Page content

Centrum Diamant


‘Het is mijn visie om in Nederland de beste aanvullende kankertherapieën zoals die wereldwijd voorhanden zijn, beschikbaar te maken voor iedereen met kanker die naast de aangeboden reguliere behandelingen ook een alternatieve behandeling zoekt.’
– Henk Fransen

Centrum Diamant is een behandelcentrum waar op basis van gedegen onderzoek (haar-, bloed-, urine-, speekseltesten en scans) de beste alternatieve behandelprogramma’s gecombineerd worden tot een voor de individuele patiënt optimale totaal-aanpak. Tevens wordt meegedacht en waar nodig overlegd met de reguliere artsen over mogelijke interacties tussen reguliere en alternatieve behandelingen.

Centrum Diamant streeft ernaar om onderzoek te initiëren dat bijdraagt aan de verdere objectivering van haar effectiviteit en werkwijze. In latere fasen van ontwikkeling zal het centrum ook preventieve programma’s aanbieden.

Diamant is afgeleid van het Griekse woord Adamas dat onoverwinnelijk betekent en staat symbool voor de unieke manifestatie van vorm, helderheid en kracht van ieder mens.

 

De realisatie van Centrum Diamant

Centrum Diamant staat in de beginfase voor een samenwerkingsverband van professionals. Later neemt het ook concreet vorm aan in de vorm van een fysiek gebouw. Onderstaand beschrijf ik de vier fasen/tijdlijnen waarlangs ik het centrum wil realiseren.

 

Fase 1 – Het delen van kennis (2014)

Het delen van kennis over goede alternatieve behandelingen van kanker met patiënten en naasten.

 • Handboek kanker – Hoe je alternatieve en reguliere behandelingen optimaal kunt combineren is verschenen.
 • Er is een netwerk van professionals opgebouwd dat in samenwerkingsverband de in het Handboek beschreven behandelingen kan uitvoeren.
 • Er is een denktank van patiënten (ervaringsdeskundigen) en artsen (kennisdeskundigen) gevormd om na te denken over de beste positionering van de plannen.
 • Er is verder onderzoek gedaan naar de meest effectieve (combinatie van) alternatieve behandelstrategieën.
 • Er is een crowdfunding actie met succes afgesloten om een kennisplatform vorm te geven en om donaties te genereren voor de verdere vormgeving van het behandelcentrum.

 

Fase 2 – Selectie van goede alternatieve behandelingen van kanker (2015)

Er zijn verdere acties ondernomen om zowel de verspreiding van kennis over goede alternatieve behandelingen van kanker als ook de verdere vormgeving van centrum Diamant een stap verder te brengen.

 • Met de opbrengst van de crowdfunding zijn een tweetal theater-events georganiseerd waar deskundigen op het vlak van alternatieve behandelingen bij kanker hun kennis delen met het grote publiek. De tijdens deze theaterdagen opgenomen lezingen zijn verwerkt tot een 40-tal youtubes die je op deze site kunt vinden.
 • Er zijn een aantal goede alternatieve behandelingen van kanker geselecteerd.
 • Er heeft een eerste selectie plaatsgevonden van professionals die invulling kunnen gaan geven aan deze gekozen behandelprogramma’s voor centrum Diamant.
 • Er hebben ook al enkele pilot-trajecten plaatsgevonden om een eerste samenwerking tussen de geselecteerde professionals af te tasten.

 

Fase 3 – De realisatie van Centrum Diamant (2016)

Het realiseren van het fysieke Centrum Diamant waar de onder fase 2 aangeboden behandelprogramma’s op één plek worden aangeboden en waar de betrokken deskundigen optimaal kunnen samenwerken.

 • De onder fase 2 genoemde behandelprogramma’s worden verder uitgewerkt en aangeboden op een centrale plek in Nederland (fysiek gebouw)
 • Er worden (online) tools ontwikkeld ter ondersteuning van deze programma’s.
 • Er worden trainingsprogramma’s aangeboden aan alternatieve en reguliere artsen, therapeuten, patiënten en naasten.
 • Ontwikkeling van preventieve programma’s.

 

Fase 4 – Duplicatie en multiplicatie (2016 en verder)

Het laten ontstaan en ondersteunen van nieuwe vestigingen in binnen- en buitenland en het opbouwen van een (internationaal) kennisnetwerk.

 • De capaciteit van Centrum Diamant wordt uitgebouwd.
 • Er worden trainingsprogramma’s aangeboden aan artsen en therapeuten. Deelnemers die dat wensen worden ondersteund een vergelijkbaar centrum op te zetten (er wordt toegewerkt naar één centrum per provincie).
 • Wanneer deze centra de in dit boek beschreven totaal-aanpak van kanker (combinatie-aanpak en het versterken van de afweer op vijf niveaus) op een eigenwijze kunnen invullen, mogen deze centra de naam Diamant dragen.
 • Nieuwe centra kunnen de financieringsconstructie van Centrum Diamant overnemen (door middel van een stichting zoals de Diamond Foundation).
 • Er wordt een (internationaal) expertise-netwerk opgebouwd.

 

Ik zou het fijn vinden wanneer je onderaan deze pagina een bericht achterlaat of klikt op het duimpje naast deze pagina..

Met vriendelijke groeten,

Henk Fransen

 

 

 

Laat een bericht achter

Comment Section

59 reacties op “Centrum DiamantDoor Astrid van der Does op 1 juni 2014

Hallo Henk,

Wat een fantastisch initiatief.
Mooi dat het een samenwerking is tussen verschillende professionals. De fases zoals je beschrijft klinken logisch en heel goed onderbouwd.
Ik heb zelf de opleiding Massage bij Kanker gevolgd en mijns inziens is er echt behoefte aan zo’n centrum. Ik hoop van harte dat dit centrum daadwerkelijk gestalte krijgt.

Heel veel succes,
Hartelijke groet,
Astrid van der Does


Door Ellen Suijker op 1 juni 2014

Wat fantastisch als het werkelijk lukt om in 2015 het centrum neer te zetten.

Als coach en ervaringsdeskundige wil ik graag meekijken in de ontwikkeling van Centrum Diamant.

Alle succes, het gaat lukken er is nu tijd voor verandering zonder dualiteit.

Hartelijke groet,
Ellen.


Door Ellen Suijker op 1 juni 2014

Door Ellen Suijker op 1 juni 2014 om 12:32

Wat fantastisch als het werkelijk lukt om in 2015 het centrum neer te zetten.

Als coach en ervaringsdeskundige wil ik graag meekijken in de ontwikkeling van Centrum Diamant.

Alle succes, het gaat lukken er is nu tijd voor verandering zonder dualiteit.

Hartelijke groet,
Ellen.


Door Johan op 1 juni 2014

Een prachtig initiatief dat alle steun verdient!


Door Pauline van Essen op 1 juni 2014

Prachtig initiatief Henk, ik hoop tzt ook een bijdrage te kunnen leveren als massage therapeut. Ik ben nu in mijn afstudeerjaar voor massagetherapeut bij de HOLOS academie in Utrecht. In mijn naaste omgeving heb ik diverse dierbaren verloren aan deze ziekte en dat heeft gemaakt dat ik een diepe wens heb iets voor deze doelgroep te kunnen betekenen.


Door Will op 1 juni 2014

Als verpleegkundige kan ik dit initiatief alleen maar toejuichen. Ik werk zelf op beide gebieden en weet dat deze elkaar prima kunnen aanvullen.


Door Will op 1 juni 2014

Ik werk als therapeute met NEI-NLP-NSR op het gebied van emotionele verwerking. Ook ik houdt me aanbevolen om een bijdrage te leveren.


Door Joke van Os op 1 juni 2014

SUPER! Financieel haalbaar? Crowdfunding?


Door Henk op 1 juni 2014

Ja, financieel zit het plan goed in elkaar Joke, dank voor je betrokkenheid.


Door Laura op 1 juni 2014

Wat een fantastisch plan om zo’n centrum te realiseren.
Juist in deze moeilijke tijd, waar het lijkt of aanvullende therapieën juist zoveel mogelijk geweerd moeten worden.
Wens je veel succes en een voorspoedige voortgang.


Door Hans Stam op 2 juni 2014

Heel veel succes Henk ! Het is hard nodig dat dit er komt !


Door lilian op 1 juni 2014

van zo’n initiatief word je toch helemaal blij.
Heel veel succes Henk!


Door Wytske op 1 juni 2014

De diamant glimt al,en straalt al ver om gesteund te worden. Om dit geweldige centrum mogelijk te maken.
Al mijn steun.


Door Jantsje op 1 juni 2014

Beste Henk,
Als Klassiek Homeopaat en Orthomoleculair therapeut Darmtherapeut, Mindfulness Trainer en Hatha-Yoga docent en Chi neng Qi Gong Trainer, zou ik graag meedoen met dit mooie idee.Het samenwerken met reguliere geneeskunde heeft mijn grote belangstelling.Samen staan we sterker dan solo.Jantsje.


Door Hannie op 1 juni 2014

Wat een prachtig initiatief, Henk! Tijdens de chemo behandelingen veel energie gekregen van biofotonentherapie. En het zou best kunnen dat het meer doet dan energie geven… Lijkt mij de moeite waard dit er ook in te betrekken.


Door Henk op 1 juni 2014

Zeker Hannie!Door hilde op 1 juni 2014

Dit is een uniek plan! Samen werken op dit gebied, dan is er zo veel te winnen. Ik ben zo blij, dat dit realiteit kan worden.


Door Ben Cox op 1 juni 2014

Ben zelf (volgens de reguliere geneeskunde), palliatief kankerpatiënt. Het gaat goed met mij. De behandelingen slaan goed aan. Als natuurgeneeskundige therapeut heb ik steeds mijn eigen weg gevonden in het bestrijden van deze ziekte. Ik ervaar dan ook een grote leegte aan de juiste informatie en hulp bij het zoeken naar het beste voor de kankerpatiënt in de reguliere geneeskunde. Hoop op genezing of verbetering dient voorop te staan bij de keuze van de behandeling zowel regulier als alternatief of in de combinatie van beide. De patiënt put hieruit zijn moed om zich in te zetten met ziel en lichaam in het overwinnen van de ziekte. Een centrum zoals door Henk wordt gerealiseerd is dan ook hoogstnoodzakelijk.
Ook ik ben bereid om hier verder over mee te praten.


Door Kirsten op 1 juni 2014

Beste Henk,

mijn hart jubelt van dit idee!

Dank je wel!

En…HEEL VEEL SUCCES !!!


Door Hetty Meijer op 1 juni 2014

Beste Henk,

“Maak je droom een doel met een deadline”. Hoe toepasselijk voor dit initiatief en zo inspiratievol. Het samenbrengen van verschillende disciplines brengt een krachtige wisselwerking wat elkaar enorm zal versterken. Dit wordt wel het ultieme bewijs!


Door Karen Ingeborg op 1 juni 2014

Beste Henk!
Om eerlijk te zijn raakt je schrijven me intens diep. De tranen kwamen tevoorschijn en een diepe innerlijke glimlach beroerde mijn ziel. Zo mooi wat je vorm geeft. De liefdevolle kracht! Enorm!!!
Ga iets bedenken om erin bij te kunnen dragen…
Wow, echt heel bijzonder!
Liefs, Karen Ingeborg


Door Aly Westra Winselaar op 1 juni 2014

Als ervaringsdeskundige en energetisch therapeut ervaar ik in mijn praktijk hoe belangrijk psycho-energetische behandelingen & coaching voor vrouwen met borstkanker kunnen zijn.
Dit is een prachtig initiatief waar ik met mijn ervaring graag aan zou willen bijdragen.
Namaste Henk!


Door Marianne op 1 juni 2014

Hallo Henk,

we volgen al je mails e.d. al enkele jaren.
ik vind het geweldig dat het je nu lukt om te bundelen en samenwerking voor elkaar gaat krijgen, petje af.
ik ben werkzaam op het gebied van kruiden en kan mijn kennis met je delen. op het gebied van kanker voorkomen en sommige vormen helpen genezen is er het een en ander beschikbaar, niet wetenschappelijk getest omdat daar geen vraag en geld voor is. een gemiste kans om dat niet te proberen. lieve groetjes Marianne.


Door Adelheid op 1 juni 2014

Wat een geweldig bericht! Als ik mijn reguliere behandeling niet gecombineerd had met een Ayuvedische had het leven er heel anders voor me uitgezien!
Hoop dat met een dergelijk centrum ook het contact met de reguliere geneeskunde verbetert


Door Emmy de Ligny op 2 juni 2014

Super Henk!
Hiermee ga je voor nog meer mensen waarde toevoegen aan hun gezondheid en leven.
Zoals je dit ook voor mij hebt gedaan, door de opleiding die ik als therapeut bij je heb gevolgd en de adviezen via je website, cd,’s en boeken. Waarmee ik mijn cliënten weer kan ondersteunen.
Mijn support heb je!


Door Renée Hoogreef op 2 juni 2014

Wat super mooi om de krachten gebundeld te zien worden! Hier ontstaat iets wat ons op een hoger plan helpt; zeker niet alleen op het kanker-stuk 🙂
Mijn steun heb je, al weet ik nog niet precies hoe ik letterlijk zal gaan bijdragen 😉


Door Lucy op 2 juni 2014

Dankjewel Henk voor je moed en alle energie die je steekt in dit waardevolle project! En wat mooi om te lezen dat jouw droom nu al op zoveel handen gedragen wordt!
Twee keer borstkanker en een heel eigenwijze genezingsweg hebben mij ervan doordrongen dat er nog zoveel rond deze ziekte te ontdekken valt. En dat genezen zoveel meer is dan bestrijden…
Natuurlijk lever ik graag als bewegingsdeskundige (coach en yogadocent) mijn bijdrage aan Centrum Diamant.


Door Henk op 2 juni 2014

Goed van je te horen Lucy,
Met vr gr, Henk Fransen


Door anita van Arem op 2 juni 2014

Dag Henk,

Prachtig initiatief en heel nodig. Ik vind geen duimpje dus kan er niet op drukken. Ben zelf 3 keer met kanker geconfronteerd. Bij mijzelf, mijn partner en mijn vader die eraan is overleden. Heb me verbaast over hoe goed de geneeskunde maar ook hoe beperkt gefocust de behandelingen gericht zijn. Goed om vanuit de mens als geheel met zijn leefstijl, zijn geest en ziel te kijken. Ik ben een boek aan het schrijven als psycholoog en ervaringsdeskundige over kanker. Mogelijk kunnen we later iets voor elkaar betekenen.


Door Henk op 2 juni 2014

Succes met het schrijven Anita,
Met vr gr, Henk Fransen


Door Nicolette op 2 juni 2014

Een geweldig initiatief Henk. Doet me denken aan ‘Menschen gegen Krebs’ ofwel ‘Krebs21’ zoals het nu heet, van Lothar Hirneise. Ik vond het al zo jammer dat we zo iets in Nederland niet kennen. Heel veel succes bij het realiseren van het centrum. Ik blijf je volgen!
Hartelijke groet, Nicolette


Door Tineke Schrijver op 2 juni 2014

Geweldig plan Henk!!!

Ik wens je heel veel succes en volg de ontwikkelingen graag.

Warme groet, Tineke


Door Rian Jonkers op 2 juni 2014

Geweldig initiatief Henk!
In verschillende landen wordt dit al toegepast en met succes! Fijn dat je er hard aan werkt om het ook in Nederland voor elkaar te krijgen.
Graag wil ik daaraan meewerken. Als therapeut natuurgeneeskunde heb ik ervaring met aanvullende zorg bij kanker. Die aanvullende therapie zorgt ervoor dat mensen minder en mildere bijwerkingen hebben van chemotherapie en bestraling. Dat zorgt voor kwaliteit van leven! Bovendien herstellen mensen op deze manier sneller.
In mijn praktijk zijn kruidengeneeskunde, mycotherapie en fotonentherapie belangrijke pijlers bij de ondersteuning van kankerpatiënten.
Graag sluit ik me aan bij je plan om de Diamant in heel Nederland te laten schitteren!


Door Maaike op 2 juni 2014

Wat een geweldig mooi initiatief, Henk! Je laat de diamant in jezelf schitteren naar buiten toe en dat vind ik een buiging waard!
Lieve groet,
Maaike


Door Gerda Middelham op 2 juni 2014

Ik wens je heel veel succes en word hier heel blij van. En allemaal in het teken van de liefde. Ook de reacties van al deze mensen, die net als ik graag een andere manier van genezen willen. fantastisch.


Door Corné op 2 juni 2014

Henk, super gaaf initiatief en wil graag mijn diamantje bijdragen om dit tot een succes te maken.


Door Ine van den Einde op 2 juni 2014

Al mijn immuuncellen staan te juichen. Die resoneren met van die van alle wezens. Kun je nagaan wat er ons te wachten staat Henk. Ben zo dankbaar dat ik dit mag meemaken. Wat een geweldige ontwikkeling die ons ten deel valt. Ik zal op alle manieren die mij aangereikt worden deze ontwikkeling ondersteunen. Warme groet, Ine


Door Marianne Siegelschmidt op 3 juni 2014

Beste Henk,
ik ben superblij dat ik jouw website heb gevonden!
Ik ben sinds 2 mei in een rolercoaster van onderzoeken terecht gekomen en heb op 20 mei definitief gehoord dat ik longkanker heb. Een grote tumor, die niet operabel is op dit moment, maar er zijn geen uitzaaiingen gevonden! Komende week naar he AVL om mijn behandelplan te bespreken…… en ik probeer altijd zo ver mogelijk bij medicijnen uit de weg te blijven en alternatieve oplossingen te zoeken. Ik heb er dan ook erg veel moeite mee om me over te geven aan de voorgestelde behandeling, 5 weken elke werkdag lage dosering chemo en bestraling. We gaan de gesprekken voeren in het AVL, maar daarna bedenktijd nemen, omdat alles zo snel gaat, maar vooral omdat er zoveel alternatieven blijken te zijn. Daarom is het zo fijn dat je zoveel overzichtelijke informatie geeft. Mijn hartelijke dank daarvoor. Ik wens je veel sterkte met al dit belangrijke werk. Voor dit moment ben ik totaal op mezelf gericht,maar misschien zullen mijn ervaringen nog nuttige informatie opleveren. Nogmaals dank voor je goeie werk! vriendelijke groeten, Marianne


Door Tilly op 3 juni 2014

Geweldig plan. Het klinkt zo logisch dat dit moet gebeuren. Alleen nog niemand die het initiatief nam. Ik ben blij dat een kundig en bevlogen persoon als jij dit plan heeft opgevat. Heel veel succes met het uitrollen hiervan.
En bedankt voor alle informatie die je steeds maar weer met ons deelt.

groeten,Tilly


Door Marc Bikker op 3 juni 2014

Wat een enorm goed plan & initiatief !! Dat eindelijk alle kennis gecombineerd gaat worden en er efficiëntere en specifiekere onderzoeken en behandelingen komen per patient. Heel veel succes.


Door Barbara A. Koopmans op 4 juni 2014

Geweldig Henk,
Er is veel liefde, moed en doorzettingsvermogen voor nodig om dit mooie plan vorm te geven.
Ik wens jou, en al die mensen die je kunt bereiken met je prachtige initiatief, alles wat ik wensen kan.
Hug, Barbara


Door Henk op 4 juni 2014

Dank Baraba!


Door Ellen Visser op 4 juni 2014

Geweldig Henk! Met jouw inspirerende visie,drijfveer en doorzettingsvermogen en met hulp van toegewijde mensen gaat dit zeker lukken! Het is een welkome en belangrijke bijdrage in de tijd waarin we leven.
Je weet me te vinden als ik iets voor je kan betekenen.
Liefs Ellen


Door Henk op 4 juni 2014

Dank Ellen voor je aanbod.
Met vr gr, Henk Fransen


Door Lies Rensen op 4 juni 2014

Hallo Henk,
Wat een geluk dat er artsen zijn die dit willen opzetten. Het was onze grootste wens dat dit zou gebeuren.
Mijn boekje ” U bent niet uitbehandeld ” zoals bij jou bekend is spreekt onze wens daarover uit.
Een geweldig initiatief.
Het gaat erom de krachten te bundelen
Ik wens je alle succes daarbij dat dit van de grond komt en op den duur kanker een halt toe kan roepen
Veel succes,
Lies Rensen


Door Henk op 5 juni 2014

Dank je wel Lies, en jij bedankt voor je oprechte bijdrage met je boek ‘U bent niet uitbehandeld. Ik voel me gesteund door zoveel mensen die hetzelfde wensen als ik doe.
Fijne dag. Met vr gr, Henk Fransen


Door Pierre Mijnsbergen op 5 juni 2014

Geweldig Henk dat je al zo ver bent.Ik heb heel veel waardering voor je dat je er zoveel energie in stopt.Er is gelukkig al veel bewustwording aan het ontstaan onder de mensen in de voedsel keuze en in het kiezen van behandeling.Maar het moet nog veel beter en gelukkig zal dit centrum daar voor veel mensen hun gezondheid weer terug geven.Het zal best nog wat strijd geven om je tussen de gevestigde orde te nestelen .Ik wens je heel veel sterkte ,wijsheid en vooral gezondheid toe.Pierre


Door Andre Marx op 5 juni 2014

Hoi Henk,
Helemaal fantastisch om al de kennis eens goed op een rijtje te krijgen. Ik zit zelf met een longkanker in Spanje en vroeg me af of er een centrum diamant is in Spanje.
Mvg,
Andre


Door Henk op 5 juni 2014

Nog niet Andre, maar hier gaat het ook nog even duren voor alles werkelijk loopt. In venlo/Bracht is al wel een centrum wat ook bloedonderzoek doet om te onderzoeken welke behandelingen (alternatief en regulier) de meeste kans van slagen hebben.
Met vr gr, Henk Fransen


Door Paulien Aarnoudse op 6 juni 2014

Geweldig Henk!

Heel indrukwekkend!
Niet in superlatieven te vangen,wanneer ik dit toch probeer dan treft mij het meest de LIEFDE die uit ALLES spreekt /straalt, mij tegemoet komt.
Dank voor je inzet, begeestering en vormgeving!
Alle succes gewenst,

Hartelijke groet,
Paulien


Door Henk op 6 juni 2014

Ja, samen kunnen we dit doen Paulien. Aan jouw en andermans reacties merk ik dat het leeft. Dat het de wens van velen is.
Met vr gr, Henk Fransen


Door Gerlinde Stam op 5 augustus 2014

Dag Henk,

Een geweldig mooiinitiatief en project dat ik van harte wil steunen. Als zelfstandig werkend natuurgeneeskundige/verpleegkundige zoek ik ook graag de kracht op van samenwerking. Een ‘complementair behandelcentrum’ is ook mijn gekoesterde wens en van vele kollega’s met mij. Fijn dat jij nu deze bron daadwerkelijk aanboord en in de wereld gaat zetten!

Gerlinde Stam


Door Erika Sarucco op 6 augustus 2014

Beste Henk,

Via, via kreeg ik de vooraankondiging van je boek via de mail en kwam terecht bij het diamant initiatief. Zelf ben ik al 2 jaar bezig met opzetten van een HBO opleiding Integrative Medicine, het laatste jaar in samenwerking met Frans Kusse, homeopathisch arts en het NIKIM. De bedoeling is dat er een post-academische, post-hbo en uiteindelijk een fulltime hbo opleiding gaat komen. Daarnaast zou ik graag zorgcentra willen oprichten die het beste van beide werelden integreert,omdat ik vind dat gezondheidszorg zo georganiseerd zou moeten zijn en ook om stageplaatsen en werkgelegenheid voor de opleiding te creëren. Misschien is het zinvol om nu of in een later stadium met elkaar samen te werken? Ik ben benieuwd naar je reactie.
Met vriendelijke groet,
Erika Sarucco, voorzitter STIBIG.


Door Henk op 6 augustus 2014

Ik zal je mailen Erika,
Met vr gr. Henk Fransen


Door marian zuijdam op 23 augustus 2014

Hi Frans, wat een geweldig idee, zou graag met je meedoen. Heb dezelfde plannen,kunnen we eens bomen en struiken?
vriendelijke groet
Marian en Wim


Door Henk op 24 augustus 2014

Ik hoor graag waar jullie mee bezig zijn.
Met vr gr, Henk Fransen


Door Marijke v d Berg op 2 september 2014

Hallo Henk
Wat zullen veel mensen hier blij mee zijn met dit centrum,die anders niet weten waar naar toe als alleen maar de chemo.
Geweldig waar je mee bezig bent dit te verwezenlijken.
Hartelijk Dank
Groetjes van Marijke

Plaats een reactie


*