeus (vanwege de enorme gedrevenheid van Mozart om prachtige muziek te schijven), Planet Earth (liefde en respect voor de natuur), My Left Foot en de biografische film over Richard Dawkins (enorme doorzetters, ondanks hun handicap), Alice (liefde en trouw van haar partner tijdens haar dementie), Bohemian Rhapsody van Queen (enorm plezier in muziek maken), Schindlers’ List (meevoelen met kwetsbare mensen, risicovolle acties durven nemen), etc. Alles bij elkaar komen steeds weer universele waarden boven zoals liefde voor het leven, anderen en jezelf, verbinding, trouw, moed, schoonheid, waarheid, wijsheid, mededogen, helderheid, speelsheid, plezier, contact met de natuur etc. Er voor nu één uitkiezen is knap lastig.

Gerrie
Door

Gerrie

op 23 January 2020

Ik denk dat als je kiest voor Liefde, alle andere daar onderdeel van kunnen zijn. Veel succes Theo!

Agnes
Door

Agnes

op 24 January 2020

Hallo allemaal, ook ik wordt regelmatig geraakt door muziek: o.a door de piano muziek van Ludovico Einaudi, door Ken je mij van Trijntje Oosterhuis, door You Say van Lauren Daigle. Wat betreft boeken, ik liep gisteren in de kringloop en mijn aandacht ging naar een boek: Kinderen van de Maanvalk, ik heb het gekocht. Het gaat over kinderen die trekken door de Afrikaanse savannen. Ze zijn alleen en moeten hun best doen te overleven.De kinderen leren van hun ervaringen en leren elkaar te vertrouwen.Wat betreft een muziek instrument " de hangpan" raakte mij vele jaren geleden voor het eerst. Door de cursus weet ik meer wat ik wil en kan ik betere stappen zetten, gisteren mijn eerste handpan drumles les gehad, het was prachtig.

Anne-Wiek
Door

Anne-Wiek

op 25 January 2020

Dankjewel Agnes, voor 'Ken je mij', gezongen door Trijntje Oosterhuis. Net geluisterd. Heel mooi.

itie
Door

itie

op 28 January 2020

Verreweg mijn grootste inspiratiebron is Jeru Kabbal. Hij was de leraar van het Hier en Nu en van de liefde. Dat Hier en Nu zei ooit eens een haptonoom tegen mij en dat kwam binnen. In de bibliotheek naar de afdeling spiritualiteit/meditatie/gnosis enz. gelopen. Nooit eerder daar iets mee gedaan. Kwam een boek tegen van Siddharta van Langen : Van Rome naar Poona. Daarin werd geschreven over een zekere Santosh die in Poona De-hypnotherapie sessies gaf. Ik voelde de uitstralende liefde van deze man tijdens het lezen. Even daarna kreeg ik een artikel onder ogen. Daarin stond dat Jeru Kabbal, voorheen Santosh genaamd naar Nederland kwam. Meteen ingeschreven op een kennismakings week. En daar heb ik gevoeld wat onvoorwaardelijke liefde is wat deze man in zijn leringen en opleidingen uitstraalde. De helderheid en onvoorwaardelijke liefde die hij in zijn Clarity Proces doorgaf is voor mij nog steeds een bron van vreugde en inspiratie. Er zijn nog wel meer inspirators geweest maar Jeru staat bovenaan. Alles wat ik later heb gedaan/geleerd sluit daarop aan. Het boek "De boodschap van water" van Masaru Emoto over gedachten en waterkristallen. "De autobiografie van een yogi". "Waar je ook gaat daar ben je" van Jon Kabat- Zinn. Verder is de natuur steeds weer een wonder en een allerliefst katje van nog geen 4 weken oud wat we op een parkeerplaats in Belgie hebben gevonden. Geen mensen en huizen in de buurt. Zou uiteindelijk doodgereden zijn op de snelweg waren we bang. We hebben haar Pepe genoemd (ParkerPlaatspoes) . Wat een prachtwondertje, het maakt iedereen blij. Ook een inspiratiebron voor vreugde en speelsheid.

Arlo
Door

Arlo

op 29 January 2020

Wil graag het boek Eindelijk Thuis van Henri Nouwen met jullie delen. Heb het recent aanbevolen gekregen en het heeft me zeer geïnspireerd. Hij was priester en hoogleraar en was zo een beetje zijn hele leven zoekende naar zijn hartsverlangen. Dan verlaat hij de academische wereld en wordt pastor bij de Ark-gemeenschap waar hij zijn leven deelde met mensen met een verstandelijke beperking. Het boek is gebaseerd op het schilderij van Rembrandt 'de terugkeer van de verloren zoon'. Waar Nouwen spreekt over God lees ik de Universele Intelligentie waar Henk over spreekt. Veel van wat we in deze cursus bespreken en oefenen zie ik in dat boek terug. Daarnaast deelt hij zijn verdriet, eenzaamheid, gekwetstheid, wanhoop als ook zijn liefde en hoop precies zoals wij dat hier met elkaar doen. Het maakt de wereld echt mooier als we zo open met elkaar delen en elkaar steunen. Dank jullie allen hiervoor! Lieve groet Arlo

Agnes
Door

Agnes

op 4 February 2020

Het lied " Ik leef van Anna Fernhout" Prachtig: het verwoord veel van wat ik geleerd heb de afgelopen tijd.

Cees Schutterop
Door

Cees Schutterop

op 14 February 2020

Kinderen (en dieren) is mijn inspiratiebron. Kinderen staan open, ontvankelijk, puur en zuiver, het dichtstbij "de" bron..

Anneke
Door

Anneke

op 14 February 2020

Mijn inspiratiebron is het boek The Power Of The Heart, Laat je hart je gids zijn van Baptist de Pape. Ik weet niet eens meer hoe ik aan het boek ben gekomen, het zit vol met plakkertjes en blaadjes tussen bladzijden. In dit boek worden wijsheden van mensen die mij al inspireerden samen gebracht, zo mooi!

Marie-Anne
Door

Marie-Anne

op 15 February 2020

Het leven biedt mij tal van inspiratie . Naargelang ik er voor open sta komt het meer of minder binnen . Indertijd heeft Thich Nhat Hanh (boeddhisme , bewuste aandacht , eenvoud , inter being) voor een grote ommekeer gezorgd . Ook Ton Lathouwers , Marc Wenselaars met zen meditatie - retraites . Ook Eckhart Tolle (kracht van het nu) , Joan Halifax (being with dying) ,Wayne Dyer (de wetten van het universum) , Joe Dispenza (gedachtenkracht) , Dokter Hamer (biologische natuurwetten) en tal van andere ,.... De natuur , de bomen (zo krachtig , zorgeloos , uitreikend) . Henk voor de praktische bruikbare , duidelijke , heldere manifestatie van zovele zaken die op mijn pad kwamen , een levend , inspirerend voorbeeld . Zo ontzettend dankbaar .

Tineke
Door

Tineke

op 15 February 2020

INSPIRATIEBRONNEN: Mijn moeder is mijn liefste inspiratiebron wat betreft het omgaan met kinderen! Zij las ons zo mooi voor! De veiligheid om tegen haar aan te zitten bij een spannend verhaal..Ik ben mijn ouders nog altijd dankbaar dat ik de opleiding voor leerkracht mocht volgen! In 1992 kwam Reiki op mijn pad en ik voelde meteen: dit past bij mij! Ik zie vooral Jezus met zijn manier van omgaan met juist ook wie “ de minder belangrijke “ mensen gevonden worden. Zijn helende handen genazen tal van mensen! Eerst zelf tot rust komen en vooral kinderen helpen bij hun gevoelens uiten bijvoorbeeld bij scheiding of overlijden van een dierbare. Dat hoop ik nog lang te blijven doen! Deze cursus Henk bevestigt tal van andere cursussen/boeken! Maar de nieuwe invalshoek met de steunzin, zet alles weer in een fris boeket vsn kleurrijke bloemen, waar ik zo van geniet! Net als onze 2 katten Yin en Yang, die heel verschillend juist balans geven! Hartelijk dank al voor deze 1 e helft van de cursus! Ik geniet van de positieve gebeurtenissen die meer en meer op ons pad komen!

Akke
Door

Akke

op 16 February 2020

Ik hoop dat jullie mij niet uitlachen maar één van mijn inspiratie bron is de Ezel hij kwam spontaan op mijn weg toen ik een collage aan het maken was over het thema Wel-Zijn want mijn hartsverlangen is gezondheid. Ik keek naar het woordje welzijn en zocht plaatjes die welzijn uitdrukken. Ik mag er Wél Zijn...is dat soms de sleutel van Wel-Zijn...gezondheid.. Nog belangrijker dan welke vitamine/medicijn pil of voeding dan ook ? Vele plaatjes had ik verzameld en het viel mij op dat ik veel ezels had uitgeknipt..lachende ezels want ik wou ook humor er in leggen..lachen is gezond.. Ik had de lachende ezels bij een waterval geplaatst...die voor mij symbool staat voor met de stroom mee. Toen de collage af was heb ik de Ezel eens op gezocht in het boek, als de dieren spreken konden. En tot verbazing las ik het verhaal wat helemaal mijn thema is..waar ik mee worstel.. Zelfs de waterval en andere dingen kwamen er in voor zoals in mijn collage. En zo ontstond dat de Ezel mijn inspiratie bron werd en als ik mijn telefoon aan zet komt er een lachende ezel te voorschijn Hieronder een beknopt stukje wat de Ezel mij verteld; Noem jij mij koppig? Heb ik dan geen gelijk om alleen naar mijzelf te luisteren, naar mijn zeilster, mijn intuïtie...? Jij kan toch niet voelen en weten wat best voor mij is: Ik weet dit best. Ik heb zo mijn redenen waarom ik iets wel of niet doe. Daarom volg ik ook mijn weg en niet van een ander." Eigen-wijs zijn heerlijk is dat..enjoy life

Anneke
Door

Anneke

op 17 February 2020

Wat prachtig Akke! Zo mooi dat hetgeen je gevoelsmatig uitknipte, bij elkaar zocht en plakte zo treffend blijkt te zijn. En zo een belangrijke boodschap, eigenlijk voor iedereen. Dank je wel! Hartelijke groet Anneke

Akke
Door

Akke

op 17 February 2020

Fijn om te horen Anneke! Ben jij de Anneke die zichzelf heeft genezen?(ik las het op de deelpagina)Warme groet, Akke

Akke
Door

Akke

op 16 February 2020

Een typfoutje: zeilster is zielsstem !

Akke
Door

Akke

op 16 February 2020

Mijn inspiratie bron was ook Jezus maar het is toch de Ezel geworden haha...of eigenlijk allebei Jezus met de Ezel...maar ik zit nergens aan vast elk geloof heeft zijn wijsheid.

Yolanda
Door

Yolanda

op 18 February 2020

Inspiratiebronnen In de loop der jaren zijn er al vele langs gekomen. Deepak Chopra, Dalai lama, Nelson Mandela. Yogaopleiding. Ik heb sinds vandaag het boek Bondgenoot van Henk naast mij liggen. En als ik dat uit heb wil ik wat gaan lezen van Eckhart Tolle.

Mirande
Door

Mirande

op 19 February 2020

Hallo allemaal, hallo Henk! Dankjewel voor deze cursus en voor het zijn van een bron van inspiratie. Alles in de natuur is voor mij een bron van inspiratie. Dat alles zo groot of zo klein precies hetzelfde is en dan toch weer zo mooi anders. Op dit moment is mijn inspiratie het laatste boek van Jan Geurtz; "Wijzen naar de Maan". Ik ben op de helft en ga snel verder met lezen! "de Weg die je zoekt is de Weg waarop je bent."

Vanda
Door

Vanda

op 20 February 2020

De regenboog inspireert mij. Goede tijden(de zon) en mindere tijden(regen) wisselen elkaar af. Als die periodes wisselen, net zoals in het leven is er in die korte tussentijd zoveel kracht/moois gaande(regenboog) De een kan niet zonder de ander, “gebruikt “ elkaar.

Agnes dG
Door

Agnes dG

op 20 February 2020

Ik heb meerdere inspiratiebronnen. Neale Donald Walsch heb ik 4 of 5x in Nederland horen spreken over zijn gesprekken met God. Ik heb al zijn boeken gelezen. Sindsdien ben ik zelf heel goed in contact met God en de Goddelijke wereld en voer mijn eigen gesprekken nu. In 2014 en 2018 had ik het genoegen om de Dalai Lama persoonlijk in Rotterdam te zien. En te luisteren naar zijn inspirerende lezingen en invloedrijke lessen. Zijn blijde en liefdevolle en wijze uitstraling is immens. Zijn woorden over vrede, compassie, naastenliefde, eenvoud, meditatie dringen diep in mij door. 6-7-2020 wordt de Dalai Lama 85 jaar! Zijn energie om te besteden aan de wereldvrede is onverminderd. Als hij het kan op zijn leeftijd, waarom zouden wij het dan niet kunnen? Ik heb genoten van de jonge Tina Turner. Ik heb heel wat gedanst op haar opzwepende muziek. Ik werd dar erg blij van. En nu geniet ik al jaren van haar ingetogen meditatiemuziek. Haar cd " Beyond", Buddhist and Christian Prayers, heb ik grijs gedraaid. Het brengt me in een diepe staat van innerlijke rust. Nog net geen trance maar op een heerlijk Goddelijke manier word ik naar mijn bron, mijn ziel geleid. En krijg hierdoor mooie en waardevolle ervaringen. Het boek " De Meesters van het Verre Oosten" heb ik meerdere malen gelezen. Een oude en een nieuwe versie. Het geeft me opnieuw inzichten in de spirituele wetten. En het herinnert me aan de mogelijkheden die in mezelf zitten en die ik zelf kan gebruiken. Ook hier geldt zoals Henk zegt: als je alles wat je geleerd hebt niet in actie omzet, adan gebeurt er niks. Dus voor mezelf betekent dat dat ik mezelf af en toe liefdevol in de kraag grijp en mezelf herinner aan mijn eigen inspiratiebronnen. Om daar nog eens naar te kijken, te luisteren, informatie te lezen en er iets mee te doen!

Marleen
Door

Marleen

op 21 February 2020

Als kind waren Martin Luther King en moeder Theresa mijn inspiratiebronnen. Wilde een tijd lang ook non worden. Nu is de natuur voor mij een inspiratie bron en ook mijn overleden man. Hij had ondanks zijn (financiële) zorgen over zijn firma en zijn zorgen over zijn gezondheid, zoveel vertrouwen en overgave en was veel minder streng voor zichzelf dan ik ben. Bewonderenswaardig vond ik hoe hij om ging met zijn lijden, als een Boeddha, zo vol overgave en vertrouwen. Ik ben blij dat ik hem nu als inspiratiebron zie!

Elly B
Door

Elly B

op 5 March 2020

Iedere dag lees ik in een boekje dat per dag goede ideeën geeft hoe fijn en betekenisvol kan leven. Jezus Spreekt heet het. Ik zie het als een soort marsorder voor de dag die komt.Inspirerend en ook fijn min ofmeer leiding te krijgen. Ik ben er erg blij mee.

Reactie plaatsen