Genezen door energie

Nieuwe serie workshops met Bill Bengston en Henk Fransen

Wanneer Dr. Bill Bengston een lezing geeft voor wetenschappers (zoals in bijgaande video), lijkt hij nogal kritisch en afstandelijk. Dat stootte mij in het begin een beetje af . Deze stugge houding is echter zijn manier van omgaan met de vaak sceptische instelling van veel van zijn collega-wetenschappers. Ik heb Bill Bengston echter persoonlijk leren kennen als een zeer warme en open persoonlijkheid. Op die manier zul je hem op de door mij georganiseerde events dan ook ontmoeten.

Lees hieronder meer over de Amerikaanse wetenschapper Bill Bengston, zijn methode, zijn onderzoeksresultaten en hoe je je kunt inschrijven voor een of meer van zijn workshops.

GENEZEN DOOR ENERGIE: EEN AANTAL FEITEN OP EEN RIJ

Als wetenschapper kwam dr. Bill Bengston een aantal jaren geleden in aanraking met een energetisch genezer die opvallende resultaten bereikte bij (kanker)patiënten. Hij vroeg zich af of ook anderen de werkwijze van deze genezer met succes zouden kunnen toepassen. Om dit te onderzoeken leerde hij de methode aan een groep studenten, die overigens allemaal sceptisch stonden tegenover energetische genezing. En tot zijn grote verbazing bleken deze studenten al binnen enkele weken in staat om óók opvallende genezingsresultaten te bereiken bij muizen met kanker. Hoe agressiever de tumor, hoe beter de resultaten – dat ook nog.

Sindsdien heeft Bill Bengston zijn experimenten met muizen met kanker herhaald onder tal van gecontroleerde omstandigheden en in verschillende laboratoria. In alle gevallen met groot succes . Zoals ik hierboven al schreef: de resultaten van zijn experimenten zouden vandaag nog wereldnieuws zijn als deze teweeggebracht zouden worden door een fysiek medicijn. Maar omdat het hier een vorm van energetische genezing betreft, worden de uitkomsten van zijn onderzoek door de wetenschappelijke wereld ‘dood gezwegen’.

Omdat Bill Bengston dus vanuit de wetenschappelijk wereld weinig steun krijgt om zijn methode onder de aandacht te brengen en breed beschikbaar te maken, heeft hij besloten om het grote publiek direct te gaan informeren. Dat doet hij via lezingen en workshops, maar hij heeft ook een boek gepubliceerd (dat ik in 2019 heb laten vertalen onder de titel ‘Genezen door energie’) en verschillende video’s uitgebracht.

DISCLAIMER

Hoewel Bill Bengston zijn experimenten terdege wetenschappelijk heeft onderbouwd, blijft het belangrijk om kritisch te blijven; mensen zijn immers geen muizen. En ook al zijn er bij mensen inmiddels ook opvallende effecten geconstateerd, de aantallen en de uiteenlopende omstandigheden waaronder de energy-healings op mensen plaatsvonden, maken het moeilijk deze effecten als wetenschappelijk bewijs aan te voeren. Toch kunnen we volgens mij onze ogen niet sluiten voor de uitkomsten van Bill Bengston’s onderzoek en wil ik zijn methode met mijn netwerk delen, om samen te onderzoeken wat we er eventueel mee kunnen bereiken – náást een goede medische diagnose en behandeling.

EXTRA KRACHT

Je kunt in je eentje een auto aanduwen die niet wil starten, maar dan moet je wel van goeden huize komen. Duw je diezelfde auto echter met acht vrienden aan, dan is het niet alleen makkelijk, je kunt onderweg zelfs een hoop plezier maken met elkaar. Op een vergelijkbare manier is het veel moeilijker om op eigen kracht energetisch te leren genezen dan wanneer je dat samen met anderen doet. De energie en de ‘intelligentie’ van de groep maken dingen makkelijk die voor jou alleen vrijwel niet te bereiken zouden zijn. Iemand die wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan naar de kracht van gezamenlijke geneesintenties is Lynne McTaggart. Zij is bekend van de boeken ‘Het veld’, ‘Het intentie-experiment’ en ‘The Power of Eight’. Ik zal tijdens de lezing en workshop gegevens van haar onderzoek naar voren brengen en ook mijn eigen ervaringen delen die ik de laatste jaren heb opgedaan met de supportgroepen ‘Spontane genezing’ en de grote Zhineng-workshops die ik heb georganiseerd.

VOOR WIE IS 'GENEZEN DOOR ENERGIE' GESCHIKT?

De meerdaagse workshop die ik samen met Bill Bengston verzorg, is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in energetische heling – of je die nu vooral op jezelf wilt toepassen of er ook anderen mee wilt helpen. Je kunt meedoen als patiënt, als therapeut of als arts, maar ook gewoon omdat je je helende capaciteiten wilt versterken, bijvoorbeeld met het oog op je kinderen of huisdieren.

De Bengston-methode is niet alleen bedoeld om toe te passen op fysieke problemen. Zeker in combinatie met de kracht van de groepsenergie kun je er ook oude pijnpatronen mee verzachten, conflicten in relaties helen, een lastige financiële situatie laten doorstromen, enz. Kortom: de Bengston-methode kan een positieve invloed uitoefenen op vrijwel elk aspect van je leven. Na de workshop organiseer ik bovendien een aantal supportmogelijkheden om de vaardigheden die je leert, verder uit te bouwen.

'Ik heb de (door onszelf en voor eigen gebruik) geladen katoen meteen de volgende dag gegeven aan iemand die al maanden en maanden slecht slaapt vanwege pijn (vermoedelijk afgeknelde zenuwen als gevolg van schade nekwervels) – resultaat: ze heeft die hele nacht als een blok geslapen zonder ook maar één keer wakker te zijn geworden, en had de volgende ochtend meteen minder last! Heel blij mee :-)’
Deelnemer
'Ik wil je even heel erg bedanken voor het ontzettend mooie weekend wat ik heb gehad.  Wat was het allemaal goed georganiseerd. Echt aan alles was gedacht. Ik heb er heel veel aan gehad. Nogmaals mijn dank.’
Deelnemer
'Super bedankt Henk voor dit weekend! Ik vond/vind het echt geweldig. Ik heb het idee dat ik in een bubbel heb geleefd dit weekend. Geen moment aan andere dingen gedacht. Zo interessant. Daarom wil ik je heel erg bedanken dat je dit op je genomen hebt. En dat het verhaal verder gaat… Ik ben erbij!’
Deelnemeron - Company BV

Hieronder kun je je aanmelden

Lezing

Maart/april 2021

Voor mensen die meer willen weten over de Bengston-methode en de onderzoeksresultaten ervan.


Online lezing van 2-3 uur. In je eigen tijd te bekijkenPrijs: € 20,-

Basisworkshop

22 en 23 april 2021

Voor mensen die zich de Bengston-methode willen eigenmaken.

Lesuren beide dagen:
10.00 – 13.00 uur
15.00 – 18.00 uur


van Egmondstraat 7, 2024 XL Haarlem.


1e keer: € 325,-
Herhaling: €275,- (stuur mail)

Advancedworkshop

24 april 2021

Voor mensen die intensief met de Bengston-methode willen oefenen (kan alleen ná deelname aan de basisworkshop).

Lesuren:
10.00 – 13.00 uur
15.00 – 18.00 uur


van Egmondstraat 7, 2024 XL Haarlem.


Prijs: € 150,-

Specialworkshop

21 april 2021

Voor mensen die al geregeld oefenen en de Bengston-methode verder willen verdiepen (kan alleen ná deelname aan de advanced workshop).

Lesuren:
10.00 – 13.00 uur
15.00 – 18.00 uur


van Egmondstraat 7, 2024 XL Haarlem.


Prijs: € 150,-

4+
Nationaliteiten
30+
Artsen
500+
Deelnemers aan de workshops
1000+
Deelnemers aan de lezing
Video Aspect Ratio: 16:9

Impressie van het event uit 2018

Over de organisator: Henk Fransen

Ik ben in 1985 ben afgestudeerd als arts en ik ben gefascineerd door het zelfgenezend vermogen van mensen. Ik sta voor één geneeskunde, namelijk de geneeskunde die het beste verenigt uit alle geneeswijzen. Na mijn afstuderen werkte ik in het sterftehuis van Moeder Teresa in Calcutta, in ziekenhuizen in Afrika en begeleidde ik in Nederland 30 jaar mensen met kanker.

Alles wat ik de afgelopen 30 jaar van mijn meest bijzondere patiënten heb geleerd over de enorme veerkracht van lichaam en geest is waardevol voor iedereen!

null

Wat ik bijzonder vind aan Henk Fransen zijn programma's is dat hij vanuit zijn eigen ervaring en die van de mensen waarmee hij werkt echt heeft begrepen hoe de diepere emotionele geschiedenis een invloed heeft op welzijn.

Systeemtrainer en coach
Hylke Bonnema, internationaal coach en trainer in systemisch werk

Als doorgewinterde trainer in Geweldloze (Verbindende) Communicatie ben ik geraakt door de wijze waarop Henk Fransen zich in zijn programma's over zijn passie uitlaat.

Trainer geweldloze communicatie
Jan van Koert, trainer geweldloze communicatie www.enkontakto.nl

Henk heeft een unieke combinatie van gedegen medische, wetenschappelijk onderbouwde kennis, oprechte interesse in zijn medemens en een grenzeloos vermogen om het wonder van genezing in een begrijpelijke taal over te brengen.

Directeur Sonnevelt Opleidingen
Albert Sonnevelt, psycholoog en directeur van www.sonnelveltopleidingen.nl
arrow_drop_up arrow_drop_down